Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 24, 2019, 2:49 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 60%
Vânt: 7 km/h ESE
Răsarit: 5:40 am
Apus: 8:46 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
S-a furat tot ce se putea fura?! Ni se fura si sanatatea…(Altermedia)
Aciduzzul | 9 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 105 vizualizari |
(1 voturi )

Căutând să aflu pe site-ul Senatului informații despre data și ora la care vor fi audiați în Comisia Permanentă Juridică a Senatului României candidații la Consiliul Superior al Magistraturii – propuși de către ONG-uri, am dat de alte bazaconii, despre care nu pot să tac. Interesant fenomen. Nu mai poți intra pe site-ul unei instituții de stat fără să dai de vreo măgărie, abuz instituționalizat sau încercare de furăciune a bugetului public. Exemplu ce urmează confirmă din păcate această observație. Pe prima pagină a site-ului Senatului clipește ademenitor un link intitulat ”Propuneri legislative aflate în consultare publică”. Curios ca tot românul, să văd și eu ce ne mai pregătesc aleșii țării, am intrat pe acea secțiune. Mi-a atras atenția dezbaterea referitoare la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind sistemul sanitar.

Propunerea este inițiată de domnii Frâncu Emilian Valentin – senator PNL; Amet Aledin – deputat UDTTMR (minoritãti); Ciobanu Gheorghe – deputat PD-L; Dugulescu Marius Cristinel – deputat PD-L; Giurgiu Mircia – deputat PD-L; Grosaru Mircea – deputat RO.AS.IT (minoritãti); Movilă Petru – deputat PD-L.

Propunerea de modificare a legii sănătății nu vizează – cum m-aș fi putut aștepta, simplificarea sistemului de asigurări de sănătate sau măsuri pentru deblocarea către farmacii a sumelor necesare pentru medicamentele compensate (veșnica problemă a sistemului nostru sanitar).

Nu fac decât să propună o modalitate și mai strictă de control politic al algoritmului de numire a managerilor de spitale, cei care taie și spânzură în sistemul sanitar (și care dispun după bunul plac de fondurile acestora).

Strigător la cer este însă următorul articol din propunerea legislativă (http://webapp.senat.ro/pdf/10b531FG.pdf):

Articolul 196 se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,Art. 196 – In situaţia în care spitalul public nu are angajat personal propriu sau personalul angajat este insuficient, pentru acordarea asistenţei medicale corespunzătoare structurii organizatorice aprobate în condiţiile legii, poate încheia contracte de prestări servicii pentru asigurarea acestora, pina la ocuparea prin concurs a posturilor vacante“.

Cu alte cuvinte, dacă spitalul – spre exemplu, nu are suficienți medici sau asistente (tocmai ce au mai disponibilizat din ei – pentru că a cerut-o FMI-ul în baza programului de reducere a cheltuielilor bugetare), spitalul (adică managerul acestuia) – care poate fi și o persoană juridică – adică o firmă a cuiva (deținută de cineva, poate chiar printr-un offshore) – poate angaja firme de prestări servicii medicale. Pe banii cui, ne întrebăm?

Și astfel, se va ajunge la situația hilară de a da afară medici și asistente din sistem, plătiți cu 15 milioane pe lună, ca să îi angajeze la ”privat”, iar ”privatul” încheie contractul cu spitalul. Bineânțeles, valoarea contractului – pe cap de medic sau asistență angajată prin firma de prestări servicii va depăși CU MULT salariul pe care spitalul l-ar fi plătit medicului.

Cine are de câștigat din asta ? Evident cei din spatele ”firmei de prestări servicii” medicale.

Cine sunt cei care au de pierdut? În primul rând medicii, aflați în fața unei concurențe neloiale. Și nu în ultimul rând, bugetul Ministerului Sănătății, jefuit prin această inovație de șemenari isteți.

În final, costurile crescute ale serviciilor medicale umflate de comisioanele ”prestatorilor de servicii” vor fi resimțite tot de către contribuabilul sărăcit.

Sursa: Altermedia

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 207 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 297 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 255 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1748 vizualizari | 5 voturi

Marius Serban Se pare ca romanii nu invata nimic, dar absolut nimic, din greselile trecutului. Exista similaritati intre “revolutia” de acum 26 de ani si miscarile de protest din 2015 din Piata Universitatii. Ambele evenimente au aparut pe un fond de revolta mocnita a unor mase extinse de oameni, ambele au fost declansate de incidente […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics