Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 20, 2019, 3:31 pm
Soare
Soare
27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 14 km/h E
Răsarit: 5:43 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Scandalul Privatizarii Cupru Min loveste in plin si PSD – mama adoptiva a senatorului “holocaustolog” Dan Sova este avocatul Roman Copper Corp.
Aciduzzul | 5 mai, 2012 | 0 comentarii | 520 vizualizari |
(2 voturi )

Raluca Sandru
“Spuneţi si celor de la Evenimentul zilei ca, dupa ce se termina, dupa ce inţarca balaia, cum se zice in popor, s-ar putea sa mai vrea sa mai fie ziaristi, adica este o meserie pe care trebuie sa o respecţi”, a spus Crin Antonescu in emisiunea lui Radu Moraru. “Spuneţi si celor de la Evenimentul zilei ca, dupa ce se termina, dupa ce inţarca balaia, cum se zice in popor, s-ar putea sa mai vrea sa mai fie ziaristi, adica este o meserie pe care trebuie sa o respecţi”, a spus Crin Antonescu in emisiunea lui Radu Moraru. In luna aprilie s-a strecurat intrucatva neobservata stirea conform careia castigatorul licitaţiei de vanzare a Cupru Min, Roman Copper Corp, a angajat una dintre cele mai importante case de avocatura din Romania, NNDKP, fondata si manageriata de avocatul Ion Nestor, pentru a relua discuţiile privind preluarea producatorului de cupru, dupa ce negocierile cu statul roman s-au soldat cu esec.

In data de 6 aprilie, Ministerul Economiei anunţa ca negocierile cu Roman Copper, care a licitat 200,8 milioane de euro pentru 100% din acţiuni, s-au incheiat irevocabil si procesul de privatizare va fi reluat. De cealalta parte, Roman Copper a iesit dupa negocieri cu o declaraţie total opusa, spunand ca au obţinut un “acord verbal definitiv” cu autoritaţile romane in privinţa preluarii Cupru Min. Negocierile s-au derulat prin intermediul reprezentanţilor Mararu & Mararu, casa de avocatura care a reprezentat Roman Copper pana recent.

Casa de avocatura condusa de Ion Nestor (NNDKP- Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), cea care a preluat acum reprezentarea juridica a companiei Roman Copper Corp a mai reprezentat juridic si alte companii din piaţa resurselor minerale. NNDKP a avut client si grupul Mineco care a cumparat caietul de sarcini de la Cupru Min, dar nu a depus oferta, si totodata a reprezentat Mineco in tranzacţia prin care grupul elveţian a preluat cel de-al doilea producator important de cupru din Romania, Moldomin Moldova Noua.

Aceasta stire aparent nesemnificativa pentru opinia publica are un efect de bumerang pentru USL, mai exact pentru Partidul Social-Democrat. Casa de avocatura NNDKP, fondata de avocatul Ion Nestor, mai are un senior partner: avocatul Ana Diculescu-Sova, mama adoptiva a senatorului PSD, Dan sova.

Trebuie subliniat ca senatorul PSD, fost purtator de cuvant al partidului, este unul din cei mai inversunaţi si vocali adversari din USL, ai privatizarii principalului producator de cupru din Romania, Cupru Min. Atat Dan sova cat si ceilalţi lideri ai PSD si-au manifestat public opoziţia faţa de procesul de privatizare a Cupru Min. Ba chiar cei de la PSD, in frunte cu Victor Ponta si cu Dan sova au acuzat in repetate randuri, fara a prezenta probe concrete, reprezentanţii arcului guvernamental, de tradarea intereselor naţionale, spunand ca acestia ar putea obţine beneficii materiale personale, daca s-ar realiza privatizarea Cupru Min.

RADOR a incercat sa afle si punctul de vedere al reprezentanţilor casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Firma de avocatura a refuzat orice fel de comentariu legat de subiectul Roman Copper Corp. Contactat telefonic de RADOR, senatorul Dan sova a declarat ca: “Nu am stiu ca NNDKP reprezinta Roman Copper Corp! Insa, ţin sa subliniez cateva aspecte.

Mai intai, cu respect va reamintesc faptul ca senatorul Dan Sova, din clipa in care a fost ales senator in Parlamentul Romaniei, respectiv din toamna lui 2008, nu a mai practicat avocatura, ba chiar am iesit din firma de avocatura pe care am deţinut-o. In al doilea rand, eu personal nu am nicio legatura cu casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, chiar daca Ana Diculescu-sova, soţia tatalui meu, este senior partner in aceasta firma. In afara de asta nu prea vad nici ce legatura ar putea sa aiba cu reprezentarea juridica a Roman Copper Corp, intrucat Ana Diculescu-sova se ocupa in firma de avocatura de litigii, nicidecum de altceva.”

Sigur ca discursul de tipul celui uzitat de social-democratul Dan Sova ar putea parea politic corect, daca l-ar rosti un politician din opoziţie lipsit de orice fel de interese in acea zona economica. Numai ca atunci cand un membru al familiei respectivului politician e implicat ca reprezentant juridic in negocieri si tranzacţii fix in speţa incriminata de Opoziţie, atunci discursurile parca incep sa emane ipocrizie politica.

Sursa: Sare in Ochi

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 470 vizualizari | 3 voturi

Caricaturile subumane scoase din joben la aceste alegeri locale arata cat se poate de clar ca gruparile de crima organizata de sorginte bolsevica sunt complet compromise. Si, totusi, se pune intrebarea legitima, pentru cei care au curaj sa mearga la vot – pe cine votam? Sau, si mai clar, pe cine alegem intre primii doi […]

Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 444 vizualizari | 2 voturi

Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

Autor: Aciduzzul | 11 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 187 vizualizari | 1 vot

Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală. Alexandru Pascu fusese transferat, miercuri, de la Spitalul Floreasca din Capitală la o unitate sanitară din Franţa. El a murit însă pe aeroport, la […]

Autor: Aciduzzul | 10 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 380 vizualizari | 2 voturi

Ioha a ales intelept si a transformat pe deplin Romania in colonia lui Soros. Pas cu pas. Lovitura de stat a reusit pe deplin! Careul de asi – Sandra Pralong Marylin Andreea – consilierul lui Ioha pentru Diaspora, Edward Hellvig – directorul SRI, Mihai Razvan Ungureanu – directorul SIE au ceva in comun – toti […]

Autor: Aciduzzul | 8 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 231 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Vizibil stanjenit, “presedintele” Iohannis a venit astazi in Piata Universitatii dupa ce si-a anuntat prezenta catre presa cu o ora inainte. Chestia ca nu va anunta cand vine a fost, evident, o vrajeala ieftina. De fapt, Iohannis a fost luat cu japca de la Spa si de la masaj, dupa un week-end plin, […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics