Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 2:35 am
Noros
Noros
17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 22 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Silviu Manastire, consilierul „divident“ al lui Bode, fals in declaratia de avere
Aciduzzul | 22 aprilie, 2012 | 2 comentarii | 853 vizualizari |
(4 voturi )

Dan Badea
Ministrul Economiei, Lucian Bode, iese din nou in evidenta prin consilierii sai dalmatieni, tocmai când credea ca scapase. Scapase insa doar de Radu Cristescu, fostul sef al ADS recuperat in armata sa de consilieri personali dupa ce fusese demis de ministrul Agriculturii pentru grave nereguli, inclusiv pentru protejarea afacerilor firmei Grivco infiintate de Dan Voiculescu. A scapat de Cristescu la mai putin de 24 de ore dupa ce noi am dezvaluit implicarea sa in afaceri necurate. Am dezvaluit, zilele trecute, un nou exemplu de consilier nazdravan al lui Bode, Adriana Slav, o experta in economie… de budoar, adica in sexualitate, relatii de cuplu si consum de droguri.

Nu se stie ce a recomandat-o pe madam Slav pentru functia de consilier la Ministerul Economiei, dar ea exista si e, probabil, activa. Din aceeasi serie, a expertilor personali parasutati din motive care nu au nicio legatura cu Ministerul Economiei lui Bode, este si Silviu Manastire, un fost jurnalist a carui pregatire, dar si trecut, nu-l recomandau pentru o asemenea demnitate.

Nu poti sa fii consilierul unui ministru, mai ales al Economiei, daca tu nu stii nici macar cum se scrie cuvintul ”dividend”. Nu poti fi nici macar jurnalist, daca ai astfel de scapari, chiar daca ai participat la la numeroase adunari generale ale jurnalistilor de toate culorile, fie ei chiar si de investigatii.

Despre Silviu Manastire am mai scris in cotidianul nostru, atunci când a fost propus, de ministrul Lucian Bode, pentru importanta functie de membru in consiliul de administratie al Transelectrica. Cu tot respectul pentru un fost confrate, dar nu este admisibil ca un habarnist sa decida, sau sa participe la decizii privind soarta Transelectrica, o societate de interes strategic pentru România.

Iata de ce ne-a intrat in atentie consilierul Manastire, nume predestinat pentru un absolvent de liceu teologic. Zilele trecute, Hotnews a dezvaluit ca Silviu Manastire a omis sa consemneze in declaratia de interese o firma la care era actionar.

Este vorba despre societatea RTVL Media & Publicitate SRL la care Silviu Manastire, alaturi de Andrei Marius Mocanu este si actionar si administrator. De ce a omis-o el, incalcând legea ANI, nu se stie.

Explicatia acestuia, publicata de Hotnews, a fost ca e vorba despre o eroare materiala. “Firma nu a fost radiata, dar nu a functionat niciodata. Conform legii nementionarea in declaratia de avere a firmei care nu a functionat reprezinta o eroare materiala. Voi indrepta aceasta greseala” – s-a justificat Manastire. Aparent este vorba despre o greseala.

Aparent, deoarece, daca privesti cu atentie declratia sa de avere, descoperi ca ”greseala” este o regula, ceea ce intra in contradictie flagranta cu responsabilitatea de care ar trebui sa fie banuit un consilier de ministru si un posibil administrator al statului la ”Transelectrica”.

Nu poti sa gresesti mereu, pentru ca dai de banuit, sau ajungi chiar sa dai si cu subsemnatul pe la Parchet, fie ca te cheama Manastire, fie Bordel. Astfel, in declaratia de avere depusa pe 20 martie 2012, Silviu Manastire consemneaza ca a incasat, de la SC GPA Goldman & Morgan SRL, ”dividente” in cuantum de 162.000 RON.

Declaratia de avere depusa pe 20 martie 2012

Consilierul ministrului Economiei, fost jurnalist de investigatii scolit pe la tot felul de adunari generale ala jurnalistilor, fost director editorial la jurnale, fost co-patron de presa si chiar manager general (pentru cateva luni) la NewsIn, a incasat, asadar, DIVIDENTE. Asta, vorba lui Cristoiu, nu este o stire. Prin presa Vintu viu vuia, cum se zice. Carte multa nu se cere, desi e jenant sa faci parte din echipa unui ministru din guvernul lui Mihai Razvan Ungureanu, fara sa stii cum se scrie dividend. Sa trecem insa la ceea ce reprezinta o stire. Adica la suma consemnata de consilierul Manastire la capitolul dividende.

Cum declaratia de avere a fost data in 2012, ea reflecta situatia materiala a lui Manastire din anul fiscal anterior, adica 2011. Fiind vorba despre dividende, ele nu puteau fi incasate decit pentru anul 2010, sau, eventual, anii anteriori lui 2010, pentru ca dividendele din 2011 se incaseaza in 2012, dupa depunerea bilanturilor societatii, si se declara in…2013. Cum firma GPA Goldman & Morgan fost infiintata in 2010, inseamna ca dividendele erau doar din 2010. Ei bine, aruncând o privire in bilanturile firmei GPA Goldman & Morgan SRL, am descoperit, cu stupoare, ca profitul net, declarat pe 2010, a fost de doar 1380 de lei (ron), adica de 117,39 ori mai mic decât ”dividentele” declarate a fi fost incasate de consilierul de azi al ministrului Lucian Bode.

Bilanturile firmei GPA Goldman & Morgan SRL

Atunci de unde sacul cu bani? Cum sa umfli 1380 de lei, fara sa-ti pocneasca in fata, si sa-i faci 162.000 de lei? Asta nu se poate nici chiar cu pompa lui Cozmin Gusa, bunul sau amic. Pe de alta parte, dividendele nu puteau fi nici pentru anul 2011, pentru ca asta ar fi insemnat sa fie incasate in avans, ceea ce este, din nou, interzis de lege. La fel, daca au fost incasate in 2012, atunci ele nu puteau fi consemnate in declaratia de avere din acest an, ci in cea de anul viitor. Oricum am da-o, tot la articolul 292 Cod Penal ajungem, adica la Falsul in declaratii, care se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. L-am contactat telefonic pe consilerul Silviu Manastire, pentru a-i cere explicatii si am descoperit ceva si mai grav. Nici macar nu stia, sau facea pe naivul, ca nu poti consemna in declaratia de avere decât veniturile incasate in anul fiscal anterior. ”Dividendele le-am incasat anul asta, pentru anul 2011” – ne-a declarat Silviu Manastire.

”Dupa ce s-a publicat ordonanta (?) in Monitorul Oficial, anul asta am incasat dividendele. ii foarte corect ce-am facut. Nu-s ridicate in avans”. Dupa ce i-am explicat ca nu putea incasa la acea ora dividendele din 2011, a acceptat ca ar fi putut gresi. ”Daca am facut erori si greseli asta e, rectific. imi dau o amenda aia si gata. Nu exista in declaratia de avere ceva ce am incercat sa ascund. Daca am gresit, am gresit din neatentie. N-am mai facut (declaratii de avere) eram grabit, eram stresat. Asta e!” – zice el.

Apoi a recunoscut ca mai degraba a incercat sa-si justifice banii din conturi decât sa fie atent la corectitudinea celor declarate. ”Hai sa-ti spun cum a fost. M-am uitat in conturi ce bani am, i-am declarat, am declarat de unde vin banii, acum nu stiu, pe 2011, pe 2012, nu stiu, chiar o sa ma duc la ANI ca am niste prieteni acolo, sa ma duc sa ma invete aia cum sa declar. Fac o rectificativa, asta e. N-am omorât pe nimeni, n-am…” – zice consilierul Manastire. Lânga cei 162.000 de lei, presupusi ”dividente”, Silviu Manastire a mai declarat 190.000 de lei, bani frumosi pentru un ”pârlit de ziarist” – cum spune modest, despre el, ajuns acum consilier de ministru. Banii provin, zice el, de la tatal sau, care ar fi vândut niste actiuni primite la Fondul Proprietatea.

Vintu si-au detasat, la Economie, un om de la Newsin

Falsurile amintite, sau asa-zisesle erori din declaratiile sale de avere si interese, continua. Spre exemplu, el a declarat, la veniturile anuale pe 2011 si suma de 15.227 lei de la SC Newsin Media SRL. Cum el a devebnit managerul Newsin pe 8 decembrie 2011 si era putin probabil sa incaseze atâtia bani pentru doar trei saptamâni de activitate, chiar daca era omul de baza al lui Cozmin Gusa in agentia de presa, l-am intrebat din nou cum explica suma.

”Sunt inclusiv banii câstigati in 2012”- a declarat Manastire, promitând sa rectifice si aceasta ”eroare”. Cum se stie, Silviu Manastire a aterizat oficial la Newsin, ca manager general cu masina si sofer la scara, pe 8 decembrie 2011, in tandem cu Dumitru Ion Relu, care a devenit administratorul societatii. Numai ca, ulterior, duppa ce intrat in concediul de iarna, n-a prea mai dat pe la Newsin, decât telefonic si, dupa doua luni, a fost detasat la Ministerul Economiei dupa modelul celor 150 de oameni plasati in structurile statului, dupa cum spunea, pe vremuri (ce vremuri!), Sorin Ovidiu Vintu.

Legaturile lui cu oamenii lui Vintu, sau Gusa au fost deja dezvaluite de presa. El este in continuare actionar, alaturi de sotia lui Cozmin Gusa, in societatea CSR Promovare & Management SRL. Conform Hotnews, in cadrul companiei C.S.R. PROMOVARE & MANAGEMENT SRL, Silviu Manastire detine 25% din actiuni, alte 50% din actiuni sunt detinute de compania S.C. GLOBALCOM GROUP S.R.L si alte 25% din actiuni le detine ION DUMITRU RELU. GLOBALCOM GROUP S.R.L este in acest moment detinuta de Gabriela Gusa, sotia lui Cozmin Gusa. Cozmin Gusa este unul dintre partenerii lui Sorin Ovidiu Vintu.(…)In 2009 cei doi au infiintat compania SOCO Dezvoltare & Management SA.

In aceasta companie Gusa si Vintu erau parteneri egali”. De asemenea, scrie Hotnews, ”in compania C.S.R. PROMOVARE & MANAGEMENT SRL, Silviu Manastire este asociat cu ION DUMITRU RELU despre care presa a relatat ca era directorul companiei SOCO Dezvoltare & Management SA companie detinuta de Gusa si Vintu. Presa a relatat in 2010 ca ION DUMITRU RELU a preluat conducerea statiilor locale ale Realitatea TV de la Mihai Tatulici. La acel moment Realitatea TV era detinuta de Sorin Ovidiu Vintu”. Desi informatiile sunt reale, verificate si de noi, Silviu Manastire spune ca ele sunt facute publice din razbunare.

Informatiile sunt reale

”Eu am avut si am, din pacate, o relatie proasta cu Dan Tapalaga. El a fost angajatul meu, oarecum, a lucrat la Ziua de Cluj in 2006, la un ziar unde eu eram actionar, aveam 5% din ziarul respectiv, au ramas, am avut un conflict, Dan este un tip incapatânat… Am fost la Clever, la Ziua…Deci Dan Tapalaga si cu mine am avut un conflict, eu n-am avut inteligenta, sau rabdarea ca sa ma duc sa ma impac cu el, pentru ca eu cu Dan Tapalaga am aceleasi principii, am aceleasi idei, avem prieteni comuni. El a ramas cu fixatia asta si a facut o chestie mizerabila acum doua zile, punându-l pe Attila Biro, care este baiatul pe care eu l-am invatat investigatii, eu l-am crescut ca ziarist…si l-a pus Tapalaga sa ma f…De ce? A uitat?”.

Asadar, cam multe falsuri ”economice” pentru un consilier de ministru al Economiei, sau un posibil viitor membru in consiliul de administratie de la Transelectrica. Desi a fost jurnalist vreme de zece ani si a lucrat la Ziua de Cluj, la Gardianul de Transilvania si Banat, la Academia Catavencu sau Gazeta de Cluj, Manastire nu a trecut aceste locuri de munca in CV-ul sau oficial.

N-a trecut nici chiar functia de manager general la NewsIn. A trecut insa numeroasele sale participari la proiecte aducatoare de bani din tot soiul de surse externe, pentru jurnalisti de investigatii. Avem respect pentru jurnalisti, dar doar pentru cei care-si fac meseria cu demnitate si nu pentru demnitati publice.

Sursa: Curentul

2 Comments

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 36 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 2 comentarii | 128 vizualizari | 2 voturi

Intr-un an asa de dificil cum este 2020, din cauza secetei, putini sunt fermierii care indraznesc sa se gandeasca la productii de top! Cel mai probabil, majoritatea se asteapta undeva la o productie de 2-2,5 tone de grau la hectar. Exista, insa, si exceptii de la regula, semn ca acolo unde se aplica tehnologie, rezultatele […]

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 41 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 62 vizualizari | 3 voturi

Un producator de drone din grupul Tesla investeste la Cluj, o adevarata premiera pentru Romania! Electric Visionary Aircra, companie care face parte din grupul Tesla si are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor si a dronelor de ultima generatie, va finanta campioana de fotbal a Romaniei, formatia CFR Cluj. Tesla detine 51% din actiunile Electric […]

Autor: Aciduzzul | 28 septembrie, 2019 | 5 comentarii | 147 vizualizari | 2 voturi

Chinezii isi fac loc in agricultura din Romania, o realitate cu care ar trebui sa ne obisnuim de acum incolo. Cumpara la greu tot ce le cada in mana si nu o firma, ci trei dintr-un foc! Vrem nu vrem, fondurile chinezesti castiga teren in Romania (si nu sunt singurele), inclusiv in agricultura locala! Pentru […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics