Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Basescu: Revenirea la Cotroceni nu mai e principala miza. Suntem in cea mai penibila situatie
Aciduzzul | 3 august, 2012 | 0 comentarii | 187 vizualizari |
(1 voturi )

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, vineri, la sediul sau de campanie, ca, in momentul de fata, revenirea la Palatul Cotroceni nu mai este “principala miza” a sa. In urma loviturii de stat, Guvernul a organizat un referendum. La AEC, Ministerul de Interne, singurul autorizat sa transmita listele electorale, a precizat numarul de 18,3 mil. de electori. Toate povestile cu Casa Nationala de Sanatate si INS sunt diversiuni ale Guvernului si ale lacheilor minciunii pentru ca singura autoritate recunoscuta de lege ca fiind indrituita sa comunice cifrele electorale este MAI. Trebuie sa recunoastem ca suntem in cea mai penibila situatie in care poate fi un Guvern: organizeaza referendumul, da cifra, se termina referendumul si cand vede ca nu a iesit cum trebuie, Guvernul contesta propriul lui referendum.

Situatia descalifica Guvernul Romaniei. Efectele sunt pentru cetatenii romani. Nu vom scapa de efecte neplacute din punct de vedere al credibilitatii.

Ce le-a trecut doctorului Ponta si lui Crin prin cap pentru a incerca sa masluiasca listele electorale: sa-i scoata din listele electorale pe cei care lucreaza in strainatate. Ilegalitate si prostie mai mari decat astea inca nu pot exista. Trebuie sa citeasca Constitutia. Cei care sunt detinatori ai cetateniei romane au drepturi electorale indiferent unde s-ar afla, fie ca sunt purtatori de pasaport sau de buletin expirat.

Inteleg ca vor sa faca din declaratiile altui luminat al Guvernului – Ioan Rus – un soi de rencensamant. inteleg ca-i scot din lista pe cei care sunt plecati in strainatate si sunt vreo 3 milioane. Inteleg ca-i scot din lista pe cei care au buletinul expirat, chiar daca sunt cetateni romani. Ce se fac cu cei plecati in vacanta? Ii scot si pe astia din lista? Oamenii astia trebuie sa inteleaga un lucru: pe zi ce trece, se afunda tot mai tare in minciuna si ilegalitati.

Nu exista solutie pentru Romania decat aplicarea standardelor democratice europene. Asta nu-ti permite sa anulezi dreptul de vot al propriilor tai cetateni. Cum sa-i scoti din liste pe cei care sunt in strainatate cand tu ai facut pentru ei 306 sectii de votare? Care e logica?

Si mai e o chestiune, extrem de delicata. Acum vor sa-i scoata din liste pe cei aflati in strainatate, dar ma tem ca, daca se vor compara listele pe care s-a votat, vom constata multe sute de mii de romani care n-au fost in tara, dar figureaza ca au votat prin satele lor.

Pare a fi o incercare de a impinge responsabilitatea fraudarii referendumului de la ei, de la Guvern, catre primari, catre cei pe care i-au avut in sectiile de votare.

Presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele electorale nu face decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori pentru ca ei au comunicat listele electorale anterioare.

Ii atentionez din grija pentru ei pe primari sa nu intre intr-un joc din care iesirea sa nu fie decat undeva intr-o celula. Cand se vor juca cu listele electorale, cel mai greu loviti intr-o astfel de situatie vor fi primarii stahanovisti, cei care au procente de peste 100% participare la vot. Rus, Ponta, Antonescu trebuie sa le spuna acestor primari ce au facut, ce trebuie sa faca si ce urmeaza.

Apelul meu catre administratia locala este la corectitudine. Baietii destepti de la Palatul Victoria vor sa impinga nota de plata la cei din teritoriu.

Pentru mine, revenirea la Palatul Cotroceni nu mai e principala miza. Ce s-a intamplat la acest referendum trebuie sa fie ultima intamplare de acest gen.

Decizia de ieri (joi, n.r.) a CCR a fost generata de un chestor care i-a scris ministrului de Interne – sigur, sa nu ne facem iluzii ca ministrul nu a stiut si nu a fost aranjata cu el… – dar acest chestor, sef cu evidenta populatiei, i-a scris ministrului de Interne, dupa ce acelasi chestor daduse cifrele pe care ministrul si le-a asumat, ieri dimineata (joi, n.r.) i-a scris ministrului ca cifrele nu sunt bune. Nu stiu daca e bine, domnule chestor! Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri… Ma tem ca eu v-am facut chestor! Nu stiu daca e bine, domnule chestor!

Loviturile pe care le primeste tara ca urmare a iresponsabilitatii tandemului Ponta -Voiculescu, Rus-Antonescu aduce prejudicii enorme. Ei sunt responsabili de respingerea oricarei sanse ca Romania sa mai intre in Schenge si Romania nu va putea deveni la toamna un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014-.2020 la UE.

Miza cea mai mare pentru mine e demantelarea retelelor de fraudare a proceselor electorale pentru ca o tara care nici macar procesul electoral nu-l poate lasa liber, o guvernare care nici macar procesul unui referendum nu vrea sa-l gestioneze corect e una antiguvernamentala. Asta e important nu pentru mine. Nici nu ma intereseaza termenele CCR.

Voi vorbi in fiecare zi. Voi merge si prin tara. Am destule de facut.

Am constatat, din comunicate publice, ca Parchetul General, in urma sesizarii CCR adresata Guvernului, s-a implicat in analiza a ceea ce s-a intamplat la referendum. Prioritate mai mare decat revenirea mea la Cotroceni e constatarea eventualelor procese de fraudare a referendumului. Din postura de suspendat nu pot demisiona. E clar ca Rus a dat o dipozitie pe data de 2, dupa ce pe 1 daduse dispozitie sa dea cifra corecta. Pe 2 a dat dispozitia sa blocheze decizia CCR. Chestorul sef pentru evidenta populatiei n-a avut de facut decat sa execute. Domnul chestor n-a invatat nimic din cazul Nastase.

Ma astept si la o decizie a CCR si in decembrie 2014.

Sursa: AIM

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics