Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Comentarii pe marginea „cazului” Petru-Voda. Slugoii lui Soros de la site-ul new-age Hotnews, urmati de nataraii mogulilor liber-cugetatori, au luat teapa de data asta. Pe mana lor…
Aciduzzul | 24 februarie, 2011 | 3 comentarii | 647 vizualizari |
(5 voturi )

Atacul, de o moralitate dubioasa, orchestrat de „Centrul pentru Combaterea Antisemitismului” (sic!), care se vrea un Anti Defamation League (ADL) autohton, asupra parintelui Justin Parvu, unul dintre putinele simboluri in viata ale romanismului si crestinismului romanesc, face parte, fara indoiala, din arsenalul folosit de sionisti pentru culpabilizarea popoarelor, parte a programului de obtinere de despagubiri in cadrul asa-numitei „industrii a holocaustului”. Numai ca, de data asta, „aplicatia” a fost condusa prost. Pe langa faptul ca acesta comanda politica adresata catelusilor din presa subordonata (Hotnews, Evenimentul Zilei, Antena 1, etc.) a fost initiata si girata de un ONG obscur, actiunea a fost sortita din start esecului pentru simplul fapt ca protestatarul, Emilian Katz, este un simplu infractor de drept comun, din camarila unei triste figuri – domnul Adrian Nastase, fiind, asadar, lipsit total de orice legitimitate morala pentru initierea unor astfel de actiuni. Asta, ca sa nu mai vorbim de aparitia sa (chiar fizica) primara, grobiana, dupa cum bine remarca un comentator, lucru care, evident, contribuie puternic la aruncarea in derizoriu a intregului demers.

Primul element usor de degajat din acest „incident” este criza acuta de „cadre” cu care se confunta initiatorii unor astfel de „proteste” daca a fost scos in fata tocmai un personaj precum domnul Katz.

Comentariu Curentul:

“e de ras ce hal de evrei au trimis aici
incercati sa nu va enervati, in fond si evreii au dreptul la cuvant ca oricine altcineva care are ceva de spus pe acest forum. am inregistrat opinia dlui Katz. studiile nu-i permit sa deceleze minciuna de adevar. la noi pana si evreii care ar trebui sa-si reprezinte interesele sunt vai mama lor. Katz asta era prin anii ’90 bodyguard la un Cazinou unde se spalau banii hotzomanilor veniti in weekend din Israel.
n-au gasit si evreii astia unu’ mai de Doamne Ajuta? alo dl Plesu, dl, Petre Roman, dl Tismaneanu, lasati problemele astea grave, antisemitismul, legionarii, alea alea pe mainile unui paysan semidoct si grobian, cu fatza de macelar?”

Al doilea element evident se refera la perceptia deformata a realitatii in ceea ce-i priveste pe catelusii de la Hotnews si Evenimentul Zilei care au cam luat teapa, ca sa ne exprimam neaos. Evident, acesti domni mizau, asa cum au fost obisnuiti, pe „senzationalul stirii”, incercand sa obtina, prin contagiune, un larg suport. Ei bine, acest lucru nu s-a intamplat, fiind pusi rapid cu botul pe labe chiar de proprii cititori, fiind „nevoiti”, astfel, sa opreasca, pur si simplu, avalansa de comentarii defavorabile in ceea ce-i priveste.

Asta ca sa nu mai vorbim de reactia prompta, in bloc, a presei nealiniate si a blogarilor cu creier care i-au porcait argumentat in toate felurile.

Asadar, ceea ce se dorea a fi o megacampanie de infierare proletara s-a transformat rapid intr-un fiasco total. Este clar, ca nu se asteptau la asa ceva, la aceasta adevarata avalansa de critici argumentate. A devenit, in sfarsit, clar, si pentru ei, ca publicul roman este oarecum diferit de cel american, fiind mai putin permeabil la gandirea de tip „politically correct”.

Ne asteptam ca, data viitoare, sa nu ne mai insulte inteligenta si sa se up-gradeze. Sa vina cu mijloace mai rafinate, sau, macar, mai putin grobiene, cu argumente mai coerente, si, daca se poate, sa mizeze mai putin pe senzational. Macar de dragul partii care gandeste a publicului romanesc.

Sustinerea fata de parintele Justin a fost unanima, in ciuda catorva „mici interventii” ale unor comentatori „interesati” sau pur si simplu spalati pe creier de vizionarea unui numar prea mare de filme de Sergiu Nicolaescu.

Printre propunerile interesante venite de la cititori ar fi infiintarea unii Centru pentru monitorizarea xenofobiei si antiromanismului si a unuia pentru Comemorarea Holocaustului Rosu (pentru comemorarea victimelor comunismului de sorginte iudeo-stahanovista) .

In final, va supunem atentiei un comentariu pe marginea acestui subiect in acre autorul se intreaba daca nu cumva romanii ar trebui sa ceara socoteala comunitatii evreilor din Romania pentru acesta ingerinta grosolana in treburile interne ale comunitatii majoritate…

“Asteptam explicatii nu bascalie

Nu stiu un caz cand un slujitor al cultului mozaic,indiferend de rang,sa fi fost subiect de insulta,jignire sau denigrare,din partea unui roman,in ultimii 40 de ani.Ceeace a comis acest Katz,este insulta la adresa unui respectat erarh,jignire poporului roman si denigrarea cultului ortodox la care se inchina poporul roman.Istoria arata ca incidentele religioase pe plan local de cele mai multe ori au avut urmari catastrofale.Rog pe presedintele Comunitatii Evreilor din Romania sa dea un comunicat oficial si sa spuna daca ceeace a facut numitul Katz este din initiativa proprie sau exprima punctul de vedere oficial al comunitatii.Nu stim cum ar reactiona comunitatea evreilor daca un crestin ar insulta si denigra un slujitor al cultului mozaic.Oricum si acest Katz trebuie sa dea explicatii romanilor despre afirmatiile sale.Dl presedinte al Comunitatii nu ne tratati cu dispret!”

Reactii de solidarizare ale romanilor cu Parintele Justin

Comentarii ce au disparut de pe site-ul hotnews la comanda lui Maximilian Katz

02/23/2011 de admin
Mai jos vedeti un protest si un indemn la unitate alaturi de Parintele Justin, sub forma unui clip video trimis de un comentator al blogului nostru.

Comentariile urmatoare au fost postate la articolul denigrator al site-ului Hotnews. Insa aceste comentarii au fost scoase de pe site (cu precizarea: Nota redactiei: Comentariile la acest articol au fost inchise.), atunci cand au vazut solidarizarea oamenilor cu parintele Justin si sanctionarea acuzelor nefondate ale centrului fantomatic de monitorizare al antisemitismului. Pentru ca banuiam ca se va intampla asa ceva, le-am salvat pe majoritatea dintre ele si le puteti citi mai jos:

Multa Sanatate Parintelui Parvu! (Duminică, 20 februarie 2011, 3:45) de alex
Da stimatilor, traiti intr-o lume in care mai exista si ROMANI. Repede ati inceput sa dati cu pietre. Si cu ce a gresit Parintele Parvu, ca e adeptul romanismului, ca s-a opus bolsevicilor in inchisoare pana la sange? In alta ordine de idei, m-am tot gandit ce s-ar fi intamplat daca nu rusii castigau razboiul, si nu sunt singurul convins ca acum Romania ar fi fost inscrisa pe o alta traiectorie. Centrul pentru Combaterea Antisemitismului nu are decat sa oracaie… Comunismul cine l-a instalat la noi, nu Ana Pauker si cu gasca de evrei? Mai are rost sa contabilizam cati evrei a deportat Antonescu si cati romani au omorat dupa aceea evreo-comunistii? Precizez ca nu simpatizez deloc cu legionarii si nu sunt antisemit, dar nu are omul voie sa asculte mai nou cantece legionare ca sare comitetul pentru combaterea lui peste..

piktor [anonim] i-a raspuns lui akabond007 (Duminică, 20 februarie 2011, 12:50)
vorbesti ca sa te afli in treaba amice; cum ai dedus tu ca comunismul e sora cu legionarismul? ai citit ceva despre miscarea legionara? ai incercat sa afli cine-au fost si ce-au facut intr-adevar? (nu ce spun comunistii ca au facut!!!) ai ascultat macar cantecele si cuvantul parintelui? ce ai gasit rau in ele??? sau ai sarit in sus cand ai auzit de cuvantul cheie… inchisorile politice comuniste au fost pline de legionari – Pitesti, Aiud sunt locuri cum n-au mai fost pe pamant de la inceputul lumii dar sa dam cu pietre suntem toti buni! am auzit ca s-a reinfiintat partidul comunist, ai comentat ceva atunci?
BRAVO

(Duminică, 20 februarie 2011, 16:40) MIKE [anonim] i-a raspuns lui piktor
Sunt un roman pana in adancul sufletului meu, sunt nepot de fost legionar, nu sunt adeptul miscarilor nationaliste de dreapta, dar ca si bunicul meu sunt pentru restabilirea adeavrului istoric. Pacat ca sunt persoane aici care nu au habar de istorie si nu stiu ca de exemplu MISCAREA LEGIONARA a fost absolvita la Procesul de la NURNBERG de crime de razboi. Deci sa nu se mai asocieze LEGIONAR cu NAZIST. Cat despre arhimandritul JUSTIN PIRVU, MONUMENT AL SPIRITUALITATII ROMANESTI , ar trebui ca sa-i sarutam mainile pentru spiritul curat al sfintiei sale.
istoria asta…

(Duminică, 20 februarie 2011, 14:31) dacii liberi [anonim] i-a raspuns lui revelare
invatatura de la comunisti nu te-a ajutat forte mult la cunoasterea adevarului. Pune mana pe carte si vezi ca dictatul de la Viena a fost semnat la 30 August 1940, Legionarii nu erau la putere. Din contra, Legionarii au sustinut inca din 1936 intrarea in razboi a Romaniei alaruti de Germania, care RECUNOSTEA si GARANTA toate frotierele Romaniei Mari. Ticalosia lui Carol II insa a fost atat de mare incat a preferat sa cedeze teritoriile tarii fara a opune rezistenta, ceea ce si dus la protestele populatiei si inlaturarea lui. Legionarii au fost la putere doar 5 luni, fiind vanduti miseleste si tradati de Antonescu. Pune mana pe istorie si apoi mai vorbim…Minciuni

(Duminică, 20 februarie 2011, 14:32) Ionel [anonim] i-a raspuns lui revelare
Adevarul incepe sa iasa la iveala. Am fost mintiti cu miscarea legionara. Acesti legionari au fost patrioti si l-i s-au pus in carca crime pe care nu le-au facut. Reflexul securisto-comunist (Duminică, 20 februarie 2011, 19:09) Adrian [anonim] i-a raspuns lui Ionel
Baietii cu ochi albastri si reflexe comuniste – de la acest CMCA -, dupa ce ne-au blagoslovit neamul si tara cu experimentul lor comunist, inca sunt in activitate si “vegheaza” la “linistea neamului nostru” si ne “monitorizeaza” sa nu aflam adevarul. Inca il au in supraveghere pe martirul Iustin Parvu. Ce idioti ne cred daca pun semnul egal intre 6 luni de guvernare legionara si 50 de ani de lagar comunist

(Duminică, 20 februarie 2011, 18:21) M-power [utilizator] i-a raspuns lui revelare
my friend, citeste mai mult, citeste, citeste si iar citeste… Legiunea a pornit in 1927 cu 5 oameni, iar in 10 ani au ajuns la 1 milion… Probabil acel milion era pleava, nu? Elita din perioada interbelica era pleava, nu? Tu esti pleava, my friend…Citeste regulile si valorile care guvernau organizatia, si ai sa vezi ca promovau altceva, care nu mai e acum decat intr-o mica parte din poporul asta: dragostea de Neam.. Habar nu ai ce e asta, in schimb sari repede cu concluzia… Halal..

(Duminică, 20 februarie 2011, 13:04) unroman [anonim] i-a raspuns lui piktor
Legionarismul nu a fost condamnat de catre tribunalul de la Nuremberg cum ca ar fi fost de sorginte nazista, evreii sionisti se fac vinovati de masacrarea a peste o suta de milioane de crestini (98 % ortodocsi) in Rusia, Romania …nazismul este tot opera sionistilor(Hitler era evreu si a fost sprijinit masiv de sionistii din SUA ,asa numitele lagare in care au fost omorati evreii care nu posedau mari afaceri sau erau evrei perciunati ultraortodocsii ce stau pe spatele celorlalti evrei si nu fac nimic decat copii , …evreii ar trebui sa multumeasca romanilor pentru ca i-am primit si hranit in vreme ce cazacii ii cioparteau pentru ca se saturasera de caracterul lor,parintele Justin este un martir un om ce a patimit pentru acest neam si acum il ataca niste naparci.

(Duminică, 20 februarie 2011, 18:58) piktor [anonim] i-a raspuns lui fara
detaliza te rog crimele miscarii legionare (cine ti-a spus ca au omorat evrei?), prezinta-ne modul in care justitia le-a anchetat si le-a pedepsit; daca incepi sa sapi, o sa te convertesti, pentru ca “adevarul ne va face liberi”; tu crezi ca am avut democratie intre razboaie, nu? gresit, am avut un “regim personal carlist” opresiv si antinational, iar dovezile se vad si acum spre informarea ta, Corneliu Zelea Codreanu si ML in ansamblu erau in relatii corecte cu evreimea timpului, in timpul guvernarii legionare s-a deschis de altfel teatrul evreiesc din Bucuresti si datorita lui Antonescu, multe zeci de mii de evrei au scapat de deportare in Ungaria hortista asta ca sa spunem lucrurilor pe nume…

Multa sanatate parintelui Parvu! (Duminică, 20 februarie 2011, 14:26) Andrei-de-la-Orhei [utilizator] i-a raspuns lui akabond007
Cred ca sunt actuale ideile din aceste cantece. Tara o avem rupta, societate divizata, oamenii politici mediocri si hoti. Romanii anilor interbelici au reusit sa faca Legiunea Arhanghelui Mihail cu bune si rele dar au incercat sa ia atitudine. Noi ce facem? Incercam sa adaptam si perfectionam ideea nationalista sau ne vaitam si bagam capul in cutie. Tarile europene inbratiseaza tot mai mult nationalismul, au abandonat idea multi-culti pe rand Gemania, Franta, M.Britanie. De ce ? Probalil cand incepe sa te doara si sa suferi din cauza mizeriei din localitati si natura, saracia, incultura, degradarea si agresivitatea societati cu care imparti aceleasi valori si mosteniri.Probabil dorinta pentru o viata demna si decenta in propria tara ingrijita si respectata,impreuna cu tot neamul nostru da nastere nationalismului.

in sua (Duminică, 20 februarie 2011, 13:33) yagoda [anonim] i-a raspuns lui alex
mein kampf se vinde in librarii. si cineva poate spune ca america e condusa de evrei. depinde cat de mult vrei sa cedezi. pana la urma e istoria romaniei. daca’i cantau internationala, nu se mai sesiza nimeni…. goebels n’a fost mai rau sau mai bun decat ilia ehrenburg. ilia ehrenburg, la radio moscu, indemna soldatul sovietic sa taberre pe nemtoaice, sa le strice rasa pura… oricum, cred ca, dupa razbel, descendentii soldatilor nemti, in rusia, au fost un castig mai mare decat descendentii soldatilor rusi, in germania. libertatea cuvantului trebuie sa fie mai tare decat goangele astea. un cantec ucide mai putin decat o mitraliera, din elicopter, peste west bank sau gaza…

apel (Duminică, 20 februarie 2011, 15:20) datcu marian [anonim] i-a raspuns lui alex
Rog pe toti comentatorii sa fava un pas mai departe.sa gaseasca o forma de organizare[ajunge vorbaria inteligenta si fara finalitate,Romania anilor “30 a fost stimata si respectata in Europa si datorita inaintasilor nostri,a actiunilor si nu a vorbelor lor]

Doamne ajuta poporului roman ortodox! (Duminică, 20 februarie 2011, 16:25) cosmin m [anonim] i-a raspuns lui alex
Multi ani sa ne traiasca Parintii Justin Parvu si Arsenie Papacioc, adevaratii patriarhi ai Romaniei! Ii ataca pe ei, caci ei sunt conducatorii spirituali ai neamului ortodox romanesc in aceste vremuri tulburi. In cele din urma vor ajunge ca pe adevaratii crestini sa-i prigoneasca, etichetindu-i ca fiind extremisti, dusmani ai poporului si teroristi. Au ajuns oare sionistii sa faca legea in tara noastra? Sa nu le ajute Dumnezeu! Desteapta-te romane!

O lume normala draga (Duminică, 20 februarie 2011, 10:53) Ioana [anonim] i-a raspuns lui blec-bierd
In ce lume traim draga? E o lume in care unui om i se canta acele versuri care pentru el inseamna ceva si te sensibilizeaza. Care este problema? As putea sa ma sesizez si eu. Atunci cand aud un “La multi ani” rostit in vremuri de criza sa spun ca defapt este o profunda batjocorire a fiintei umane, careia i se ureaza cat mai multi ani de suferinta. Unde as putea sa fac plangerea aceasta?

protest…? (Duminică, 20 februarie 2011, 14:36) Ngongu [anonim] i-a raspuns lui blec-bierd
Traieste CA SI TINE pe spinarea jertfelor unei generatii de elita crucificate. Tu, cel care tii piatra in mana, vii din generatia de pampers si coca cola. Nu ai organul cu care sa percepi aceasta jertfa. Du-te la cartea ta de colorat.

esti cinic sau chiar neinformat? (Duminică, 20 februarie 2011, 3:30) alex [anonim] i-a raspuns lui Bogdan P.
Parintele Iustin Parvu este un fost detinut politic anticomunist. Mai precis 17 ani de puscarie crancena la Aiud. Pentru ca altora, inclusiv tie sau mie sa ne fie mai bine!
Miscarea legionara nu a murit! (Duminică, 20 februarie 2011, 14:33) Geo.B [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan P.
Traiasca Garda si Capitanul! Sa facem o tara frumoasa ca soarele de pe cer!!!

@Cosmin Ungureanu (Duminică, 20 februarie 2011, 3:08) M-power [utilizator] i-a raspuns lui Cosmin Ungureanu
my friend, pune mana si citeste despre perioada interbelica. acum ai ocazia. altfel, “prostia crasa” ti se poate aplica si tie. apoi ia si citeste marturisiri despre ce s-a intamplat la Pitesti pana in ’51, citeste, citeste, citeste… Dupa ce te documentezi poti iesi din caverna tu insuti si sa ne spui din nou daca nationalismul acela era tembel.. TLCZC

Habar n-aveti (Duminică, 20 februarie 2011, 2:57) M-power [utilizator]
@ blec-bierd, taranistu, bogdan.p.
documentati-va intai. traiti in manualele din vremea comunistilor, scoateti capul din ele si apucati-va de citit. acum aveti ocazia sa aflati si alte lucruri decat cele din cartile de istorie. Doar 2 lucruri: 1.cine are puterea scrie manualele de istorie; 2. audiatur et altera pars. TLCZC

@zgarda de fier (Duminică, 20 februarie 2011, 3:19) M-power [utilizator] i-a raspuns lui Zgarda de fier
Ia si tu si citeste:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Iustin_P%C3%A2rvu
cand o sa faci si tu 16 ani de puscarie pentru credinta ta (daca ai vreuna, dar n-as crede..) poti vorbi.. pana atunci, pune mana si citeste.. daca n-ai carti, poti cauta pe google despre perioada interbelica, reeducarea de la Pitesti, inchisorile comuniste, rezistenta din muntii fagarasului, rezistenta din muntii banatului, etc. Apoi vino si povesteste-ne despre legionari.
Comentariu ce arata ce-i deranjeaza pe sionisti

bullshit – pușcarie politică nu religioasa (Duminică, 20 februarie 2011, 11:13)
Sfinții Închisorilor e propagandă mincinoasă:
Pravoslavnicii au o campanie de rescriere a istoriei intitulată “Sfinţii Închisorilor”, mascată în spatele aşa-zisei comemorări a rezistenţei anti-comuniste.
Baza acestei campanii este următoarea:
* Se adună liste de ortodocşi care au fost într-adevăr presecutaţi în închisorile comuniste.
* Se postulează că motivul persecuţiei a fost religia, nu disidenţa politică.
* Se colecţionează “moaşte” de la aceştia ca să aibă babele ce pupa.
* Se inventează diverse “minuni” pe care ei sau moaştele lor le-ar fi săvârşit.
* Se ignoră relaţia ilicită dintre BOR şi PCR.
* Se ignoră eroismul celor de alte religii, cum au fost catolicii menţionaţi mai sus, sau protestanţi, ca Richard Wurmbrand.
Se folosesc fără jenă de memoria disidenţilor în scop propagandistic, atât împotriva altor minorităţi religioase (despre care se minte prin omisiune că n-au suferit, fiindcă suferinţa lor e o acuzaţie la adresa Bisericii Colaboraţioniste), cât mai ales împotriva ne-creştinilor.

are dreptate (Duminică, 20 februarie 2011, 10:38)

srpc [utilizator] i-a raspuns lui Zgarda de fier
cand vezi si simti degenerarea civica si spirituala a acestei lumi, primatul banului, lipsa oricaror valori spirituale, n-ai cum sa nu suspectezi o conspiratie (inteligenta, e drept) de incurajare a Raului din om si de alungare a Binelui (care bine, sorry, nu are NICI o legatura cu prosperitatea sfidatoare si ragaitoare manelistic).

Foarte frumos! (Duminică, 20 februarie 2011, 3:13) ion [anonim]
Foarte frumos! Patriotism adevarat! Daca nu ne vom ridica,tuciurii vor controla tara. Se vor zvarcoli stramosii nostri in mormant.Nu va dati seama dar suntem o tara cucerita.Cea mai perversa dominare si subjugare. Statul roman a vandut tot.Acum este un vataf,strangator de biruri pentru cei cu perciuni creti si lungi. Suntem o tara bogata. Am fost granarul europei. Resurse energetige.Petrol,carbuni,aur.Si poporul roman se zbate in saracie.Dupa revolutie nu aveam nici o datorie fata de bancile internationale.(poate si de aceea l-au omorat de Craciun ,la revolutie,ca sa dea un exemplu celorlati conducatori de stat,ca sa nu faca ca el).Acum avem 90 de miliarde de euro datorie.Si cu banii acesti nu s-a facut nimic.Partidele politice sunt niste actori pe o scena controlata.Conducatorii nostri de dupa 89 s-au vandut pe cativa arginti.Cititi cu atentie Doina de Mihai Eminescu(varianta necenzurata).Un sfant al romanilor este Eminescu.Ma doare sufletul vazand cum tara mea dulce e tinuta in bezna si secatuita si batjocorita.Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne ajute!
raspunde trimite

Ia sa presupunem ceva (Duminică, 20 februarie 2011, 3:31) ultimul_mohican [utilizator]
Sa presupunem ca nu-i cintau Sfinta Tinerete Legionara ci Porniti Inainte Tovarasi , sau Sa fii Partidului Ostean sau Internationala . S-ar fi sesizat vreun ONG pentru promovarea in manastiri a valorilor comuniste ? Categoric niciunul . De ce ? Extrema stinga este tolerata si acceptata desi ideologia comunista a facut incomparabil mai mult rau Romaniei si lumii in general . Extrema dreapta este tratata CU ALTA MASURA desi legionarii au fost la putere doar citeva luni , nu 50 de ani . In aceste conditii am exagera oare daca am trata protestul acelor ONG-uri cu o indiferenta politicoasa ?
raspunde trimite

una… alta (Duminică, 20 februarie 2011, 3:32) ziceamsieu [anonim]
Oamenii pot canta fix ce vor ei… Atata timp cat nu impusca pe nimeni … pot canta fix ce vor ei. E dreptul lor sa se exprime? Da sau nu? Eu nu ii sustin si nici nu ii aproba insa o sa ma lupt pentru dreptul lor de a canta fix ce isi doresc. Si ca veni vorba… ce e aia Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitsmului….? Mi se pare ciudat ca exista asa ceva? De ce nu un centru pentru monitorizarea copiilor care mor de foame in lume? Sau un centru pentru monitorizare si combaterea efectelor razboaielor? Sau un centru pentru pace? Ma gandeam si eu asa…:) Pace…

echilibru (Duminică, 20 februarie 2011, 10:49) corec [anonim] i-a raspuns lui ziceamsieu
subscriu in totalitate. e dreptul oricui sa cante ce vrea atata timp cat nu face raui nimanuii. pentru aceasta ideea militez si eu si as sustine orice miscare. cat despre centrul asta… ce dracu face? de unde are finanatare? sper ca nu din banii mei ca m-am saturat de atatea capuse

pai e simplu (Duminică, 20 februarie 2011, 11:10) Vuck [utilizator] i-a raspuns lui ziceamsieu
Centrul asta e facut de evrei pentru evrei. si acuma ca tocmai ati aflat ca si Vanghelie e evreu va dati seama cine-s astia din fruntea tarii
Centrul dar un Centru pentru Combaterea Antiromanis (Duminică, 20 februarie 2011, 15:38) Dacia Libera [anonim] i-a raspuns lui Vuck
Dar un Centru pentru Combaterea Antiromanismului, pe cand?

E foarte posibil. (Duminică, 20 februarie 2011, 11:40) Constantin [anonim] i-a raspuns lui cosmin
Dupa comentariile si voturiile de pe aici se vede ca nationalismul are un potential deloc de neglijat in Romania, pontential care nu-i exploatat serios de niciun partid inca.

faimosul sfertodoct loveste din nou… (Duminică, 20 februarie 2011, 17:59)

ElCid [anonim] i-a raspuns lui oarecum
Sfertodoctule, oricum, necum, pune mana serios pe carte sau tine-ti gura inchisa atunci cand te arde sa comentezi. Faimosul “crede si nu cerceta” nu are treaba cu religia ci cu anti-religia. Faimosul “crede si nu cerceta” este opera unui intelectual spalat pe creier la fel ca si tine; un ‘telectual furibund impotriva crestinismului, din primele secole de crestinism. Prin urmare, dragul taichii, faimosul “crede si nu cerceta” il aplici tocmai tu – acuzatorul altora in aceasta priviinta – care iei de buna afirmatia ca faimosul extras are o conexiune cu religia. Or, daca ai fi cercetat un pic ai fi descoperit cui ii apartine de drept “faimosul”; daca ai fi cautat, ai fi aflat. Asa cum orice crestin invata de la Sfintii Parinti dar si asa cum ii scris negru pe alb in Scripturi chiar si pentru orbi ca matale: CAUTA SI VEI AFLA. Sesizezi ironia situatiunii? Ma indoiesc.

Eu ma intreb ce ii vor canta lui Iliescu (Duminică, 20 februarie 2011, 3:54) zexe [anonim]
Care mai stiti cantece comuniste ati face bine sa postati inregistrarile, ca poate, Doamne fereste, se vor pierde din constiinta neamului. Sa se distribuie gratuit prin intermediul organizatiilor sindicale. Dar rational, sa ajunga la toti. Marica, Hossu, se aude ?

care chestii? (Duminică, 20 februarie 2011, 13:04) BogdanV [anonim] i-a raspuns lui MihaiG
Te referi cumva la istoria recenta a Romaniei cand s-au gasit destui romani de-ai nostri (evrei, atei sau unii de confesiune sectara) care sa ne vanda teritoriile strainilor pe cateva functii in noul sistem impus de sovietici?
Te intrebi cumva cum de s-a intamplat ca statul roman sa instraineze companiile strategice nationale profitabile (Petrom, Renel, etc) si sa le dea unor afaceristi straini pe cativa euro? ca acum profitul lor sa se duca in Austria sau Germania? si mai bine de jumatate din angajati sa-si piarda locurile de munca? Sau te intrebi cum si-au batut joc toti din conducerea tarii de cei care le-au dat votul pentru o viata mai buna….
Ce te mai framanta? Ce chestii extraordinare te mai intriga? Un cantec legionar? Asta te roade?

te (Duminică, 20 februarie 2011, 14:47) te [anonim] i-a raspuns lui BogdanV
te intrebi cine sunt prostii de alegatori care i-au votat pe respectivii politicieni? evreii, cumva? nu, nu evreii au asigurat lui tatuca ilici (politrucul) majoritate de 80% ci neaosi romanasi ca mine si ca dumneata. ne platim propria prostie. psd-ul a vandut petrom-ul, apropo (desi, in afara pretului si comisioanelor, cred ca e cel mai bun lucru pe care l-au facut, restul a fost doar un mare rahat)

Monitorizarea (Duminică, 20 februarie 2011, 15:47) Dacia Libera [anonim] i-a raspuns lui M R Roman
Partea interesanta nu este ce-au cantat ci faptul ca orice miscare a oricui din Romania este monitorizata si asta este cu adevarat un pericol

parere personala (Duminică, 20 februarie 2011, 5:37) Nicolae [anonim]
Am urmarit cu atentie mai ales primul videoclip. Mai curand este o rememorare, in niciun caz o incercare de propaganda. De altfel, mai sunt si alte cantece “patriotice” cantate. Mi se pare exagerat tot tam tam-ul. Mai mult, se mai faci si o asociere, pretins inocenta cu pozitia parintelui fata de pasapoartele biometrice, in conditiile in care chiar commisarul european Viviane Reding si-a exprimat ingrijoararea (http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/viviane-reding-respectarea-vietii-private-o-prioritate-in-era-digitala-504614.html), doar ca sa lasi sa se inteleaga ca luarile de pozitie contra, vin din partea unor duhovnici smintiti (cum scrie cineva dintre comentatori “ortodoxismul de caverna”), miroase a altceva.
Si apropo de Miscarile de Extrema Dreapta si atinsemitsmul si pogromurile inspirate ele, cum se face ca toata au fost condamnate la Nurnberg, mai putin Miscarea Legionara din Romania si Strasnicii din Bulgaria? Imi vine greu sa cred ca oamenii aceia care au dat inclusiv pedespse cu moartea criminalilor nazisti, n-au avut in fata lor o singura proba despre “criminalii” legionari. Si inca un fapt, pe care pur si simplu nu-l poti omite: cat or fi gresit oamenii astia, dar au platit cu ani de inchisoare grea si cu regim aparte de detentie, ba, daca cititi paginile jurnalului lui Nicu Steinhardt, s-ar putea sa aveti si surprize, ca sa nu mai vorbesc de cazurile unui Valeiu Gafencu sau Ioan Ianolide.
N-am nevoie sa fiu pro sau anti parintele Justin Parvu, ca sa realizez ca e inca o incercare de discreditare publica a unuia dintre ultimii duhovnici de talent din partea cuiva care s-a strecurat in preajma parintelui ca sa-i faca rau.

Maicute de la Manastirea Petru Voda (Duminică, 20 februarie 2011, 7:11) Manu de la Vrancea [anonim]
Cu ce o fi mai periculos acest cantec, care nu mai scoala pe nimeni la ura, comparandul cu grotescul pe care l-au initait comunistyii din partidele de stanga,la moartea lui Paunescu? Au sarit postacii ca arsi acum! Parintele Parvu are 92 de ani, chiar nu isi poate serba ziua cum doreste dansul? Cine l-a tras la raspundere pe VC Tudor cu mizeriile pe care le debiteaza la adresa orcaruia, din 1990 si pana azi? Atei au sarit ca arsii si nu vad ca armata lui Iliescu si a mogulilor, se pregatesc de lupte prin transee. Rusine domnilor!

hm (Duminică, 20 februarie 2011, 7:13) a [anonim]
eu zic sa va duceti sa il cunoasteti intai pe omul asta si apoi sa il judecati. eu l-am cunoscut si mi s-a parut extraordinar omul. citeste fara ochelari, doarme doar 2 ore pe noapte, vine lumea la el buluc sa le dea sfaturi; e considerat aproape un sfant pe plan local. Manastirea aia e un loc extraordinar, chiar va recomand sa treceti pe acolo.
Miscarea Legionara (Duminică, 20 februarie 2011, 7:38) Dan [anonim]
Cred ca ar fi potrivit sa se faca un studiu aprofundat al acestei Miscari, sa se cunoasca objectivele ei. Deocamdata, lumea foloseste inconstient etichetele puse de regimul comunist; si nici excesele unora sau altora nu pot defini o miscare de mare amploare, amploare ce ar trebui sa ne puna mult mai serios pe Ganduri. Legiunea… era, este, a Arhanghelului Mihael. Poate ar fi mai bine sa cunoastem cine este Mihael !

Un mare om (Duminică, 20 februarie 2011, 8:37) Daniel [anonim]
Daca v-ati trezit sa-l injurati pe parintele Parvu mai bine va culcati inapoi. Ati citit vreodata ceva scris de omul acesta ?! L-ati ascultat vorbind vreodata ?

Jos romanii, sus evreii ! (Duminică, 20 februarie 2011, 8:39) Constiinta incatusata [anonim]
Inrebari retorice: 1) oare mai au romanii dreptul la a gandi si a simti liber? 2) oare libertatea romanilor inseamna dreptul evreilor de a ne obliga sa-i uram pe legionari? 3) oare oamenii trebuie demonizati pentru ideile lor, sau pentru faptele lor? CONCLUZIE: Cenzura si prigoana evreiasca privitoare la istoria Romaniei este mai dura si mai antinationala decat cea promovata de comunisti.

Foarte frumos (Duminică, 20 februarie 2011, 8:40) Martens [utilizator]
Legionarii au avut un ideal si o orientare. Spre deosebire de oamenii din ziua de azi, care sunt ca animalele.

opinie (Duminică, 20 februarie 2011, 8:41) IGH [anonim]
Nu trebuie să ne dăm cu “pilda” despre ce şi cum gândesc oamenii, mai ales cei din mănăstiri. Mai mult să-i catalogăm şi ca “proşti”! A face acest lucru înseamnă a-l numi şi pe marele poet Al. Gir ,în acelaşi mod şi nu se cade. Au încercaţ mulţi despoţi ca să uniformizeze gândirea umană. Nu se poate şi nici n-o să se poată aşaceva. Lăsaţi oamenii să se exprime cum gândesc, numai atunci s-ar putea vorbi despre progres.

Luptam pentru Pace! (Duminică, 20 februarie 2011, 8:43) Itzik Pauker-Borila [anonim]
Tovarasi,
Legionarii au fost cei mai mari dusmani ai Partidului Comunist din Romania, ai bolsevismului, ai Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, ai miscarii comuniste si muncitoresti, ai internationalismului proletar si ai marxism-leninismului. Credeam ca i-am omorit pe toti, dar vedem acum ca au mai ramas citiva. Si mai au si indrazneala sa cinte, sfidind astfel o lume intreaga care a inteles ca viitorul de aur al omenirii e comunismul european sub conducerea inteleapta a tovarasului Barroso si a celorlalti tovarasi marxisti de la UE. Azi cinta, miine vor comite atentate sinucigase. Uitati-va ce fizionomii fioroase au maicutele! Si ce indemnuri la violenta profereaza Justin Parvu! Acesti banditi si teroristi crestino-fascisti trebuie arestati, dezarmati si dati pe mina unui tribunal al poporului care sa aiba in componenta doar evrei, de la judecator pina la grefier si aprod. Vor sti ei cum sa procedeze. Luptam pentru Pace! Proletari din toate tarile, uniti-va!
Itzik Pauker-Borila
victima a Holocaustului,
Kibutzul “Drum Nou”, Israel
P.S. Vind bicicleta, astept provincia.

Radu Gyr (Duminică, 20 februarie 2011, 9:53) Grigore [anonim] i-a raspuns lui Itzik Pauker-Borila
În 1940, pe timpul guvernarii legionare, Radu Gyr, autorul canteculkui, a fost director general al teatrelor. În aceasta calitate ia initiativa înfiintarii Teatrului Evreiesc.
Felicitari domnule Itzic etc. (Duminică, 20 februarie 2011, 10:06) Anti cu orice pret [anonim] i-a raspuns lui Itzik Pauker-Borila
Cel mai pertinent si haios comentariu !Inca odata FELICITARI S LA BUNA INSPIRATIE !

Ce ar fi sa ne mai gindim? (Duminică, 20 februarie 2011, 8:48) Cineva [anonim]
O vorba romaneasca spune ca intodeauna adevarul e pe la mijloc. Cred ca-i adevarata in mare parte.
In istoria noastra am avut si avem tendinta de a exagera lucrurile intr-o parte sau alta. Suntem un popor al extremelor in multe privinte, incepind cu cele banale si mergind pina la lucrurile cu adevarat importante.
Legat de miscarea legionara ma intreb de ce totusi atit de multi intelectuali ai periodei interbelice(nume cu rezonanta) au fost simpatizantii ei. Oare toti erau nebuni? Ca sa ai niste simpatizanti ai unei idei inseamna ca lucrurile au fost impinse pina acolo, icat marea majoritate sa simta ca aderind la acea ideie exista o cale de rezolvare. Daca s-a ajuns la extreme (asasinate) inseamna ca legea cauzei si efectului si-a intrat pe deplin in drepturi(reactia si contrareactia din fizica fac sa mearga sau din contra sa se distruga multe lucruri).
Ca exista oameni care profita de efectele extreme nu neg si tocmai astia ar trebui indepartati, dar esenta ramine si de multe ori este acel adevar de la mijloc. Asa ca inainte de a arunca cu piatra ar fi bine sa incercam sa cunoastem acest adevar de la mijloc. Si asta se poate face prin informare si “rumegarea” ei. Daca suntem bolnavi (in cazul asta cu capul) atunci atunci o vom lua spre una din extreme pozitiva sau negativa si din pacate dupa cum spuneam mai sus, suntem in mare parte un popor al extremelor.

Multumesc! (Duminică, 20 februarie 2011, 9:13) Duti [anonim]
Am rămas chiar impresionat. Într-adevăr parcă mai sunt urme de trăire adevărată în România. Cât despre cei care iși bat joc, să fiți voi sănătoși și bucuroși (la propriu, ca vorba aceea naționalismul roamn e cam tembel și ortodoxismul e de cavernă). E adevărat ca legionarii au facut multe crime care nu trebuie uitate (și una singură dacă făceau și tot era foarte rău). Dar au făcut și multe lucruri extraordinare si mulți oameni de mare mare valoare au fost legionari sau au crezut în idealurile legionare. Tocmai de aceea trebuie să desparți răul de bine și să pastrezi binele. Dacă am putea sa facem acest lucru, nu cred ca am mai avea limite.
Și în plus, știrea e prezentată ca o știre de scandal. Frumos jurnalism.

minunat! (Duminică, 20 februarie 2011, 9:19) agora [anonim]
Foarte frumos ! Doar pentru ca un cantec a fost preluat de cineva candva nu trebuie condamnat cantecul in sine! Maicutele care-l canta numai de antisemitism nu pot fi acuzate … Noi trebuie sa interzicem tot ce nu place altora dar oare altii interzic ceva din ce nu ne place noua chiar aci in tara noastra???
Ma si mir cum inca nu a fost acuzat Basescu si de aceasta intamplare ……capitanul / marinarul ..si arhanghelul din cer Sa fie romanii nostri asa de prosti cum zicea un personaj a lui Negruzzi ????Nimic dinspre simtul patriotic ???

Foarte frumos! (Duminică, 20 februarie 2011, 9:22)
Dan [anonim]
Eu sint de acord. Doar prin credinta si doctrinele legionare ne putem ridica de sub subjugarea Occidentala.
file de istorie adevarata (Duminică, 20 februarie 2011, 9:38) maria [anonim]
Noi, cei care am “inghitit” hapurile scrise in istoria comunista , ar trebui sa fim avizi de a cunoaste adevarul . Am invatat ca legionarii au facut rau tarii. Dar s-a profitat de “faima de oameni rai “si li s-au atribuit numai aspectele negative ale perioadei istorice in care au activat sau , si mai mult , li s-au pus in ” carca” si actiuni ale comunistilor ilegalisti.

Nimic in lume nu-i mai sfant… (Duminică, 20 februarie 2011, 9:39) adi [anonim]
Nimic nu e alb sau negru. Toate lucrurile sunt in nuante de gri. Cata manipulare este in societatea romaneasca se vede doar cand sunt publicate astfel de stiri. Of ce trist… Ce se intampla Domane cu poporul meu? 🙁

Antisemitsm (Duminică, 20 februarie 2011, 9:48) Ionescu Laurentiu [anonim]
Eu ma intreb ce este cu protestul mca catre Patriarhie? Oare nu putem fi liberi nici la noi in tara? Adica daca eu sant antisemit se sesizeaza mca si protesteaza pa langa Guvernul Romaniei?
imn (Duminică, 20 februarie 2011, 9:59) costas [anonim]
Stau si ma intreb ce e mai grav : ca un preot cu un trecut anticomunist fabulos asculta poate cel mai frumos imn creat vreodata in limba romana, ca muzicalitate sau ce fac exponentii clasei politice care extermina prin politicile lor sociale si economice poprul roman, de 20 de ani . La ziua dansului asculta omul ce are placere, sau trebuia sa asculte guta sau copilul minune ! Atunci era roman ???

Ascultati versurile… (Duminică, 20 februarie 2011, 10:01) Eurobalauru’ [anonim]
si ignorati propaganda! Eu stiam ca orice forma de cenzura duce pana la urma la dictatura. Se pot usor identifica atat cenzorii, cat si dizitentii. Si de cand un cantec este automat expresia intentiilor meschine, doar pentru ca odata in istorie a fost simbolul unei miscari. De altfel, sunteti siguri ca stiti adevarul, sa fie el laturile pe care le-ati citit prin manualele de istorie comuniste?
Nu fac nici o propaganda si nu ridic pe nimeni in slavi, doar ca imi repugna iddea de a face parte din masa de manevra a unor manuitori de interese, cu nimic mai presus unii de ceilalti!

corect (Duminică, 20 februarie 2011, 12:18) fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui Eurobalauru’
Si ascultati ce spune moshu! Cata dreptate are cand vorbeste despre istorie si depre rolul nostru in Europa! Sunt ateu, dar ii dau dreptate lui Iustin Parvu: Romania conteaza; ieri, azi si maine. Si asta doar pentru ca NOI suntem parte din ea si avem stramosi si urmasi aici pe acest pamant blestemat si iubit.
Pentru ca aparent omul sfinteste locul, chiar printre gunoaie, manele, mici si …
Un cântec istoric ne-aduce aminte
Că frații în veci vor fi frați!
Un cântec de luptă bătrân ca Unirea
Voi compatrioți ascultați:
Treceți batalioane române Carpații
La arme cu frunze și flori,
V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații
Cu inima la trecători.
Traiasca Romania!

adevarati patrioti (Duminică, 20 februarie 2011, 10:05) sch [anonim]
legionari au fost singuri romani adevarati, chiar au vrut sa faca ceva pt noi si au si facut. Restu comunsiti capitalisti sunt doar interese straine

comment (Duminică, 20 februarie 2011, 10:20) legionarul [anonim]
Foarte bine ca exista oameni care cred ceva intr-o lume in care suntem invatati sa nu mai credem in nimic si sa “gandim critic ” …respectiv sa avem incredere in propria prostie. Constiinta romanilor trebuie sa ramana mereu treaza . Nimeni nu ne nu este interesat de binele Romaniei…. din contra cu cat suntem adusi la nivelul de slugi cu atat mai bine. Nu ne putem opune dar putem gandi si ne putem exprima. Imperiile au trecut pe aici ca sezoanele de moda . Au lasat urme … dar atata timp cat mai putem vorbi si gandi romaneste inca nu ne-a murit fiinta definitiv . Ma bucur ca exista oameni cu constiintza treaza , atenti la ce se intampala,. Ei pot sa greseasca e dreptul lor omenesc dar nu trebuie sa uitati romani “pseudointelectuali” ca ei sunt aparatori ai neamului si tarii. Strajerii creaza uneori si victime colaterale , dar misiunea lor este de a pazi. Iudaiesmul cum isi apara interesele inca si dincolo de granita? Noi nu avem voie sa ne aparam fiinta in propria tara? Ridicola democratie postrevolutionara isi arata putreziciunea.

Slugi conformiste (Duminică, 20 februarie 2011, 10:22) Porcu [anonim]
Conformisti si corect politici sunt o specie care se teme de extrtema dreapta si vorbeste in termeni buruienosi de extrema stanga desi nu intotdeauna stie cesunt acestea. Nu mai intereseaza daca au facut rau sau nu, asta s-a intamplat in trecut. Ceea ce ma intereseaza este ca organizatiile evreesti, foare deranjate ca romanii isi aduc aminte de trecutul lor, sar arse cand niste simpli romani canta un cantec. As vrea sa stiu daca statul roman a dat replici dure cand o ceata de evreei au terfelit pe romani, i-au injurat, etc. Bine aceasta atitudine este corecta politic pentru ca ei nu au dat dovada de antisemitism ci de pro. Observ ca antisemitismul este o crima si ca atiromanismul este o binefacere. Multumim. Cum ramane, totusi, cu libertatea de exprimare, atat de mult cantata de democratiile de astazi!

Demos + cratos (Duminică, 20 februarie 2011, 10:37) basil [anonim]
3 cuvinte : Libertate de expresie!
Istoria manastirii Petru Voda (Duminică, 20 februarie 2011, 10:48)
un crestin [anonim]
Am ajuns pentru prima data la Petru Voda in vara anului 1992.Staretul schitului Tarcau ma indrumase catre Parintele Iustin pentru a lua de la el cuvant de invatatura. Era foarte cunoscut si cautat ca duhovnic inca de pe vremea in care se afla in manastirea Bistrita de Neamt.
In vara lui 1992 nu exista decat un paraclis din lemn si trei rulote,doua pentru muncitori,una pentru calugari. mancarea o pregatea Parintele Iustin si tot el ne servea.Trapeza se afla intr-un cort dechis pe timp de vara. Biserica actuala se afla la acel moment in faza de zidarie,de la radier pana’n streasina.
Am revenit in fiecare an la Petru Voda cel putin de cate doua ori pe an. In 1993 si primavara lui 1994 am dormit in casa padurarului care se afla in vale exact la intrarea in schit. in iarna lui 1994 era construita deja o aripa de chilii dar constructia era insuficient finisata si cu sobe de pamant concepute gresit. Toata lumea se chinuia de frig dar veneau tot mai multi credinciosi. inca puteai sta de vorba si spovedi in tihna cu Parintele.Nu erau inca cozi la usa chiliei sale.
In 1996 mi s-a nascut un fiu. l-am botezat Iustin. Stie cum anume ne-am inspirat pentru acest nume si este mandru de asta. In fiecare toamna ne roaga sa-l ducem la Petru Voda sa-l revada pe parinte si sa se spovedeasca.
Petru Voda a devenit in cele doua decenii de exitenta un centru spiritual important al Romanilor. Atat pentru monahi cat si pentru laici,existenta sa este vitala. Oamenii isi incep de acolo viata crestina.Vin la Petru Voda romani dupa tot mapamondul.

Frica (Duminică, 20 februarie 2011, 16:09) Dacia Libera [anonim] i-a raspuns lui Chianti
dar de ce atata tevatura? Este frica atat de mare? Cine s-a speriat ata de tare de cateva maicute si un preot? Cui ii este teama ca se vor trezi romanii?

precizari (Duminică, 20 februarie 2011, 10:59) catalin [anonim]
Nu inteleg de ce nimeni nu spune cine a fost de fapt miscarea legionara! Ca marile valorile alea Romaniei au fost legionari (C-tin Noica, care a spunea pe vremea comunistilor ca este legionar). Legionarii pe langa pacatele lor, (provocate dupa asassinarea la ordinul lui Iorga a capitanului) au fost intelectuali patrioti. Intrarea in legiunea se facea dupa anumite aspiratii si rigori. Pe cand comunistii s-au ridicat din randurile prostimii calice! De aici ura lor nebuna, car edin pacate si azi este manifestata! Cat despre Iustin Parvu, tot respectul! Dumnezeu sa te aiba in paza Parinte!

Parintele Parvu (Duminică, 20 februarie 2011, 11:17) SMNA [anonim]
Ma inclin sfintiei voastre Parinte asa cum ati luptat pentru credinta si libertatea acestui popor in perioada dictaturii comuniste nu v-ati pierdut credinta si puterea sa o faceti si acum, cred ca in tot ce faceti faceti bine pentru poporul roman cazut in deznadejde, umilit si batjocorit acum. Doamne ajuta!

va multumesc (Duminică, 20 februarie 2011, 11:17) TAIFUN [utilizator]
sfinta tinerete legionara! tara asta daca se vrea tara astea i sint reperele. si inca o data: astea ii sint reperele ! (ca doar nu comunistii sau mai noii consumeristi sau globalisti); vreau sa cred ca m am nascut intr o tara care renaste ca phoenixul. mort si reinviat ! asta da istorie asta da experienta!

legiunea (Duminică, 20 februarie 2011, 11:20) zare [anonim]
Ce vehementa proletara! I-au cantat batranului ce-i place. SI CARE-I PROBLEMA? Poate cineva sa explice deosebirea dintre comunism si miscarea legionara? Exista, si inca una mare: Comunistii, fii si nepotii lor conduc acum Romania si i-au votat probabil 80 % din cei ce au postat impotriva cantecului la acest articol. Iar in fruntea lor se gaseste un comunisto-securist cu patalama, si, atunci, unde-i miezul indignarii?

Internatinala socialista (Duminică, 20 februarie 2011, 11:20) ion [anonim]
S-au intamplat lucruri si mai grave si nu v-ati sesizat, cum ar fi interpretarea “internationalei socialiste”! In Romania in public si televizor! Macar astia erau in spatiu privat!

Prezent ! (Duminică, 20 februarie 2011, 11:48) Soim Roman [anonim]
http://www.trilulilu.ro/iubescRomania/908aff88da0daa
Nimic in lume nu-i mai sfant
Si mai frumos pe-acest pamant
Decat sa mori ca luptator
Infasurat in tricolor. bis
Soim roman, soim roman
Ardelean batalionul doi
Gornistii suna, sa mergem la razboi
Voinici s-aduna cu miile d-eroi
Si-un prilej ca am sa mor
Langa o tufa de coohor
Langa o tufa de stejar
Langa domnul Capitan
raspunde trimite
(Duminică, 20 februarie 2011, 11:53) ROMÂN [anonim]
mai tare ma doare cand citesc comentariile unor romani care batjocoresc si pun la acelasi nivel legionarismul cu comunismul. cititi despre despre Legiune, despre Capitan, despre o alta Romanie pe care o visau legionarii … si apoi sa vorbiti !

JOS CENZURA! (Duminică, 20 februarie 2011, 12:02) fatmanx [utilizator]
JOS CENZURA!

Internationala (Duminică, 20 februarie 2011, 12:20) Mike1410 [utilizator]
Pentru a-i linisti pe credinciosii nemultumiti de ceea ce s-a cantat la a 92 aniversare a preacinstitului parinte, la a 93 aniversare maicute de la Manastirea Petru Voda ii vor canta parintelui Justin Parvu doar Internationala si Toavarasi, frumoasa e viata!

Mai exista Romani ! (Duminică, 20 februarie 2011, 12:26) da [anonim]
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, in memoria martirilor legionari !
… (Duminică, 20 februarie 2011, 15:33) da [anonim] i-a raspuns lui sarmanul
…martirii neamului indraznesc sa aduca slava lui Dumnezeu (si) prin jertfa (sangelui) lor. Jertfa lor pentru patrie si adevarul crestin este Slava adusa lui Dumnezeu. Martiriul este un har si o asumare cu bucurie a harului.

La multi Ani, Parinte ! (Duminică, 20 februarie 2011, 12:26) Un roman [anonim]
Fioarose maicutele care-l serbau pe unul din ultimii romani adevarati ai neamului romanesc. Oare daca-i cantau “Treceti batalioane”, sau “Nimic pe lume nu-i mai sfant” cum era? Marile natiuni au ajuns MARI pentru ca au considerat nationalismul ca ceva sine qua non pentru identitatea neamului lor. “Eu, ca nationalist, am gindit multa vreme ca natiunea e punctul terminus al evolutiei universale. Cind dispar popoarele, intram in Turnul Babilonului” Petre Tutea.
Parintele Iustin Parvu – un sfant in viata (Duminică, 20 februarie 2011, 12:34) Cremene [anonim]
De curand am fost atat la Manastirea Petru Voda (manastire de barbati) cat si la manastirea de maici (aflata cam la 2 km de prima) unde se afla in prezent Parintele. Am avut sansa de a vorbi cu acest Roman si Preot cu har, de aceea pot afirma ca stiu de ce-l urasc atatia: deoarece Parintele este exemplul viu ca criminalii comunisti nu au reusit sa distruga in totalitate fiinta neamului nostru, Parintele demonstreaza ca putem merge mai departe prin Credinta si Dragoste fata de neamul romanesc, prin Jertfa si Lupta. Din acest motiv este atat de urat Parintele de atatia indivizi care au un singur zeu : Banul.
Iar voi, cei care sunteti atat de “revoltati” de faptul ca Parintelui i s-a cantat la aniversare un simplu cantec, DE CE nu ati sarit cu aceeasi fervoare tovaraseasca sa condamnati amplasarea unei noi statui a lui Wass Albert in parcul din centrul Orasului Odorheiu Secuiesc? DE CE? Pentru ca comemorarea acestuia nu va deranjeaza,nu-i asa? Voi,care va dati mari aparatori ai evreilor, de ce nu ati cerut asa zisului Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului sa ia atitudine fata de amplasarea bustului lui Wass Albert? De ce nu dati dovada de aceeasi manie proletara in acest caz infinit mai grav prin faptul ca este omagiat un criminal de razboi antisemit? Eu cred ca raspunsul este doar unul : pentru ca putin va pasa voua de evrei si de romani, pentru ca putin va pasa voua de toti nevinovatii (indiferent de etnie si de credinta) ucisi de Waiss Albert sau de comunistii veniti la putere pe senilele tancurilor in Romania sau de aceia dintre legionari care s-au dovedit a fi criminali (aveti cea mai mica idee cati legionari nevinovati au murit in inchisori?)
Voi, cei care-l atacati pe Parintele, sunteti Omul Nou visat de comunisti : fara Patrie, fara Neam, fara Credinta. Sa traiti bine!

Luciditate (Duminică, 20 februarie 2011, 15:49) Cremene [anonim] i-a raspuns lui Ionescu Marius Octavian
Cand discutam despre legionari ar fi bine sa dam dovada de luciditate si sa nu-i bagam in aceeasi oala pe cei ca Valeriu Gafencu (Sfantul inchisorilor, cu mare dragoste fata de semenii sai indiferent de etnie si religie) cu cei care s-au infiltrat in Miscare. Dupa cum e certificat de istorie, multe demersuri bune sfarsesc rau datorita infiltrarii elementelor curate cu lichele,oportunisti si criminali de joasa speta.
Totodata as vrea, daca se poate, sa-mi spuneti de ce anume credeti ca cei care dau dovada acum de atata manie proletara pentru ca i s-a cantat Parintelui un simplu cantec NU AU ZIS NIMIC legat de ridicarea unui nou bust si omagierea criminalului de razboi antisemit si antiroman Wass Albert. Bustul generalului Antonescu, unul dintre cei mai mari patrioti romani (a facut multe greseli, e adevarat, dar a si salvat de la moarte-lucru recunoscut anul trecut de insusi presedintele statului Israel-peste 400.000 de evrei) este acoperit cu tabla neagra, iar busturile unui criminal de razboi antisemit si antiroman stau fara nici o problema in vazul tuturor doar pt ca a fost maghiar, iar UDMR-ul a ajuns sa incalce flagrant toate legile Romaniei. Deci nu e nici o problema cu omagierea unui criminal de razboi, dar e o mare problema datorita faptului ca i s-a spus Parintelui un cantec la aniversarea sa? Unde e gandirea normala intr-o asemenea mentalitate?

Mai ganditi-va (Duminică, 20 februarie 2011, 15:30) Cremene [anonim] i-a raspuns lui ti
Stimate domn, eu nu am idoli. Pur si simplu apreciez oamenii de valoare pe care Romania inca ii mai are. Am o singura intrebare pt dvs : cati oameni vin la dvs pentru a primi sfat si de cate ori ati stat 16-18 ore pe zi intr-un scaun pt a-i asculta, pentru a-i incuraja, pentru a le da Speranta si a-i imbarbata in lupta cu viata asta dura pe care o traim? Cati, stimate domn?

Separa omul de idee (Duminică, 20 februarie 2011, 13:17) fatmanx [utilizator] i-a raspuns lui Ion
ideea sta in ceea ce inseamna legionarismul, dupa cum spunea Ernest Maftei: “Noi, sa va mai spun seva, nu aveam doctrini. Doctrina noastri era credinta in neamul romanesc. Daci, acum, pi la dealurile noastre mai vez tarani vrednisi, aia sunt legionari! Orsi roman dintr-o bucati, cari nu furi, nu ucidi, nu minti, cari mai ari credinti in Dumnezau si in neam, i legionar!”

Trebuie infiintata o noua institutie …. (Duminică, 20 februarie 2011, 12:52) Mos Craciun [anonim]
…. Centrul pentru Moniitorizarea Semitismului si Promovarea Antisemitismului !
Daca ei au centrul lor, noi de ce sa nu-l avem pe-al nostru?

imn (Duminică, 20 februarie 2011, 12:52) demaGOGU [anonim]
am intra in randul lumii daca am renunta la fadul destepta-te romane: acest cantec este un candidat serios(nu singurul!); ptr “corectii” politic doar 2 referinte: god save the queen si la marseillaise
Patria se apara cu arma sau Legea! (Duminică, 20 februarie 2011, 13:04) da [anonim]
Daca nu ar fi asa, nici Tepes, nici Stefan cel Mare, nici Mircea cel Batran, Mihai Viteazul sau Corneliu Zelea Codreanu, nu ar fi existat in istorie ca patrioti, ci ca slugi. Astazi patria se apara cu Diplomatia si Armele democratiei, care sunt Legea si aplicarea ei. Dar patriotii sunt blamati de catre tradatorii care NU aplica legea. Ei si cei care-i sustin au toate motivele sa ponegreasca memoria adevaratilor patrioti, care, da, i-au vanat ca pe niste tradatori de neam! Istoria nu se uita!
La Multi Ani Parinte Iustin! Sa ne traiesti vesnic in memoria neamului !

nu este stire (Duminică, 20 februarie 2011, 13:08) serban [anonim]
În primul rând, sunt un român musulman, asta aşa, ca să nu fiu acuzat că sunt părtinitor. Părtinitori mi se par în schimb mulţi din cei care au comentat până acum. Înregistrarea a fost făcută ÎN CADRU PRIVAT, este aniversarea unui călugăr. Este treaba lui ce face şi mai cu seamă ce i se cântă. În al doilea rând, sunt nişte cântece istorice iar părintele la 92 de ani este el însuşi istorie. De ce ar trebui să fie asta o ştire, nu pot să înţeleg. Înţeleg însă că jurnaliştii judecă subiectiv, iar cititorii judecă pătimaş iar unii dintre ei de-a dreptul fanatic. Fanatismul este o prostie, o boală, de orice parte a baricadei s-ar afla el. Ar trebui să judecaţi, cei ortodocşi, cu gândul la spusele Profetului Isus: cine este fără vină să arunce primul cu piatra. Iar cei atei, să judece cu mai puţină ură pentru că fac riduri şi mor mai repede. Allah să ne aibă în pază pe toţi.

din pacate, (Duminică, 20 februarie 2011, 15:32) merlin [anonim] i-a raspuns lui serban
s-a creat obiceiul ca pe acest site(hotnews.ro), la sfarsit de saptamana, sa se vina cu o “stire” din zona religioasa facuta de jurnalisti fara pregatire in domeniu in asa fel incat sa lase loc de discutii in contradictoriu; pe langa aceasta, printre cei care posteaza sunt si persoane care urasc tot ce tine de religie si profita de “stire” pentru a scoate tot ce e urat in ei; si nu in ultimul rand, se poate vedea ca la stirile adaugate in ultimele trei ore, nu s-a adaugat niciun comentariu de catre hotnews (or fi in pauza prelungita de masa), insa la aceasta s-au adaugat vreo 25 – probabil ca nu le mai verifica…

Pentru serban (Duminică, 20 februarie 2011, 15:35) adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui serban
De acord cu tine . cu o obiectie si o observatie.
Obiectie: Iisus nu este profet! Isus este Fiul lui Dumnezeu , trimis pe pamant ca sa se jertfeasca pentru iertarea pacatelor noastra. E o deosebire intre el si profetul Isaia, de exemplu nu? Sau oricare alt profet. Ieremia, Ilie, Mica, Ezechiel. etc.
Observatie: Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti. Chiar si pe voi musulmanii.

România, colonie a Israelului? de profesor univer (Duminică, 20 februarie 2011, 13:19) CATALIN [anonim]
În ultimii 20 de ani, românul doritor să se simtă în largul său ca român se împiedică cel mai tare în ideea că părinţii săi au fost capabili de cea mai abjectă crimă: genocidul. Ca o confirmare a reinstalării cominterniştilor la guvernarea României în decembrie 1989, după 1990 s-a lansat şi apoi a fost oficial însuşită, inclusiv la nivelul manualelor şcolare, teza că din ordinul mareşalului Ion Antonescu şi în conformitate cu legile emanate de guvernarea acestuia, românii au ucis aproape 300.000 (trei sute de mii) de evrei. Ne angajăm întreaga noastră credibilitate afirmând că niciun document serios nu probează acuzaţia de genocid şi de holocaust adusă românilor. Nici măcar pentru un singur evreu nu se poate afirma că a fost ucis, conform legilor sau uzanţelor româneşti, pentru motivul că era evreu!
Dimpotrivă, când avem documente credibile, acestea dovedesc limpede că în România nu a fost niciodată vreun genocid, împotriva evreilor sau a altor etnii. Nici „măcar” un pogrom, două… Documentele serioase, autentice, dovedesc mereu ceea ce ştiam cu toţii până în 1990, anume că în România regimul mareşalului Ion Antonescu i-a salvat pe evrei, evrei pentru care România acelor ani a reprezentat „o oază de linişte” (apud istoricul evreu Braham Randolph), un „colac de salvare” (rabinul Moshe Carmilly Weinberger). O spectaculoasă confirmare ne-a oferit-o recent însuşi preşedintele evreu Shimon Peres, care le-a mulţumit românilor că i-am protejat pe evrei în timpul celui de al Doilea Război Mondial, făcând astfel posibilă emigrarea a 400.000 de evrei, cu rol extrem de important în edificarea statului Israel. După cum se ştie, declaraţia lui Shimon Peres, atât de conformă adevărului, a stârnit reacţia unor oficiali ai minciunii despre Holocaustul din România… Ce să înţelegem din această neconcordanţă între preşedintele Israelului şi activiştii Holocaustului?

Sa nu exageram! (Duminică, 20 februarie 2011, 13:34) adrian88000 [utilizator]
Era ziua lui si maicutele l-au sarbatorit cantandu-i un cantec, Este dreptul lui sa-si pastreze convingerile din tinerete. Mai ales ca a suferit , prin ani grei de puscarie, pentru aceste convingeri. Si e frumos sa-i respectam convingerile , chiar daca nu suntem de acord cu ele. V-ar fi placut mai mult ca maicutele sa-i cante la aniversare: ” Si alta data si alta data/ O s-o facem si mai lata?” Sa nu cadem in penibil. Iar organizatia aia cu monitorizarea a sarit calul. Ea vede un pericol antisemit in aniversarea unui batran de 92 ani? Au exagerat si prin asta si-au facut un rau lor insisi. Prin exagerari isi pierd credibilitatea!

Slatina (Duminică, 20 februarie 2011, 13:34) Mihai [anonim]
Frumos cantec ! Sanatate si multi ani preotului Justin .
Despre ce incident e vorba (Duminică, 20 februarie 2011, 13:40) Jean Dalidis [anonim]
Domnule reporter, unde e incidentul ca eu nu-l vad.E o tara libera: fiecare scrie ce vrea, cinta ce vrea, care-i problema?

ion (Duminică, 20 februarie 2011, 13:40) ion [anonim]
Multa sanatate si viata indelungata Parintelui Iustin. O lectie vie necesara demnitatii noastre care mai suntem romani. Patrioti au fost si sunt inca. La multi ani tuturor!

Nestiinta nu tine loc de scuza (Duminică, 20 februarie 2011, 16:48) Ionel [anonim] i-a raspuns lui laur
Pune mana si citeste , documenteaza-te si daca ai capacitate sa analizezi o sa iti schimbi ideile comuniste despre legionari.

Liturghia Neamului (Duminică, 20 februarie 2011, 14:21) un crestin [anonim] 22 septembrie si 30 noiembrie
In fiecare an in aceste zile se fac oriunde in Romania parastase pentru martirii legionari. In 2007 si 2008,in totala discretie,am facut parastasul din 22 septembrie la manastirea Petru Voda. Numele martirilor au fost pomenite si la Liturghie si chiar la masa de pranz cu participarea tuturor credinciosilor chiar daca multi dintre ei nu stiau acest lucru. Parintele Iustin le da canon calugarilor sa se roage neincetat pentru sufletele martirilor legionari si din temnitele regimului bolsevic.
Parastasul de 30 noiembrie il fac in parohia mea,care intamplator are hramul Sfintilor Arhangheli. Parintele paroh al nostru este si el un imbunatatit.Un prieten cu Dumnezeu. Pe mine nu ma intereseaza sa aduc cuiva argumente despre apartenenta Biserica si la identitate romaneasca. Ma rog pentru sufletul acestor crstini-romani pentru ca ma simt in comuniune duhovniceasca cu ei. Imi doresc sa pot indura privatiunile,nemerniciile si torturile indurate de ei in numele lui Hristos si al umanitatii. Imi doresc sa traiesc in Romania tot atat cat imi doresc sa traiesc in sfintenie si prietenie cu Dumnezeu. Nu vreau altceva de la viata. La Petru Voda este inmormantat parintele Calciu. Mormantul sau se afla in micul cimitir situat pe coasta care se ridica de la parau. Si prezenta parintelui Calciu acolo este la fel de discreta si senina ca dealtfel tot ce se intampla la Petru Voda.

multa sanatate Parinte (Duminică, 20 februarie 2011, 14:21) cristi [anonim]
In inchisorile comuniste, in care a stat si Parintele Parvu, au murit zeci de mii de oameni. Cifra crimelor facute de comunism in cei 44 de ani este inspaimantatoare. N-am auzit insa pe nimeni sa interzica comunismul, insemne ale acestuia sau cantece din acea perioada. Mai mult decat atat comunistii sau copiii acestora apar la tv si o duc bine merci. La fel si tortionarii din inchisorile comuniste. Ne-am gasit insa sa acuzam un grup de maici si un simbol al luptei pentru libertate. Poate vom ajunge pana la urma sa-l interzicem pe Radu Gyr, poate si pe Eminescu, ca si el a deranjat mai ales prin scrierile politice. Daca ne uitam adevarata istorie si pe cei ce au luptat pentru libertate si romanism ne meritam soarta.

Şalom (Duminică, 20 februarie 2011, 14:45) cip. [anonim]
Spre stiinta : Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului. Miscarea Legionara din Romania nu a fost condamnata la procesul de la Nürnberg. Nu a fost o miscare nazista , fascista , a fost o miscare pur romaneasca. Intrebati-va de ce oare , legionarii au fost acuzati de Carol II , Antonescu , comunisti ( ase vedea comunistii intrati in Romania in anii 1948 … ) si actualmente de cei care nu le convin nici macar sa auda de Miscare. Istoria nu se strege , se transmite. Nu uitati acest aspect , chiar daca imnul national al romanilor este : ,, Desteapta-te romane ” Doamne Fereste , sa se destepte cu totii. Asa ca , lasati-o mai moale. Si inca ceva … nu mai avem bani. Şalom !

despre imn (Duminică, 20 februarie 2011, 15:00) acasa1284285656193 [utilizator]
Iata ca au sarit mironositele atinse la pudoare. Se vede ca nu mai aveti alte preocupari…Si ce daca i-au cantat arhimandritului Parvu acel cantec legionar;daca nu va place,schimbati postul.De ce nu v-am vazut la comemorarea Ceausestilor fiind tot atat de virulenti, ca doar se canta Internationala si se facea propaganda comunista!! Sau aia va place? Tara arde si baba se piaptana!

daca (Duminică, 20 februarie 2011, 15:18) daca [anonim] i-a raspuns lui RADU
daca matale te nasteai de cealalta parte a frontierei (si ar fi fost o pura intamplare), azi ai fi strigat cu aceeasi inima viteaza impotriva tradatorilor de romani care au rapit ardealul si ai fi luptat pentru restabilirea ungariei mari. de ce nu mergi sa te infratesti cu jobbik?

Felicitari (Duminică, 20 februarie 2011, 15:17) bucecea20001233755459553 [utilizator]
Nu pot decit sa le felicit pe maicute !
E vorba de un adevar (Duminică, 20 februarie 2011, 16:14) Ionel [anonim] i-a raspuns lui xy
Istoria ne-a fost mistificata. iar despre legionarii s-au spus numai neadevaruri. Cum iti explici ca cei mai mari oameni de cultura si patrioti ai Romaniei in perioada interbelica au fost legionari s-au au avut simpati legionare? Apropo crimelece au fost puse in seama legionarilor s-au n-au fost sau au fost comiise de altii. vezi ce spune N Steinhardt evreu manah despre asasinatul din padurea Jilava a 125 evrei – ca nu au fost comise de legionarii ci de cei ce vroiau sa-i discrediteze . E marturia unui evreu!

Doamne ajuta, Parinte Justin! (Duminică, 20 februarie 2011, 15:31) Narcis [anonim]
”Cel care lupta chiar singur, pentru Dumnezeu si Neamul sau nu va fi invins niciodata.” Corneliu Zelea Codreanu

Parintele nostru iubit (Duminică, 20 februarie 2011, 15:52) Gogu [anonim]
Omul asta a fost alungat din manastirea Bistrita la revolutie, a plecat si a construit sapte manastiri , doua camine pentru batrini si copii, stind pe un scaun si ascultind pasul oamenilor. La Petru Voda oamenii de afaceri cu potential faceau donatii cu tirul, Chiar credeti ca oameni care au facut milioane de euro pot fi pacaliti atit de usor.Parintele chiar este un mare roman care ai incomodeaza pe cei care ne vor sclavi. Au incercat sa-i sa-i faca de petrecanie de nenumarate ori dar nu au reusit,cineva acolo sus il iubeste nespus de mult si are grija de el poate poate ne vom trezi si noi.
Oricine are astazi putina coloana vertebrala este ingenuncheat, uitativa la TEO TRANDAFIR si aducetiva aminte de gestul ei de fericire din parlament, acum trage ponoasele. Chiar credeti ca peste TEO a putut da boala asa dintr-o data, chiar credeti ca nu-si facea controale periodice?
Rugativa pentru Parinte este unul dintre ultimii emisari pe care ni-i trimite cerul ca sa ne trezeasca din somnul nostru si pentru a ne da un exemplu de comportament in viata pentru ca noi ne vindem mult prea usor constiinta pentru bani functii putere.

Incetati!! (Duminică, 20 februarie 2011, 16:01) anonimul crestin [anonim]
Cati dintre voi v-ati intalnit macar odata cu parintele Iustin?? De unde stiti voi ce propavaduieste acesta?? Din ce scrie presa? Cati dintre voi s-au spovedit vreodata? Cati dintre voi postesc si se roaga? Cati dintre voi rezista in Liturghie de la inceput pana la sfarsit? Cati dintre voi stiti ce se intampla in Sfanta Liturghie? Cati dintre voi aveti habar ce vi se intampla la Botez?? Cati dintre voi ati citit despre atrocitatile petrecute in temnitele comuniste? Care dintre voi a cunoscut vreodata suferinta extrema a torturii fizice si psihice,a foamei,dar mai cu seama a lepadarii de Hristos. Cati dintre voi stiu ca la Pitesti si in colonia de la Salcia(Balta Brailei) oamenii au fost siliti la apostazie dar au preferat sa moara. Cati dintre voi stie macar o farama despre acest masacru planificat al sufletelor? Cati dintre voi ar indura sa stea de veghe la capataiul unui bolnav,renuntand la un mod de viata comod si indestulat?

dreptul la libera exprimare (Duminică, 20 februarie 2011, 16:53) bgf [anonim]
In SUA (care este considerata cea mai mare democratie), miscarile neo-naziste sunt foarte active.Au sloganuri anti-evrei,negri,asiatici, etc. Isi exprima opiniile cum vor. Atata vreme cat nu omori sau pui pe altcineva sa faca asta, totul este in regula. Dreptul la libera exprimare e garantat de constitutie. Atata vreme cat presa este libera sa difuzeze toate aberatiile oricand si la orice ora, eu cred ca si restul populatiei are dreptul la propria opinie. Nici mie nu imi plac anumite emisiuni, politicienii,televiziuni, ziare, persoane.Ce ar trebui sa fac? Sa ies cu mitraliera? Sa le inchidem gura cu pumnul? Ei au dreptul spuna ce vor, noi avem dreptul sa folosim ce ne place. Si mai ales sa gandim liberi.

Sa infiintam un (Duminică, 20 februarie 2011, 16:53) Ionel [anonim]
Centru pt Monitorizarea Crimelor facute de Comunistii Evrei de la inceputuri si pana astazi.

Un parinte sfant! (Duminică, 20 februarie 2011, 16:54) helium [anonim]
Care-i concluzia centrului pentru monitorizarea si combaterea antisemitismului in linii mari? Si care-s argumentele fondate ale unui protest oficial din partea acestui centru? Singura chestie pentru care s-a iscat toata valva asta e faptul ca aceasta cantare e un pericol social la adresa actualului regim roman? Prostii, miscarea legionara a fost o solutie in vremurile in Europa, in fiecare stat, predomina regimul totalitar. Era un necesar protectia militara pentru ca democratia nu exista si conflictele impuneau regimuri straine. Cu ce e rea aceasta cantare? Urmariti versurile “domnilor critici”, va instrainati mult de romanism(nu de conceptia de miscare legionara in sine), integritatea si unitatea. Mai bine v-ati preocupa capul cu alte lucruri, iar se scumpesc alimentele in urma raportului bancii mondiale…etc, etc. Din ce bani respira acest centru?

Dubla masura (Duminică, 20 februarie 2011, 16:54) Stefan Michiu [anonim]
In primul rand, ii urez Sfintiei Sale LA MULTI ANI!O figura venerabila, care impune respect si consideratie! Apoi, m-a deranjat intotdeauna dubla masura: adica, pot sa defilez cu secera si ciocanul, pot canta Internationala dar NU am voie sa desenez o svastica si culmea, sa cant un cantec! Daca se ia in considerare efectul criminal pe care l-au avut cele doua ideologii, comunismul este de departe pe primul loc, atat ca perioda cat a putut actiona cat si ca efectul mai sus amintit.Dar sa interzici un cantec e si absurd si grotesc! Dupa acelasi principiu, Marseilleza ar trebui interzisa de mult-”un cantec sanguinar”, la fel Internationala si atatea altele! E democratia atat de slaba incat se teme de un cantec sau reziduurile educatiei comuniste atat de prezente?

Sa il ajute Dumnezeu pe Parintele Justin! (Duminică, 20 februarie 2011, 16:57) victor [anonim]
Mare Om, Parintele Justin! Unul dintre putinii care se mai opun hidrei criminale masonice! Mare om Radu Gyr!

Miscarea legionara … (Duminică, 20 februarie 2011, 17:36) Costica [anonim]
…este inainte de toate o miscare crestina si apoi politica. Masurile Miscarii au fost foarte bune in unele privinte si excesele lui Sima au decredibilizat-o ( daca nu era executat Codreanu in puscarie de Carol, , altfel era situatia). Luati si cititi ce scriau legionarii, o sa vedeti ca si intre ei erau mai multe opinii si mai ales , o sa descoperiti cu mare susrprindere ca activau in acelasi sistem corupt pe care il doreau eradicat. De fapt ceea ce doriti multi dintre voi si ceea ce propavaduiau ei sunt in consonanta…Asa ca…Sa limitam anti-semitismul de restul, si mai ales sa nu-si inchipuie cineva ca antisemitismul a disparut cu totul… Eu n-am uitat ca Iliescu e tigan iar Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman , Ponta si multi altii (culmea , si Vanghelie !!! sunt EVREI !!! Carora religia le interzice sa munceasca….au prosti pentru asta! Insa astia fara ceillalti tradatori de tara nu faceau nimic asa ca… Din nefericire, prea multi isi dau cu parerea nestiind NIMIC despre miscarea legionara , cultura facuta numai cu filmele lui Nicolaescu si propaganda comunista…Cartile sunt pe net dar prea multi nu stiu sa citesca de pe aici ! Zelea Codreanu a fost un mare ROMAN ucis de unul care a dezertat in razboi sa se insoare la rusi pe sest cu amanta (spioanca rusa dovedita)-totul s-a musamalizat la nivelul curtii regale (de, nu-ti alegi copii) dar urmasul lui Carol si al madamei a obtinut in Portugalia recunoasterea paternitatii…

tara hotilor (Duminică, 20 februarie 2011, 17:47) anonimus [anonim]
Daca legionarii sunt distructivi atunci ce sa zicem de actualii oameni politici care inchid scoli si spitale

Corect! (Duminică, 20 februarie 2011, 17:58) Legiunea Arhanghelului Mihail [anonim]
Gestul maicutelor este unul corect. Parintele Iustin PARVU a fost membru activ al Miscarii Legionare. intre 1938-1940. Motiv pentru care a si infundat puscariile comuniste. Iata-l la 92 de ani, dupa ce a zacut aproape 20 de ani in temnitele comuniste! L-a tinut Dumnezeu in viata! Nu uitati, de asemenea, calitatea de preot misionar pe frontul de est, pana la Odessa, in perioada 1942-1944. Un om IN URMA CARUIA RAMANE CEVA DEMN, nu mizeriile comunistilor. Sanatate multa Parinte!

Miscarea Legionara (Duminică, 20 februarie 2011, 18:15) Catalina [anonim]
Unii din cei care posteaza pareri despre Miscarea Legionara nu au citit niciodata nimic despre acest subiect. Istoria “otravita” pe care o stiu de la scoala este tot ceea ce au. Daca in prezent inca il mai citim pe Eminescu cenzurat ce pretentii putem avea ca adevarul sa iasa vreodata la suprafata? Traiasca Legiunea si Capitanul!

Bravo lor!! (Duminică, 20 februarie 2011, 18:19) patriot roman [anonim]
Bravo lor!!Intr-o Romanie condusa de 21 de ani de niste excremente comuniste de la lovitura de stat din 1989 Miscarea Legionara ar fi singura putere plauzibila care ar face ordine in tara!!

intrebare pt. autorul articolului (Duminică, 20 februarie 2011, 18:30) radur [anonim]
Intrebare pt. autorului articolului (Redactia Stiri HotNews.ro): Ce informatii detineti despre acel Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania? Ati verificat dvs. unde activeaza acasta organizatie, are vreo afiliere (guvernamentala, non-guvernamentala, privata, religioasa, etc.), care este domeniul de activitate si jurisdictia sub care activeaza? Practic stirea dvs. este: actorul A (Centrul pt. monitorizare) transmite un protest impotriva a ceea ce face actorul B (un grup de maicute, in cadru privat). Ati oferit apoi foarte multe detalii despre actorul B (“acuzatul”) dar aproape nimic despre actorul A (“acuzatorul”). Cred ca profesionalismul dvs. de jurnalisti (mai ales ca nu este vorba de un singur autor, ci de o intreaga redctie de stiri) ar trebui sa va faca sa oferiti si restul de informatii, pentru ca stirea a fie intreaga.

Maicutele de la Petru Voda (Duminică, 20 februarie 2011, 18:30) Maria Petrascu [anonim]
Astept de la Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului – MCA Romania si un protest oficial pentru faptul ca, alaturi de Holocastul evreiesc, nu este recunoscut, la nivel european si ,si Holocastul Rosu care, numai in Romania, a echivalat cu aruncarea in puscariile comuniste si cu torturarea si uciderea a peste 2.500.000 de romani care s-au opus Ciumei Rosii. Asa e corect, domnilor! Mortii vostri nu sunt mai morti decat ai nostri! Asa sa ne ajute Dumnezeu, dupa cum masuram viata si moartea unor oameni cu o singura masura sau cu doua!

despre HOLOCAUSTUL ROSU de ce nu se vorbeste?? (Duminică, 20 februarie 2011, 18:32) gigel [anonim]
de ce MCA nu spune nimic despre HOLOCAUSTUL ROSU, in care au murit sute de milioane de oameni? cine a adus si impus in romania comunismul? sa vedem: ana pauker ( anna rabinsohn), vasile luca ( laszlo luka),teohari georgescu( burah tescovici),josef kisinevski ( jakob broitman),roman walter ( ernest neulander) -tatal lui petre roman, silviu brucan ( bruckner), alexandra sidorovici ( sotai lui silviu brucan), alexandru graur ( alter brauer), mihai roller.

Acesta-i incident? (Duminică, 20 februarie 2011, 18:36) Cristian [anonim]
“Reprezentantii Manastirii Petru Voda si cei ai Patriarhiei Romane nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a exprima un punct de vedere oficial in legatura cu acest incident”. Deci in Romania nu mai poti canta cantece patriotice ca acestea sunt considerate incidente. Sa va fie rusine! Cinste maicutelor!

So what? (Duminică, 20 februarie 2011, 18:43) Maria [anonim]
Constitutia prevede libertatea de exprimare, acolo nu era spatiul public. In spatiul privat ai dreptul sa vorbesti, sa canti si sa te exprimi asa cum doresti. Asta-i culmea… Aberatie de articol…

Antisemitism (Duminică, 20 februarie 2011, 19:04) Nasty [anonim]
Terminati odata pentru totdeauna cu antisemitismul! Cum se face ca nimic pe pamant nu se mai poate realiza din punct de vedere economic,militar,politic,spiritual si de orice vreti fara a ne referi la bietii evrei,saraci,injurati,fara de tara,fara Dumnezeu cand planeta are cu mult mai multe griji decat a plaqnge un asa-zis stat super bogat cu o super influenta economica a tot ce se numeste;Finanta=bani?

ioansj | 20 Feb 2011 16:39
Foarte bine. Felicitari.Un preot ce merita toata stima si onoarea, care nu-si pleaca capul ci si-l inalta in cintari de duh si patriotism. Am stat la umbra unor legionari, pe care comunismul ia perceput ca dusmani, si-am constatat ca erau cei mai credinciosi si iubitori de neam si tara. Foarte bine ca reinvie aceasta fibra vigurosa a demnitatii romanesti.Cintati mai departe ca place lui Dumnezeu si noua oamenilor.

Marian | 20 Feb 2011 16:33
Rusine antena3 ,ca faceti jocul celor care urmaresc indobitocirea romanilor.Ce e mai rau sa fii legionar nationalist sau sluga bancherilor sionisti care ne conduc? (vezi datoria externa a Romaniei) Va legati de un cantec national dar nu vedeti toate clipurile si show-rile sataniste care voi le promovati zi de zi. Romani deschideti ochi si priviti cine si ce va spune. Inca o data rusineeeeeeee ………….

daciana | 20 Feb 2011 16:32
Intreb: Daca “Miscarea Legionara a fost singura miscare din Europa care s’a opus comunismului in mod organizat si sutinut. Anticomunismul a facut si face parte din programul ei idologic, politic si social. Acest lucru a fost recunoscut si de completele de judecata de la Nürnberg.”, de ce atunci “Procesul Comunismului” nu a s-a finalizat prin reabilitare Miscarii Legionare, calificand-o in consecinta, asa cum ati mentionat, ca fiind singura care a luptat de jure si de facto, in mod “organizat si sustinut” impotriva comunismului? Cat despre maicute, ele pot canta in camera lor ce doresc! NU au iesit in mars pe strazi cu prapuri si faclii aprinse! Odios este faptul ca acolo, in camera in care ele canta, sunt “urechisti” care “participa” la ziua parintelui numai pentru a avea ce rastalmaci si turna la tot felul de organizatii, tot felul de bazaconii, contra acelor oameni pasnici! Maine-poimaine, daca vreunuia ii trece prin minte sa cante balada “Toma Alimos” sau “Miorita”, la el in ograda, reporterii Antenei 3 il vor declara terorist, sovin, nebun sau legionar, scriind reportaje despre terorism si drepturile omului! Bietul parinte, nu este iertat nici azi pentru ca, la 92 de ani, isi iubeste tara si neamul, pentru care a facut atatia ani grei de inchisoare! De ce s-or fi temand aceste organizatii de blandul nostru parinte Iustin? Alte popoare, sa aiba o asemenea perla de om in neamul lor, l-ar trata ca pe un sfant si nu ar prididi sa ia cuvant de intelepciune de la el! Respectul romanilor pentru batranii lor intelepti a pierit?

arsenie | 20 Feb 2011 15:59
SUTE DE LEGIONARI AU FOST INCHISI DE HITLER IN GERMANIA IN LAGARE DE CONCENTRARE NAZISTE: BUCHENWALD,DACHAU….UNDE MULTI AU MURIT!

arsenie | 20 Feb 2011 15:58
MISCAREA LEGIONARA NU A FOST ANTISEMITA,SI A FOST ABSOLVITA DE ORICE CRIMA LA TRIBUNALUL DE LA NURENBERG IN 1946. MISCAREA LEGIONARA NU A UCIS NICI UN EVREU,INSA EVREII AU UCIS 1 MILION DE LEGIONARI! (EVREII -TATAL LUI PETRE ROMAN NEULANDER,TATAL LUI TISMANEANU,EVREI CE NE DAU LECTII DE DEMOCRATIE,IN LOC DE MARXISM LENINISM! RUSINE) ADAM TESLER-A UCIS LEGIONARI,SEFUL SECURITATII PE BRASOV REISMENN MIGUEL A UCIS LEGIONARI, SILVIU BRUCAN-BRUKNER A UCIS LEGIONARIm ANA PAUKER A UCIS LEGIONARI SI PE SEFA LEGIONARIILOR ECATERINA GATA A ARUNCAT-O IN CUPTOR SI I-A SMULS SANII, ALEXANDRU NICOLSCHI _BORIS GRUNBERG, SEFUL SECURITATII A UCIS SUTE DE LEGIONARI SI A ORDONAT UCIDEREA A CEL PUTIN 100000 DE LEGIONARI,EL PERSONAL. LISTA E PREA LUNGA…

10. daniel-iasi | 20 Feb 2011 15:33
BAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHH, VOI ASTIA DE LA ANTENA 3!!!!!!!SUNTETI NEBUNI CU TOTUL???ASCULTATI CUVINTELE CANTECULUI LEGIONAR SI APOI VORBITI, INCULTIILOR! LEGIONARII CONDUSI DE ZELEA CODREANU AU FOST ADEVARATI PATRIOTI! AU FACUT PARTE DIN RANDUL LEGIONARILOR: PREOTI, PROFESORI, STUDENTI SI MEDICI! NU DEZINFORMATI! ADEVARATII LEGIONARI AU RIDICAT BISERICI, SCOLI SI AU FACUT DRUMURI , FARA A FI PLATITI!!! AU FACUT-O DIN SPIRIT PATRIOTIC…… EI AU FACUT CERERE SA IASA DIN INCHISORI (ARESTATI FIIND DE ANTONESCU) SI S-AU INSCRIS IN DIVIZIA TUDOR VLADIMIRESCU, DIVIZIE A MORTII CARE A LUPTAT PE CELE MAI GRELE FRONTURI!………… SEMIDOCTI CE SUNTETI…. INAINTE DE A FACE UN REPORTAJ DOCUMENTATI-VA!

sitadeasa | 20 Feb 2011 15:14
si ce daca maicutele canta imnul Miscarii Legionare… ce are una cu alta; cu ce ii deranjeaza pe evrei ca maicutele il cinstesc pe Pr. Justin. de ce melodiile (de fapt e un cantec ) maicilor de la mănăstirea Petru Vodă încalcă valorile creştinismului?… din punct de vedere juridic: a fost Legionarimul condamnat la Procesele de la Nürnberg? Desigur NU! Miscarea Legionara a fost singura miscare din Europa care s’a opus comunismului in mod organizat si sutinut. Anticomunismul a facut si face parte din programul ei idologic, politic si social. Acest lucru a fost recunoscut si de completele de judecata de la Nürnberg. In Romania Miscarea Legionara a fost condamnata doar de comunisti – vezi inchisorile comuniste care au fost pline de membrii ai Miscarii Legionare unde au patimit pentru neam si pentru Hristos – dar nu si de societatea romanesca postrevolutionara. Nici macar de acest jalnic presedinte numit basescu, mare securist si anticomunist in acelas timp sprijinit de americani si de evrei – vezi relatiile lu’ basescu cu soros. Intrebare: De ce se tem de fapt evreii? Raspuns: Se tem de Iisus Hristos! De ce? Deoarece Miscarea Legionara are un profund caracter crestin si duhovnicesc. Dovada: sutele de sfinti si martiri legionari morti in perioada dinainta razboiului si in perioada comunista. Incepand cu Corneliu Zelea Codreanu – martirizat, omorat miseleste de catre politia politica a monarhiei – si continuind cu Sfintii si Martirii inchisorilor comuniste: Valeriu Gafencu, Ilie Lacatusu, Pr. Calciu Dumitreasa, etc. Mergeti la Aiud si vedeti Sfintele Moaste al Sfintilor din Miscarea Legionara… cereti ajutorul pentru neputintele voastre si veti afla raspuns. Pentru evreii antiromani si anticrestini am un dor: renuntati la nebunia aceasta, veniti-va in fire, nu va bazati pe banii si puterea voastra, nu va mai inchinati diavolului. Toate acestea vor pieri. Treziti-va si veniti la Hristos! luati exemplu de la Sf. Ap. Pavel, de la Sf. Ciprian, de la atatia evrei din vechime si contemporani intorsi la Domnul nostru Iisus Hristos. Stiu ca pentru voi pare o nebunie… dar e atat de minunat. Merita! PS: Parintele Justin deranjeaza deoarece este un crestin ortodox adevarat, marturisitor si luptator, atunci – in dictatura comunista – cat si acum – in perioada dictaturii biometrice. Faptul ca lupta si militeaza contra cipuirii populatiei, asta face sa incurce multe planuri , de aceea el trebuie denigrat, osandit, ponegrit. Cine putea oare sa inceapa acest lucru?. Desigur, cei care vor beneficia din plin de acest proces de control al populatiei: noua ordine mondiala condusa de evreii sionisti ( sa nu faceti confuzia intre sionism si semitism )

1. pe 02/23/2011 la 6:44 AM sorin alexandru 
alt pericol bate la usa fratilor!
 http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Batalia_pentru_Allah-pe_pamant_romanesc_0_431957426.html#commentsPage-1

2.

3. pe 02/23/2011 la 6:54 AM sorin alexandru
Intr-adevar,Manastiea Petru Voda trebuie aparata cu orice pret,sa ne rugam neincetat pt.sanatatea Parintelui Iustin,care iata,ne trezeste la realitate si ne arata ca bestiile satanico-sioniste nu dorm!

5. pe 02/23/2011 la 7:33 AM Scraba Ilie
 Era de asteptat ca intregul popor ortodox sa fie alturi de marele parinte Iustin. Aceasta forta ce se strange in jurul marelui duhovnic nu va putea fi infranta de vrajmasii Crucii. 
Un semn mai trebuie ca sa facem zid de trupuri in jurul manastirii Petru Voda. Acel semn doar parintele Iustin ni-l poate da. 
Ortodoxie sau iad!

7. pe 02/23/2011 la 7:59 AM grigorie
Daca vom face toata aceasta misiune de aparare cu rugaciuni intense la Sfintii inchisorilor, cu siguranta izbanda va fi de partea noastra. Cred ca sfintii vor sari in ajutor si vom trai cu adevarat duhul autentic ortodox si romanesc

9. pe 02/23/2011 la 8:27 AM Lucian
 Citind comentariile din articol am vazut ca au ajuns sa le dea lectie de drept si de patriotism un musulman si un ateu, acelor “ziaristi” care vad peste tot antisemitism, extremism s.a. Dar fiecare vede ce doreste si in functie de cine il plateste. 
Se ridica totusi intrebarea: unde e libertatea de expresie castigata in ’89?

11. pe 02/23/2011 la 8:44 AM sorin calota
ca s-a pomenit de ’89, sa adaptam cantecul:
Mai bine golan decat sionist
Mai bine haimana decat fascit
Mai bine huligan decat tradator
Mai bine mort decat turnator
Viata lunga p Iustin si obstei de calugari si calugarite de la Petru Voda

13. pe 02/23/2011 la 9:52 AM dinu 
jidovii care nu le convine ce cant eu in tara mea, n-au decat … au unde se duce……

15. pe 02/23/2011 la 10:03 AM ioana
 sa mergem la Parintele Iustin si sa ii zicem ca suntem alaturi de el, ca sa simta ca nu e singur parintele, sa-l mangaiem.

17. pe 02/23/2011 la 10:11 AM Andrei
 Eu zis mai degraba sa ne adunam si sa protestam in fata Centrului lor de evrei.

Păstrarea identităţii – extremism

În România nu există extremism religios. Cei care fac asemenea afirmaţii sunt legaţi la ochi. Polonia are însemne religioase pe stradă (ex. posterul cu papa sărutând picioarele oamenilor, pus în staţiile de tramvei) – şi grija lor pentru valorile creştine nu i-a împiedicat să fie mai dezvoltaţi ca noi. Bulgarii îl au pe Sf. Ioan al Rilei pe moneda naţională, iar la Sf. Gheorghe o pagină întreagă de ziar era ocupată de icoana Sfântului, A3, color. La români, în lumea laică, nu am văzut aşa ceva. Românii se pare că sunt mai antireligioşi decât alţii, dar şi mai înapoiaţi – poate asta e cauza. Extremismul e al celor care se gândesc că e extremism. Francezii şi polonezii nu-şi pun probleme că ceva în patriotismul propriu poate fi dăunător. Doar românii au asemenea temeri antinaţionaliste şi antireligioase, venite probabil dintr-o frustrare semidoctă şi obtuză.

Întrebarea mea este: a reţine din legionarism valorile creştine, morale şi culturale este extremism? A păstra valorile şi specificul unui popor este extremism?

P.S. Nimeni nu a remarcat că acolo s-au cântat şi alte cântece patriotice… sau şi patriotismul e rău?

Fapte

Fapte: 1. la aniversarea unei zile de nastere a unui preot, un grup de maicute i-au cantat. Vorbim de un eveniment privat aici.
2. O organizatie se agita ca era vorba de cintece suspecte
3. Incepe o dezbatere despre toata tarasenia asta
Nu credeti ca se exagereaza aici? Daca la ziua mea de nastere, mi se canta Internationala sau orice imn comunist, risc oprobiul public? CE se intimpla? Pina la acest nivel, am ajuns sa controlam vietile oamenilor?
Bogdan – un ticalos rafinat:
Considerati ca criza identitara prin care trece societatea romaneasca contemporana, distanta dintre elite (politice, de afaceri, intelectuale) si mase, lipsa unei coerente identitare duc grupuri expuse (lumea rurala, practicantii religiosi, saracii urbani) si tineri cu educatie dar cu nevoi identitare in criza spre modele delimita civilizationala (religie-i.e. ortodoxie, “capitalism salbatic”, infractionalitate de tip gulere albe etc?

Credeti ca e un reviriment agresiv si fatis al unor protocronisme de tip “spiritualitate autentica” , “identitate peste timp” si alte imago-uri de acest gen in contrapartida cu supraidentitatea europeana de origine occidentala (catolica sau protestanta)?

Exista studii cantitative si/sau calitative notabile referitoare la impactul unor asemenea prezente ideologice la nivelul Romaniei?

Am observat ca, precum peste tot in lume, problema identitarismului este mai acuta la tineri, iar inclinarea spre toleranta fata de
manifestarile religiosului in spatiul laic devine la ei un act de credinta. Asta imi pare mai periculos decat cantatul intr-o manastire de catre niste persoane care au un unic filon de informare si sunt determinate de catre propria apartenenta la un grup social in criza de identitate perpetua de cand cu modernitatea.

Multumesc,
Bogdan

Sorina – RESPONSABILITATE

Domnule Banica, poporul evreu a srabatut istoria tocmai datorita “intolerantei” lui. Ucis, deportat, dispretuit… si-a sustinut constant convingerea intr-UN SINGUR DUMNEZEU. Acest crez l-a asezat deasupra tuturor intereselor de conjunctura. Este tot o forma de “intoleranta” si aceasta convingere care a ingenuchiat lumea politeista, care n-a facut niciun compromis cu ea. Admir acest popor care a renuntat la tot dar niciodata la Dumnezeu. Noi insa suntem CRESTINI si avem o datorie fata de Dumnezeul nostru si de oamenii care il fac cunoscut pe Acesta chiar cu pretul vietii, al libertatii. VIATA are aceeasi valoare indiferent de purtator. As vrea sa va intreb : de ce considerati superioara jertfa evreilor comparativ cu cea a martirilor (orodoxi) din inchisorile comuniste? Cei mai multi dintre noi nu sunt vinovati nici pentru unele nici pentru celelalte. Ii compatimim cu aceeasi dragoste pe care o incerci vis-a vis de orice suferinta umana. Ceea ce nu inteleg este de ce suferinta evreilor este pusa pe un pidestal in fata careia sa ne inchinam mecanic si cea a martrilor nostrii, rude mai apropiate prin sange si credinta, este nerecunoscuta si nevalorificata ? DE CE ?

silviu – Cateva intrebari… Nu vi se pare ca subiectele legate de legionarism sau in general cele legate de o viziune critica asupra evreilor sunt subiecte tabu, iar oricine nu adopta pozitia oficiala(cea “corect politic”) este pus la zid? Se spune ca in Romania este democratia si ca fiecare poate sa-si exprime liber parerea, atunci de ce o atata vehementa, sau “noi vrem egalitate dar nu pentru catei”, adica se accepta doar acele pareri care convin regimului, celor aflati la putere, unor grupuri de interese etc ? Se cere pedepsirea celor care practica “acte extremiste, antisemite, xenofobe etc”(inteleg ca e si o lege in acest sens) , dar oare comunistii nu au procedat la fel cu cei din regimul “burghezo-mosieresc”? Oare nu este aceeasi “vanatoare de vrajitoare” in functie de o ideologie sau alta?

3 intebari -) andrei 1/ Prin ce sunt mai extremiste versurile citate in textul de mai sus decat urmatoarele:
“O mamă văduvită de la Mihai cel Mare
Pretinde de la fii-și azi mână d-ajutori,
Și blastămă cu lacrimi în ochi pe orișicare,
În astfel de pericol s-ar face vânzători
De fulgere să piară, de trăsnet și pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie și foc”
2/ Care este definitia notiunii de “national-extremism” ?
3/ Prin ce difera de cenzura comunista, cenzura care se doreste a fi aplicata asupra unor opere literare neagreate de anumite grupuri ?
Clarificari(?) – Cred ca orice discutie serioasa trebuie sa inceapa de la definirea termenilor. Asa cum preciza anterior si Andrei, ce inseamna, de fapt ”extremism”, ”national-extremism”, ”nationalism xenofob”, etc., etc.? In afara de definitii pur lingvistice, sau chiar politice, exista si definitii juridice in legislatia romana, in baza carora, pe criterii clare, cineva sa poata fi acuzat si, eventual, condamnat? Sau e vorba doar de ”corectitudinea politica”, cea care ii face pe unii sa vitupereze impotriva unor afirmatii sau manifestari ”incorecte”? Si, a propos, incorecte fata de ce? Fata de un model absolut? Pai nu ultra-liberalii stangisti post-moderni profereaza lipsa unor valori/principii/adevaruri absolute? Nu are, chipurile, in ziua de azi, fiecare, ”dreptatea lui”? Din doua una: ori facem analiza literara pe text, dar cu consecinte juridice, si tot ce prindem ca e legionar sau legionaroid scaotem in afara legii, dar atunci facem la fel si cu tot ceea ce este in tara asta comunist/marxist/ceausist (si atunci il interzicem, bunaoara, si pe Paunescu), ori ne si purtam ca democrati autentici, nu doar mimam democratia – eventual acea forma a ei care ne convine din motive bicisnice – si lasam si formele (asa zis) extremiste sa isi aiba locul lor sub soare: comunism, fascism, anarhism, etc. Orice decizie am lua, sa judecam si sa actionam cu aceeasi masura pentru toti. Mi se pare o ipocrizie fara margini sa ne dam ochii peste cap la textele lui Radu Gyr, dar sa facem coada la inmormantarea lui Paunescu. Niste calugarite, probabil din exces de zel, au cantat un cantec legionar. Si? Diversi motani colaboratori ai Securitatii inghit zilnic dejectii la televiziuni, la ore de maxima audienta. De astia nu se mai ofuscheaza nimeni? Mi-e sila de ipocrizie, duplicitatea asta care ne-a mancat intotdeauna, precum si de pudibonderia asta tembeala.
P.S. NU SUNT legionar si, ca poeti, imi place la fel de mult Gyr si Paunescu! Macar i-am citit!
cauze mai profunde poate (Luni, 21 februarie 2011, 23:47)

G.C. [anonim]
Nu cred ca exista un extremism religios in Romania, dupa cum nu cred ca prin dorinta de a-i face placere unui om de 92 de ani, trecut prin inchisorile comuniste, maicutele au comis un “caz izolat de extremism’”. Mi se pare exagerata reactia celor de la Centrul de Monitorizare ……
Probabil ca ati citit comentariile la cele doua articole publicate de Hotnews pe aceasta tema. Ati gasit comentarii extremiste, care sa duca la temerea unui “fenomen care prinde aripi”? Daca da, puteti justifica?
In anii de comunism, oricine se opunea regimului era numit “legionar”, chiar daca nu apartinea acestei miscari. Nu credeti ca este necesara o istorie adevarata a acestei miscari, fara exagerari de nici un fel? Un om bine informat este mai greu de manipulat de oricefel miscare

extremista – dreapta sau stanga.
Si nu numai atat, dar nu credeti ca este necesara, urgenta chiar, recunoasterea oficiala a “”ororii comunismului ca totalitarism de catre cei implicati “” – as mentiona chiar TOTI cei implicati. Nu de alta, dar cred ca lipsa unei astfel de recunoasteri, de “mea culpa” chiar si din partea celor care l-au adus la noi in tara ar fi mult mai degraba cauza principala a unui curent de extrema dreapta in acest moment decat aceste cantece. .

altfel de clarificari (Marţi, 22 februarie 2011, 0:30)
marie [anonim]
Stimate domn, doctor in sociologia religiilor, credeti ca religia este multiculturala, cosmopolita? Crestinismul este tolerant(” intoarece si obrazul celalalt”).Sigur i-ati studiat pe Mircea Eliade si pe discipolul aestiua , Ioan Petru Culianu(cel putin asa s-ar cuveni). Nu cumva Eliade a fost legionar? A renegat/negat vreodata acest lucru? Nu; si a trait in America. Petre Tutea a fost sau nu legionar(banuiesc ca stiti mai bine decat mine)?
Nu cumva ne este teama de cantecul/imnul respectiv in care se cultiva credinta , cinstea , datoria fata de tara si nu ” gloantele pentru tradatori”. Parca versurile erau cu ‘ sufletul de crin”?!” Pentru Sfanta cruce, pentru tara” Suflet curat, imaculat, dar e mai usor sa renegam nobletea sufleteasca, patriotismul adevarat( nu cel rasuflat de astazi). Ati auzit de Valeriu Gafencu? Merita. Precis ca va preocupa mai mult ce se intampla in lumea islamica; dar ce fac crestinii din tarile preponderent islamice(vezi Egiptul) va preocupa? (editat de HotNews)

cateva raspunsuri, va rog (Marţi, 22 februarie 2011, 1:39)
alex [anonim]
1) In ce conditii dragostea de patrie se transforma in extremism? Reactia anti-evreiasca interbelica este corelata cu anumite politici anti-romanesti?
2) Din punct de vedere ideologic si faptic, legionarii sau comunistii au adus mai mult rau Romaniei?
3) Este adevarat ca o parte a mass-mediei din Romania este obscur aservita unor demersuri anti-romanesti?
extremisme (Marţi, 22 februarie 2011, 7:15)
golanitzky [utilizator]
In toata seria de articole declansate de acest eveniment este asociat extremismul nationalist (personal nu vad mai mult extremism in cantecul incriminat, decat in imnul national), cu extremismul religios. Intamplarea a facut, dupa parerea mea, sa apara impreuna de data aceasta – las la o parte discutia despre cat “trebuie” sa fie si cat sa nu fie extremist religios un calugar. Dar extremismul nationalist se simte foarte bine si in lipsa religiei. Cred ca niste conditii necesare pentru existenta lui sunt falsificarea istoriei si interzicerea dialogului. Nu credeti ca discutiile despre legionarism, libere si argumentate in spatiul public, ar face mai bine? La fel discutiile despre sionism? Din nou, o parere personala: o mare parte dintre antisemitii de azi sunt influentati de teoriile conspirationiste, nu de religie. Daca dumneavoastra aveti statistici sau date mai exacte, poate ne-ati lumina un pic.

Intoleranta si extremism (Marţi, 22 februarie 2011, 7:21)
Mih. [utilizator]
Sunt voci care sustin ca predarea religiei crestin-ortodoxe (in acest spatiu ne gasim in Romania), poate duce la aparitia unor miscari extremiste.
Intrebare: intoleranta la religia crestin-ortodoxa, religia marii majoritati a poporului roman, poate duce, la randul ei, la aparitia extremismului (daca nu cumva este deja o forma de extremism, bazat, intre altele, pe excesul de “discriminare pozitiva”)?
O a doua intrebare: intonarea intr-un spatiu privat, restrans, a unui imn legionar (fac abstractie de aducerea in spatiul public a acestui episod), poate influenta negativ evolutia spre extremism, mai mult sau mai putin decat manifestarile publice anti-religioase (inclusiv “razboiul” impotriva icoanelor din scoli)?
mara [anonim]
dle Banica nu credeti ca romanii nu isi cunosc adevarata istorie de cel putin doua generatii? ca ea a fost masluita? Stau in occident unde am si studiat dar accesul la istorie este sfant (face parte din identitatea nationala a unui popor) indiferent daca acesta istorie cuprinde si momente mai putin placute pt nativii insisi. Sunt si eu absolventa a stiintelor umane si cred ca daca nu exista cunoastere nu exista vindecare pt ca ea vine din asumarea propriei responsabilitati. Nu credeti ca daca nu avem raspunsuri clare in privinta “revolutiei” din 89 nu putem avea raspunsuri nici in ceea ce priveste adevarata realitate despre miscarea legionara? Nu poti sa tii inchisa usa unei realitati in timp ce o deschizi pe cealalta. Este fals!

Nedumerire (Marţi, 22 februarie 2011, 9:11)
Radu [anonim]
In conditiile in care Presedintele Romaniei a condamnat Comunismul in Parlamentul Romaniei, de ce noi, ca natie, linsam mediatic unul din stalpii rezistentei anticomuniste romanesti, unul dintre putinii ramasi in viata, la cererea publica a unui interlop care cand nu se ocupa cu holocaustul ca afacere, se ocupa cu afaceri dubioase in duty free-uri. De ce nu ne gandim ca poate atfel de cantece l-au tinut pe J.P. in viata, De ce nu ne gandim ca Radu Gyr insusi este un simbol al natiei astea, De ce nu suntem in stare sa ne aparam reperele morale, dar in schimb ne straduim toti, inclusiv dvs, sa facem pe plac celor care dea lungul istoriei ne-au influentat destinele?
Extremismul Religios si Simbolurile (Marţi, 22 februarie 2011, 9:46)

Leo [anonim]
Buna ziua,
” Exista intr-adevar un curent national-extremist in interiorul unor manastiri din Romania? “
Prima Intrebare: Oare dv, incercand sa raspundeti la asemenea intrebare miilor de cititori nu scindati si puneti la indoliala Verticalitatea Spiritului Crestin in Gradina Maicii Domnului?
Ortodox
ORTO- Element prim de compunere savantă, însemnând „drept”, „adevărat”, „corect”. [< fr. ortho-, it. orto-, cf. gr. orthos – drept]. DÓXĂ s. v. deșteptăciune, intelect, inteligență, judecată, minte, pricepere, rațiune, spirit. Prin definitie ce este Drept nu poate fi Stramb. A doua Intrebare: Cumva a fi Drept presupune o tendinta Extremista? Stramba e lumea si noi trebuie sa ne schimonosim mai tare?Nu cred ca e greu de aflat.... .. cine e nemernicul care a filmat in intimitatea Parintelui, bucurandu-se, poate, de increderea sa, ca apoi sa posteze pe youtube aceste filme prin care sa genereze noi atacuri la adresa Parintelui, a românismului, a ortodoxiei.. si presupun ca acea persoana i-a si infomat pe sesistii de la agentia anti-romaneasca.. Scris de Maria2. 20-02-2011La Multi Ani Parintelui Justin !! Felicitari dle Roncea pt articolul dvs. Sunt un roman pana in adancul sufletului meu, sunt nepot de fost legionar, nu sunt adeptul niciunui partid, dar simt in suflet, cred ca acesti oameni trebuie respectati cu piosenie. Bunicul meu care a facut Frontul de Est si de Vest, si-a pierdut o mana si cu toate aceste a fost aruncat din Armata de comunisti datorita dosarului de legionar, la-u "transformat" in nazist si era gata gata sa moara la Canal desi avea pieptul plin de decoratii. Putini stiu ca MISCAREA LEGIONARA a fost absolvita la Procesul crimelor de razboi de la NURNBERG si inca si mai putini stiu ca legonarii au fost internati in lagare de concentrare de nazisti, alaturi de evrei. Deci sa nu se mai asocieze LEGIONAR cu NAZIST. Cat despre arhimandritul JUSTIN PIRVU, MONUMENT AL SPIRITUALITATII ROMANESTI , ar trebui sa-i sarutam mainile pentru spiritul curat al sfintiei sale si sa-i uram din suflet sa ne fie alaturi intru Multi Ani! Dumnezeu i-a pus inapoi anii furati de comunisti, anii de puscarie si acest om minunat este inca mult mai viu si mai proaspat la minte decat multi dintre noi. Scris de Muntean3. 20-02-2011KKatzii nu se lasa de meserie Baietii cu ochi albastri si reflexe comuniste - de la acest Centru de Monitorizare -, dupa ce ne-au blagoslovit neamul si tara cu experimentul lor comunist, inca sunt in activitate si "vegheaza" la "linistea neamului nostru" si ne "monitorizeaza" sa nu aflam adevarul. Inca il au in supraveghere pe martirul Iustin Parvu. Ce idioti ne cred daca pun semnul egal intre 6 luni de guvernare legionara si 70 de ani de lagar comunist. Legiunea a pornit in 1927 cu 5 oameni, iar in 10 ani au ajuns la 1 milion...incluzand intreaga elita intelectuala interbelica, de la Eliade la Cioran, de la Petre Tutea la Mircea Vulcanescu, Nae Ionescu, Noica, Nichifor Crainic, Radu Gyr, si mari parinti duhovnicesti, de la Arsenie Boca la Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, parintele Calciu, care acum odihneste in cimitirul manastirii ctitorite de parintele Justin ParvuScris de Teodor4. 20-02-2011 spre informarea domnului Maxim Katz Corneliu Zelea Codreanu si ML in ansamblu erau in relatii corecte cu evreimea timpului, iar in timpul guvernarii legionare s-a deschis de altfel Teatrul evreiesc din Bucuresti, prin efortuirle lui Radu Gyr, care avea si ceva sange evreiesc. si datorita lui Antonescu, multe zeci de mii de evrei au scapat de deportare in Ungaria hortista...asta ca sa spunem lucrurilor pe nume...Scris de Brumaru5. 20-02-2011 groapa de gunoi a istoriei... Se incearca acum o recuperare diversionista a unor detalii ale miscarii, de spalare de cadavre istorice cand ar trebui depasite anacronismele si eliminate retoricile nationaliste care au dus la reculul de la modernitate si liberalism adus societatii romanesti de deschiderea vestica. Recuperarea trecutului apartine istoricilor iar mesajele patetice de sustinere a parintelui legionar Iustin Parvu si a maicutelor acelea care glorifica pe Capitan si uciderea cu gloante a tradatorilor nu-si au locul mai ales ca sunt interzise prin lege insemnele naziste si cantecele specifice. Scris de Vasiliu6. 20-02-2011 @VasiliuCe insemne naziste, imbecilule?cantece specifice nazismului?esti cretin, amice... recuperare diversionista?esti cel putin iercuperabil, dobitocule? Scris de roman7. 20-02-2011Antiromanism Incepand cu 9 sept 1944 cand URSS a recunoscut Armistitiul,in tara au aparut reprezentantii lui Stalin care repede au incropit pPolitia Politica Criminala cunoscuta prin metamorfozare sub numele de Securitate.In fruntea si in conducerea acestei organizatii staliniste gasim pe Ana Pauker,W Roman{Ernest Neunlender} si pe Alex NicolsKi{Grunberg}Din ordinul acestora si a altor criminali de tip P Groza,Ghita-Dej,au fost ucisi sute de mii de romani.Sa va aduceti aminte de toate inchisorile si in special de Pitesti,Sighet si Rm Sarat unde floarea tineretului si intelectualitatea Romaniei intai a fost batjocorita si apoi decimata.Oare dece nu exista un Institut De Monitorizare a actiunilor Antiromanesti?Dece vocalul domn Katz nu vine in fata poporului roman, sa ceara scuze pentru crimele comise de cei pe care zice ca ii reprezinta?Romanii au facut acest gest ptr perioada cand minoritati au fost persecutate.Sau dl Katz considera ca asa se restabileste o dragoste nebuna inte criminali si victime.Improvizatiile dlui Katz cres ca au avut mai mult rolul sa arate sefilor sai care ii dau de mancare ca face si el ceva.In esenta dl Katz a facut sa renascu sentimente care incepusera sa se atrofieze.Felicitari dl Roncea;sunteti un om de mare cinste. Scris de Fost detinut politic anticomun8. 20-02-2011e de ras ce hal de evrei au trimis aici incercati sa nu va enervati, in fond si evreii au dreptul la cuvant ca oricine altcineva care are ceva de spus pe acest forum. am inregistrat opinia dlui Katz. studiile nu-i permit sa deceleze minciuna de adevar. la noi pana si evreii care ar trebui sa-si reprezinte interesele sunt vai mama lor. Katz asta era prin anii '90 bodyguard la un Cazinou unde se spalau banii hotzomanilor veniti in weekend din Israel. n-au gasit si evreii astia unu' mai de Doamne Ajuta? alo dl Plesu, dl, Petre Roman, dl Tismaneanu, lasati problemele astea grave, antisemitismul, legionarii, alea alea pe mainile unui paysan semidoct si grobian, cu fatza de macelar? Scris de Daniel9. 21-02-2011Dumnezeu e mare si vede... Multi ani sa ne traiasca Parintii Justin Parvu si Arsenie Papacioc, adevaratii parinti de suflet ai Romaniei! Ii ataca pe ei, caci ei sunt conducatorii spirituali ai neamului ortodox romanesc in aceste vremuri tulburi. In cele din urma vor ajunge ca pe adevaratii crestini sa-i prigoneasca, etichetindu-i ca fiind extremisti, dusmani ai poporului si teroristi. Ana Pauker e o pitica pe langa acest Maxim Katz Scris de Mihai10. 21-02-2011Paradoxul Parintele Pirvu a avut si bune si rele. Multi oameni buni au fost extremisti la tinerete si unii s-au desteptat dupa aia. Acum e saracul semi-senil si-si aduce si el aminte de pacatele infantile ale junetii. Dar sa vezi un stol de calugarite afone cintind aceste rahaturi... parca sint dintr-un film cu Louis de Funes cu calugaritele nebune pe motociclete. Domnii si tovarasii nostalgici: atit comunismul cit si legionarismul romanesc sint relicve din timpuri urite. Au fost lasate in urma de oamenii rationali. Daca frustrarile voastre caraghioase se satisfac cu lingerea mumiilor lui Ceausescu, Dej, Sima, Codreanu, Pauker si alti criminali, daca nici macar nu aveti minima pregatire intelectuala sa intelegeti cit de aproape extremismele de stinga si de dreapta sint, in pofida unei dusmanii de suprafata, ce sa mai zicem, sanatate sa va dea Dumnezeu, in special la cap. Traiasca Partidul Unic si Capitanul... sau Colonelul de Securitate. Tot aceeasi mamaliga extremista. Scris de Marius11. 21-02-2011HOTNEWS a sters TOATE comentariile incredibil ce se intampla! ieri seara la doua noaptea s-a deschis subiectul cu maicutele si Parintele Justin Parvu pe hotnews. ca la comanda au inceput sa curga comentarii exact ca cel de mai sus, relativizante dar pe negativ in final, far noima, fara logica, cu atacuri, cu resentimente, ce mai zici ca erau scrise toate de aceeasi mana a lui Tapalaga, tot everu si acesta sau Katz. ma uit acum pe hotnews, au disparut cu totul toate comentariile, 291 de comentarii erau acum un sfert de ora si peste 20 000 de vizualizari. dupa primul vartej de vreo 70 de comentarii cu "tematica impusa", marea majoritatea a comentatorilor i-au ingropat pe astia, ovreiasii de la hotnews cu date, cu informatii cu argumente cu cifre de i-au naucit si au inchis - si mai ales au sters toate comentariile. experimentul s-a incheiat. scrie asa: Nota redactiei: Comentariile la acest articol au fost inchise. pap pa pa ce libertate de exprimare ce libera opinie ce alea alea. PA! cred ca spune foarte multe "experiementul" asta al cui o fi ca tot n-am inteles ce fel de smecherie e la mijloc, sa deschizi o tema fix 24 de ore si sa o inchizi radiind toate opiniile care nu convin lui Katz-Tapalaba asta. da chiar asa hotnews a ajuns o chestie exclusiv ovreieasca? Scris de Observator12. 21-02-2011media ticalosita de sluj la ovreiasi clica asta bolnava de jidani borfasi comunisti din Romania ataca in toata media aservita lor maicutele care doar canta un cantec scris de un mare poet evreu/roman (Radu Gyr) despre Sf.Cruce, despre tara, despre Capitan, despre Dumnezeu dar nu vede decaderea morala si spirituala la care e supusa tara aceasta !Scris de Hariton13. 21-02-2011 suntem numbar one in Evropa...uraaa! care Tara care Neam? ia'n uitati acilea la urmasii lu Stefan cel Mare: "Republica Moldova a ocupat locul fruntas al tarilor cu cel mai mare consum de alcool cu o medie de 18 litri de alcool pe an pe cap de locuitor. In cadrul studiului efectuat de "The Independent", podiumul a fost continuat de Cehia cu 16,45 de litri pe cap de locuitor si Ungaria cu 16,27 litri" hai las-o dreak de treaba, cum doar 18 litri bea un moldovian pe an poate pe saptamana baaa fraierilor astia de la The Independent, ca noi suntem dependenti nu independenti de alcoolScris de Valera14. 21-02-2011 “Avem doar gloanţe pentru trădători asa se intituleaza postarea lui Bucurenci, homosexualul ala frumusel crescut de Plesu si Liiceanu pentru a daveni modelul noilor generatii pe care vor ei sa le croiasca dupa echeru si compasu lor. ce mi s-a parut foarte interesant a fost ca Bucurenci captase aceasta inregistrare in data de 13 februarie, la exact doua zile de cand fusese urcata pe net. Hotnews a avut nevoie de mult mai mult timp decat Bucurenci sa afle de cantecul legionar. insa partea de unde incepe cantecul legionar este abia mai incolo, la aproape 2 minute de inceputul inregistrarii. deci cum stia Bucurenci deja de subiectul cu cantecul legionar? ca doar nu sta el, un poponar frumusel, noapte de noapte sa descarce filme cu maicute si sa asculte pana la capat ce canta alea si mai ales daca canta ceva cu conotatii legionare. mai interesant este amanuntul ca de fapt link-ul inregistrarii, de zicea Bucurenci ca-l are de la alt amic bloger nu exista la adresa indicata de el. si mai interesant este faptul ca Bucurenci, probabil pentru a contrabalansa impactul filmuletului a postat nu mai putin de trei materiale cu Holocaust, cu Pogromuri, uriase, gigantice - materialele nu pretinsele pogromuri. sunt reluate sub condeiul unui fost activist marxist, unu Radu Ioanid, (informator inainte de '89 al Securitatii ceausiste la un Institut controlat de Partidul Comunist) niste falsuri istorice grosolane, dovedite deja de mult, pana si istoricii cei mai vetusti au admis ca au fost inventii vulgare ale regimului Antonescu care trebuia cumva sa-si justifice lovitura de stat (nu Rebeliune - deoarece legionarii erau la putere, conduceau guvernul nu se puteau "rebeliona" impotriva lor): povestea cu abatorul si evreii pusi in carlige, povestea cu matzele infasurate ca niste cravate la gaturile unor alti evrei, numai parascoveii puse in pagina cu bold, sa fie mai dinamic, mai educativ si mai cu desavarsire mincinos. ce este insa in plus si mai si mai interesant este ca de fapt prima oara linku la video a aparut pe blogul roncea.ro, tinut de fratele care a fost la Vantu, la Ziua inainte si care acum scrie despre atacurile la adresa parintelui Justin ale lui Katz dar omite sa spuna ca el a pus link-ul la vedere contribuind la buna informare a celor ca Bucurenci, Katz etc si fiind pracatic declansatorul intregii "afaceri"...asadar cum e cu "gloantele pentru tradatori" dle Roncea senior? Scris de Cavaleristu' de serviciu15. 21-02-2011Jews in the '89 Romanian “Revolution Jews in the 1989 Romanian “Revolution” -Iulian Vlad (army general and head of Deparment of State Security) -Silviu Brucan (Brukner) (owner of Romanian communist newspapers, supporter of Ana Pauker (other jew) and the killing of all Romanian elites such as Bratianu, Iuliu Maniu, etc) -Victor Stănculescu (army general and defense minister) -Teodor Brateş (Nicolschi’s brother in law, revolutionist) -Cazimir Ionescu (panic instigator, revolutionist) -Cico Dumitrescu (panic instigator, rear-admiral) -Ion Iliescu (main revolutionary figure, president) -Petre Roman (main revolutionary figure, prime-minister) -Gelu Voican Voiculescu (vice prime-minister) -Mihai Drăgănescu (vice prime-minister) -Mugur Isărescu (foreign affairs minister, ambasador of Romania in USA and governor of Romanian National Bank) -Ioan Aurel Stoica (minister of construction) -Nicolae Militaru (army general and defense minister) -Sergiu Celac (politician and foreig minister) -Mihai Chiţac (army general-lieutenant and internal minister) -Moldoveanu Ioan Jean (army general-lieutenant, vice internal minister and head of Romanian police) -Dan Marţian (revolutionist) -Alexandru Bârlădeanu (government general secretary imposed by the communist regime from Moscow) -Adrian Severin (minister of state for reform and relations with parliament) -Corneliu Bogdan (secretary of state in foreign affairs ministry) -Teodor Stolojan (finance minister) -Eugen Dijmarescu (minister of economy and finance) -Mihai Şora (minister of education) -Victor Babiuc (expert in Constitutional comission, minister of justice, internal minister) Scris de Alexander16. 21-02-2011 Respect (si) pentru romani Dar un Centru pentru Combaterea Antiromanismului, pe cand? Scris de Alin17. 21-02-2011ESTI SI TU UN MARE DEZINFORMATOR mai lasa-te de masoneirie Georgele si apoi sa judeci pe altii filmarile acelea ne-au bucurat pentru ca l-am vazut pe parintele Iustin ca e bine si sanatos. dar tu vrei sa te credem, cand tu faci parte tot dintr-o societate a ovreilor?RUSINEEEEEE Scris de iOAN18. 21-02-2011Marius si Vasiliu,tonomatele jidanilor Mai, gunoaielor (marius si vasiliu) Sunteti amandoi dobitoci,sau tonomatele jidanilor. Valera, Cred ca stii ca, in Moldova , jidanii au infiintat primii carciumile si i-au indatorat pe romani cu tehnica lor camatareasca bine cunoscuta,aducandu-i la sapa de lemn . ALATURI DE PARINTELE IUSTIN!!!!!!!!!! RADU GYR -_MARELE NOSTRU POET!!!!!!!!! TRAIASCA ROMANIA SI ROMANII!!!!!!!!! ROMANIA ESTE CRESTIN ORTODOXA!!!!!!!!!!!!!! Scris de Mihaela19. 21-02-2011Marius si Vasiliu,tonomatele jidanilor Fartii Roncea..numa cine nu-i cunoaste ia de buna ce scriu ei. In rest...cunoscatorii stiu de ce Scris de fratele cel mare20. 21-02-2011Mihaela Ce vrei sa spui? Toata presa vuieste, nu numai "Curentul". Bineinteles, domnul George Roncea mi-a produs o mare dezamagire, stie dansul de ce. Eu consider insa ca acum , indiferent de convingerile nostre, suntem ROMANI si CRESTINI si ORTODOCSI, si trebuie sa luam atitudine, indiferent despre ce ziar sau blog este vorba. Cand se ataca simbolurile fiintei noastre nationale, nu putem dormi! Scris de fratele cel mare,21. 21-02-2011Am gresit adresarea DEci , revin :eu sunt Mihaela , si ma dresam la nr 20 "fratelui cel mare" Scris de Mihaela22. 21-02-2011@vasiliu.......... Daca te-ai afla fata in fata cu Parintele ti-ai da seama ca esti un cadavru pe picioare.Parintele este viu si viu v-a ramane pt. todeauna...ai a uzit de virtuti....La multi ani Parinte si Doamne ajuta. Scris de aagurida23. 21-02-2011Valorile noastre nationale nu sunt LEGIO Ci RUSINEA noastra nationala! Este curios cat teren arabil este nemuncit,deci nu da roade=parloaga,pentru ca poporul roman,chiar daca nu are ce manca,NU MUNCESTE!Dar daca se pune problema de VITEJIE LEGIONARA,nu doarme nici macar noaptea.la orelea acele ,cand postau comentarii,90% din ei ,erau beti! LA MUNCA,lasati politica pe mai tarziu,cand aveti stomacul plin.Suntem un popor de oameni rai,ne mancam unul pe altul,dar nu muncim si IL URAM DE MOARTE PE CEL CARE ARE! Scris de Marian24. 21-02-2011Marian, Josnic si beat esti tu, mortaciune ambulanta!Pentru ca numai mortaciune te pot numi cand scoti din tine ineptiile astea. Marii nostri intelectuali au fost simpatizanti legionari! Tie nu-ti spune NIMIC acest lucru? Miscarea a fost compromisa de infltrarile jidanesti,nu de romani. Ia zi , ma , desteptule, de ce a fost asasinat duca, ca de asta va legati ?... Stii de ce? Este o intraega posveste si cu asasinarea lui Iorga, o cunosti? ESTE O INTREAGA ISTORIE DENATURATA de interese antinationale,pe care noi nu o cunostem; stii de ce?... NU stii, pentru ca, altfel n-ai scuipa venin impotriva Tarii. Scris de Mihaela25. 21-02-2011putina istorie ADEVARATA,Marian! P.S. Sau stii ceva despre jegul de armand calinescu, tradatorul de Neam si Tara, unealta fortelor antinationale????????? Scris de Mihaela26. 21-02-2011O carte document Recomand tuturor un extraordinar studiu scris de marele Alexandr Soljenitan aparut in librariile din tara noastra in 2009 intitulat Doua Secole Impreuna.Lucrarea are 4 volume si se expune convetuirea rusilor cu evreii intre anii 1700-1960.Lucrarea arata cu documente contributia evreilor la nenorocirile rusilor Scris de Librar27. 21-02-2011Alcool Asa este Valera, moldovenii toti sunt creati din ceva aparte. Eu am vrut sa ma fac catolic, dar nu au atatea sarbatori..... Scris de Vasilentiu28. 21-02-2011mana pe arme Baietii cu ochii albastri sunt peste tot in viatza noastra. N-au disparut dupa lovitura de stat. Si-au dat mana cu bolsevicii pentru distrugerea Romaniei. Eu daca mi-ar cadea o arma in mana, as sti ce sa fac: De la nepot la bunic. Ca ce naste pisica... Scris de mircea s. bozan29. 21-02-2011comunisti imputiti mooie uslasilor comunisti imputiti! traiasca miscarea legionara! multa sanatate, Parinte! Scris de pog30. 21-02-2011Alyssa a primit pe mail O LECTIE DE ISTO Avem aici doua istorii :cea oficiala, pe care am invatat-o in scoala , si cea neoficiala ,ADEVARATA: Pornind de la asasinarea lui I. Gh. Duca 1. VARIANTA "OFICIALA " În mod oficial, se recunoaşte că asasinarea lui I. Gh. Duca, la 29 decembrie 1933, pe peronul Gării Sinaia, s-a făcut la ordinul lui Corneliu Zelea-Codreanu. Motivul ar fi fost răzbunarea pentru faptul că primul-ministru al României din acea vreme dizolvase Garda de Fier. Cum se ştie, cu executarea sentinţei au fost însărcinaţi legionarii Nicolae Constantinescu, Ion Caranica şi Doru Belimace, sau Nicadorii, cum li s-a mai spus, după ce au fost condamnaţi pentru această crimă. În acelaşi timp, şi regele Carol al II-lea ar fi jucat un rol în această poveste. Duşmănos, el nu uitase că, în 1930, cînd venise în ţară şi luase tronul, I. Gh. Duca spusese, la o reuniune a liberalilor: “Mai bine îmi tai mîna dreaptă decît să colaborez cu acest aventurier”. Respectiva supoziţie este întărită şi de “pasivitatea” Poliţiei, care, deşi informată despre planurile legionarilor, s-a mişcat nepermis de încet şi l-a lăsat pe I. Gh. Duca să se apere doar cu un singur agent personal, pe peronul întunecos al gării. 2.VARIANTA NEOFICIALA NEOFICIAL, atentatul de la Sinaia mai are o motivaţie, pe care am găsit-o în voluminoasa lucrare “Jurnal, 1929-1989″ – semnată de Şerban Milcoveanu, cel mai important legionar după Zelea-Codreanu. Pentru a lămuri pe deplin lucrurile, e necesar să o luăm mai de departe. Mai precis, din vremea cînd, pentru ca marile Puteri să recunoască Unirea de la 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost silit să-şi dea acordul ca toţi evreii din Principatele Române să fie “împămînteniţi”, adică să primească cetăţenia română şi să li se concesioneze Banca Naţională Română, cu dreptul de a emite monedă românească. Mai mult, în 1866, cînd se dezbătea proiectul noii Constituţii Române, care, la art. 6, prevedea că “religia nu poate constitui un obstacol în calea împămîntenirii”, s-au produs tulburări sociale în Bucureşti, soldate, între altele, cu incendierea marii Sinagogi. Protestau în special moldovenii, îngroziţi de malversaţiile evreilor, care, năpădind provincia dintre Siret şi Prut, controlau comerţul, agricultura şi practicau cămătăria cea mai neruşinată. Atunci au intrat în scenă Isaac Adolf Cremieux şi Benjamin Franklin Peixotto. Cremieux era preşedintele Alianţei Israelite Universale, înfiinţată în 1860, cu sediul la Paris , şi care aparţinea de organizaţia B’nai B’rith. Fusese ministru pe vremea “Guvernului provizoriu” de la 1848, din Franţa, şi milita pentru înfiinţarea Statului Israel în Moldova . Avocatul şi diplomatul american Peixotto fusese numit, în 1870, consul la Bucureşti, cu misiunea să apere interesele evreilor în România. Iscîndu-se incidentele cu proiectul noii Constituţii, Cremieux a venit la Bucureşti şi a început tratative secrete cu deputaţii români, cărora le-ar fi oferit 25 de milioane de franci, în schimbul adoptării unei Constituţii favorabile încetăţenirii tuturor evreilor aflaţi pe teritoriul ţării. Dar, cum tulburările nu conteneau, Ion C. Brătianu a limpezit situaţia, declarînd: “Evreii au devenit o plagă socială pentru România şi, cînd Naţiunea este ameninţată, se deşteaptă şi devine nu tolerantă, ci prevăzătoare”. Constituţia a fost votată aşa cum trebuia. Totuşi, după 13 ani de uneltiri, evreii au reuşit să o revizuiască în punctele ei esenţiale. Pînă aici, în chestiunea cu împămîntenirea evreilor în România, am consultat revista “Foaia naţională”, pe care am descoperit-o pe Internet. Mai departe, să-i dăm cuvîntul lui S. Milcoveanu, care ne oferă propria versiune despre asasinarea lui I. Gh. Duca. Mai întîi, prin 1925, la Congresul Studenţilor Legionari, s-a vorbit iarăşi despre Planul Cremieux-Peixotto, considerat drept un pericol ca forţele oculte să atenteze împotriva suveranităţii Statului Naţional Unitar Român, prin înfiinţarea Statului Israel pe teritoriul Moldovei. Prin 1933, problema a fost repusă pe tapet. Oculta mondială i-a ordonat lui I. Gh. Duca, mason cu rang înalt, să acorde cetăţenia română la peste 300.000 de evrei veniţi din Polonia şi din Rusia, concomitent cu exterminarea legionarilor, care se opuneau din răsputeri acestui plan. “Ghiţă, i-ar fi spus legionarul Gh. Cantacuzino-Grănicerul primului-ministru, al cărui apropiat era, dacă semnezi intrarea în ţară a evreilor, băieţii (legionarii – n.m.) te împuşcă!”. Basarabia şi Moldova, susţine Milcoveanu, erau rîvnite de evrei, pentru a face acolo o patrie a lor, o Republică Socialistă Sovietică Evreiască, după dorinţa iudaismului. În 1938, 80% din populaţia Basarabiei era formată din evrei, care trăiau şi spînzurau acolo. Sionismul dorea înfiinţarea Israelului în Palestina, ceea ce s-a şi realizat, în anul 1948. Dar I. Gh. Duca a semnat documentul, asumîndu-şi toate riscurile: “Mi-am semnat sentinţa de condamnare la moarte”, ar fi mărturisit el, într-un cerc restrîns. În acelaşi timp, însă, Guvernul Român tărăgăna împămîntenirea aromânilor goniţi din Grecia şi blocaţi la Salonic, fiindcă nu acceptau asimilarea de către greci. La data cînd a izbucnit cel de-al II-lea război mondial, evreii din România constituiau minoritatea etnică cea mai numeroasă (peste 2 milioane) şi, controlînd comerţul, industria şi finanţele, erau încredinţaţi că Planul Cremieux-Peixotto putea fi pus în aplicare. De asemenea, după 1945, cînd România a intrat în sfera de influenţă a bolşevicilor, izbînda lor părea tot mai aproape. Norocul nostru a fost că, brusc, Stalin a devenit antisemit şi antimason. (Anterior, Stalin le oferise evreilor Platoul Gobi din Asia Centrală, să-şi întemeieze acolo republica, iar englezii le-au oferit Uganda , însă evreii doreau România…). Sîntem în anul de graţie 2010, cînd România a acumulat o datorie uriaşă, de aproape 150 de miliarde de euro, după unele estimări. Nu discutăm în buzunarele cui a intrat atîta bănet. Mai important ni se pare cum achităm această datorie Finanţei mondiale evreieşti, atîta vreme cît România nu mai are economie, iar resursele naturale le-a dat deja. În această situaţie fără ieşire, nu ne rămâne decît să alăturăm legendarilor Cremieux şi Peixotto numele lui Shimon Peres, actualul preşedinte al Israelului, care a declarat, nu de mult, că ţara lui are bani să cumpere România, sau altă ţară mai acătării. Să fie adevărat ce se zvoneşte în ultima vreme? Noi nu credem, dar, cică, am mai avea de primit încă vreo 40-50 de miliarde de euro de la FMI şi alte organisme financiare, controlate de evrei, după care, prin 2012, aceştia vor veni şi vor bate cu pumnul în masă: banii!. Şi, neavînd de unde să dăm înapoi nici măcar o leţcaie, pînă atunci, alde Băsescu, Ponta sau cine va mai fi, se vor lupta pentru aceste ultime tranşe de împrumut, după care vor zice: Poftiţi, domnilor, ţara e a dvs., cu populaţie cu tot! Banii i-aţi dat, marfa vă aşteaptă în galantar! Nu, nu delirăm. Internetul e plin de ştiri alarmante cu acest subiect, provenite de la Uniunea “Vatra Românească” şi din alte părţi. În ultima vreme, 500.000 de evrei au primit, deja, cetăţenia română, inclusiv dreptul de proprietate asupra locuinţelor, a unor fabrici, terenuri, păduri etc., iar românilor nu li s-a spus nimic despre această invazie tăcută, veritabilă agresiune împotriva Statului Român. Nu întîmplător, publicistul Teşu Solomovici a scris o carte intitulată “România iudaică”. Nu întîmplător, începe să se vorbească despre proiectul ” Israel, în România”. Nu întîmplător, sănătatea, cultura şi învăţămîntul sunt lăsate de izbelişte, iar românii, sfătuiţi să emigreze unde or vedea cu ochii: ca să lase locul liber evreilor care se vor stabili în România, pentru mulţi dintre aceştia, ţara lor natală. În sfîrşit, nu întîmplător, se aud voci la Radio şi la TV, care au început să susţină ideea că numai un conducător străin – rege, preşedinte sau prim-ministru – ar mai putea să scoată ţara din marasmul moral şi economic în care s-a scufundat. Aşa să fie? Paul Suditu” Scris de Mihaela31. 21-02-2011Securitatea, evreii si slugile acestora Securitatea a exercitat permanent presiuni asupra Bisericii Ortodoxe Romane, folosind toate mijloacele posibile (agentura, filaj, tehnica operativa). Dosarele de obiectiv demonstreaza limpede ca institutia in sine – Biserica, era considerata un pericol potential permanent si de aceea supravegherea trebuia sa fie continua. Toti inaltii ierarhi, incepand cu Patriarhul, aveau dosare de urmarire, cu un material extrem de complex. Dosarul Patriarhului Teoctist, in tinerete simpatizant legionar, avea nu mai putin de 8 volume. Documentele din fondul "D" al Arhivelor SRI, foste ale DSS si stenogramele Biroului Politic al CC al PCR arata cu cata atentie partidul urmarea subordonarea BOR, iar acolo unde se constatat lipsa unei colaborari a ierarhilor Bisericii, obiectivele trebuiau sa fie atinse de catre Securitate, prin masuri de forta. Pe tot parcursul perioadei comuniste dar si acum intre statul roman, secular si masonizat si condus la varf de evrei si BOR a existat un antagonism perpetuu, prin simplu fapt al afirmarii a doua viziuni radicale despre lume. Statul, respectiv Securitatea si dl doctor AsaSinescu, mare mason, “au rezolvat” antogonismele care mai existau inlaturandu-l pe Teoctist, care ameninta sa mai traiasca multi ani, provenind dintr-o familie care depasea suta de ani. Dupa ce Teoctist a fost ucis pe patul de operatie, a fost adus in fruntea BOR Daniel Ciobotea, indelungat colaborator al Securitatii, agreat de Ion Iliescu care l-a vrut chiar, in 1992, premier, in locul lui Stolojan. Daniel Ciobotea a transformat BOR intr-un urias SRL dar in unele manastiri s-a pastrat insa flacara nestinsa a impotrivirii fata de sistemul de stat ateu si masonic. Toate guverne Romaniei din 1990 incoace au fost conduse de masoni. Miza actualului scandal provocat in jurul manastirii Petru Voda, cunoscuta drept un “cuib legionar”, nu poate fi decat atentionarea la adresa capilor Bisericii. Renasterea unei miscari nationale orientata catre Neam si Credinta, o a treia forta, este rau vazuta. Noile generatii nu trebuiesc lasate sa se apropie sufleteste de figurile eroice ale acestui neam, nu li se ingaduie sa-si atribuie modele “neaprobate” (gen Bucurenci, cum pomenea cineva mai sus). Securistii ca Voiculescu, Adrian Sarbu si Sorin Ovidiu Vantu au promovat prin aparatul lor media numai pornografia, mizeria umana, sub-cultura, dispretul fata de valorile familie, fata de Biserica, manelistii, tiganizarea si cretinizarea romanilor. Ca dovada masele uriase de oameni, milioane care voteaza inca cu Ion Iliescu, tigan de origine evreiasca, ca si Adrian Nastase, Vacaroiu, Florin Georgescu (propus premier zilele trecute). Suporterii – pe fata ori pe dos ai lui Ion Iliescu, crescuti si adusi de el in politica sunt majoritar evrei. Un mare numar de evei se afla la vedere, nu doar in clasa politica, ci si in media, mediul de afaceri etc. Printre acestia sunt de mentionat: Petre Roman, Andrei Plesu, Dinu Patriciu, Emil Constantinescu, Theodor Stolojan, Mihai Razvan Ungureanu (director SIE), Ludovic Orban (fost ministru al Transporturilor, vicepresedinte PNL), Silviu Prigoana, Adriana Bahmuteanu, Victor Ciutacu (“star” la Antena 2), Elan Schwartzenberg (om de afaceri care vaneaza postul de premier, mana dreapta a lui Dan Diaconescu OTV), Eugen Ovidiu Chirovici (fostul Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, actual conducator din umbra al MLNR), Adrian Severin (nepotul lui Silviu Brucan, europarlamentar, care viseaza un viitor post de ministru de Externe), Mircea Cosea, Victor Surdu (fost deputat si senator), Zoe Petre (fost consilier prezidential), Petru Berteanu (fost consilier prezidential), Mugur Isarescu (Guvernator al Băncii Nationale, fost prim ministru, eventual viitor prim ministu), Razvan Teodorescu (fost senator, ministru si Mare Maestru al MLNR), Gelu Voican Voiculescu (fost vice prim ministru si ambasador), Alina Mungiu (fosta directoare a Televiziunii Romane), Adrian Sarbu (Trustul PROTV), Mihai Tatulici (mana dreapta a lui SOV, la RealitateaTV), Andreea Esca, Andi Moisescu, Andrei Gheorghe (actual “educator” media al basarabenilor), Cornel Nistorescu (homosexual, informator al Securitatii, actualmente sluga lui Vantu la Cotidianul), Sorin Rosca Stanescu (seful din umbra al “supapelor” media creat de Vantu), Adrian Halpert, Sergiu Andon, Radu Berceanu (fost ministru viitor ministru), Victor Babiuc, Alexandru Sassu, Trita Fanita , Octavian Stireanu, Cazimir Benedict Ionescu, Bogdan Niculescu Duvaz, Remus Opris (mason, sotul deputatei PDL Brandusa Novac), Sorin Dimitriu, Andrei Dimitriu etc samd.Acestia sunt cucii care au ocupat cea mai mare partea a pozitiilor importante in media, politica, afaceri, servicii…romanii nu sunt acceptati. Iar cei care indraznesc sa comenteze sunt etichetati in fel si chip, sunt numiti fascisti, legionari, antisemiti. Miza este interzicerea accesului romanilor la propriile institutii, ocuparea statului si lichidarea “opozitiei”. Vocea singulara a parintelui Iustin Parvu si calitatea sa de simbol national deranjeaza. Din acest motiv s-a incercat lichidarea sa fizica. A fost atacat cu cutitul de catre un tigan care insa a injunghiat si omorat un alt parinte, care semana cu parintele Iustin. Beat si drogat tiganul si-a ratat tinta. S-a incercat otravirea parintelui. S-a incercat ridicarea sa pe sus si mutarea din manastirea fondata de el, in urma cu cativa ani, de catre trimisii lui Daniel Ciobotea, pe vremea cand acesta era mitropolit al Moldovei. Au sarit mii de moldoveni, toti satenii din satele si comunele din jurul manastirii si i-au nimicit cu bataia si pe trimisii lui Daniel si pe jandarmi care au fost scapati tot de parinte pana la urma. Acum s-a mers pe strategia infiltrarii manastirii cu urechisti si foto-reporteri. S-a incercat prinderea sa in capcana pentru a se justifica inlaturarea, caterisirea sa, la solicitarea evreilor. Daca insa Daniel Ciobotea va incerca din nou ceva, va avea o mare surpriza. Dosarul sau de securist si imaginile in care acesta profita de favoruri homosexuale nu-l au doar vechii securisti… Scris de Stefan32. 21-02-2011LEGIONARI=FASCISTI Stiti un de a fost locul de scapare,pentru banditi,legionari,securisti?Manastirile.Toti au devenit din lupi harpareti,ucigasi,viitori evavliosi.Asa au scapat de pedepse.Si acum se mai practica acest obicei de catre tilhari si hoti urmariti.SE REFUGIAZA IN ACESTE MANASTIRI SI CRED CA SCAPA DE BRATUL LEGII Scris de UN CALUGAR CINSTIT33. 21-02-2011Tu ce ai devenit,nr 32 ? Iti spun eu : ori esti foarte prost si nu intelegi nimic, ori este de-al "lor "(de-al lichelelor care vand tara pe arginti ,fara remuscari) .Inclin spre a doua varianta. Ai devenit o lichea ,care nu intelege nimic :notiune a de jertfa, de patriotism, de nationalism ,de OM.Tu esti subuman cu asemenea comentarii. Scris de Mihaela34. 21-02-2011nu mai faceti jocul evreilor Avem nevoie de lumina asupra istoriei noastre recente, si avem nevoie de adevarul intreg, indiferent daca ii supara pe mai marii lumii sau nu...Si avem nevoie sa stim sa ne iertam, romani pe romani, si apoi pe altii, sa nu uitam, si sa mergem inainte. Cinstindu-ne eroii, fie ca le place altora sau nu. este pacat sa va injurati intre voi in loc sa va gasiti un inamic real, comun. Scris de Matei35. 21-02-2011Ceva fara viitor daca nu este regandit Incercarea de a promova o idee de dreapta cu maicutele si cu preoti f. batrani nu o vad cu ochi buni si pot explica si de ce. In primul rand ideile nationaliste si de extrema dreapta trebuiesc renovate de ideologi moderni , tineri si eruditi, sa invete din greselile trecutului. Daca nu va fi doar ceva f. minoritar si fara putere sau importanta. Este nevoie de o ideologie de extrema dreapta mai integratoare nu exclusivista, si locala. Romanii nu traiesc singuri in univers. Intr-o lume globalizata, unde numarul romanilor este nesemnificativ si in continua scadere, ai nevoie de ceilalti europeni, pt. aparare, economie, cercetare si chiar cultura. Ideile de dreapta trebuiesc diversificate pe curente, pt. ca fiecare individ sa isi gaseasca locul undeva. Nu mai priviti atata in trecut ! nu avem atata nevoie de ei ca sa gandim, nu au cum sa dea solutii la problemele de azi cei din 1940. Oamenii cu simpatii de extrema dreapta nu trebuiesc sa nege unele realitati, presiunea globalizarii este uriasa, nu o poti opri cu cea ce au ei, 2-3 discursuri ale lui Codreanu, cateva maicute, si fapte de vitejie locale. In ziua de azi tinerii sunt mai dificili de convins cu sloganuri infantile, nu suntem in 1940. Maicutele alea sunt in afara realitatii, ce lectii sa dea ele intr-o lume globala? Scris de Vlad36. 21-02-2011lectia maicutelor de la Petru Voda @35 - Vlad ...comentariul este corect pe fond. pragmatic. insa fara dimensiune morala nu poti construi cu adevarat ceva ziditor pentru tara si pentru intreg poporul in fond, asa imputinat sufleteste si numericeste. Lectia maicutelor este una de bun simt, de suflet curat si de inaltime morala. ca vrei sau nu fara fundament moral nu va iesi nimic din nicio constructie, oricat de buni ar fi arhitectii. Scris de Costin37. 21-02-2011"incident"...ca sa vezi "Reprezentantii Manastirii Petru Voda si cei ai Patriarhiei Romane nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a exprima un punct de vedere oficial in legatura cu acest incident". Deci in Romania nu mai poti canta cantece patriotice ca acestea sunt considerate incidente. Ce conteaza ce melodie cintau, daca lui ii facea placere sa asculte, probabil e si o nostalgie a anilor tineretii sale. Constitutia prevede libertatea de exprimare, acolo nu era spatiul public. In spatiul privat ai dreptul sa vorbesti, sa canti si sa te exprimi asa cum doresti. Asta-i culmea... Aberatia evreiasca intrece orice limite Scris de Elena38. 21-02-2011Vlad, Ca sa cladesti ceva pe un loc , trebuie sa stii ce a fost inainte acolo.Trebuie sa ne cunostem istoria!90 % din romani nu cunosc propria istorie! Nu subestima intelepciunea batranilor! In opinia ta,cine poate tine discursuri "mature"? Solutii nu pot da in prezent "marii " politicieni actuali.Sunt mai depasiti decat crezi tu. Presiunea globalizarii nu poate fi oprita de nimeni, nici de marile puteri, pentru ca nu ele detin controlul, ci elita exclusivista , care are toate fraiele in mana . Tu te referi la gasirea unui loc(dreapta /stanga ) pe plan politic . Ma tem ca este prea tarziu. Nu politica ne va salva, ci credinta. Lucrurile se deruleaza cu o exactitate covarsitoare, au fost prorocite de acum 2000 de ani. Scris de Mihaela39. 21-02-2011filiatia tradatorilor Din nefericire, prea multi isi dau cu parerea nestiind NIMIC despre miscarea legionara...cultura facuta numai cu filmele lui Nicolaescu si propaganda comunista...Cartile sunt pe net dar multi nu mai stiu sa citesca. Codreanu a fost un mare ROMAN ucis de un nenorocit tradator care a dezertat in razboi sa se insoare la rusi pe sest cu amanta (spioanca rusa dovedita) -totul s-a musamalizat la nivelul curtii regale (de, nu-ti alegi copii) dar urmasul lui Carol si al madamei a obtinut in Portugalia recunoasterea paternitatii...si e cumatru cu Basescu, ca sa vezi a frek coincidenta Scris de Dumitrescu40. 21-02-2011dubla masura a sistemului comunistoid In primul rand, ii urez Sfintiei Sale LA MULTI ANI!O figura venerabila, care impune respect si consideratie! Apoi, mi se pare ca trebuie amendata, mai ales ziaristii ar trebui sa faca asta, utilizarea deranjanta a dublei masuri: adica, Ponta, Nastase, Iliescu, Mitrea si toti celilalti pesedisti pot sa defileze cu simboluri comuniste, cu steaguri rosii, cu secera si ciocanul, pot canta Internationala dar niste maicute nu au voie sa cante un cantec! Daca se ia in considerare efectul criminal pe care l-au avut cele doua ideologii, comunismul este de departe pe primul loc, atat ca perioda cat a putut actiona cat si ca efect - sute de milioane de crime!Dar sa interzici un cantec e si absurd si grotesc! Dupa acelasi principiu, Marseilleza ar trebui interzisa de mult - "un cantec sanguinar", la fel Internationala si atatea altele! E democratia atat de slaba incat se teme de un cantec sau reziduurile educatiei comuniste sunt atat de prezente incat le activeaza un obscur ONG a unui fost evazionist cercetat penal pentru afaceri murdare in duty free-ul de la Otopeni? Scris de Alin41. 21-02-2011cand vreau sa fluier fluier In SUA (care este considerata cea mai mare democratie), miscarile neo-naziste sunt foarte active. Au sloganuri anti-evrei, negri, asiatici, etc. Isi exprima opiniile cum vor. Atata vreme cat nu omori sau pui pe altcineva sa faca asta, totul este in regula. Dreptul la libera exprimare e garantat de constitutie. Atata vreme cat presa este libera sa difuzeze toate aberatiile oricand si la orice ora, eu cred ca si restul populatiei are dreptul la propria opinie. Nici mie nu imi plac anumite emisiuni, politicieni, televiziuni, ziare, persoane. Ce ar trebui sa fac? Sa ies cu mitraliera? Sa le inchidem gura cu pumnul? Ei au dreptul spuna ce vor, noi avem dreptul sa folosim ce ne place. Si mai ales sa gandim liberi. Pana la urma asta ar fi si singurul castig al Revolutiei... ar fi culmea sa vina acum un domn Katz sa ne ia si asta, cantatul. da ce-am fluierat in biserica, bre? Scris de Calinescu42. 21-02-2011ultraconservatorismul nu are ce cauta Patriarhia ar face bine sa se delimiteze de astfel de manifestari. Unele manastiri, in contradictie cu linia oficiala a bisericii, au devenit centre de ultraconservatorism ortodox, care in loc sa se ocupe de promovarea mesajului crestin in lumea de azi creeaza obsesii cu niste idei fixe: anti-ecumenism, anti-evrei, anti-masoni, anti-evolutionism, teme preluata cu mult entuziasm de la "sectarii" americani, Sa nu amestecam religia cu ideologiile de nici un fel. Nici in SUA nu este permisa amestecarea religiei cu statul. Scris de Andrei43. 21-02-2011macar o mama de bataie pentru tradatori Multa sanatate si viata indelungata Parintelui Iustin. O lectie vie necesara demnitatii noastre care mai suntem romani. La multi ani ! Cat despre "incident" cred ca cel mai vinovat este cel care a pus cantecul pe net. Maicutele nu au cantat in public si deci nu trebuie sa fie criticate. cei care judeca aspru si gresit si baga la inaintare teme fara legatura cu subiectul sunt in eroare. Nu e vorba aici de nicio amestecare de ideologii si nici de incalcarea treburilor statului de catre biserica. de unde asemenea aberatii? la spitalul de langa manastire a fost o aniversare intr-un mediu privat, in camera in care doarme parintele, in care s-a intrat cu picioarele !! A venit parintele Parvu si a cerut cuiva sa se inscrie la legionari? Si atunci ce aveti frate cu un suflet de roman? Ce vroiati sa cante la ziua lui? O manea de-a lui Adrian copilu' Minune? Hai sa fim seriosi. L-au atacat ca niste fameni de ziua lui ziaristi lipsiti de educatie si bun simt care au profitat ca un alt nesimtit lipsit de educatie si bun simt a pus pe net ceva ce era o sarbatorire privata, fara acceptul parintelui. Daca parintele vroia el sa puna pe net filmarea aceasta si cantecele legionare avea la dispozitie propriul site al manastirii, pe care l-a invocat si hotnews, facandu-se insa "reporterii" de acolo ca nu observa ca pe acel site oficial nu se afla nicio cantare de acest fel. cata neobrazare si ticalosie sa intri cu bocancii in viata unui om care a indurat atatea! prostia mai Gabi e sora buna cu nesimtirea si de aici la ticalosie si tradare e cale scurta, imi spunea bunicul meu, cavaler al Ordinului Mihai Viteazul, fost legionar in tinere, care si acum ansambleaza o arma cat ai clipi din ochi. macar o mama de bataie daca nu gloante ar merita astfel de tradatori, de jeguri umane fara creier si bun simt care au ajuns sa-l "livreze" pe Parinte devenind uneltele ovreiasilor lui Ion Iliescu - ONG-ul lui Katz este infiintat de odrasla unuia Florian, un politruc criminal comunist evreu frate de stea rosie cu Ilici Scris de Gabi44. 21-02-2011Hoituri legionare. Roncea, unui gunoi ca tine nu-i lipsea decit sa fie si simpatizant legionar declarat. Acum esi implinit. Scris de Traian45. 21-02-2011Nr 42, Care este linia oficiala a bisericii ? Cea ecumdenista?Si noi sa o acceptam fara cracnire?!!! Care este mesajul crestin ???????????Tu il cunosti? Nu!! Pentru ca altfel n-ai debita asemenea ineptii. "Crestinule", ce are in comun evolutionismul cu orodoxia crestina? Despre evreii perciunati ,care dicteaza si in parlamentul israelian,ce zici? Crezi ca are vreun jidan tupeul sa le spuna ca rabinii lor ar trebui sa se delimiteze de ei? Ce tot indrugi acolo, cine amesteca ideologiile(care??,fii mai explicit ) cu religia?Si ce-mi dai tu mie exemplu sua?Acolo este permisa si oficiala si biserica satanista , si ne dau ei noua lectii de toleranta, democratie,etc. Faci o salata de idei . Ai limbaj "de lemn "tipic. Scris de Mihaela46. 21-02-2011La multi ani! Felicitari domnule Roncea! Parinte Iustin inca o data La multi ani si multa sanatate. Scris de elisabeta47. 21-02-2011Asteptam explicatii nu bascalie Nu stiu un caz cand un slujitor al cultului mozaic,indiferend de rang,sa fi fost subiect de insulta,jignire sau denigrare,din partea unui roman,in ultimii 40 de ani.Ceeace a comis acest Katz,este insulta la adresa unui respectat erarh,jignire poporului roman si denigrarea cultului ortodox la care se inchina poporul roman.Istoria arata ca incidentele religioase pe plan local de cele mai multe ori au avut urmari catastrofale.Rog pe presedintele Comunitatii Evreilor din Romania sa dea un comunicat oficial si sa spuna daca ceeace a facut numitul Katz este din initiativa proprie sau exprima punctul de vedere oficial al comunitatii.Nu stim cum ar reactiona comunitatea evreilor daca un crestin ar insulta si denigra un slujitor al cultului mozaic.Oricum si acest Katz trebuie sa dea explicatii romanilor despre afirmatiile sale.Dl presedinte al Comunitatii nu ne tratati cu dispret! Scris de Roman Ortodox48. 21-02-2011hehe ce mai dau ciumatii rosii din pliscuri, le-o fi frica? adevarul e ca o mana de legionari ar scoate Romania din rahat cat ai zice "pentru Sfanta Cruce, pentru Tara" Scris de mimi49. 21-02-2011🙂 Bine ca nu citeste nimeni ziarul asta... :))) Cand vad ce specimente debiteaza oe forumu' asta imi e rusine ca sunt crestin si patriot... Scris de ma-sa lu' iustin50. 21-02-2011Pentru toti acesti blasfemiatori ! Muncind ca Katz, traind ca Katz, mancati ca Katz !!! Scris de ConstantinSursa comentarii: Hotnews via Coja, Curentul, Eufrosin

3 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 368 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 226 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics