Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Liste
LISTA. Cancerul din baie. Cele mai periculoase substante din cosmetice. Glosar
Aciduzzul | 22 februarie, 2011 | 0 comentarii | 484 vizualizari |
(2 voturi )

Dupa o incursiune in bucatarie, unde am citit impreuna lista cu ingredientele alimentelor pe care le consumam zilnic si am aflat efectele celor mai periculoase, astazi descoperim substantele daunatoare din produsele cosmetice. Samponul, pasta de dinti, sapunul si detergentul, lotiunile si cremele hidratante sunt numai cateva dintre produsele pe care le folosim zilnic. La magazin, in fata rafturilor pline, suntem atrasi de ambalaje frumoase, care promit efecte miraculoase, si incercam sa le gasim pe cele mai potrivite pentru noi. Cati dintre noi citesc insa etichetele cu ingredientele unui sampon, de exemplu? Si cati stiu sa interpreteze prescurtarile trecute acolo? Un institut privind siguranta si sanatatea consumatorilor americani a descoperit ca, dintre substantele chimice folosite in produsele pentru igiena personala, 884 sunt toxice.

Dintre acestea, 125 pot cauza chiar cancer, atrag atentia oamenii de stiinta. Astfel, anumite substante din pasta de dinti, lotiuni sau creme solare, sampon, balsam, spumantul de baie si detergenti, folosite regulat, intra in contact cu alte substante si patrund gradat in corp, fiind foarte periculoase.

Ele pot afecta ficatul, plamanii, inima si creierul, pot provoca dermatite de contact, diferite tipuri de cancer, cataracta sau alte boli ale ochilor. Este o otravire treptata, sustin specialistii.

Substanta cea mai des pomenita in studiile de specialitate privind efectele nocive ale cosmeticelor este SLS, cunoscuta si sub numele de SDS, ingredient prezent mai ales in sampon, pasta de dinti si spumantul de baie.

Foarte ieftina – fiind suficienta o cantitate mica pentru a produce multa spuma, in combinatie cu sarea de baie – este folosita la fabricarea produselor de igiena personala. Printre simptomele expunerii se numara: senzatii de arsura, tuse, stranut, laringita, dureri de cap, greata si voma. Urmeaza caderea parului, stari de oboseala accentuata si slabirea sistemului imunitar. Pentru a va da seama de puterea sa, este suficient sa precizam ca, la nivel industrial, substanta este folosita la curatarea garajelor, degresarea motoarelor si spalarea automobilelor.

Cele mai periculoase substante din produsele cosmetice:

Compusi de aluminiu sau saruri:

Sarurile de aluminiu, cum ar fi clorhidratul de aluminiu si zirconiu din aluminiu, sunt utilizate in mod obisnuit in antiperspirante. Unele studii asociaza utilizarea acestora cu cancerul de san. Aluminiul poate afecta si copilul nenascut, cu care intra in contact prin placenta si laptele matern. Aluminiul din cosmetice mai poate provoca dermatite de contact, dar si Alzheimer.

Colorantii artificiali:

Fara coloranti, majoritatea cosmeticelor ar fi galbene sau maro. Principalul motiv de ingrijorare legat de coloranti este ca acestea sunt cancerigene. Cu toate acestea, dintre toate ingredientele cosmeticelor, colorantii trebuie sa se supuna celor mai stricte reguli, iar cei care au fost responsabili pentru imbolnavirea de cancer a animalelor sau oamenilor au fost interzisi. Culorile sunt identificabile prin prefix CI, urmat de un numar de cinci cifre referitoare la structurii sale chimice de exemplu CI12490. 3

Dietanolamina (DE A):

Este utilizata ca agent de emulsionare si de spumare in cosmetice si detergenti de vase. DEA poate afecta hormonii, functionarea celulelor si dezvoltarea. Aceasta interactioneaza cu nitritii conservanti sau contaminanti intr-un produs sau cu oxidul de azot in aer pentru a forma NDELA cancerigena pe piele. Este usor absorbit prin piele si se acumuleaza in organe. DEA include: cocamide DEA, cocamide MEA, Fosfat DEA-cetilic, DEA Oleth-3 fosfat, lauramide DEA, linoleamide MEA, myristamide DEA, oleamide DEA, stearamide MEA, TEA sulfat de lauril, trietanolamina (TEA).

Talcul:

Este un ingredient pudra al cosmeticelor, folosit pentru a absorbi umezeala. Potrivit unui studiu publicat in anii ‘90, talcul poate fi una dintre cauzele cancerului ovarian. Cu toate acestea, mai multe cercetari facute in ultimii ani au aratat ca talcul nu este daunator atunci cand este folosit conform instructiunilor.

Parfumul:

Aromele si parfumurile sunt adaugate in produsele cosmetice pentru a le oferi un miros mai frumos si pentru a fi mai atragatoare. Cosmeticele fara miros se vand mai prost decat cele care au o aroma placuta. Aproximativ 95% dintre produsele chimice utilizate in arome sunt sintetice, derivate din compusi de petrol. Potrivit mai multor studii realizate in ultima vreme, parfumurile provoaca dureri de cap, ameteli, reactii alergice, decolorari ale pielii, tuse si iritatii ale pielii. De asemenea, acestea provoaca depresii, astm, cancer, defecte de nastere si afecteaza sistemul nervos.

Triclosanul:

Se gaseste in pasta de dinti, deodorante, sapunuri, apa de gura. Se descompune in apa pentru a forma o dioxina si poate dezvolta rezistenta la anumite antibiotice.

Parabenii:

Includ ingrediente precum parabeni metilparaben, propilparaben si Butylparaben. Acestea sunt utilizate in produsele cosmetice pentru a preveni contaminarea microbiana si sunt folosite drept conservanti. Numeroase grupuri sustin ca parabenii au legatura cu bolile de inima si cancerul la san.

Siliciul:

Cu toate ca siliciul nu este daunator, atunci cand acesta este contaminat cu siliciu cristalin, acesta devine cancerigen. Producatorii de cosmetice nu sunt obligati sa publice lista cu agenti care contamineaza substantele, astfel ca nu il veti vedea niciodata pe etichetele produselor.

GLOSAR AL SUBSTANTELOR PERICULOASE DIN COSMETICE

Sursa: Vertical News

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 442 vizualizari | 4 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 3317 vizualizari | 8 voturi

Oficial, George Soros s-a implicat în România, în ultimele zile ale anului 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Unii spun însă, că activitatea magnatului american de origine maghiaro-evreiască, a început cu mult înainte de căderea regimului Ceaușescu. Chiar dacă nu a recunoscut niciodată implicarea sa în România de dinainte de 1989, Soros a admis că […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 1669 vizualizari | 4 voturi

Victor Roncea Am mai scris despre uriaşele sume de bani vehiculate de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat”, pentru te miri ce: de la salvat balenele din Marea Neagră (chiar şi cele care SAR pe la TV) la salvat interesele noului KGB, bine reprezentate de “Reţeaua Deschisă” a […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 840 vizualizari | 3 voturi

Adevărul Holding 1. Adevărul SA Acţionari: SC Adevărul Holding SRL – 14.33%, Premium News SRL – 60%, Tinu Ana Maria – 24.02%, alţi 115 acţionari deţin 1,65%. 2. Adevărul Holding SRL Acţionari: East Europe Media Distribution SRL – 0.07%, Premium News SRL – 99.93%. 3. Adevărul Digital Media SRL Acţionari: SC Tipomedia Prod SRL – […]

Autor: Aciduzzul | 10 noiembrie, 2014 | 0 comentarii | 1426 vizualizari | 7 voturi

Zeci de miliarde de euro părăsesc anual țara, în gaura neagră din Cipru. Principalele 6.000 de firme care deruleaza afaceri ce sustin aproape jumatate din bugetul prognozat al tarii au avut grija sa-si puna profiturile la adapost. Astfel ca, indiferent ca este vorba de multinationale gigantice sau de companiile miliardarilor autohtoni, statul roman ramane cu […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics