Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Cancer – Raport: Americanii sunt „bombardati” cu surse cancerigene. Romania: Numarul cazurilor de cancer de piele a crescut de sase ori in ultimii patru ani (Saccsiv)
Aciduzzul | 15 octombrie, 2010 | 0 comentarii | 225 vizualizari |
(1 voturi )

Citez din articolul Americans “bombarded” with cancer sources: report. (Reuters) – Americanii sunt „bombardaţi” cu substanţe chimice şi radiaţii care cauzează cancerul, iar guvernul federal trebuie să facă mult mai multe pentru a-i proteja, au spus joi consilierii pe probleme de cancer ai preşedinţiei.
Deşi cei mai mulţi experţi sunt de acord că până la două treimi din cazurile de cancer sunt cauzate de stilul de viaţă, precum fumatul, dieta nepotrivită şi lipsa exerciţiilor fizice, cei doi consilieri au spus că multe cazuri de cancer ce puteau fi evitate au fost de asemenea cauzate de poluare, gaz radon din sol şi scanările medicale. „Incidenţa unora dintre cancere, inclusiv unele des întâlnite la copii, creşte din motive inexplicabile”, au scris cei doi consilieri, Dr. LaSalle Leffall, profesor în chirurgie la Universitatea de Medicină Howard College din Washington şi Margaret Kripke, un profesor emerit la Universitatea din Texas şi medic la Centrul Anderson pentru Cancer.

Cancerul este al doilea factor de mortalitate în rândul populaţiei americane, după bolile cardiace. Kripke şi Leffall, amândoi numiţi de preşedintele George W. Bush, au decis în 2008 să se concentreze asupra unui raport despre potenţiale legături ale mediului cu cancerul.
„Populaţia americană – chiar înainte să fie născuţi – este bombardată continuu cu miliarde de combinaţii ale acestor expuneri periculoase”, au scris ei într-o scrisoare adresată preşedintelui Barack Obama, de la începutul raportului.

„Consilierii vă îndeamnă puternic să folosiţi puterea funcţiei dvs. pentru a îndepărta substanţele cancerigene şi alte toxine din mâncarea noastră, din apă şi aer, care cresc inutil costurile pentru serviciile de sănătate, schilodeşte productivitatea naţiunii noastre şi devastează vieţile americanilor.”

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a indicat că el încă nu a văzut raportul, iar Institutul Naţional de Cancer a refuzat să comenteze.

Riscuri cunoscute

Societatea Americană de Cancer a spus că raportul a minimalizat riscurile cunoscute care cauzează cele mai multe cazuri de cancer, inclusiv consumul de tutun, obezitatea, infecţiile, hormonii şi radiaţia solară.

„Raportul este cel mai impertinent atunci când reafirmă ipoteze ca şi când ar fi fapte deja constatate”, a spus într-o declaraţie membrul societăţii, Dr. Michael Thun.

„Spre exemplu, concluzia acestuia cum că ‘adevărata povară cancerului indus de factorii de mediu (poluare) a fost serios subestimată’ nu reprezintă un consens la nivel ştiinţific.”

Consiliul American de Chimie, un grup al industriei, a fost de acord şi a spus că raportul a accentuat prea puţin eforturile de prevenire.

Raportul, disponibil la adresa pcp.cancer.gov, a oferit consumatorilor câteva sfaturi proprii.

Spre exemplu, raportul a spus că deşi studii importante nu au găsit legături între utilizarea telefoanelor mobile şi cancer, oamenii ar trebui să fie prudenţi în purtarea căştilor de telefon (hands-free) şi să aibă apeluri scurte.

Raportul a încantat grupurile pentru protecţia mediului care au făcut presiuni pentru reglementări mai stricte ale substanţelor chimice. „Este foarte îmbucurător să vezi acest raport remarcabil care adresează aceste îngrijorări”, a spus Julia Brody, director executiv la Institutul Silent Spring.

„Războiul de 40 de ani dat cu cancerul a fost numit ceea ce este de fapt… o ratare”, a spus reporterilor într-o convorbire telefonică Jeanne Rizzo, preşedintele şi directorul executiv al Fondului pentru Cancer la Sân, care militează pentru legăturile dintre substanţele chimice şi cancerul la sân.

Senatorul Democratic Frank Lautenberg a spus că el a sperat că raportul va ajuta creşterea sprijinului pentru un proiect de lege care cere o reglementare mai atentă a substanţelor chimice.

„Actul meu pentru Substanţele Chimice Sigure cere testarea tuturor substanţelor chimice şi scoaterea substanţelor chimice de pe piaţă dacă producătorul nu poate dovedi să sunt sigure”, a spus el.

Iata si ce putem citi in articolul Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani:

Societatea Română de Dermatologie a demarat o campanie gratuită de prevenire şi depistare a cancerului de piele, după ce medicii au observat că numărul celor afectaţi de această maladie este în creştere în România.

Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani, arată cifrele din campaniile de depistare şi prevenire a leziunilor cutanate.

“Dacă în campania din 2006, din 784 de persoane consultate, 68 prezentau diferite tipuri de cancer de piele, anul trecut, când s-au prezentat 3.124 de români, s-au confirmat 407 astfel de cazuri”, a declarat, vineri, directorul executiv al Societăţii Române de Dermatologie, prof. univ. dr. Sorin Ţiplica, la lansarea campaniei naţionale de prevenire şi depistare a leziunilor maligne şi premaligne cutanate.

Mare parte din cancere de piele sunt cauzate de expunerea îndelungată şi neprotejată la soare

„În fiecare an, statisticile ne arată un număr crescut de pacienţi diagnosticaţi cu cancer de piele. Obiectivul nostru, prin această campanie, este acela de a trage semnalul de alarmă, de a-i determina pe oameni să meargă să-şi facă un consult periodic la medicul dermatolog”, a atenţionat preşedintele SRD, prof. univ. dr. Virgil Feier.

În cadrul campaniei de anul trecut, au fost consultaţi gratuit 3.124 de pacienţi la nivel naţional, 74 dintre cei examinaţi au fost diagnosticaţi cu melanom – cea mai gravă formă de cancer de piele, iar peste 333 din pacienţi au fost diagnosticaţi cu altă formă de cancer cutanat. O mare parte din leziunile diagnosticate sunt cauzate de expunerea îndelungată şi neprotejată la soare, atenţionează medicii. Din această cauză, persoanele care au multe aluniţe trebuie să se prezinte la medic pentru un consult, la fel ca şi cele care observă orice modificare apărută la nivelul unei aluniţe. Un adult poate avea în mod normal 10-30 de aluniţe, cunoscute în termeni medicali, ca nevi. În anumite condiţii, aluniţele se pot transforma putând pune în pericol viaţa pacienţilor.

Cinci minute de plimbare zilnică sunt suficiente pentru sintetizarea vitaminei D

Există mai multe tipuri de cancer cutanat, cel mai de temut fiind melanomul malign, a cărui frecvenţă a crescut îngrijorător în ultima perioadă. Cele mai expuse persoane la acest risc sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare, cu părul roşcat sau blond, cu dificultate la bronzare, uşurinţă la apariţia arsurilor solare şi dezvoltarea pistruilor. De asemenea, expunerea cronică la soare reprezintă un factor important de risc.

Dermatologii nu neagă rolul soarelui pentru sănătate, însă recomandă o expunere prudentă şi raţională, care să nu se facă în intervalul orar 10-14. De asemenea, spun medicii, este indicată utilizarea cremelor cu factor de protecţie atunci când ne expunem la soare.
“Sunt studii internaţionale care arată că cinci minute de plimbare zilnică sunt suficiente pentru sintetizarea vitaminei D. De asemenea, vreau să atrag atenţia părinţilor în ceea ce ce-i priveşte pe cei mici. Copiii sub patru ani nu ar trebui să facă plajă şi, în nici un caz, copiii nu trebuie să stea la soare fără costum de baie”, precizează prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iaşi.

Pentru a preîntâmpina riscurile pe care le prezintă orice aluniţă, medicii ne recomandă să fim atenţi la felul în care aceasta evoluează. În prima fază, examinarea poate fi făcută chiar de către pacient, după regula ABCDE. Mai exact, trebuie să fim atenţi la asimetria, bordura, culoarea, diametrul şi elevaţia (supradenivelarea) aluniţei, spun specialiştii.

De asemenea, trebuie consultat un medic dermatolog dacă aluniţa sângerează, supurează, prezintă senzaţie de mâncărime sau este durerosă.

Pe întreg mapamondul, apar anual aproximativ 150.000 de melanoame şi circa 40.000 de oameni mor în fiecare an din această cauză.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics