Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Corneliu Zelea Codreanu, foarte actual, despre politicianismul romanesc. Dovada ca Miscarea Legionara a fost anti-politica
Aciduzzul | 11 septembrie, 2012 | 0 comentarii | 475 vizualizari |
(5 voturi )

Biata masa a poporului roman alerga de la partid la partid, de la promisiune la promisiune, legandu-si de fiecare, cu credinta ei seculara, cele mai curate nadejdi, dar intorcandu-se inselata si amarata, cu toate sperantele zdrobite, cand de la unul, cand de la altul. Aceasta, pana cand va intelege odata, ca a intrat in mana unor cete puse pe castig si pe prada. Erau trei partide mai mari: liberal, averescan si national taranesc. Pe langa ele si altele mai mici. in fond, nu exista intre ele nici o deosebire. Numai formele si interesele personale le deosebeau. Acelasi lucru sub alte forme. Nu aveau nici macar justificarea unor pareri deosebite. Singurul lor mobil sufletesc adevarat era: religia interesului personal, pe deasupra oricaror dureri ale tarii si a oricaror interese ale neamului. De aceea spectacolul luptelor politice era dezgustator.

Fuga dupa bani, dupa situatii personale, dupa avere si placeri, dupa prada, dadea un aspect de dusmanie neasemuita, acestor lupte. Partidele apareau ca adevarate cete organizate care se invrajbeau, se mancau si se luptau unele cu altele pentru prada.

Numai lupta pentru neam sau pentru orice ideal, care depaseste interesul, egoismul si poftele personale, este blanda, cuviincioasa, nobila si fara dezlantuire oarba de patimi. in ea poate fi pasiune, dar nu patima oarba si josnica.

Aspectul de vrajmasie si de josnicie al acestor lupte putea fi o dovada suficienta, ca ele nu se dadeau in lumea unui ideal inalt si sfant si nici in aceea a principiilor, ci in adancul cel mai trist al celor mai nerusinate interese personale.

Lumea politicienilor traieste in lux si in petreceri scandaloase, in imoralitatea cea mai dezgustatoare, pe spinarea unei tari din ce in ce mai demoralizata. Cine sa se mai ocupe de nevoile ei?

Politicienii acestia cu familiile si cu agentii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-si intretine clientela politica, bani pentru voturi, bani pentru cumpararea de constiinte omenesti.

Rand pe rand, cetele lor se vor napusti si vor spolia tara. Aceasta va insemna, in ultima analiza, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secatui bugetele statului, ale prefecturilor, primariilor.

Se vor infige ca niste capusi in consiliile de administratie ale tuturor intreprinderilor, de unde vor incasa tantieme, de zeci de milioane, fara nici o munca, din sudoarea si din sangele muncitorului istovit.

Vor fi incadrati in consiliile bancherilor jidani, de unde vor primi jetoane, de alte milioane si zeci de milioane, ca pret al vanzarii lor de neam.

Vor da nastere la afaceri scandaloase care vor ingrozi lumea. Coruptia se va intinde in viata publica a tarii ca o plaga, de la cel mai umil slujbas si pana la ministri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea sa-i cumpere pe acesti monstri si prin ei tara intreaga.

De aceea, cand tara stoarsa nu va mai putea sa le dea bani, vor ceda consortiilor de bancheri straini, rand pe rand, bogatiile pamantului si cu ele si independenta noastra nationala.

O adevarata pletora de oameni de afaceri se va intinde ca o panza peste toata Romania, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga tarii.

Acesta este politicianismul.

Jos, se vor intinde: mizeria, demoralizarea si deznadejdea. Vor muri copiii cu zecile de mii, secerati de boli si de mizerii, slabindu-se astfel puterea de rezistenta a neamului in lupta pe care o duce singur in contra poporului jidanesc organizat si sustinut de politicianismul instrainat si de tot aparatul de stat.

Cei cativa oameni politici cinstiti, cateva zeci, poate chiar conducatori de partide, nu vor mai putea face nimic. Vor fi niste biete marionete in mana presei jidanesti, a bancherilor jidani sau straini si a propriilor lor politicieni.

Aceasta batjocura, aceasta demoralizare, aceasta infectie, va fi sustinuta, pas cu pas, de toata falanga jidaneasca, interesata la distrugerea noastra, pentru a ne lua locul in aceasta tara si a ne fura bogatiile. Prin presa ei, care a uzurpat rolul presei romanesti, prin sute de fituici imunde, printr-o literatura atee si imorala, prin cinematografe si teatre provocatoare la desfrau, prin banci, Jidanii au devenit stapani in tara noastra.

Cine sa se opuna? Astazi cand ei sunt pregatitorii dezastrului si aparitia lor e semnalul mortii noastre nationale, cine sa le apara in fata?

extras din Corneliu Zelea Codreanu – Despre legionari

Sursa: Apologeticum

Foto: Noua Dreapta

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics