Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 24, 2021, 7:30 pm
Predominant însorit
Predominant însorit
22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 37%
Vânt: 4 km/h VNV
Răsarit: 7:05 am
Apus: 7:09 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Grupul ADA: declaratiile lui Bancescu il transforma in puscariabil
Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 236 vizualizari |
(4 voturi )

gs_ADAÎn urma vizionării conferinței de presă susținută de reprezentatul A.S.P.A., Răzvan Băncescu, am luat notă cu surprindere şi indignare de ultimele declaraţii, inacceptabile din partea unor autorităţi ca P.M.B. şi A.S.P.A., conform cărora membrii Grupul Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor ar avea caziere cu condamnări definitive. Modul în care acesta ne-a calificat ca fiind “o grupare”, încercând să facă o asociere cu terorismul, este aberant și arată modul în care P.M.B. alege să trateze societatea civilă. Solicităm oficial Primăriei Municipiului Bucureşti să facă public dezmintire sau să arate dovezi în sensul celor afirmate de către angajatul din subordinea sa. În caz contrar, membrii grupului îl vor acționa în judecată.

Membrii Grupului Social A.D.A. sunt reprezentanți ai societății civile, din diferite categorii profesionale (studenţi, profesori, jurnalişti, jurişti, economişti, medici, literaţi, ingineri, artişti şi multe altele), preocupaţi şi implicaţi în ceea ce priveşte modul civilizat de viaţă în Bucureşti şi bunele relaţii între administraţie şi cetăţeni. În această calitate, activăm voluntar şi susţinem rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, într-un mod uman, civilizat şi eficient.

Precizăm că nu dorim în nici un caz perpetuarea existenţei lor în spaţiul urban, dar nu putem fi de acord nici cu modul păgubos, abuziv, barbar şi, în mare măsură, ilegal în care se acţionează actualmente în acest sens.

Reprezentantului A.S.P.A. , Răzvan Băncescu, prin declarațiile și faptele sale, demonstrează că nu-i pasă cum se cheltuie banul public, considerându-se mai presus de lege. Zeci de dosare penale sunt deja deschise pe numele lui cât și a instituției din care face parte. Toate aceste dosare, constituite din diferite plângeri penale depuse atât de membrii grupui nostru cât și de alți cetățeni, implică cheltuieli uriașe din bugetul de stat.

A.S.P.A. a încălcat flagrant legea prin ignorarea deciziei Curții de Apel de București de a suspenda normele de aplicare a Legii 258/2013 – în baza faptului că normele și legislația sunt contradictorii: legea spune că doar ONG-urile și angajații ASPA pot face capturări, pe când normele suspendate le permiteau folosirea de hingheri din firme private. Astfel că toate acțiunile la care face referire Băncescu, acestea fiind o “problemă ” în efectuarea și continuarea programului A.S.P.A. (ilegal, ținem să reamintim), au fost legitime din partea societății civile.

Conflictul generat astfel a escaladat și prin faptul că Poliția Locală acționează ca organ de represiune împotriva societății civile la ordinele lui primarului Oprescu, dobândind astfel un caracter de grup infracțional organizat.

Aceste amenzi de care pomenește Băncescu sunt date de Politia Locală, nu de Poliția apartinând M.A.I. Trebuie înțeles că toate procesele verbale de contravenție se supun Ordonanței nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, cu excepția acelora care sunt reglementate de legi speciale.

Art. 16 (1)Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupația și locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvâșită, precum și arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; …posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac și organul la care se depune plângerea. (7) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoștința contravenientului dreptul de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare. Obiecțiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica “Alte mențiuni”, sub sanctiunea nulității procesului-verbal.

Amenzile la care face referire Razvan Băncescu în urma “incidentelor”din vara sunt amenzi fără un fond legal, care sunt contestate. În marea lor majoritate aceste procese verbale au fost întocmite prost, lipsind de multe ori o parte din condițiile impuse de lege pentru completarea lor. Acestea au fost aduse la cunoștința celor amendați in termen de luni de zile de la presupusele incidente, lipite pe ușile apartamentelor sau la avizierul blocului unde aceștia locuiesc. Aceste lucruri fac ca ele sa fie lovite de NULITATE ABSOLUTĂ. Vă stam la dispoziție oricțnd cu situația dosarelor.

Deși Poliția Locală a însoțit hingherii pe toată perioada activităților ilegale, niciodată nu au sancționat pe loc pe cineva, așa cum ar fi fost firesc dacă se comiteau abateri. Vă spunem noi și de ce. Pentru că de cele mai multe ori acțiunile noastre de supraveghere a modalităților de capturare a câinilor, cât și respectarea legislației în vigoare, s-au finalizat la secțiile de poliție din proximitate, plângerile și solicitările echipajelor M.A.I. venind din partea noastră.

Am arătat în nenumarate rânduri, chiar și la conferințele de presă, că Primaria Capitalei și A.S.P.A. se fac vinovate de încălcarea flagrantă a legii, prin ignorarea hotărârii a două Curți de Apel (București și Brașov); degradarea fără precedent a imaginii țării noastre în lume, România fiind percepută în prezent ca „rana sângerândă a Europei”; modul barbar, abuziv și ilegal în care sunt capturați câinii fără stăpân; modul în care ecarisajele A.S.P.A. gestionează câinii pe care îi capturează (lipsa personalului medical calificat la preluarea câinilor, maltratarea și neacordarea de ajutor medical, condițiile insalubre, supraaglomerarea adăposturilor și înfometarea câinilor, uciderea câinilor cu substanțe interzise); lipsa unei campanii de adopție a câinilor fără stăpân din partea A.S.P.A. și a Primăriei Capitalei; lipsa de transparență a A.S.P.A. și lipsa unei baze de date care să reflecte numărul real al câinilor capturați dați spre adopție și uciși ; numeroasele cazuri de furt și tentative de furt de câini cu stăpân de către angajații A.S.P.A.; deturnarea banilor publici prin firmele private care capturează câinii la prețuri umflate – 219 lei T.V.A.+ /câine capturat ; numeroasele acte de agresiune din partea hingherilor asupra activiștilor pentru drepturile animalelor in frunte cu Razvan Bancescu care a provocat cu deliberare un accident de circulaţie soldat cu victime (inclusive o minoră), şi imediat după aceea a declanşat din proprie iniţiativă o încăierare incalificabilă cu un grup de tineri .
Orice ar susține la ora actuală pentru a ascunde incompetența și deturnarea banului public, reprezentantul primăriei, trebuie să înțeleagă faptul că LEGEA SE APLICA, NU SE INTERPRETEAZĂ DUPĂ BUNUL PLAC!

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 193 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 301 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 97 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 180 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 101 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 43 vizualizari | 5 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 43 vizualizari | 5 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics