Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Apăraţi memoria lui Mircea Vulcănescu! Este timpul sa decidem noi, nu strainii, cine ne sunt eroii si criminalii
Aciduzzul | 8 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 398 vizualizari |
(4 voturi )

Ieri am primit o veste stupefiantă: Primăria Sectorului 2 este somată să îndepărteze din spaţiul public (recte Piaţa Sf. Ştefan) bustul lui Mircea Vulcănescu, pe motiv că ar fi al unui criminal de război! Reclamaţia ar aparţine Institutului “Elie Wiesel” (poate vă amintiţi că această instituţie, aflată în subordinea şi în finanţarea guvernului României, a reuşit să obţină retragerea titlului de cetăţean de onoare al lui Valeriu Gafencu – Sfîntul Închisorilor, pe care l-a acuzat de fascism). Mircea Vulcănescu a fost condamnat pentru “crime de război” de către un tribunal comunist, într-un simulacru de proces, doar pentru că a fost subsecretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice din Cabinetul Mareşalului Antonescu. Mircea Vulcănescu a murit ca un martir, în 1952, în temniţa Aiudului. Cu preţul vieţii sale salvase viaţa unui tînăr.

Cititi si:

Institutul Elie Wiesel sau cum se regizeaza condamnarea unui popor. Ultima etapa dintr-un amplu proces de des-fiintare: atacul la sfinti (Valeriu Gafencu si Parintele Justin Parvu)

LISTA. Board-ul si membrii Elie Wiesel – Institutul National pentru Studiul Holocaustului in Romania

Cît de lipsit de discernămînt sau de ticălos trebuie să fii ca să ceri punerea la index a unei valori ca Mircea Vulcănescu, pe baza unei condamnări abuzive, pronunţată, pe motive politice şi fără o culpă reală, de către o instanţă ilegitimă, dintr-un regim – cel comunist – declarat oficial “ilegitim şi criminal”?

Familia lui Vulcănescu şi alte persoane care au fost implicate în proiectul amplasării bustului în sectorul 2 au fost deja alertate şi sînt extrem de mîhnite, pe bună dreptate.

Reclamantul nu ne-a fost confirmat încă, iar public este doar că Primaria 2 a fost sesizată de “cineva”. Primăria Sectorului 2 nu şi-a exprimat deocamdată poziţia.

Pînă vom afla detaliile acestui nou scandal căruia îi cade victimă un uriaş intelectual şi o mare conştiinţă românească din perioada interbelică, aveţi posibilitatea de a apăra memoria lui Mircea Vulcănescu aici.

Este doar un prim pas. Dacă va fi nevoie, vom face şi alţii. Nu putem asista nepăsători cînd ne sînt batjocorite valorile.

Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură lansează inițiativa descrisă mai jos ca urmare a informațiilor primite din partea dnei Mariuca Vulcănescu, fiica marelui gânditor Mircea Vulcănescu și membră de onoare a Asociației noastre.

Semnați Scrisoarea deschisă, ce va fi adresată Ministerului Culturii și Primăriei Sectorului 2, București. Detalii despre inițiativă, mai jos.

Alăturați-vă inițiativei noastre prin completarea formularului, prin trimiterea unui e-mail către office.ar3g@gmail.com sau a unui mesaj pe pagina de Facebook a Asociației, care să conțină fie datele ONG-ului co-semnatar (nume, contact), fie datele persoanelor fizice susținătoare (nume, profesie, contact). Semnăturile sunt necesare pentru demararea procedurilor legale și completarea Scrisorii Deschise adresate Primăriei Sect. 2 și Ministerului Culturii.

Ca urmare a unei reclamații particulare, Primăria Sectorului 2 București intenționează să demareze o acțiune de eliminare din spațiul public a statuii lui Mircea Vulcănescu, situată în str. Popa Soare nr. 13. Informația ne-a fost transmisă ieri de către dna Mariuca Vulcănescu, fiica marelui gânditor și membră de onoare a Asociației noastre.

Acest gest ar reprezenta nu doar întoarcerea la epoca terorii comuniste – care urmărea ștergerea oricăror inteligențe orientate către interesul național din reflexul viu al societății – dar și victoria suficienței de sine a unor interese particulare înguste, inculte și lipsite de inteligență și onoare.

Asociația noastră consideră că statul român, prin instituțiile sale, este dator să integreze personalitățile-tezaur în spațiul public prin intermediul unor politici culturale coerente. Astfel, condamnăm public acest gest care trădează interesele culturii naționale și prin care se sacrifică, încă o dată, una dintre cele mai importante figuri din istoria modernă a României!

Cine a fost Mircea Vulcănescu? Iată câteva aspecte:

1. Una dintre mințile geniale ale culturii române, care la aproape 40 de ani gândea metroul bucureștean în același timp cu reformarea culturii universale, prin punerea la punct a fenomenologiei românești.

2. Secretar de stat la Finanțe în timpul celui de-al doilea război mondial, direct responsabil de succesul negocierilor cu copleșitoarea putere germană, de pe urma cărora România a înregistrat un surplus de 100 milioane de dolari, circa 8 vagoane de aur, confiscate apoi de URSS care, după război, a avut un motiv în plus să-l asasineze la Aiud.

Sursa: AR3G, Claudiu Tarziu

Foto: Victor Roncea

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics