Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 17, 2021, 1:32 am
Noros
Noros
17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Cealalta Realitate de la Rosia Montana. ONG-istii Gold Corporation vs ONG-istii lui Soros. In spatele ambelor tabere, aceeasi afacere (Blogul lui Victor Roncea)
Aciduzzul | 3 februarie, 2010 | 0 comentarii | 323 vizualizari |
(1 voturi )

Rosia_MontanaPrioritate de Dreapta semnaleaza o Scrisoare Deschisă adresată principalelor autorităţi din statul român, semnată de organizaţii, instituţii, sindicate şi primari din zona Roşia Montană: 21 organizatii, institutii, sindicate si 11 primari sprijina, intr-o scrisoare deschisa, proiectul Rosia Montana si resping tentativele de intoxicare a opiniei publice de catre organizatii care nu reprezinta zona si nu cunosc situatia reala. Iata mai jos textul integral al scrisorii: Comunitatea locala saluta demersul guvernului de a porni proiectul Rosia Montana si respinge protestele nelegitime ale organizatiilor si persoanelor care nu locuiesc in zona si nu reprezinta comunitatea

Presedintelui Romaniei, Traian Basescu
Primului Ministru, Emil Boc
Ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely
Ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu
Guvernului Romaniei
Parlamentului Romaniei

Stimati guvernanti, va scriem pentru a va cere inca o data sprijinul in demararea proiectului minier propus in zona noastra de catre compania Rosia Montana Gold Corporation.

Inceputul anului 2010 a adus cea mai mare bucurie comunitatilor miniere din judetul Alba: vestea ca proiectul minier de la Rosia Montana a fost inclus in programul de guvernare si ca se va relua evaluarea acestuia. Bucuria comunitatii a fost insa stirbita din cauza protestelor unor organizatii si a unor oameni care nu cunosc zona noastra, proiectul minier propus la Rosia Montana si ce inseamna mineritul pentru locuitorii din patrulaterul aurifer.

Probabil sunteti la curent cu situatia sociala disperata in care se afla fostele localitati miniere din Romania: somaj, depopularea zonei cauzata de saracie, lipsa de investitii si finantari, absenta alternativelor economice.

In aceasta situatie se afla si comuna Rosia Montana, judetul Alba, din Muntii Apuseni. O comuna despre care se vorbeste extraordinar de mult in presa sau in interventiile politice. Dar, din pacate, dintre cei care se pronunta in aceasta problema, ingrijorator de putini stiu macar unde se afla localitatea noastra pe harta si inca mai putini i-au calcat pragul.

Noi, semnatarii acestei scrisori, ne exprimam dezacordul fata de cei care se opun in mod nejustificat si absurd bunastarii unor oameni care in prezent traiesc la limita saraciei. Locuitorii din comunele invecinate Rosiei Montane si, mai ales cei din Rosia se confrunta cu o rata a somajului greu de egalat in Romania. Mineritul este singura salvare a comunitatilor miniere de aici, din Alba. Aceste locuri nu au infrastructura sau fonduri ca sa dezvolte activitati precum turismul, iar obiectivele turistice nu pot fi puse in valoare fara bani. Investitiile au lipsit pana acum, dar lucrurile se pot schimba: suntem convinsi ca sta in puterea noastra, a adevaratilor reprezentanti ai comunitatilor din judetul Alba, sa cerem pornirea investitiei private de la Rosia Montana, pentru prosperitatea zonei, a judetului, a tarii, pentru locuri de munca si un viitor mai bun.

Nu vom accepta niciodata ca organizatii precum Fundatia Soros, Clubul de Cicloturism Napoca, Asociatia Romana pentru Protectia Liliecilor, Asociatia Rhododendron, Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa si altele de aceasta natura sa se exprime in numele comunitatii din judetul Alba si, mai grav, sa hotarasca destinul locuitorilor din Rosia Montana.

Aceste organizatii care au o pozitie vehementa impotriva investitiei miniere de la Rosia Montana, nu au nici un temei pentru a fi vocea comunitatii, nici sa vorbeasca in numele unei comunitati cu care nu au vreo legatura. Multi dintre ei nu au calcat in Rosia Montana vreodata, caci daca ar fi facut-o, ar fi vazut nivelul de trai umilitor al comunitatii locale, apele rosii si mediul afectat de mineritul facut neresponsabil atatea secole, si lipsa de sanse la un viitor mai bun al intregii zone.

O persoana extrem de vocala precum este si doamna Stephanie Roth nu a fost si nu va fi niciodata bine primita in Rosia Montana caci nu apartine locului, iar orice demers al acesteia de a se opune ca locuitorii din Rosia sa aiba un trai mai bun este imoral si nedrept.

Iar un for venerabil precum Academia Romana este inacceptabil sa foloseasca in afirmatiile pe care le face impotriva acestui proiect minier, minciuni si denaturari ale realitatii si sa creada ca oamenii din Rosia Montana si imprejurimi pot trai din culesul fructelor de padure si impletitul cosurilor de nuiele, asa cum ne-au indemnat. Asta a fost pentru noi solutia propusa de Academie.

Cum poate un presedinte ca domnul Ionel Haiduc sa vorbeasca in numele tuturor academicienilor si sa pateze renumele Academiei in acest mod? Nu ne mira nimic la domnul Ionel Haiduc, pentru ca domnia sa a participat la Rosia Montana la deschiderea Centrului de Informare al Fundatiei Soros, ba chiar a imprimat numele Academiei Romane alaturi de cel al Fundatiei Soros pe placa inaugurala. Cum poate fi atunci Academia Romana un for neutru in luarea unor decizii referitoare la proiectul minier?

Rosia Montana inseamna minerit si nimic altceva. Noi nu ne dorim decat ca mineritul, ocupatia traditionala a acestei asezari, sa continue. Avem cu totii nevoie de un minerit responsabil si modern, intr-un mediu curat. Si cu totii, cei care mai suntem inca aici pentru ca nu ne-am pierdut speranta, ne dorim respectarea dreptului nostru fundamental la un trai decent.

Soarta aurului românesc priveşte întreaga naţiune

După ce brusca pasiune pentru minerit a soţiei lui Crin Antonescu a încins spiritele, opinia publică reacţionând prompt faţă de lansarea la Bruxelles de către Adina Vălean a noii campanii otrăvite de promovare a exploatării aurului de la Roşia Montană, apar acum noi reacţii – la nivel academic – faţă de tema aurului Apusenilor.

Prima doamnă a PNL a fost dezavuată public până şi de soţul dumneaei, care a trimis un comunicat cu antetul PNL de disociere a partidului faţă de consoartă. Se sparie gândul de ce s-o fi întâmplat în alcovul soţilor Antonescu, mai ales dacă ne mai gândim şi la cum va răspunde cianoticul Crin interpelărilor publice la adresa finanţării campaniei sale de către Gold Corporation.

Până la aflarea traseului şpăgilor pompate în mediul politic de către mogulii cianurii, chestiune de care ne vom ocupa îndeaproape, „Curentul“ publică analiza necruţătoare a Academiei Române, cel mai înalt for de autoritate ştiinţifică al ţării. Această ultimă luare de poziţie este un serios avertisment adresat în primul rând factorilor politici, dar şi un apel vibrant la responsabilitate, ce invocă temeinica regândire a mizei aurului românesc în beneficiul următoarelor generaţii ale României.

„Aurul Apusenilor – resursă de importanţă strategică naţională“

Reproducem în întregime comunicatul academicienilor în legătură cu proiectul de exploatare a aurului din Munţii Apuseni, emis în data de 2 februarie de către biroul prezidiului Academiei Române:

„În contextul actualei controverse legate de proiectul Roşia Montană, Academia Română declară următoarele:

Dincolo de obiecţiunile formulate de Academia Română în declaraţia publicată anterior, revenim subliniind unele aspecte economice. Considerăm că depozitele de aur din subsolul României reprezintă o resursă neregenerabilă de importanţă strategică naţională, proprietatea Statului Român, a cărei soartă nu poate fi decisă numai de autorităţile locale. În consecinţă, decizia cu privire la oportunitatea exploatării resurselor aurifere ar trebui luată prin consultarea întregii populaţii a ţării, eventual printr-un referendum naţional.

Precizăm că în practica internaţională se foloseşte (mai ales la exploatarea petrolului, dar şi a mineralelor, inclusiv aur) aşa-numitul «contract de împărţire a producţiei» (Production Sharing Agreement), mult mai favorabil statului decât concesionarea preconizată (care aduce doar 2% venituri directe din redevenţe, restul veniturilor fiind indirecte, rezultate din impozite şi taxe).

Potrivit acestui tip de contract, după acoperirea cheltuielilor de investiţie şi operare, producţia este împărţită între stat şi investitor (revenind statului până la 80% şi 20% firmei). În aceste condiţii, ar însemna ca o bună parte (negociată) din aurul rezultat să revină direct Statului Român!

Considerăm că exploatarea aurului din Munţii Apuseni ar putea fi luată în considerare în următoarele condiţii:

1. Dacă exploatarea s-ar face în galerii şi nu în carieră deschisă. Astfel s-ar evita mutilarea mediului, strămutarea populaţiei, distrugerea unei localităţi şi a vestigiilor arheologice etc.
2. Dacă relaţia dintre stat şi investitor s-ar baza pe procedura contractului de împărţire a producţiei şi nu pe concesionare.
3. Dacă în locul tehnologiei bazate pe cianură s-ar folosi o tehnologie fără acest reactiv. Există în prezent şi asemenea tehnologii, încă puţin folosite, dar imperative în cazul unor zone dens populate“.

Acţionari „licenţiaţi“ în genocid, masacre, războaie civile

„Curentul“ s-a implicat în repetate rânduri în disputa exploatării aurului Apusenilor, dezvăluind faţete ale controversatei afaceri ascunse publicului românesc. Un mare număr de organizaţii ale societăţii civile desfăşoară de peste un deceniu o campanie susţinută de informare şi conştientizare, luptându-se în instanţă cu reprezentanţii companiei Gold Corporation şi trăgând semnale de alarmă ignorate în mare măsură, cu puţine excepţii, de clasa politică.

Pe de altă parte, compania auriferă a investit sume uriaşe de bani pentru a lansa campanii propagandistice otrăvite şi mincinoase, achiziţionând mercenari ai publicităţii, dar şi alte categorii de mercenari, cum ar fi un Nicolae Manolescu, membru corespondent al Academiei şi ambasador la UNESCO, chiar forul internaţional însărcinat cu protejarea patrimoniului ameninţat de exploatarea sălbatică.

Este uşor de înţeles până la ce nivel a pătruns în plan politic, şi nu numai, mafia aurului, când însuşi duplicitarul reprezentant al României la forul mondial este plătit de firma care şi-a propus distrugerea patrimoniului românesc, punând revista pe care o patronează, „România literară“, cu tot cu angajaţii ei, intelectuali brigadieri gold, în slujba caracatiţei intereselor legate de aurul Apusenilor „- «ţara» lui Avram Iancu, simbol al luptei pentru libertate a romånilor din Transilvania“ – pentru a cita dintr-un alt comunicat al Academiei Române.

Tentaculele afacerii

Unul dintre acţionarii Roşia Montană Gold Corporation este, alături de „americanul“ de origine maghiară George Soroş, magnatul israelian Beny Steinmetz, un miliardar din topul mondial. Firma sa, Beny Steinmetz Group, deţine de anul trecut aproape zece la sută din compania auriferă.

Corporaţia sa a fost acuzată public de implicare în aşa-numitele „războaie ale diamantelor“ care au însângerat ţările africane, ce au avut ghinionul să deţină preţioasele resurse ce ajung pe celebra piaţă a Amsterdamului, placa turnantă a comerţului cu diamante, la rândul său controlată autoritar de „famiglii“ de aceeaşi sorginte.

Corporaţia nu se ocupă doar de diamante, ci şi de alte afaceri miniere, extracţia unor resurse la fel de preţioase ca diamantele – cobalt, cupru – aflate în subsolul nefericiţilor băştinaşi africani, care au ajuns să alimenteze abatoarele umane ale unor războaie ce au durat peste un deceniu şi care au „produs“ peste 2,5 milioane de victime – pentru a ne referi doar la Sierra Leone. Micul stat vest-african a fost epicentrul unui război civil cumplit plecat de la miza controlului industriei diamantelor care a generat o adevărată hecatombă.

Nu doar implicarea în genocid este principala activitate a acţionarului Gold Corporation din România, ci şi investiţia pe piaţa imobiliară, după ce a penetrat piaţa via Adrian Năstase.

Sursa: Blogul lui Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 0 comentarii | 88 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 82 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 84 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 151 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 144 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics