Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Proiectul Perlan
Cea mai tare familie model de securist roman: neamurile lui Dan Balan de la Ozon
Aciduzzul | 24 ianuarie, 2013 | 0 comentarii | 633 vizualizari |
(1 voturi )

George Roncea
Am tot vorbit de pocitaniile de securisti romani si cadre ale Armatei corupte gata sa linga oricand la comanda botforii vreunei Inalte Porti. Dupa ce serviciile noastre s-au acoperit de rusine aruncandu-l in ghiarele americanilor pe fostul cadru militar Aurel Fratila, tap ispasitor sacrificat degeaba, doar din servilism si prostie, am ajuns la concluzia ca in mare parte cei care conduc serviciile noastre servesc interese care n-au nicio legatura cu tricolorul romanesc. si in plus mai sunt cu totii si cam grasuni, cam uratei si cam neprezentabili si nefrecventabili. De la licheaua in costum Armani (botezat astfel de Basescu), devenit apoi sef la SIE (numit de Basescu caruia ii cam plac lichelele de la o vreme), la sefii din SRI si MApN, cei care conduc asa zisele institutii de intelligence se remarca fie prin infatisarea anosta si servilism fie prin incredibila capacitate de a-si pierde fituicile prin te miri ce locuri, fie prin lipsa oricarei scanteieri umane care sa-i individualizeze cat de cat.

Desigur nu le poti cere sa arate fie si pe departe asemenea unui Alexandre de Marenches, de exemplu, de familie nobiliara, sef vreme indelungata a SDECE, un erou al Frantei care a luptat in al doilea razboiul mondial dar si un stralucit si redutabil strateg al informatiilor si contraspionajului. Comparativ cu astfel de personaje cei care s-au succedat la sefia institutiilor romanesti de informatii nu se remarca prin nimic.

Pana recent. De cateva luni exista un sef de serviciu de informatii romanesc, care reprezinta din multe puncte de vedere o pata de culoare. Este vorba de tatal solistului Dan Balan de la Ozon, Mihai Balan numit din octombrie anul trecut in pozitia de director al Serviciului de Informatii si Securitate dupa ce fusese anterior, consilier al Presedintelui Republicii Moldova in problemele de politica externa si integrare europeana, in perioada in care interimatul functiei de presedinte al Moldovei era Mihai Ghimpu.

Balan a activat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene din anul 1990. Anterior, a lucrat in Directiile financiar-administrativa si cea consulara in calitate de sef de directie. in perioada 1995 – 2001, a fost Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Moldova in statul Israel, iar in anii 2010 – 2011 – Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar in Republica Elena.

O familie de celebritati

Actualul sef al SIS-ului de la Chisinau are una dintre cele mai colorate si mai celebre familii din Moldova. Mihai Balan este casatorit cu o foarte cunoscuta vedeta TV, Ludmila Balan, iar cuplul are doi copii – Dan Balan, unul dintre cei mai notorii cantareti basarabeni, devenit celebru cu hiturile formatiei Ozone in intreaga lume si Sanda Balan, sora cea mica a lui Dan Balan care la randul ei lucreaza pe zona de media si prezinta o emisiune la postul Prime TV de la Chisinau.

Bunicul lui Dan Balan a fost deportat in Siberia de comunisti, este patriot inflacarat si de Ziua Profesorului, batranul si sotia sa au primit distinctii de stat de la presedintele tarii.

Pe scurt in opinia mea avem cel mai interesant profil al unui sef de serviciu de informatii din intreg spatiul romanesc, pe ultima jumatate de secol cel putin. De la momentul in care SIS-ul era condus de catre rusoi de genul generalului Nicolae Sazikin (1940-1941) – comisar stalinist sovietic pentru afaceri interne din RSS Moldoveneasca Generalul sau Iosif Mordovet (1944-1955) – comisar al poporului pentru Securitatea Statului (NKVD) din RSS Moldoveneasca, aparitia lui Mihai Balan in fruntea serviciului de la Chisinau este ceva cu totul aparte si demn de mentionat.

Mai ramane sa vedem cati kaghebisti va fi in stare sa beleasca noul sef al SIS, in perioada urmatoare. Pana una alta are parte de o notorietate, prin restul membrilor familie, de invidiat.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 432 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 129 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics