Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Afara cu bancile din tara!
Aciduzzul | 15 noiembrie, 2012 | 1 comentarii | 377 vizualizari |
(10 voturi )

Maria Diana Popescu
Guvernul, Parlamentul si guvernatorul B.N.R. se prefac a nu intelege ca noi sintem cei care achitam opera jafului national comis de ei, inclusiv imprumuturile F.M.I.. In loc sa-i protejeze pe romani de abuzurile bancilor, au mare grija sa ajunga in incapacitate de plata si sa-i execute silit. Asta este strategia lor, iar ceea ce se li se intimpla acum romanilor este de toata jena. In cei patru ani de criza n-a existat nicio initiativa de protejare a cetateanului fata de hienele bancare, fata de camatarii care au cumparat creditele restantierilor. Romanii sint storsi pe orice cale de tot felul de taxe si comisioane, iar B.N.R si A.N.P.C. favorizeaza cele 40 de banci prezente in Romania, care au facut si fac profituri uriase pe spinarea clientilor, pe care i-a atras cu publicitate agresiva si inselatoare.

Tot mai multi romani disperati ne scriu in redactie, acuzind sistemul bancar, asemuindu-l cu unul mafiot, caruia i s-a facilitat un cadru legal. Dar, „cine dracu’ va credeti voi?” a intrebat Nigel Farage in plenul Parlamentului European, adresandu-se conducerii Uniunii Europene. Chiar asa, cine se cred bancherii, recuperatorii si guvernatorul?

Pentru cei care nu stiu sau nu-si mai aduc aminte, prin anii 94 – 96 bancile practicau dobinzi si de 270% la credite, dar despre acest lucru guvernatorul refuza sa vorbeasca. Cu ce bani si-au facut, nu sedii, ci palate, bancile in toata tara? Cu dobinzi ilegale, comisioane si clauze abuzive, scrise cu litere aproape invizibile in contractele incheiate cu bietii romani. Guvernatorul tace si emite reguli pentru bancile straine, cu imputernicire sa faca orice fel de magarie doresc la noi acasa.

Bancile din tarile civilizate practica dobinzi de citeva procente, iar comisioanele sint aproape simbolice. La noi, hotia bancilor din buzunarul cetateanului este sustinuta tacit, de cine credeti? De B.N.R..

Furtul este o infractiune penala si mi se pare normal si legal ca cel care guverneaza banii furati de la romani sa fie luat la intrebari, anchetat si obligat sa inapoieze pina la ultimul cent banii poporului. Tara noastra a avut parte din ’90 incoace de un singur baiat versat la casa de bani, care s-a jucat cu visteria tarii si cu bruma de bani a romanilor.

Cele 40 de banci – niste rechini pradatori – prezente in Romania, au avut mina libera de la guvernator si au momit oamenii cu tot felul de oferte gen „credit doar cu buletinul”, mergind pe ideea sa-l indatoreze pe romanul necajit, ca sa aiba de unde culege pe termen lung. Conform declaratiei sale de avere, zestrea sa este modesta, pentru ca valuta e la purtator. in plus, nu a precizat bancile la care si-a depus maruntisul.

In mod sigur bancile alea nu vor da faliment. Ce poate fi mai moral decit sa manevrezi cum vrei visteria, sa rizi in nas poporului si sa fii apreciat si decorat pentru asta? Un „lup paznic” la stina! Este vointa puterilor mondiale, ca el, doar voia lor o face. Ar cam fi vremea sa faca de paza la butucii de vita de vie de pe mosie, decit sa traga sforile valutele, functie de imprejurari. Magarii, nu?

Alexandra Popa, o jurnalista aflata, probabil, sub aripa vreunei banci incearca sa bage spaima in romani cu articol: „Pierzi casa pentru o restanta de 600 lei! O restanta la un credit, cit de mica, poate duce automat la executarea silita”. Sa-ti fie rusine „fata-hai”! Camataria bancara, caci despre asta vorbim, nu e sanctionata de statul de drept, iar bancherii fac tot ceea ce le „poftesc” buzunarele, platind bine pe unii ziaristi care isi ameninta public conationalii.

De ce acum bate vintul prin cele mai multe dintre banci din Romania? Pentru ca bancile-camatare au avut grija sa ramana fara clienti prin raportari aberante la Biroul de Credite si prin aceste executari abuzive, la limita legalitatii. N-am vazut un ziarist de buna credinta, care sa scrie despre modul in care bancile „tepuiesc” clientii. si ca ar fi timpul sa iasa afara din Romania. Nu. N-are voie sa spuna adevarul. I se pune pumnul in gura, isi poate pierde slujba, e catalogat drept extremist, daca se revolta impotriva birurilor, a jafului si nedreptatilor.

In Romania, toti bancherii venetici, toti camatarii fura, inseala si mint si iau cu japca… Ne guverneaza cei care, daca la facultate tot au fost prezenti la cursuri doar in condica, iar diplomele lor sint cumparate ca in piata, inventeaza legi si ordonante potrivit lacomiei si egoismului lor.

De la inceput mi s-a parut suspect faptul ca toate bancile ofereau in 2005-2008, credite cu buletinul, de fapt ofereau bani virtuali. Era perioada in care criza se cocea premeditat in cuptoarele Americii, astfel ca bancile lor si alti camatari fara legitimatii sa poata confisca pe mai nimic bunurile oamenilor.

Cum altfel s-ar mai fi putut imbogati asa de repede si usor? A lua cu japca este cea mai buna afacere. Ecuatia este simpla, iar cei inteligenti o rezolva usor: in toata ingineria financiara numita credit sint urmatoarele personaje:

Camatarii „legali”, adica bancile, capusele sau firmele de recuperare, societatile de asigurari, pagubitul (imprumutatul) si, cu voia dumneavoastra, cel mai tare, guvernatorul. Odata ce imprumutatul nu-si mai poate plati datoriile, camatarul isi incaseaza banii de la societatea de asigurari (din acest motiv pagubitul mai plateste pe linga rata o dobinda uriasa si o asigurare).

Ca atare, camatarul isi recupereaza pierderea si normal ar fi ca hotia financiara sa se termine aici; dar, in acest moment pentru citeva firimituri, camatarul vinde creanta capuselor care, in situatia in care semnezi hirtiile trimise de ei, devin noii tai creditori pe viata. De ce nu avem legea falimentului personal, ci doar al companiilor si societatilor comerciale?

Guvernatorul stie!, de aceea a recapitalizat bancile, desi de folos ar fi romanilor falimentul acestor institutii parazitare, care practica ilegal camataria dupa sistemul mafiot. Bancile fac bani din tastatura. Lumea trebuie sa priceapa, banii nu prea mai au forma fizica. Sint doar o conventie bazata pe profit, care se intemeiaza pe un click de mouse, pentru ca banii sint virtuali de ceva timp.

Sursa: Art-emis

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 353 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

  Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

  Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9883 vizualizari | 8 voturi

  Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

  Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 601 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

  Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

  Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics