Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Aviatia israeliana se va muta in Romania pentru antrenamente. MApN confirma (Ziua Veche)
Aciduzzul | 11 iunie, 2010 | 1 comentarii | 283 vizualizari |
(2 voturi )

In cursul zilei de 10 iunie, Ministerul roman al Apararii a transmis un comunicat oficial de presa in care precizeaza ca, „in trimestrul III din acest an, este planificat un exercitiu comun aerian romano-israelian, prevazut sa se desfasoare numai cu elicoptere si avioane de transport. Acest exercitiu a fost planificat inca din anul 2009 si are ca scop antrenarea in comun a echipajelor aeronavelor in zbor la joasa altitudine, in misiuni de cautare-salvare si tip MEDEVAC, fara executarea de trageri sau utilizarea de munitii reale.”Potrivit MApN, ”activitatile de cooperare militara bilaterala cu Statul Israel se desfasoara in baza Acordului intre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Statul Israel privind cooperarea in domeniul militar, semnat la Bucuresti, la 29.05.2000.

Acordul a fost aprobat prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 841 din 21.09.2000 si este in vigoare de la data de 10.10.2000. Acordul bilateral din 2006, mentionat intr-un articol al unei publicatii israeliene si preluat de presa romaneasca, a fost aprobat, de partea romana, prin Hotararea de Guvern nr. 638 din 18.05.2006, dar nu este in vigoare, intrucat partea israeliana nu a notificat indeplinirea procedurilor legale interne de aprobare.

Pana la aceasta data nu a fost primita o solicitare pentru incheierea unui nou acord de cooperare intre cele doua ministere ale apararii.

Referitor la desfasurarea unor exercitii ale fortelor aeriene ale altor state in Romania, acestea sunt stabilite in intelegeri tehnice bilaterale incheiate intre ministerele apararii pentru fiecare exercitiu in parte, urmate de conferinte de planificare ale specialistilor.

Conditiile in care se desfasoara acest gen de exercitii sunt in conformitate cu legislatia romana in domeniu (inclusiv Legea nr. 291 din 2 noiembrie 2007 privind intrarea, stationarea, desfasurarea de operatiuni sau tranzitul fortelor armate straine pe teritoriul Romaniei, publicata in Monitorul Oficial nr. 758 din 8 noiembrie 2007).

In trimestrul III din acest an, este planificat un exercitiu comun aerian romano-israelian, prevazut sa se desfasoare numai cu elicoptere si avioane de transport. Acest exercitiu a fost planificat inca din anul 2009 si are ca scop antrenarea in comun a echipajelor aeronavelor in zbor la joasa altitudine, in misiuni de cautare-salvare si tip MEDEVAC, fara executarea de trageri sau utilizarea de munitii reale.

Israelul nu a mai fost invitat la aplicatia din Turcia

Avioanele de lupta israeliene s-ar putea antrena in spatiul aerian al Romaniei, tara noastra urmand sa inlocuiasca Turcia, dupa ce, din cauza tensionarii relatiilor, Ankara a refuzat sa mai permita fortelor aeriene israeliene sa desfasoare exercitii in spatiul aerian turc, a anuntat Jerusalem Post., dupa ce Ankara a refuzat, ca urmare a ofensivei impotriva Hamas si a deteriorarii relatiilor bilaterale, sa mai permita desfasurarea avioanelor israeliene in Turcia.

In virtutea acestui acord, fortele aeriene israeliene au trimis avioane in Romania in 2007 si intentioneaza sa desfasoare din nou avioane aici spre sfarsitul anului in curs, potrivit publicatiei The Jerusalem Post. Fortele aeriene israeliene au fost excluse din nou dintr-un exercitiu militar multinational care are loc anual in Turcia si care a inceput luni, urmand sa continue timp de o saptamana.

La manevrele din cadrul exercitiului intitulat Anatolian Eagle participau forte aeriene din SUA, Italia, Spania, Emiratele Arabe Unite si Turcia. NATO a trimis un avion cu sistem de avertizare si control. Israelul a fost exclus si de la precedenta editie a exercitiului Anatolian Eagle in octombrie anul trecut, cu cateva zile inainte de data la care era programat sa inceapa. Drept urmare, nici fortele aeriene americane nu au mai participat la exercitiu.

In aceste conditii, oficialii din domeniul apararii nu au fost surprinsi ca Israelul nu a mai fost invitat sa participe la exercitii, mai ales dupa moartea celor noua pasageri aflati la bordul vasului Mavi Marmara, care naviga sub pavilion turc si care, impreuna cu alte sase ambarcatiuni, a incercat sa sparga blocada pe mare impusa de Israel Fasiei Gaza.

In alti ani, Israelul era un invitat obisnuit al exercitiilor militare din Turcia, dar de cand relatiile bilaterale s-au deteriorat semnificativ, adica de la inceputul anului 2009, dupa ofensiva israeliana din Gaza, fortele aeriene israeliene nu au mai fost invitate la aceste manevre militare.

Pana la ofensiva israeliana din Gaza, avioanele israeliene zburau frecvent in spatiul aerian turc si participau la cateva exercitii anuale cu Turcia. Ankara a decis insa sa nu mai permita desfasurarea avioanelor israeliene de lupta in spatiul sau aerian…
Sursa: ziuaveche.ro

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics