Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Blonda lui Boc, cu grade de colonel pe umeri, se intoarce la Cluj
Aciduzzul | 10 iulie, 2012 | 2 comentarii | 862 vizualizari |
(3 voturi )

O cariera fulminanta: sefa de cabinet parlamentar la 25 de ani, sef directie Serviciul Patrimoniu, sefa cabinet Prim ministru, Secretar general al Guvernului, Secretar de stat, membru in CA al EON Gaz si CS Contragarantare si Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari al Eximbank, iar apoi membru in CN al CNVM. Promovata, in secret, colonel al unui Serviciu Secret. La alegerile parlamenare din 2000, profesorul de drept constitutional Emil Boc devenea deputat PD de Cluj. Trai pe vatrai la Bucuresti. In aceeasi perioada, la Universitatea de Drept din Capitala o anonima din Coroieni, de langa Targul Lapus, pe nume Gabriella Stefania Ferencz era in anul terminal al studentiei. Tanara de numai 24 de ani a activat o perioada in Primaria Capitalei,condusa de Basescu, iar apoi, la frageda varsta de 25 de ani a devenit sefa de cabinet a deputatului Emil Boc.

Pe ce criterii a devenit blonda de 25 de ani, proaspat iesita de pe bancile facultatii, sefa de cabinet a unui deputat habar nu avem, ci doar banuim. Profesionale bineinteles si in urma vastei sale experiente! De aici incolo bucalata blonda a devenit umbra lui Boc, fie ca acesta a fost primar sau premier. Mai mult, acum, umbra lui Boc isi regaseste “stapanul” fiind pe punctul de a parasi Capitala si a se reintoarce la primaria Cluj Napoca.

In perioada 2001-2003, daca ar fi sa ii dam crezare lui Gheorghe Funar, Gabriella S. Ferencz a fost pentru Boc cea ce a fost Udrea pentru Basescu. Mai mult, potrivit aceleiasi surse, cei doi au trait in concubinaj intr-un apartament al PD, de pe Calea Victoriei din Bucuresti. A avut loc chiar o bataie de pomina intre nevasta lui Boc si “amica” Gabriella, ca si intre “amica” Gabriella si“amica” Liliana Calin – personajul apropiat firmei KIAT, cea implicata in scandalul Apostu. Cert este faptul ca in 2004, cand Boc a castigat primaria clujeana, Gabriella Stefania Ferencz l-a urmat pe Boc la Cluj, la sediul de pe Motilor 1, unde a devenit mana sa dreapta.

Initial a fost numita inspectoare, apoi director la Directia Imobilelor de Stat din Primaria Cluj Napoca. O pozitie cheie, care asigura controlul asupra bunurilor imobiliare ale administratiei locale. Basca membru in cateva Consilii de Administratie ale unor Regii subordonate Primariei, postura din care banii au curs spre, deja, “blonda lui Boc”.

Cum Boc devenise intre timp seful principalului partid din Romania si de guvernamant, naveta Cluj-Bucuresti si retur era un lucru la ordinea zilei. si, cum primaria trebuia sa functioneze, blonda lui Boc devenise un fel de sub-primar, pardon “viceprimar nenumit” care chiar se instalase in biroul primarului si, potrivit unor surse, detinea semnatura stampila a primarului. Relatia, absolut profesionala cum sublinia in multe randuri chiar stefania Ferncz, mergea struna. Asa ca, la inceputul lui 2009, dupa ce Boc devenea premier, cum altfel, stefania –la fel ca multi alti apropiati ai lui Boc – lua din nou drumul Capitalei.

Acum era deja mana dreapta a prim ministrului, sefa de cabinet a fostului premier Emil Boc si apoi secretar de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Dupa 3 ani, Boc isi dadea demisia, dar avusese grija de Stefania. Una din primele decizii ale premierului intermar Catalin Predoiu (Decizia 24 din 6 februarie 2012) a fost eliberarea, “la cerere”, a lui stefan Gati din functia de secretar general adjunct al Guvernului si instalarea pe acest post astefaniei Gabriella Ferencz, cu rang de secretar de stat. Mai mult, pe nesimtite, intre timp, Stefania devenise membru in CA al EON Gaz, membru in CS al Contragarantare SA (ai carei actionari sunt Statul roman prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (68%) si Fundatia Post-Privatizare (32%) si membru CIFGA (Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari) al Eximbank. Saga blondei lui Boc la Palatul Victoria se inchei pe 8 mai 2012, cand premierul Mihai Razvan Ungureanu o elibereaza, la cerere, din functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

Intre timp insa, fara nici o luare de pozitie din partea jucatorilor de pe piata,blonda lui Boc a fost plantata in Comisia Nationala a CNVM sa supravegheze o piata de 30 MILIARDE de euro (capitalizare de 22 de miliarde de euro, si activele administrate de circa 7 miliarde euro ale Fondului Proprietatea, SIF-urilor si fondurilor de investitii). Parlamentarii au validat in aceastaprimavara noii mem­bri in conducerea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care supravegheaza Bursa de la Bucuresti.

Plicul cu recomandarile de partid si nu experienta profesionala a contat. Niciunul dintre noii membri nu are experienta pe piata de capital care sa-l recomande pentru o asemenea pozitie. stefania Ferencz, sefa de cabinet a lui Boc, Carmen Negoita, fosta sotie primarului Sectorului 3 Liviu Negoita (membru important al PD-L), Dorina Mihailescu, fosta sefa de cabinet a lui Adrian Nastase, un inginer metalurgist, un inginer mecanic si un inginer geolog au inlocuit oameni precum Gabriela Anghelache,sefa catedrei de moneda si profesor de piete de capital la Academia de Studii Economice.

Ce spune legea despre numirea conducerii CNVM (Legea 289/2010). Comisiile reunite vor efectua selectia propunerilor dintr-o lista care contine un numar mai mare de candidati decat numarul membrilor ce urmeaza a fi numiti, selectati exclusiv pe baza experientei si calificarii tehnice in supravegherea sectorului financiar. Membrii CNVM trebuie sa fie cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania, in varsta de minimum 30 de ani, cu o buna reputatie si pregatire profesionala in domeniul economic sau juridic, avand experienta de minimum 5 ani in sectorul financiar.

Membrii CNVM nu raspund civil sau penal, dupa caz, daca instantele judecatoresti constata indeplinirea ori omisiunea indeplinirii de catre aceste persoane, cu buna-credinta si fara neglijenta, a oricarui act sau fapt in legatura cu exercitarea atributiilor prevazute de lege. Revocarea din functie a oricarui membru al CNVM se face in sedinta comuna a celor douaCamere ale Parlamentului, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului prevazute la art. 3 alin. (2), dacaacesta inceteaza sa indeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor sale sau daca se face vinovat de infractiuni.

O cariera fulminanta: sefa de cabinet parlamentar la 25 de ani, sef directie Serviciul Patrimoniu, sefa cabinet prim ministru, secretr general al Guvernului, secretar de stat, membru in CA al EON Gaz si CS Contragarantare si Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari al Eximbank, iar apoi membru in CN al CNVM. Toate astea la doar 36 de ani. O cariera demna de o telenovela de succes.

Ce aptitudini profesionale au dus la aceasta cariera fulminanta nu stim. Ceea cestim insa este ca in anul trecut stefania Ferencz a fost inaintata in mod exceptional la gradul de maior MAPN pentru merite deosebite. Si, potrivit unor surse, gradele nu sunt deloc intamplatoare, ba chiar mai mult, ele apartin si unui alt minister si serviciu decat MAPN.

Ne pregatim de o dictatura militara in Romania? Asa s-ar putea explica inaintarea in grad militar a unor persoane care desfasoara activitati care nu au legaturacu armata: politicieni, jurnalisti, primari, oameni de afaceri. Postul de televiziune Antena 3 a dezvaluit, in cadrul emisiunii “Sinteza Zilei”,realizata de Mihai Gadea, o lista secreta cuprinzand mai multe persone din viata publica romaneasca, avansate in grad militar, de fostul ministru al Apararii, Gabriel Oprea (UNPR).

Pe lista apar politicieni, jurnalisti, fosti ministri, primari, presedinti de consilii judetene. Printre ei si Wiliam Branza, deputat PDL de diaspora, avansat la gradul de locotenent colonel. Fratele sau, Daniel Brinza, om de afaceri, si secretar executiv la PDL Diaspora- a fost avansat la gradul de colonel! Printre cei avansati se mai afla Sorin Blejnar, fostul sef al Fiscului, devenit colonel, Ioan-Nelu Botis, fostul ministru al muncii, demisionar in urma unui scandal cu fonduri europene (colonel), Deputatul Cristian Boureanu (colonel), Gheroghe Falca, primarul din Arad (colonel), Gheorghe Flutur, fostulul sef al CJ Suceava (colonel), Mihai Razvan Ungureanu, fostul premier (colonel), Gheorghe stefan – Pinalti (colonel), Robert Turcescu, jurnalist (avansat la gradul de colonel, chiar dacanu a facut armata), etc.

Ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, a anuntat ca Armata va declansa procedura in Justitie pentru anularea ordinelor lui Oprea, de avanasare in grad a oamenilor politici si a jurnalistilor. Proaspatul locotenent-colonel William Brinza ne-a declarat ca nu intelege de ce avansarea sa este privita cu suspiciune. Deputatul spune ca a fost avansat in mod firesc: “Studiile pe care le-am facut, respectiv Academia de Politie, faptul ca am fost ofiter in urma studiilor, apoi am facut Colegiul Superior deSiguranta Nationala si cursuri la Harvard per teme legate de siguranta, imi permit sa spun ca ridicarea mea in grad este un lucru firesc, chestiune ciclica in profesiunea mea.”

Consultand CV-ul lui Wiliam Branza pe site-ul Camerei Deputatilor, aflam ca e toba de carte in domeniul sigurantei nationale si internationale. Are facultate, doctorat, doua mastere, mai multe cursuri postuniversitare, intre care si unul la Harvard, patru carti publicate, activitate universitara, avocat si politician.

In varsta de 40 de ani, deputatul a absolvit in 1996 Academia de Politie din Bucuresti, obtinand diploma in stiinte juridice. In perioada 2000 – 2004 a efectuat un doctorat la aceeasi institutie, obtinand titlul de Doctor in Drept, cu teza ”Infractiuni asimilate coruptiei” (De mentionat ca in Parlamentul Romaniei, aproape un sfert din actualii parlamentari au titlul de doctor sau sunt pe cale sa obtina acest statut.)

Tot in 2006 s-a specializat, la Colegiul National de Aparare de la Universitatea Naționala de Aparare „Carol I”, la un curs Postuniversitar de perfectionare de “Securitate și Buna Guvernare”. in 2009, un alt curs postuniversitar de perfectionare, la Colegiul Național de Afaceri Interne, Academia de Politie A. I. Cuza, specializarea “Managementul Afacerilor Interne”.

Este lector universitar din 2010 la Universitatea Dimitrie Cantemir, Bucuresti, Facultatea de Drept, este avocat la Baroul Bucuresti din 2007, dupa ce in perioada 2004-2006 a fost lector de drept penal la Universitatea “Petrol si Gaze”- Ploiești, iar in 2001 – 2003 a fost asistent universitar la Universitatea “Constantin Dragan“ din Brașov.

In 2004, a frecventat un curs postuniversitar de “Siguranta Nationala”,la Academia Nationala de Informatii, Colegiul Superior de Siguranta Nationala. Intre 2004 si 2005 a frecventat un alt curs postuniversitar de “Relatii Internationale” la Academia Diplmatica a Ministerului Afacerilor Externe. in perioada 2005 – 2006 a facut un master de “Administrație și schimburi Internaționale” la Universitatea Paris XII – Val-de-Marne, Paris- Franța, iar in 2006 a gasit timp pentru a obtine un al doilea master, in “Dezvoltarea Economica a intreprinderii”, la Institutul Național de Dezvoltare Economica – UPG Ploiești.

Incununarea studiilor a venit in 2011, cand a studiat la Harvard ( Boston – SUA), la cea mai prestigioasauniversitate din lume. William Brinza a absolvit la HarvardKennedySchool un curs postuniversitar de perfectionare de “Senior Executives in national and international security ( NIS)”.

A publicat patru carti – “Probleme de drept din jurisprudenta penala” (2008 – editura Wolters Kluwer), “Impridenta de nerespectare a hotararilor judecatoresti” (2008 – editura Wolters Kluwer), “Infracțiuni asimilate corupției” (2004, Editura Semn E) si un “Curs universitar de drept penal – Partea generala” (2003 – Editura Lumina Lex) si mai multe articole in reviste de drept. Este deputat din 2004, presedinte al Comisiei parlamentare a romanilor de pretutindeni, presedintele PDL Diaspora, secretar in Comisia pentru Afaceri Europene, membru in Comisia NATO, membru in grupul Pro SUA din 2008, membru Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii.

Nu stim unde a gasit timp si resurse pentru toate aceste activitati, mai ales cain ultimii ani s-a aflat “mereu in mijlocul romanilor din diaspora”, dupa cum a declarat de nenumarate ori. Un lucru este sigur insa: cu locotenent-colonelul William Brinza suntem in siguranta.

Sursa: AIM

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics