Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 23, 2021, 2:07 am
Noros
Noros
11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 71%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 7:04 am
Apus: 7:11 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Teodor Baconschi – diplomat sau gaffeur de serviciu al diplomaţiei române şi al regimului de la Bucureşti (Napoca News)
Aciduzzul | 2 iunie, 2010 | 1 comentarii | 407 vizualizari |
(1 voturi )

Despre Theodor Baconschi, actualul deţinător al portofoliului de externe, s-a afirmat, în presa dâmboviţeană, cum că ar fi „un intelectual de mare clasă” şi s-a mai menţionat că „are opţiuni doctrinare ferme” (în direcţia creştin democrată) cu toate că, până în prezent, a fost acuzat nu doar că este specialist în jacuzzi, ci chiar şi de rasism, de mai multe organizaţii, după ce a făcut gafe antologice în legătură cu ţiganii, dar nu numai. Am avut posibilitatea, în calitate de secretar al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, în legislatura 2000-2004, să particip la audierea lui Theodor Baconschi în perioada în care se pregătea trimiterea sa ca ambasador la Vatican, având în vedere şi pregătirea lui de teolog. Chiar dacă puţini dintre membrii Comisiilor de externe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de atunci au fost convinşi, de prestaţia sa, că ar avea pregătirea şi experienţa necesare în vederea îndeplinirii unui astfel de post extrem de important, având încă în memorie personalitatea puternică a tatălui său, poetul A.E. Baconschi, am convins mai mulţi parlamentari, de la mai multe partide politice parlamentare, că ar fi bine să-i dăm vot favorabil, pentru că avem de-a face cu un tânăr intelectual mult superior în raport cu pletora de pensionari sau activişti pe care Ion Iliescu îi destinase să reprezinte, ca ambasadori, politica şi interesele externe ale României peste hotare.

Nu mi-am imaginat în acele momente că voi ajunge să regret, aşa cum se întâmplă astăzi, gestul meu. Este adevărat că, la momentul acela, nu ştiam absolut nimic nici despre preocuparea individului excesiv pentru jacuzzi şi interesul exagerat pentru sexul frumos, dacă este să luăm în considerare numeroasele referinţe în această privinţă din aceeaşi iscoditoare presă dâmboviţeană.

Eu am în vedere exclusiv prestaţia sa şi nu insist pe ideea că un asemenea post ministerial, ilustrat de-a lungul anilor de personalităţi memorabile din viaţa politică română şi din diplomaţia europeană, este ocupat de un personaj infatuat şi încrezut, dar care pare să aibă foarte puţin de-a face cu cerinţele şi exigenţele diplomaţiei româneşti de astăzi.

Poate că sunt adevărate şi acuzaţiile că numirea lui Theodor Baconschi pe scaunul ocupat de un titan ca Nicolae Titulescu este doar o răsplată pentru modul cel puţin curios (dacă nu şi dubios) în care au fost organizate alegerile prezidenţiale, din toamna anului trecut, la Ambasada României din Paris.

N-aş fi acordat atenţie prestaţiei sale mediocre ca ministru de Externe şi cu atât mai puţin gafelor lui grave şi frecvente, dacă nu aş fi citit recent în prestigioasa revistă Phonix Magazine din SUA declaraţiile lui Theodor Baconschi făcute recent, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţi ai diasporei române din SUA. Domnul ministru a afirmat atunci că „românii aflaţi în străinătate reprezintă elita” , sau cum s-ar spune în România, crema neamului românesc.

Este foarte adevărat că, nu numai după 1990, ci şi cu mulţi ani şi decenii înainte, au plecat din România sute de mii de cetăţeni ai acestei ţări. Este la fel de adevărat că, prin politica stupidă şi mioapă a vechiului regim , mari personalităţi ale culturii, literaturii, ştiinţei, artelor etc. din România au luat drumul exilului , mulţi dintre ei ocupând astăzi poziţii prestigioase în instituţii academice sau de cercetare ştiinţifică în ţările lor adoptive.

Din păcate, însă, poate acesta este un blestem al neamului nostru faptul că extrem de puţini dintre ei şi-au mai adus aminte că sunt români şi că s-ar impune promovarea şi susţinerea ţării noastre peste hotare. N-am vrea să se creadă că generalizăm, pentru că avem şi exemple, mai ales după 1990, de intelectuali români autentici care sacrifică mult timp şi bani, dar şi multă energie, pentru a aduce servicii ţării, culturii şi civilizaţiei româneşti, mai bunului renume al ţării lor de baştină în ţările respective şi pe plan mondial.

Cum tot la fel de adevărat este că avem şi exemple, nu puţine, din păcate de cetăţeni români (dar de atâtea ori de cu totul alte etnii) aflaţi peste hotare, care nu fac deloc cinste ţării lor de origine, pentru că, în realitate, imaginea extraordinar de proastă pe care o are azi România în lume nu este, credem noi, doar rodul exclusiv al aberaţiilor guvernului de la Bucureşti, ci se datorează, în egală măsură, şi ilegalităţilor şi hoţiilor nu puţine săvârşite peste hotare de cetăţeni români (nu întotdeauna de etnie română, desigur). Adică din rândul celor categorisiţi de ministrul Baconschi ca reprezentând elita poporului român.

De asemenea, am vrea să-i reamintim domnului ministru, îndrăgostit subit (poate şi datorită votului masiv dat la ultimele alegeri în favoarea stăpânului lui politic) de românii de peste hotare că minoritatea de origine română din ţări vecine ca Ucraina, Ungaria şi, mai recent, Serbia, dar şi din alte ţări balcanice pe care ministerul pe care îl conduce, dar şi alte instituţii de la nivel central nu fac absolut nimic pentru a-i ajuta să-şi păstreze identitatea lingvistică şi culturală (spre deosebire, de exemplu, de autorităţile budapestane, inclusiv de Ministerul de Externe al acestei ţări, care alocă, anual, zeci de miliarde de euro pentru finanţarea, în principal, în ţările vecine a sute de activităţi cu caracter declarat cultural, spiritual, dar şi politic ).

Ministerul de externe al României, din păcate, nu se deranjează nici măcar cu simple luări de poziţie, pe canale diplomatice, faţă de abuzurile la care sunt supuşi minoritarii români din ţările amintite. De aceea nu este de mirare că, în fiecare din aceste ţări, se află în grav pericol însăşi fiinţarea lor ca neam.

Potrivit semnalelor unor sociologi şi cercetători americani, de exemplu, etnia română din Ungaria riscă să dispară complet în mai puţin de 20 de ani, dacă miniştrii asemenea lui Theodor Baconschi vor juca pe viitor cadrilul doar cu cei care au votat alegerea unui preşedinte aflat la cote de popularitate mult inferioare, de exemplu, faţă de cea a lui Nicolae Ceausescu, cu care mulţi ziarişti îl compară din ce în ce mai frecvent, cu din ce în ce mai multe argumente, datorită excesivului şi sporitului său apetit pentru un regim de dictatură.

Regret că presa dâmboviţeană, atât de harnică în a pune la zid faptele, gafele sau abuzurile actualei puteri nu a acordat absolut nici o atenţie recentelor declaraţii ale domnului ministru Theodor Baconschi, declaraţii care aduc, în opinia mea grave afronturi românilor rămaşi în ţară şi după 1990 şi care au devenit, cu osebire în ultimii 6 ani, cobaii unui experiment politic cu şanse de a se transforma în cea mai gravă şi deplorabilă aberaţie a politicii româneşti de după 1938, anul instalării primului stat dictatorial din existenţa acestui popor: Dictatura sceleratului rege Carol al II-lea, alt sinistru personaj al istoriei româneşti cu care, nu chiar fără motiv, este frecvent comparat stăpânul politic de la Cotroceni al domnului ministru de externe. (Dr. Dan Brudascu)

Sursa: NapocaNews

One comment

  • Vasile Zarnescu
    iunie 6, 2010

    Expresia cu “un blestem al neamului nostru” ne duce la ideea promovata frecvent de liderul fostului partid din care ati facut parte. Or, nu este nici pe departe asa. Nu este vorba de un “blestem”, ci de niste parveniti, ca actrita aceea cam curvistina, care, dupa citiva ani petrecuti in Italia, vorbeste, acum, cu accent italienesc, sau ca un fotbalist natarau din definitie, care, la fel, dupa nici doi ani petrecuti in Italia, amesteca vorbele romanesti cu cele italienesti, ca sa arate ce umblat prin lume este el. Astia se cheama parveniti si cei de teapa lor sunt in toate popoarele. Evident, cei din statele puternice – ca S.U.A., Franta, Anglia etc. – au, in plus, un motiv temeinic sa se laude cu originea lor: faptul ca statul respectiv le apara statutul, ceea ce nu se intimpla cu statele mici sau care au ticalosi la conducerea tarii – cum este cazul Romaniei! Dar, atita vreme cit un Adrian Paunescu nu a protesta la aducerea osemintelor criminalului Carol al II-lea la Curtea de Arges, sau, atita vreme cit un istoric – care pretinde ca a scris o “istorie sincera a neamului romanesc”, e vorba de acad. Florin Constatntiniu – a afirmat, referitor la aceleasi oseminte ca, ce, “nu este loc destul si pentru Carol al II-lea”, atunci sa nu va mire ca mai sunt si dintre cei care nu-si afirma identitatea nationala! Dar este o eroare grava sa tot repetati chestia cu “blestemul”. Blestemati pot fi unii indivizi si “neamul lor” – adica descendentii familiei sale – , dar nu pot fi blestemate “neamurile”, in sens de popoare!

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 192 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 300 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 94 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 180 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 99 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 41 vizualizari | 5 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 41 vizualizari | 5 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics