Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 27, 2020, 7:36 pm
Noros
Noros
12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h NNE
Răsarit: 6:46 am
Apus: 5:12 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Inteligentii – cea mai discriminata minoritate a lumii
Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 236 vizualizari |
(3 voturi )

marcel_tolceaNici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred ca se pricep la toate, sunt siguri de ei, sunt harnici pana la epuizare, sunt indispensabili pentru sefi si balauri pentru subordonati, lipsiti de nuante, pragmatici, fara umor, lichele, adora procedurile, detesta imaginatia, creativitatea, firescul. Prostul cu toate variantele lui: prostanacul, prostalaul, tampitul, rudimentarul.

Nu va speriati, cu totii avem cate ceva din cele enumerate mai sus fara insa a avea privilegiul (sic!) de a ne regasi in invincibila casta a prostilor.

Da, fiecare dintre noi am fost sau vom fi prosti in multe situatii, dar adevarata prostie nu e pasagera, ci una definitiv instalata, un modus vivendi. Si din nou trebuie sa nuantez scriind ca exista prosti inculti, dar ca exista si prosti culti, in creierul carora informatiile nu au fost digerate. Dar, tot asa, nu cred ca putem vorbi despre prostul bun in oglinda cu prostul ticalos fiindca bunatatea anuleaza prostia asemenea unui miracol.

Cat priveste relatia prostiei cu harnicia, o sa va povestesc felul in care un mare general prusac intelegea sa ii promoveze pe ofiterii prusaci. (Textul circula pe retelele sociale) Helmuth Karl Bernhard Graf von Moltke (1800–1891) a fost un general prusac, Seful Statului Major General al armatei prusace si un mare strateg. Imediat dupa numirea in functie, a trecut la reforme, intre care si modul de instruire si promovare a ofiterilor. In acest scop, i-a evaluat dupa doua criterii: gradul de inteligenta (de la prosti la inteligenti) si atitudinea fata de munca (de la lenesi la harnici).

In baza acestor criterii, au rezultat patru grupe/tipuri de ofiteri: A: prost si lenes; B: inteligent si harnic; C: prost si harnic; D: inteligent si lenes. Ofiterilor din categoria A, prosti si lenesi, le-a dat sarcini simple si repetitive. Acestia nu mai puteau inainta in cariera militara. Este posibil ca, intr-o buna zi, sa le vina o idee buna, dar, mai important, nu creeaza probleme.

Moltke considera ca ofiterii din categoria B, inteligenti si harnici, erau obsedati de micromanagement (se pierd in maruntisuri) si, prin urmare, sunt lideri de slaba calitate. Este posibila o promovare, dar nu pana la nivel de ofiteri de Stat Major. Acesti ofiteri dadeau certitudinea ca ordinele vor fi indeplinite la timp si intocmai, in toate detaliile.

Ofiterii din categoria C, prosti si harnici, erau considerati periculosi. Moltke afirma ca acestia ar trebui sa fie supravegheati permanent, ceea ce este inacceptabil in armata. Deoarece ar fi putut crea probleme grave, greu de remediat, acestia au fost scosi din armata.

Ofiterii din categoria D, inteligenti si lenesi, erau cei pe care Moltke ii considera cei mai potriviti pentru cele mai inalte functii de comanda. Acesti ofiteri erau suficient de inteligenti ca sa stie ce trebuie facut, dar si suficient de lenesi, pentru a gasi cea mai usoara si simpla cale de a atinge obiectivul cerut. Este adevarat ca lenea singura nu este productiva. Ea trebuie combinata cu inteligenta. Oamenii lenesi si inteligenti au un avantaj in societate si sunt cei mai nimeriti pentru rolul de lider intr-o organizatie.

Autor Marcel Tolcea (foto)

Sursa: Banatulazi.ro

2 Comments

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 104 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 301 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2016 | 7 comentarii | 9998 vizualizari | 4 voturi

“Tragedia” din Colectiv a pus intr-o lumina noua o alta “tragedie”, cea a asa-numitului Ionut Anghel, un personaj enigmatic si la fel de real cum este, sau a fost, probabil Osama bin Laden. Lipsa de reactie a populatiei neimbecilizate complet in cazul Ionut, i-a determinat pe master of puppets de factura bolsevica care orchestreaza ingineriile […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 516 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 373 vizualizari | 2 voturi

Marius Serban Atentatele de la Paris. 127 de morti si 180 de raniti. Locul: sala de concerte Bataclan, din estul Parisului. Concert rock. Inceperea ostilitatilor: 22.30. Atentatul de la Bucuresti. 55 de morti, 93 de raniti grav. Locul: clubul Colectiv din Bucuresti. Concert rock. Inceperea ostilitatilor: 22.32. In ambele tari au fost votate recent legile […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics