Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
martie 1, 2021, 2:32 am
Noros
Noros
2°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 4 km/h VNV
Răsarit: 6:53 am
Apus: 6:04 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Agricultura
Adevarul despre exporturile de animale vii! Cruzime impinsa la extrem….
Aciduzzul | 24 noiembrie, 2017 | 0 comentarii | 349 vizualizari |
(3 voturi )

2017_le_ro_bull_lebanon_2Exportul de animale vii fara respectarea legislatiei UE continua in ciuda tuturor semnalelor de alarma venite din partea organizatiilor neguvernamentale, iar mafia traderilor de animale isi vede de treaba, imbogatindu-se chiar sub nasul autoritatilor, dupa toate aparentele. In tot acest timp, animalele sufera in tacere, departe de ochii oamenilor, pe nave aflate in mijlocul oceanului sau in țari din afara UE, la mii de kilometri distanța, se arata in investigatia publicata de Animals International. Majoritatea navelor utilizate pentru exportul viu sunt mai vechi de 40 de ani si au condiții precare de transport. Astfel, intr-un incident tragic cel puțin 13.800 de oi romanesti au murit acum 2 ani in drum spre Iordania, dar guvernul acestei țari a refuzat sa ofere orice raspuns despre aceasta tragedie. Cu toate acestea, Iordania ramane in continuare cea mai mare piața de export a animalelor vii din Romania. In schimb, Israelul a interzis in mod repetat anul acesta importul de tauri din Romania pe motiv de probleme de bunastare animala, animalele care au supraviețuit croazierei pe mare ajungand epuizate, bolnave si murdare la destinație.

In cazul exporturilor cu camioane, niciunul dintre loturile observate la frontiera turceasca nu ar fi trebuit sa fie aprobat in Romania. Toate animalele observate in vara anului 2017 de catre organizațiile partenere (Animal Welfare Foundation si Eyes on Animals) au fost inghesuite in camioane supraaglomerate, la temperaturi maxime cuprinse intre 35°C si 44°C. Medicii veterinari oficiali nu ar fi trebuit sa aprobe jurnale de calatorie pe aceasta ruta pe durata verii. Anexa I, capitolul VI, punctul 3.1 din Regulamentul CE 1/2005 prevede ca temperatura din interiorul vehiculelor de transport pentru animale nu trebuie sa depaseasca 30°C.

Mai mult, timpul mediu de asteptare in interiorul frontierei pentru loturile romanesti a fost mai mare de 16 ore. Timpii lungi de staționare, in combinație cu aceasta canicula insuportabila au consecințe tragice pentru animale. Toate animalele observate au fost stresate din cauza caldurii, multe dintre ele aflandu-se in imposibilitatea de a face fața condițiilor de transport, iar o parte din taurii transportati au decedat, in cele din urma, din cauza stresului termic.

In ciuda acestor condiții extreme, cele mai multe oi observate aveau un strat gros de lana si nu erau deloc tunse. 80% din totalul camioanelor inspectate ce conțineau animale din Romania au avut probleme cu sistemul de hidratare, in timp ce 75% dintre camioanele inspectate aveau si probleme suplimentare cu ventilația.

“La bordul camioanelor sau al navelor de transport lipseste cu desavarsire un medic veterinar oficial care ar trebui sa asigure conformitatea cu regulamentul UE privind transporturile si Hotararea Curții Europene de Justiție. In prezent companiile de transport nu sunt trase la raspundere cu privire la abuzul asupra animalelor pe durata transportului dincolo de granițele UE desi Curtea Europeana de Justiție obliga Statele Membere sa asigure bunastarea animala pana la destinație. Animalele din Romania sunt adesea transportate si ingrasate in alte țari intermediare, inainte de sacrificarea lor barbara in Africa sau Asia. Adevarul despre exportul de animale vii nu a fost prezentat pana in prezent pe larg publicului roman si agricultorilor. Desi am trimis informari si am solicitat audiența la ministerul agriculturii si la premier, Guvernul roman ramane nepasator cu privire la condițiile in care se desfasoara exportul cu animale vii si planifica chiar deschiderea de noi piețe de export precum Yemen, Tunisia, Quatar sau Arabia Saudita. Situația a scapat complet de sub control!”, a declarat Gabriel Paun, reprezentantul Animals International.

Animals International face apel catre Guvernul Romaniei pentru a lua, imediat, urmatoarele masuri:

1. Elaborarea unei strategii cu subvenții eficiente pentru inlocuirea etapizata a exportului cu animale vii cu produse congelate sau refrigerate.

2. Pana la schimbarea reglementarilor sa fie luate toate masurile necesare pentru a reduce timpul de transport al animalelor vii ce sunt destinate exportului in țari din afara UE, in conformitate cu hotararea obligatorie a Curții Europene de Justiție si cu standardele stabilite de Organizația Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE) privind condițiile de sacrificare a animalelor.

3. Sa se asigure punerea in aplicare si verificarea indeplinirii Regulamentului (CE) nr. 1/2005 al UE cu privire la transporturile rutiere si maritime.

4. Sa se asigure prezența unui veterinar numit oficial care sa insoțeasca toate transporturile de animale pe mare.

5. Introducerea unui sistem de reglementare care sa transfere responsabilitatea, din punct de vedere juridic, catre firmele exportatoare, pentru a se asigura ca bunastarea animalelor se respecta pe intreg lanțul de custodie pana la destinații din afara UE. Acest sistem de trasabilitate ar trebui sa permita monitorizarea transportului animalelor pentru a se asigura ca animalele pot fi urmarite de la punctul lor de plecare pana la sacrificare.

6. Sa solicite raportarea obligatorie a bolilor/ vatamarilor si a deceselor survenite pe nave si publicarea acestor informații.

22544_2017_romanian_bull_in_helwan_egypt_inserting_fingers_in_eye_socket

2017_le_romania_bull_egypt2017_le_romania_sheep_jordan_market_22017_sheep_jordan_22017_sheep_jordan_524171_2017_09_29_1_mil_strong_stopthetruck_petition_handed_over_to_the_european_commssioner_by_eurogroup_for_animals_and_members_1

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 118 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 171 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Autor: Aciduzzul | 15 februarie, 2019 | 0 comentarii | 190 vizualizari | 2 voturi

Zilele trecute, in cadrul audierilor asupra bugetului pentru anul 2019, domnul ministru Petre Daea anunta cu multa mandrie ca programele de subventii vor fi continuate anul acesta, chiar marite bugetele unora dintre aceste programe. Pe langa scandalul datorat cormoranilor, alte probleme se ascundeau in liniile de buget ale< acestui minister. Ce inseamna aceste subventii raportat […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 136 vizualizari | 2 voturi

Animals International Romania publica dovezi filmate despre cruzimea de rutina din ferme industriale de crestere a gainilor ouatoare si cere companiilor din Romania sa foloseasca doar oua de la gaini care nu sunt tinute in custi! Filmarile au fost realizate in ferme din Romania si din Polonia in care se produc oua comercializate in supermarketuri, […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics