Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 5:47 am
Parţial noros
Parţial noros
15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 22 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
„Gandul“ CTP-ului – frauda la imaginea BNR-ului(Curentul)
Aciduzzul | 23 septembrie, 2010 | 1 comentarii | 449 vizualizari |
(2 voturi )

George Roncea
Zilele trecute, publicaţia „Gandul“, unde tronează Cristian Tudor Popescu, mega-deontologul iliescianismului deşănţat – s-a relansat, printr-o fraudă grosolană, folosindu-se de imaginea BNR, respectiv de cea a guvernatorului Mugur Isărescu, pentru a-şi compune un lustru de respectabilitate. Maniera insalubră şi hoţomană a manevrei de PR a fost efectuată pentru a adăuga un soi de plus valoare specificului soios al brandului lugubrului CTP, „îmbunătăţit“ prin maniere haiduceşti care i-ar fi umplut de respect pană şi pe haidamacii comunişti din a căror ideologie s-a infuzat CTP-ul nostru autohton. În legătură cu utilizarea imaginii guvernatorului BNR de către crucişătorii lui Popescu, ziarul „Curentul“ s-a adresat oficial conducerii BNR cu următoarele întrebări:

„Am remarcat că în cadrul campaniei de relansare a ziarului «Gandul» a fost folosită şi imaginea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă rugăm să ne comunicaţi dacă guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, şi-a asociat imaginea cu acest ziar în baza unui contract. Dacă există un contract, ce sumă s-a primit pentru promovarea ziarului? Decizia asocierii imaginii BNR cu ziarul «Gândul» a fost luată la nivelul conducerii băncii centrale sau a aparţinut exclusiv guvernatorului?“

Cu promptitudine, Mugur Stet, purtător de cuvant BNR, ne-a răspuns:

„1. Între dl. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi ziarul «Gandul» nu a existat şi nu există niciun contract de publicitate. De asemenea, între BNR sau membri ai conducerii băncii nu există asemenea relaţii contractuale cu ziarul «Gândul».

2. Fotografia utilizată de ziarul «Gandul», pentru promovarea imaginii acestui cotidian, a fost făcută cu ocazia realizării unui interviu.

3. În calitate de purtător de cuvant al BNR, am prezentat ziarului «Gandul» un protest în legătură cu folosirea fotografiei în scopuri promoţionale.
Cu aleasă consideraţie“.

Aşadar, fără nicio consideraţie sau bun-simţ, „Gandul“ l-a înhămat publicitar pe guvernatorul BNR la căruţa cu ciraci de-ai lui Popescu.
Utilizarea frauduloasă a lui Mugur Isărescu pe post de vaselină pentru a da alunecuş rebrănduirii „Gandului“ creat de CTP, pe banii lui Sorin Ovidiu Vîntu, este peste măsură de scandaloasă şi nesimţită, mai ales avand în vedere că tocmai Isărescu a fost cel care s-a străduit să blocheze activitatea cu caracter infracţional a lui Vîntu cerand, cu ani în urmă, un control sever la cele două bănci controlate de SOV – BRS şi BID.

Mălaiul lui Vîntu din „Gândul“ lui CTP

Fondarea cotidianului „Gåndul“ de către CTP este nemijlocit legată de numele înganduratului Sorin Ovidiu Vîntu, deşi Popescu a negat iniţial.

 Apartenenţa CTP-ului la reţeaua de suport a lui SOV – piticii săi de grădină din presă şi politică – a ieşit în evidenţă în ultima perioadă, cånd Popescu s-a remarcat drept un apologet furibund al scrofulosului mogul de pripas ajuns la bulău, pentru scurtă vreme.

În ianuarie 2007, Cristian Sima, fost membru al consiliului de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat într-un interviu că ziarul „Gåndul“ a fost făcut cu banii lui Vîntu. La plecarea de la „Adevărul“, după stoarcerea de bani a instrumentului fanion al fesenismului iliescian, Cristian Tudor Popescu, Bogdan Chireac („pielea p..lii – în definiţie proprie“), Adrian Ursu (viitor fost ziarist, supranumit şi „zeul somnului“), pe scurt gaşca „Scanteia“, s-au asociat cu Mircea Dinescu („poetul-portofel“), care venea cu banii de acasă, cică, cam un milion şi jumătate de dolari. De acasă de la Vîntu, dezvăluia Sima.

Contextul în care Cristian Sima a aflat de legătura dintre Vîntu şi fondarea jucăriei lui CTP, „Gåndul“, era legat de intenţia lui SOV de a încerca, în 2005, să pună mana pe Fondul Proprietatea, cu banii obţinuţi dintr-un fond de investiţii cu emisiune continuă controlat de SOV, care ar fi vrut să-l utilizeze drept paravan pe Sima. Acesta a fost adus de Mircea Dinescu la întålnirea prelungită desfăşurată la Otopeni, pe terenul lui Vîntu, cu prilejul punerii bazelor cotidianului „Gåndul“.

Ce a urmat se ştie: „ziariştii“ de la „Gandul“ au devenit măciucarii din galantarul eolian de la Realitatea. Shoppingul de loaze ipocrite, pseudo-lideri de opinie, a fost mereu plăcerea lui SOV. CTP, condeierul fostei renuvelate „Scånteia“, şi-a mutat preaplinul gåndirii în studiourile din Casa Scånteii ale Realităţii. Popescu a devenit vandabil pe bani buni, scoşi de Vîntu din frauda FNI, devenind din critic al excrocheriei FNI – realizator la televiziunea lui SOV, „omul de largă respiraţie culturală“, după cum îl definea recent CTP-ul de la „Gåndul“.

Nu degeaba afirma public Vîntu că „Gandul“ e ziarul lui favorit.

Am menţionat că utilizarea scandaloasă a imaginii BNR în campania de relansare a brandului creat de CTP pe banii de la Vîntu include o doză de cinism cu caracter simbolic şi deoarece nu este prima oară cånd această instituţie intră în arealul de mijloace utilizate de Vîntu pentru a-şi atinge scopurile infracţionale. Tocmai Isărescu, efigia BNR, utilizat acum abuziv de „Gåndul“ cetepist, a fost cel care a încercat, sfios, să curme combinaţiile acestuia.

Blestemul Vîntu, Secu şi BNR

Vîntu a intrat în lumea afacerilor din Capitală după 1990, cand a trecut de la comercializarea de blugi, ciungă, ace, brice şi carice, la achiziţia şi vanzarea de titluri de proprietate primite de romani în şmecheriada cuponiadei pedeseriste din 1994. SOV s-a intromisionat pe piaţa de capital care începuse să se mişte la mişto după 1995, penetrand cu oamenii săi/ai Securităţii, convertiţi în „capitalişti de bine“, Bursa de la Bucureşti, şi a înfiinţat o societate de administrare a investiţiilor, după numele lui, SOV Invest, care a puit monstrul FNI.

Sloganul soporific – „Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine“ – preluat de la Ion Iliescu, specialistul în repetarea hipnotică a îndemnului la Linişte (remember „Ion Ilici Iliescu – un preşedinte pentru liniştea voastră“), a reuşit să atragă sute de mii de oameni, narcotizaţi şi păcăliţi de vectori de opinie publică de teapa unui Tatulici, care garantau că Fondul are randamente foarte mari, susţinute de o mirobolantă politică de investiţii super-extra-misterioasă. Presa våndută la pachet lui SOV a creat mitul isteţului Vîntu, „genial“ de-al nostru, din popor, mai tare ca toţi absolvenţii de Harvard şi Yale la un loc.

Trei ani de zile, Fondul – în realitate o clasică schemă Ponzi – a tot crescut cu sprijinul deloc dezinteresat al „ziariştilor“ cumpăraţi la kilogram, care i-au creat un profil de „investitor“ abil – convingere întărită de recrutarea de către Vîntu, spre finalul lui 1999 – începutul lui 2000, a unei echipe de specialişti din BNR care aveau sarcina de a înfiinţa în jurul Gelsor – grup administrat exclusiv de cadre corupte ale SRI şi ale fostei Securităţi – un grup financiar proaspăt spălat şi apretat.

Vîntu l-a racolat pe Vlad Soare, fost viceguvernator al BNR, apoi membru în Consiliul de supraveghere a pensiilor private, Vasile Săvoiu, fost director în BNR, George Mucibabici, director în BNR şi ulterior preşedinte al companiei de audit Delloite Romania, şi pe Daniel Dăianu, fost securist, promovat intens de GDS, fost ministru de Finanţe, fost euro-parlamentar PNL.

Vîntu l-a recrutat şi pe Nicolae Văcăroiu, fost premier şi preşedinte al Curţii de Conturi, Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe şi apoi prim-viceguvernator al BNR, plus un alt fost viceguvernator al BNR, Corneliu Croitoru, pentru a crea şi conduce Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID). Toţi aceşti specialişti în finanţe erau suspectaţi de apartenenţă la fostele structuri conspirate ale Securităţii, iar în ce-l priveşte pe Văcăroiu se ştie că acesta face parte dintre cadrele de maximă încredere arondate făpturii diafane, curate şi cinstite a lui Ion Iliescu, criminalul cu mainile roşii de sange.

Vîntu a declarat că are capitalul necesar pentru BID din banii de la FNI, ceea ce a făcut obiectul unui dosar în justiţie în care a fost achitat prin prescrierea faptelor. Numele membrilor reţelei pesediste a lui Vîntu este legat şi de Banca Romană de Scont care, de asemenea, s-a prăbuşit şi unde SOV a plasat la vårf un fost director al SIE din timpul lui Iliescu, Gheorghe Fulga.

Vîntu era atåt tare în gură la vremea aceea, avånd spatele asigurat de SRI-ul lui Timofte, sluga sa servilă, încåt îşi permitea să-l ameninţe public pe Nicolae Cinteză, şeful Supravegherii din BNR, pentru că îndrăznea să îi deranjeze cu controale cele două bănci. Pentru a salva onoarea BNR, guvernatorul Isărescu a intervenit public, dar oricum cele două bănci au fost lichidate, banii au dispărut, iar dosarele s-au prescris după amånări repetate. Poate apropiata întoarcere în ţară a lui Nicolae Popa, scos din ţară de måna dreaptă a lui Timofte, sereistul Victor Velişcu, va aduce o rază de lumină în tenebrele afacerilor bancare derulate de gaşca SOV.

Pană una alta, BNR n-a scăpat nici acum de blestemul Vîntu, Isărescu ajungånd, fără voie, astăzi, agent de imagine al unui instrument media creat de CTP, inginerul vidanjei de la „Scånteia“, pe banii scoşi din ingineria financiară (a se citi ciordeala) „genialului“ „om de (copro)cultură“ SOV.

Sursa: Curentul

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 40 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 406 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics