Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Ciutacisme
Ciutaciada 2010 (etapa pe PE) a cam luat-o in freza. Din ciclul „ciutacismul ca vulnerabilitate”
Aciduzzul | 9 decembrie, 2010 | 0 comentarii | 263 vizualizari |
(4 voturi )

Ciuta-me Moi, Domine!
Ciutacii de un profesionalism „dezinteresat” rau de tot si de o moralitate de-a dreptul erecta, Radu Tudor, Gabriela Vranceanu Firea, Victor Ciutacu si Alina Petrescu o cauta cu lumanarea demonstrand inca o data ca sunt in stare sa faca mult rau acestei tari, sa calce totul in picioare, pentru atingerea singurului lor obiectiv: sa moara Basescu!! Guristii penibili ai lui Felix au iesit spasmodic din amorteala „Miscarii lor de rezistenta” si s-au gandit sa pluseze putin, adica sa ceara, printr-o petitie trimisa Parlamentului European (PE) nici mai mult nici mai putin decat declansarea procedurii de infringement daca Romania va mentine articolul referitor la presa in Strategia Nationala de Aparare.

Cum era si firesc, PE le-a respins petitia si i-a trimis un pic la plimbare. Dintr-o teribila ignoranta, desigur. Sa mai reflecteze…

De precizat ca initiativa si textul petitiei apartine europarlamentarului Victor Bostinaru, sustinut de „spalatoreasa” domnului Basescu, Norica Nicolai, dar si de alte minti “iluminate” rau ale tarii.

”Strategia nationala deschide posibilitatea nu doar a ingradirii libertatii de informare si de exprimare, dar si a eliminarii premeditate, prin mijloace incadrate “legale” a jurnalistilor care isi permit ca in timpul exercitarii profesiei lor sa critice o autoritate publica care actioneaza abuziv sau care nu are competenta. Documentul reprezinta, in opinia noastra, incalcarea explicita de catre un stat membru al Uniunii Europene a unor norme juridice fundamentale dupa cum urmeaza: Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, conventia europeana a drepturilor omului, tratatul privind Uniunea Europeana si tratatul privind functionarea Uniunii Europene. Petitionarii se adreseaza Parlamentului European si Comisiei Europene cu solicitarea explicita de a cere retragerea de indata a prevederilor articolului, in cazul unui refuz, declansarea procedurii de infringement pentru incalcarea normelor europene mentionate anterior”, se arata in petitia trimisa Parlamentului European, si semnata de Radu Tudor in numele grupului de jurnalisti, din care mai fac parte Gabriela Vranceanu Firea, Victor Ciutacu si Alina Petrescu.

In Strategia Nationala de Aparare, la capitolul Vulnerabilitati, este inclusa o referire la presa: ”Fenomenul campaniilor de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informaţii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului”. Strategia a fost trimisa Parlamentului in luna iunie, insa documentul n-a fost inca adoptat.

Noi credem ca, din contra, formularea de la capitolul Vulnerabilitati este prea blanda si a fost redactata in asa fel incat sa nu lezeze foarte tare orgoliul supradimensionat al tonomatelor.

Evident ca nu crede nimeni in tara asta ca presa in sine ar putea fi o vulnerabilitate la adresa statului roman.

Trebuie, insa, facuta mai clar distinctia dintre presa romaneasca si ciutacii romanesti (sau ma rog) din menajeria domnului Felix.

Presa romaneasca contribuie, fara doar si poate, la intarirea statului insa, intr-adevar, ciutacii (o specie aparte in ecuatia problemei), ca niste veritabili viermi intestinali, emit constant toxine care pot produce febra tinerei noastre democratii cu o sanatate cam fragila.

Pe de alta parte, consideram, pentru mai multa claritate, ca trebuie modificat textul prin scoaterea termenului de “campanii de presa” si inlocuirea lui cu “ciutaciade”. Astfel, este evitata confuzia care a provocat aceasta mica furtuna intr-un pahar cu apa (o ciutaciada in sine).

De asemenea, sintagma “presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice” ar putea fi reformulata: „presiunile exercitate de domnul informator Felix si de domnul infractor Vantu asupra deciziei politice”.

In felul acesta s-ar inlatura definitiv confuzia intre presa romaneasca si ciutacii romanesti, nu de alta dar se pare ca formularile „cu manusi” dau nastere la numeroase „incertitudini”.

Astfel, va fi omorat in fasa un subiect de prea umflat in mod gratuit ca sa nu mai vorbim de deranjul creat de acesti domni oxiuri pe la PE si CE care, intr-adevar, ar putea face rau imaginii Romaniei si ar putea fi trecut usor la “vulnerabilitati”.

Ciudat este, insa, faptul ca aceasta plangere la Inalta Poarta nu a fost facuta de jurnalistii despre care se vorbea in Vulnerabilitati, ci de ciutaci. Ceea ce ne intareste convingerea ca, de fapt, formularea nefericita viza de fapt ciutacii care s-au autosesizat prompt, si nu jurnalistii.

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 27 februarie, 2014 | 1 comentarii | 612 vizualizari | 4 voturi

Art. 30 / (2) Cenzura de orice fel este interzisă. – Constitutia Romaniei Consiliul National al Audiovizualului (CNA) analizeaza maine, intr-o sedinta speciala, cazul cenzurii fara precedent de la TVR, unde directorul interimar Stelian Tanase a intrerupt transmisia emisiunii “Mostenirea Clandestina” pe TVR International, in urma cu aproape 20 de zile, vineri, 7 februarie a.c., […]

Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 1042 vizualizari | 5 voturi

Dupa cum era usor de anticipat, “eutansia” nu se va termina in Romania odata cu bietii caini maidanezi. Tocmai a inceput eutanasierea copiilor!! Mai precis a fetitelor…Dupa ce tocmai au rezolvat cainii maidanezi, Realitatea TV a trecut acum la sterilizarea si eutanasierea fetitelor de 11 ani! De data asta, cu un mic ajutor din partea […]

Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 7 comentarii | 1701 vizualizari | 6 voturi

Nu-i asa ca sunteti copii mari, educati si cu un IQ rezonabil, calitati care nu va mai permit sa credeti in “coincidente”?!! Ce-ati zice daca ati afla ca, exact cu patru zile inainte de “tragedia” Ionut, in plin clocot al scandalului Rosia Montana, baietii si fetele de la PNL discutau(n-o sa ghiciti!) despre cainii maidanezi?!!(FOTO) […]

Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 358 vizualizari | 2 voturi

UP-DATE IN PROGRESS…

Autor: Aciduzzul | 14 octombrie, 2013 | 9 comentarii | 1586 vizualizari | 9 voturi

Marius Serban Romania a devenit, mai mult ca niciodata, un spatiu suprarealist. Dadaist. Cred ca este, in acest moment, singura tara din lume in care uciderea cu sange rece a copiilor si violul sunt pe deplin accepate, ba chiar incurajate cu blandete, daca avem in vedere lipsa de reactie a concetatenilor nostri fata de aceste […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics