Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
noiembrie 28, 2020, 12:38 am
Ceaţă
Ceaţă
0°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:29 am
Apus: 4:38 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Parchetul Sector 1 gireaza afacerea „Cathedral Plaza” pe mana unei stagiare! Procuroarea Ramona a dat NUP zicand ca lucrarile s-au finalizat, desi exista ditamai santierul! (Lumea Justitiei)
Aciduzzul | 18 februarie, 2011 | 0 comentarii | 172 vizualizari |
(2 voturi )

Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 gireaza constructia ilegala de langa Catedrala Romano Catolica „Sf. Iosif”, pretextand ca din actele dosarului (filme, fotografii etc) nu se poate stabili cu certitudine daca s-a construit ilegal la turnul „”Cathedral Plaza”, ridicat fara autorizatie de construire valabila. Mai mult, desi santierul de pe str. Gen. Berthlot nr. 11-15 poate fi vazut azi de toata lumea, Parchetul Sectorului 1, in loc sa cerceteze fondul plangerilor penale, afirma ca lucrarile de construire ar fi fost finalizate inca din octombrie anul trecut – afirmatie ce sfideaza realitatea. Din Rezolutia de NUP (neinceperea urmaririi penale) data de procuroarea Ramona Mungiu la 2 februarie 2011 (Dosar 19591/P/2009), reiese ca in urma plangerilor penale repetate formulate de Arhiepiscopia Romano-Catolica, Inspectoratul de Stat in Constructii, Primaria Capitalei, jurnalistul Doru Braia si altii (plangeri conexate) privind continuarea ilegala a lucrarilor de construire la turnul de 22 de etaje „Cathedral Plaza” de catre SC Millenium Building si firma Bog’Art, toate lucrarile de constructie ar fi fost acoperite de acte. Asta in pofida nenumaratelor reclamatii si procese verbale intocmite de inspectorii Primariei Capitalei, care au recurs inclusiv la lipirea de somatii de incetare a lucrului pe gardurile santierului.

Culmea, procuroarea Ramona Mungiu, din a carei considerente reiese ca nu a iesit o clipa din biroul ei pentru a cerceta la fata locului, nici nu a dispus efectuarea unor verificari in teren prin organele pe care le avea la dispozitie, s-a multumit sa dea o solutie pe actele servite la dosar si a motivat solutia de NUP: „efectuarea acestor lucrari nu poate fi probata prin declaratiile martorilor care nu sunt de specialitate, iar fotografiile si inregistrarile nu pot forma convingerea ca lucrarile desfasurate pe santier sunt de construire si nu au o alta natura asa cum sustin reprezentantii societatilor implicate…” Cine oare a impiedicat-o insa sa iasa din birou ori sa dispuna verificari in teren, chiar si expertize de specialitate, pentru a elimina dubiile?

Procuroarea mai invoca si un proces-verbal de terminare a lucrarilor din 21.10.2010 (subsceptibil a fi un fals intrucat lucrarile continua si in ziua de azi) act pe care Primaria Sectorului 1 nu l-a semnat, desi legea prevede aceasta obligativitate pentru ca imobilul sa poata intra in circuitul civil si sa fie impozitat, sustinand in legatura cu acesta: „Cu toate ca procesul verbal de terminare a lucrarilor nu a fost semnat si de reprezentantul administratiei publice, respectiv de catre reprezentantul desemnat de Primaria Sectorului 1 Bucuresti asa cum prevad disp. art. 37 alin 2 din Legea nr. 50/1991 (…) nu se poate interpreta ca lucrarile de construire nu au fost finalizate”.

In fapt, chiar daca cladirea a fost ridicata fizic ca nivele, construindu-se in diferite perioade – in pofida acuzatiilor de ilegalitate – lucru vazut si sesizat de nenumarate persoane si scris in sute de articole de presa, ori reflectat in pozitii publice ale Arhiepiscopiei, enoriasilor, ONG-urilor si numeroase personalitati publice, santierul continua si azi. Exact esentialul care trebuia cercetat – acel proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor, incheiat in octombrie 2010, cand multa lume afirma ca nici vorba sa se fi incheiat santierul, a fost invocat ca proba in aparare!

Cum a ajuns dosarul „Cathedral Plaza” in spatele caruia se ascund interese politico-financiare de zeci, daca nu sute de milioane de euro, pe mana unei stagiare, e un mare mister?! Rezolutia de NUP data de stagiara a fost contrasemnata formal de procurorul Alin Cozma, care din informatiile noastre a fost definitivat abia de cateva luni.

Foarte important, pe langa NUP-ul dat societatilor proprietare si constructoare, precum si reprezentantilor legali ai acestora pentru infractiunile la Legea constructiilor, s-a dispus o masura cheie si anume: „Incetarea masurii de oprire temporara a lucrarilor de construire la imobilul situat in str. Grel Berthlot nr. 11-15, sector 1, Bucuresti”. Cum oare insa s-a dat NUP in raport de masura instituita tot de PJS1 cu cateva luni inainte, de oprire a lucrarilor de construire, masura care nu se putea institui fara inceperea urmaririi penale? Ce jocuri se fac oare la PJS1? Si ce pazeste noul prim procuror Dan Chiujdea, care si-a incetat de curand mandatul de membru al CSM, preluand sefia parchetului?

Amintim ca procurorarea Ramona Mungiu de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a emis ordonanta nr. 18464/P/2010 din 17.11.2010 prin care a dispus oprirea temporara a executarii lucrarilor de construire la imobilul situat pe str. G-ral Berthelor nr. 11-15, sector 1, efectuate de SC BOG’ART SRL pentru SC Millennium Building Development SRL, pana la finalizarea procesului penal, conform prevederilor art. 32, alin. 4, din Legea nr. 50/1991. Desi masura ei a fost contestata de SC Millenium, fostul prim-procuror de la PJS1, Cristian Mihai Ban a respins plangerea formulata – vezi documentul atasat la finalul articolului!

Pe de alta parte, Parchetul General a confirmat Arhiepiscopiei Romano Catolice, printr-o adresa din 25.11.2010 semnata de Procurorul General al Romaniei: „S-au confirmat totodata aspectele sesizate de dvs. privind tergiversarea cercetarilor ce se efectueaza in dosarul nr. 19591/P/2009 al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, fiind dispuse masuri corespunzatoare in vederea solutionarii operative a cauzei”.

Sursa: Lumea Justitiei

Foto: Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 81 vizualizari | 4 voturi

Foarte ciudat Coronavirusul asta! De Paste cand erau vreo 170 de cazuri de infectati pe zi nu v-au lasat nici sa luati lumina din curtea Bisericii! Bine, e edevarat, puteati sa o luati direct din supermarket ca sa nu fie afectate prea tare multinationalele. Pe batranii vostri i-au inchis in casa ca pe aia de […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 60 vizualizari | 3 voturi

Mihai Popescu Obscure si ferite de ochii muritorilor de rand sunt caile Covidului. De mai bine de jumatate de an, “dreapta” neobolsevica majoritara in Romania, prin intermediul sagetilor sale principale USR si PNL, sprijinite de factiuni majoritare din noua Securitate Neobolsevica au intoxicat, prin intermediul “presei” integral controlata si hranita corespunzator cu sute de milioane […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 61 vizualizari | 4 voturi

Ioana Rosenberg Am arătat deja că principalii beneficiari ai Afacerii Maidanezul sunt firme protejate de SRI și oameni care au legături strânse, de afaceri și de prietenie, cu Serviciile. Și că, la nivel național, din măcelărirea câinilor denumită pompos  „program de gestionare a câinilor fără stăpân”, companii producătoare sau distribuitoare de medicamente de uz veterinar […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 55 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 87 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
09 Oct 2020 | 0 comentarii | 89 vizualizari | 3 voturi
»
07 Sep 2020 | 1 comentarii | 87 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics