Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 31, 2021, 12:34 pm
Soare
Soare
31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 11 km/h NNE
Răsarit: 6:02 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Paranoid Stories
Poveste cu talc: de ce avem impozite mari…
Aciduzzul | 19 aprilie, 2012 | 3 comentarii | 10153 vizualizari |
(10 voturi )

Intr-o dimineata, stapanitorul unei cetati fu trezit de niste strigate care se auzeau din piata: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat!”. Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea, intr-adevar, mere, inconjurat de o multime de musterii. „Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse mai-marele cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau… sfetnic si ii porunci: „Ia cinci galbeni si mergi in piata sa cumperi mere de la targovetul acela”. Primul sfetnic il chema pe paharnic si ii spuse: „Uite patru galbeni, du-te si cumpara mere”. Paharnicul se adresa, la randul sau, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care sa cumperi mere de la targovetul acela”. Stolnicul il chema pe primul strajer ii dadu doi galbeni si il trimise in piata.

Acesta dadu un galben unui strajer din subordine, iar acela se duse la targovet si ii lua la rost: „Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetatii, iar drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc caruta asta cu mere”.

Zis si facut. intors la seful sau, strajerul se lauda: „Am facut un targ nemaipomenit. Cu un galben am cumparat o jumatate din caruta cu mere a targovetului”. Primul strajer merse la stolnic: „M-am targuit si, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reusit sa cumpar un sac cu mere!”.

Stolnicul – repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere”. Paharnicul dosi jumatate din cantitate si apoi merse la primul sfetnic: „Iata, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumatate de tolba cu mere”.

Iar primul sfetnic se infatisa dinaintea stapinitorului cetatii si glasui: „Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de acei cinci galbeni n-am reusit sa targuiesc decat cinci mere”.

Mai-marele cetatii musca dintr-un mar si cugeta: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! si, cu toate astea, targovetul acela avea o multime de cumparatori. inseamna ca lumea o duce bine, are bani. Ia sa maresc eu birurile!”

Sursa: Rapcea

3 Comments

 • Jani Raducan
  ianuarie 9, 2014

  Nenorocirea este ca la noi mai marele cetatii s-a desteptat, da ordin direct sa-i ia toate merele, din care mai arunca vreo cateva la trepadusi si apoi da un alt ordin sa se mareasca si taxele, pentru ca alta data sa nu mai fie coada la mere.

    (Quote)

 • For WaLL
  mai 16, 2013

  Da aşa este…biruri şi mai mărite…
  …dar şi salariile tot mai scăzute…
  …tu-i mama ei de guvernare cu tot cu cei ce o guvernează…

    (Quote)

 • eu
  decembrie 2, 2012

  se potriveste si la noi povestea,chiar foarte bine

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 24 februarie, 2011 | 5 comentarii | 1549 vizualizari | 13 voturi

Atunci cand se vorbeste despre asasini economici, atentia presei, si implicit a publicului larg este indreptata catre factorii externi, adesea vazuti ca o forta implacabila. Mai ales de la “Asasinii economici” ai lui John Perkins incoace. Cel mai concludent caz este cel al bietului Jeffrey Franks de la FMI pripasit si el pe aici dupa […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics