Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Ce rege? Care print? Romania este Republica!
Aciduzzul | 5 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 232 vizualizari |
(5 voturi )

Maria Diana Popescu
Fostul rege si-a adus intarituri. in naivitatea sa, tot mai crede ca poate lasa tara mostenire unor progenituri venetice. Doi jurnalisti nedusi la biserica au cautat pina au gasit un titlu de ocara: „Principele Nicolae, al treilea in ordinea succesiunii la tron, soseste in tara noastra”. Care principe si care tron? Romania este Republica! Sa mosteneasca, ce? Medalia Pobeda a bunicului, primita de la tatucul popoarelor, Josef Vissarionovici Stalin, ca recompensa a tradarii? Dupa 1989 au venit precum corbii sa-si infiga ghearele in tarisoara noastra, tot mai greu incercata. Parc-am trai intr-un film cu Bonnie si Clyde. Cum a ajuns nepotul in tara, din Nicholas Michael Medforth-Mills, a fost „botezat” urgent, Nicolae. El este fiul Elenei, cea de-a doua fiica a fostului rege si al lui Robin Medforth-Mills, si mai are o sora, Elisabeta Karina Medforth-Mills, de 23 ani, si probabil isi doreste si ea un palat pe plaiurile noastre.

Am avut de toate in fruntea tarii, de ce crede oare fostul rege ca Romania are avea nevoie de un bucatar nestiutor de limba romaneasca? Scuzati, un chelner cu mina intinsa dupa ciubuc, care a facut cursurile scolii de bucatari, a fost figurant la filmari si angajat al lantului de magazine Tesco, mare pasionat de sport, de masini de teren, pasiune mostenita de la tataia, pasionat de calatorii in tari exotice.

Acasa la ele cu progeniturile unor venetici, care se mai cred regi si printi!, si-au venit sa traiasca in Romania ca asistati sociali. Cum indrazneste un tradator de tara sa-si aduca satra in ograda chinuitului poporului roman? Sa ne dea iute castelul inapoi, ca nu-i al lui! Romanii l-au construit din sudoarea lor. Sa faca bine „familia regala” sa inapoieze tarii ce nu-i apartine, sa recupereze teritoriile pe care le-am pierdut „gratie” tradarii. Nu vrem monarhie sub nicio forma! Care Rege?

Auziti, poveste! Cica, singe albastru, cind singele muritorilor e rosu, nu albastru. Asa l-au colorat ei, lenesii, si au tinut multe popoare in sclavie pentru huzurul si bunastarea lor. Cind ma uit in istoria lumii si vad ce au facut pe acest pamint, ma apuca groaza si ma cuprinde sila.

Niciun om sanatos la minte nu se va mai inchina regalitatii. Ce clasa nobila a avut Romania? O gasca de tilhari care au tinut poporul roman in iobagie. si ne mai miram ca nici astazi romanul nu stie cum sa isi ridice fruntea impotriva noilor ciocoi. Pentru a ajunge la ciolan, nobilii s-au batut si s-au tradat unii pe altii pe la portile imperiilor. Cit despre Regalitatea, la muzeu cu ea! Pe rafturile din spate!

Niciodata nu se vorbeste despre genocidul de care se fac vinovate „majestatile” aciuate pe meleagurile romanesti. Omul de rind a inteles bine cum este cu traiul pe acest pamint si nu mai este dispus sa fie sclav. Cum erau oamenii pamintului pe timpul regilor? in opinci si cirpiti. Nu aveau nici sare pentru turta din vatra.

Si cum aratau baietii destepti din jurul asa-zisului rege, care aveau dreptul sa comita orice abuz! Cam la acestea a fost de leac monarhia. Globalizarea asta nenorocita a dat peste cap normalitatea in care traiau oamenii Europei. La noi vin mereu tot felul de sarlatani diplomati si ne vind gunoaiele, iar cind nu le mai place la noi, isi iau talpasita si pleaca in alte parti unde gasesc alti naivi sa le cumpere.

Nicholas, mergi baiete, de unde ai venit! Ia-l si pe tataia! Ia tot neamul cu tine! Vezi sa nu uite meadalia Pobeda, primita de la Stalin, pentru ca ne-a dat degeaba rusilor, ca sa-si pastreze el coroana. Auziti obraznicie din partea auto-numitului „principe”: „daca tara, romanii ma vor chema, sper sa invat cit mai curand romana”! Ca sa nu mai vorbim de aiureala numita „Norme Fundamentale” prin care bunicul ii acorda nepotului Nicholas, in dispret fata de Constitutie, „Coroana Romaniei” si „pozitia de sef al Familiei Regale”. Care „Coroana a Romaniei”? Care „Familie Regala”?

Unde s-au mai pomenit „principi” si „principese” intr-o Republica? Chiar si in monarhia constitutionala, Casa Regala se subordoneaza Constitutiei. Despotismul Caselor Regale a fost de multa vreme abolit in Europa! Esenta monarhiei este aceeasi: goana dupa privilegii si onoruri nemeritate si strivirea omului simplu in biruri si dari de tot felul. Nu mai dorim infestarea tarii cu capuse feudale, baroni, conti(grofi) si alte asemenea specimene.

Astia ne-ar intoarce nu cu 40 de ani in urma, ci cu secole. Monarhia nu inseamna doar regele, ci toata camarila de sorginte feudala, boieri, stapini ai paminturilor care toaca banii prin strainatate si au arendasi fara scrupule. Ei bine, toti boierii astia, conti, baroni, duci, marchizi, printi si ce or mai fi, toata armata asta de trintori lacomi si corupti sint nedoriti de popor.

Daca astia ar reveni, ar insemna sa nu mai avem unde pune piciorul pe pamint, ca e proprietate privata. Monarhia este desueta. Nu mai este un subiect de actualitate. Viitorul tarii depinde de recrearea si intarirea clasei mijlocii. Readucerea trintorilor posesori de paminturi, ar fi un alt dezastru national, pe linga cel postdecembrist. Nicholas este varul printului Charles (de-aia si-a permis ala sa cumpere mosii si sate in Ardeal). Nicholas va fi regele romanilor cind bunicul meu va fi imparat.

Si bunicul meu a trecut in imparatia cerului. Ei, cind bunicul meu o sa vina singur inapoi de acolo, il va gasi pe nepotul lui Mihai pe tron. Da, pe tronul din fundul curtii, „Wo der Kaiser zu Fuß gehet!” (unde imparatul merge pe jos). Toata bazaconia asta cu Nicholas aduce, ca doua picaturi de apa, cu leapsa cinefila in care un american se trezeste ca ar fi mostenitorul tronului Angliei. Nici in film n-a rezistat, asa ca musiu Nicholas, fa stinga-mprejur si inapoi! Cita dreptate avea Pamfil seicaru cind zicea despre fostul rege: „Un nevoias al mintii…”

Cine mai masoara maretia regalitatii in imperii, domenii si armate este un primitiv! Cine crede ca aia e „civilizatie” e sarac cu duhul. Cite milioane de euro a produs tataia lui Nicholas pentru Romania? si cite milioane de euro a primit de la poporul roman, basca renta negociata de Groza si sistata de presedintele Nicolae Ceausescu? Daca tot si-a serbat aniversarea de Ziua Armatei Romane sa-i spunem ex-ului: Mai-e-state, la loc comanda! La televiziunea noastra nationala, platita de banii poporului, sustinuta cu taxa radio TV, ilegala si confiscatorie, ar fi cazul sa avem „Ora Poporului”, nu „Ora regelui”.

De multa vreme intr-un con de umbra, casele regale din intreaga lume construiesc tot felul de scandalului in jurul lor, menite sa le aduca in atentia lumii.

Sursa: Art-emis

Foto: 7est

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 355 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 432 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics