Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Aviatie si marina militara cu vechituri pe…datorie (InfoMondo Militar)
Aciduzzul | 2 februarie, 2011 | 0 comentarii | 417 vizualizari |
(1 voturi )

In incercarea disperata de a salva macar aparentele privind asigurarea securitatii spatiului aerian romanesc, MApN intentioneaza sa refaca resursa tehnica a avioanelor MiG 21 LanceR pentru o perioada de trei ani. Parte din navele militare vor avea aceeasi soarta. Sursa de finantare? Banii urmeaza sa fie obtinuti printr-o noua amanare a platii TVA catre Romtehnica, datorie care in 2011 va ajunge la peste 300 de milioane de lei. Acesta este al treilea an consecutiv in care MApN solicita Guvernului adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin care sa fie TVA datorat Romtehnica sa fie amanat de la plata. MApN sustine ca suma de aproape 300 de milioane de lei economisita va fi utilizata pentru initierea si desfasurarea procedurilor de achizitie necesare refacerii resursei tehnice pentru avioanele MiG 21 LanceR, precum si a navelor aflate in dotarea Fortelor Navale, astfel incat sa poata fi mentinuta protectia spatiului aerian si naval al teritoriului national pana la momentul inceperii inzestrarii Armatei cu aceste tipuri de tehnica militara.

Se intentioneaza ca fondurile disponibilizate sa fie utilizate si pentru achizitionarea de transportoare blindate pentru trupele dislocate in teatrul de operatii din Afganistan, precum si pentru alte echipamente necesare onorarii angajamentelor asumate fata de NATO si UE.

“In cazul neadoptarii prezentei ordonante de urgenta se vor inregistra acumulari ale unor majorari generate de neplata taxei pe valoarea adaugata, aspect care va greva bugetul MApN, acestea fiind elemente care, in contextul actualei crize economice financiare, vizeaza interesul public si constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, in lipsa unui astfel de angajament existand riscul nerespectarii angajamentelor asumate fata de organismele internationale, precum si crearea unei presiuni suplimentare asupra bugetului de stat, prin majorarea cheltuielilor privind stationarea nejustificata in vama a bunurilor si serviciilor contractate”, se arata in nota de fundamentare care insoteste proiectul de OUG.

In acest sens, proiectul de Ordonanta de urgenta 8 din 2010 va stabili ca plata taxei pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate de catre Romtehnica pentru Ministerul Apararii Nationale, aferenta anilor 2009 si 2010, a fost amanata pana la data de 31 august 2011.

In cazul in care MApN va achita in 2011 obligatiile restante catre Romtehnica, fondurile necesare operarii si mentenantei tehnicii existente la nivelul structurilor, inclusiv a celor aflate in Afganistan nu vor mai putea fi asigurate.

Adirabila intentia MApN de a nu preda toate MIG-urile administratiilor locale pentru “infrumusetarea localitatilor” si de re-re-re-vitalizare a acestora. Ramane de vazut cam ce transportoare se vor achizitiona pentru Afganistan cu “banutii” alocati, tinand cont ca preocuparea actualului ministru este sa asigure protectie efectivelor din teatrele de operatii, “ca sa fie clar”! In ceea ce priveste navele marinei acestea probabil vor beneficia de un smotru mai acatarii la suma ce le-a mai ramas.

Dar nu e nicio problema, “la asa ministru asa alocare bugetara”! Ia aruncati o privire peste gard la Dezvoltare si Turism. Aceeasi vorba: “Asa ministru asa alocare bugetara, nu-i asa”.

Sursa: InfoMondo Militar

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics