Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 1, 2020, 7:47 pm
Noros
Noros
16°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 11 km/h VSV
Răsarit: 7:14 am
Apus: 6:56 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
S-a furat tot ce se putea fura?! Ni se fura si sanatatea…(Altermedia)
Aciduzzul | 9 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 110 vizualizari |
(1 voturi )

Căutând să aflu pe site-ul Senatului informații despre data și ora la care vor fi audiați în Comisia Permanentă Juridică a Senatului României candidații la Consiliul Superior al Magistraturii – propuși de către ONG-uri, am dat de alte bazaconii, despre care nu pot să tac. Interesant fenomen. Nu mai poți intra pe site-ul unei instituții de stat fără să dai de vreo măgărie, abuz instituționalizat sau încercare de furăciune a bugetului public. Exemplu ce urmează confirmă din păcate această observație. Pe prima pagină a site-ului Senatului clipește ademenitor un link intitulat ”Propuneri legislative aflate în consultare publică”. Curios ca tot românul, să văd și eu ce ne mai pregătesc aleșii țării, am intrat pe acea secțiune. Mi-a atras atenția dezbaterea referitoare la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind sistemul sanitar.

Propunerea este inițiată de domnii Frâncu Emilian Valentin – senator PNL; Amet Aledin – deputat UDTTMR (minoritãti); Ciobanu Gheorghe – deputat PD-L; Dugulescu Marius Cristinel – deputat PD-L; Giurgiu Mircia – deputat PD-L; Grosaru Mircea – deputat RO.AS.IT (minoritãti); Movilă Petru – deputat PD-L.

Propunerea de modificare a legii sănătății nu vizează – cum m-aș fi putut aștepta, simplificarea sistemului de asigurări de sănătate sau măsuri pentru deblocarea către farmacii a sumelor necesare pentru medicamentele compensate (veșnica problemă a sistemului nostru sanitar).

Nu fac decât să propună o modalitate și mai strictă de control politic al algoritmului de numire a managerilor de spitale, cei care taie și spânzură în sistemul sanitar (și care dispun după bunul plac de fondurile acestora).

Strigător la cer este însă următorul articol din propunerea legislativă (http://webapp.senat.ro/pdf/10b531FG.pdf):

Articolul 196 se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,Art. 196 – In situaţia în care spitalul public nu are angajat personal propriu sau personalul angajat este insuficient, pentru acordarea asistenţei medicale corespunzătoare structurii organizatorice aprobate în condiţiile legii, poate încheia contracte de prestări servicii pentru asigurarea acestora, pina la ocuparea prin concurs a posturilor vacante“.

Cu alte cuvinte, dacă spitalul – spre exemplu, nu are suficienți medici sau asistente (tocmai ce au mai disponibilizat din ei – pentru că a cerut-o FMI-ul în baza programului de reducere a cheltuielilor bugetare), spitalul (adică managerul acestuia) – care poate fi și o persoană juridică – adică o firmă a cuiva (deținută de cineva, poate chiar printr-un offshore) – poate angaja firme de prestări servicii medicale. Pe banii cui, ne întrebăm?

Și astfel, se va ajunge la situația hilară de a da afară medici și asistente din sistem, plătiți cu 15 milioane pe lună, ca să îi angajeze la ”privat”, iar ”privatul” încheie contractul cu spitalul. Bineânțeles, valoarea contractului – pe cap de medic sau asistență angajată prin firma de prestări servicii va depăși CU MULT salariul pe care spitalul l-ar fi plătit medicului.

Cine are de câștigat din asta ? Evident cei din spatele ”firmei de prestări servicii” medicale.

Cine sunt cei care au de pierdut? În primul rând medicii, aflați în fața unei concurențe neloiale. Și nu în ultimul rând, bugetul Ministerului Sănătății, jefuit prin această inovație de șemenari isteți.

În final, costurile crescute ale serviciilor medicale umflate de comisioanele ”prestatorilor de servicii” vor fi resimțite tot de către contribuabilul sărăcit.

Sursa: Altermedia

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 40 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 54 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 62 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 409 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics