Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
august 1, 2021, 8:14 am
Soare
Soare
23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 83%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 6:03 am
Apus: 8:41 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Romania anti-Romania. Guvernul Boc al Coalitiei PDL-UDMR respinge comemorarea victimelor facute de sovietici in Basarabia si Bucovina din motive de… Tismaneanu (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 25 februarie, 2011 | 0 comentarii | 126 vizualizari |
(2 voturi )

Un act revoltator de tradare nationala al Guvernului Boc, ignorat pana acum si de SRI si Presedintele Romaniei, desi este exact impotriva politicii sale privind “recastigarea demnitatii nationale” si a declaratiilor despre apararea drepturilor romanilor din jurul granitelor in “anul romanilor”. Este vorba de respingerea cinstirii victimelor facute de bolsevicii sovietici in Basarabia si Bucovina din simplul motiv ca Tismaneanu vrea sa monopolizeze “condamnarea comunismului” si sa instituie doua aberatii la pachet: 23 august ca „Zi de comemorare a victimelor fascismului si comunismului” si 21 august ca „Zi de comemorare a victimelor comunismului din Romania”. Culmea ticalosiei: Proiectul, aflat la Camera Deputatilor, primeste aviz negativ “in unanimitate” din partea Comisiei pentru Drepturile Omului, condusa de reprezentantul tiganilor Nicolae Paun, exact in aceeasi zi in care se voteaza cu brio proiectul lui, respectiv instituirea “Zilei pentru comemorarea dezrobirii romilor“ (care aduce garle de bani de la Guvern pentru bairamul de 20 februarie cat si un monument de 300.000 de euro in centrul vechi al Bucurestilor!). Insusi numele Legii votate e de cosmar relevandanalfabetismul deputatilor romani: se comemoreaza dezrobirea romilor? Inseamna ca se va aniversa inrobirea?

Tot in acelasi registru se incadreaza Nota de respingere semnata de Emil Boc: „Consideram ca propunerea legislativa mentionata trebuie analizata plecand de la realitatea ca evenimentele la care face trimitere s-au produs in teritorii care fac parte astazi din alte state, respectiv Republica Moldova si Ucraina. Acestea sunt deja comemorate in statele respective, in cadru mai mult sau mai putin oficial. Dupa lansarea Raportului Comisiei din Republica Moldova, masacrul de la Fantana Alba, deportarile si foametea ce au urmat ocupatiei sovietice vor fi, cu siguranta, elemente centrale ale efortului comemorativ oficial al statului vecin”. Aici se impune precizarea ca localitatea Fantana Alba, unde s-a comis doar unul dintre Katyn-urile romanesti, nu se afla in Republica Moldova si nici in Basarabia istorica, ci in nordul Bucovinei, respectiv in Ucraina de azi, scrie romanul de la Chisinau Vlad Cubreacov intr-o dramatica avertizare publica de ultima clipa. Iar Proiectul vorbeste si de victimele “deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie”. Deci si de romanii deportati in Kazahstan si Siberia!

Carevasazica, intr-un act oficial al Guvernului Romaniei, semnat personal de premierul Emil Boc, se afirma ca nu vrem sa comemoram victimele romane ale pogromurilor si deportarilor sovietice pentru ca… “acestea vor fi, cu siguranta, elemente centrale ale efortului comemorativ oficial al statului vecin”. Care “stat vecin”? Ucraina? Iar noi trebuie sa asteptam cuminti ca Guvernul rus si Kazahstanul sa inceapa comemorarea romanilor din Gulaguri? Pai nu suntem noi Tara mama a romanilor?

Proiectul, cu toate avizele negative de gat, inclusiv cel al Comisiei de Politica Externa a Senatului, unde-si fac veacul diversi patrihoti, va ajunge marti, 1 martie, in plenul Camerei Deputatilor, la votul final. “Numai o minune mai poate schimba soarta proiectului de lege despre care am vorbit aici. Atata ca nu-mi prea amintesc cand s-a produs ultima minune in politica romaneasca”, scrie romanul de la Chisinau. Nimic mai adevarat!

Iata avertismentul lui Vlad Cubreacov:

Guvernul Romaniei, contra proiectului de lege pentru comemorarea deportatilor basarabeni si bucovineni

de Vlad Cubreacov
Mai multe publicatii si agentii de presa de la Chisinau si Bucuresti s-au grabit sa ne anunte zilele acestea ca vom avea in Romania o zi a comemorarii victimelor ocupatiei sovietice. La aflarea vestii ne-au bucurat sincer. Numai ca inariparea noastra sufleteasca s-a potolit repede, deindata ce ne-am interesat mai indeaproape de initiativa in cauza. Si ne-am gandit sa scriem despre acest subiect, pe care il aducem mai cu seama in atentia acelor cetateni ai Republicii Moldova care si-au redobandit (cu mult greu) cetatenia romana si, din patru in patru ani, sunt chemati la urne sa se pronunte asupra alesilor lor din Parlamentul de la Bucuresti. Este bine ca alegatorii sa-si cunoasca alesii.

Care este, de fapt, povestea? In luna mai anul trecut, deputatul Tudor Pantiru de la Bucuresti (PSD, circumscriptia electorala nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 2) a initiat o propunere legislativa (PI-x nr. 796/2010) intitulata „Lege pentru instituirea Zilei nationale in memoria romanilor – victime ale masacrelor de la Fantana Alba si alte zone, ale deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie”.

Proiectul cuprinde trei articole si spune urmatoarele: „1. Se instituie ziua de 1 aprilie ca Zi nationala in memoria romanilor – victime ale masacrelor de la Fantana Alba si alte zone, ale deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie. 2. Cu prilejul Zilei nationale in memoria romanilor – victime ale masacrelor de la Fantana Alba si alte zone, ale deportarilor si ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic in nordul Bucovinei si intreaga Basarabie, se organizeaza comemorari oficiale, depuneri de coroane si alte activitati menite sa cinsteasca memoria acestor romani. 3. In perioada 31 martie – 2 aprilie, Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune si Agentia Nationala de Presa AGERPRES vor difuza, cu prioritate, emisiuni despre perioada ocupatiei sovietice din nordul Bucovinei, Tinutul Herta si Basarabia, tratand evenimentele tragice mentionate la art. 1.” O expunere de motive a insotit propunerea legislativa. Deputatul Pantiru face trimitere, intre altele, la Rezolutia nr. 1723 din 28 aprilie 2010 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, prin care aceasta califica foametea organizata de regimul stalinist si soldata cu moartea a milioane de oameni nevinovati, inclusiv in Republica Moldova, ca fiind o crima impotriva umanitatii. Atat.

Itinerarul acestui proiect de lege a fost destul de sinuos. El a fost semnat la 11 mai 2010. Peste trei zile, la 14 mai, el este prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor (Presedinte Roberta Alma Anastase – PD-L) si inaintat la Senat (Presedinte Mircea Dan Geoana – PSD). La 24 noiembrie 2010 Senatul a respins aceasta propunere legislativa. Totusi, urmand procedurile in vigoare, vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu (PNL), a trimis, la 25 noiembrie 2010, propunerea legislativa, spre dezbatere, in Camera Deputatilor.
Acum, soarta proiectului de lege depinde exclusiv de vointa deputatilor din Camera. Acestia, apartinand diverselor grupuri politice, vor tine cont de avizele comisiilor sesizate, iar majoritatea parlamentara (PD-L – UDMR) – de avizul guvernului instalat de ea. Sa vedem care este situatia la capitolul avize.

Asadar, Consiliul Legislativ a emis, la 16 iunie 2010, un aviz pozitiv. Avizul Consiliului Legislativ este unul formal, nu se refera la fondul initiativei deputatului Tudor Pantiru, ci doar la faptul ca aceasta se incadreaza in categoria legilor ordinare. Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor Nationale, convocata in sedinta la 15 decembrie 2010, in urma dezbaterilor, a hotarat cu unanimitate de voturi sa ii acorde aviz negativ. Din respectiva comisie parlamentara fac parte 9 membri, dintre care 5 apartin majoritatii de guvernamant (Marius Cristinel Dugulescu – PD-L, Florin Postolachi – PD-L, Mircea Lubanovici – PD-L, Lucian Rivis-Tipei – PD-L si Attila Varga – UDMR), iar altii 4 apartin opozitiei (Nicolae Paun – minoritatea tiganeasca, Gigel-Sorinel Stirbu – PNL, Virgil Pop – PNL si Sergiu Andon – PSD). La 8 februarie 2011, Comisia juridica, de disciplina si imunitati a adopat un aviz pozitiv.

Soarta proiectului de lege ramane insa incerta dat fiind avizul negativ al Guvernului. Un punct de vedere oficial al Guvernului, semnat de premierul Emil Boc (PD-L), a fost formulat la 20 august 2010. Premierul Emil Boc opineaza: „Consideram ca propunerea legislativa mentionata trebuie analizata plecand de la realitatea ca evenimentele la care face trimitere s-au produs in teritorii care fac parte astazi din alte state, respectiv Republica Moldova si Ucraina. Acestea sunt deja comemorate in statele respective, in cadru mai mult sau mai putin oficial. Dupa lansarea Raportului Comisiei din Republica Moldova (se are in vedere Comisia Cojocaru – nota noastra), masacrul de la Fantana Alba, deportarile si foametea ce au urmat ocupatiei sovietice vor fi, cu siguranta, elemente centrale ale efortului comemorativ oficial al statului vecin”.

Aici se impune precizarea ca localitatea Fantana Alba nu se afla in Republica Moldova si nici in Basarabia istorica, ci in nordul Bucovinei. Premierul PD-L – UDMR continua: „In acest moment, nu exista o zi de comemorare a victimelor comunismului din Romania. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) – condus de Vladimir Tismaneanu-n.n. – a propus instituirea zilei de 23 august ca „Zi de comemorare a victimelor fascismului si comunismului” si a celei de 21 august ca „Zi de comemorare a victimelor comunismului din Romania”.

Astfel, consideram ca este nepotrivit ca statul roman sa stabileasca o zi de comemorare pentru anumite episoade legate de istoria comunismului din zona geografica ce cuprinde Romania, inaintea stabilirii celor doua zile comemorative mentionate anterior”. Aratand, in plus, ca initiatorul proiectului de lege „nu precizeaza sursele financiare necesare aplicarii masurilor propuse, incalcandu-se astfel dispozitia art. 138 alin. (5) din Constitutia Romaniei”, premierul Emil Boc anunta Parlamentul ca, „avand in vedere considerentele mentionate, Guvernul nu sustine adoptarea acestei propuneri legislative” si semneaza personal.

Cunoscand acum toate acestea, intelegem ca sansele de a fi adoptat ale proiectului de lege initiat de deputatul Tudor Pantiru sunt cat se poate de incerte. Daca tinem cont de configuratia politica a Camerei Deputatilor de la Bucuresti, am putea spune chiar ca aceste sanse sunt, practic, nule. De ce? Pentru ca Guvernul Boc se opune, iar guvernul inseamna PD-L si UDMR si pentru ca cele mai mari partide din opozitie (PSD si PNL) fac in aceasta chestiune front comun cu guvernarea. Minoritatile (altele decat cea maghiara), in special numeroasa minoritate tiganeasca (zisa rroma), prin reprezentantul sau Nicolae Paun, de asemenea se opun. Sa fie oare acesta un motiv pentru care initiativa deputatului Pantiru nu a mai fost semnata de nici un alt deputat sau senator, nici macar dintre colegii sai de partid?

Sa retinem ca nu mai demult decat la 24 noiembrie 2010, Senatul Romaniei a respins, cu o zdrobitoare majoritate de voturi, un alt proiect de lege, si anume, propunerea legislativa privind interzicerea organizatiilor, simbolurilor, precum si a doctrinei comuniste care a avut la baza lupta de clasa.

Si atunci, ca si acum, Guvernul Boc s-a opus si a dat un aviz negativ, iar senatorii alesi in Diaspora au votat impotriva adoptarii lui. Doar 5 parlamentari au sustinut atunci respectivul proiect, pe cand 98 au fost contra. Comunismul nu a murit in Romania, el a luat alte forme si s-a drapat in alte culori. Vorba cantecului: comunismul n-a murit, doar o tar-a atipit! Anticomunismul de fatada al clasei politice de la Bucuresti si specularea subiectului, fara intreprinderea unor actiuni practice de decomunizare a „inimilor si spiritelor”, a devenit o afacere profitabila, al carei scop este mentinerea la putere tocmai a fostilor comunisti de dincolo de Prut.

Numai o minune mai poate schimba soarta proiectului de lege despre care am vorbit aici. Atata ca nu-mi prea amintesc cand s-a produs ultima minune in politica romaneasca.

Nota Ziaristi Online: Ultima sansa este ca proiectul sa fie adoptat, in ciuda avizelor negative, in sedinta de marti, 1 martie, a.c., la votul din plenul Camerei Deputatilor.

Sursa: Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 2 comentarii | 152 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 277 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 82 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 156 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics