Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Durerea Lumii
Crucea Memoriala din California considerata neconstitutionala (Saccsiv)
Aciduzzul | 8 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 68 vizualizari |
(1 voturi )

O curte federala de apel a decis marti ca memorialul de razboi din San Diego marcat cu o Cruce inalta pe teren public incalca interdictia constitutionala americana cu privire la aprobarea guvernamentala a religiei. Plafonand o disputa juridica ce fierbea de la sfarsitul anilor 1980, a 9-lea Circuit al Curtilor de Apel SUA a rasturnat decizia unei curti inferioare care a respins o provocare juridica cu privire la crucea inalta de pe varful unui deal, adusa in numele veteranilor de razboi evrei. Completul de trei judecatori a concluzionat in avizul sau de 47 de pagini ca: „curtea districtionala SUA a comis o eroare declarand memorialului in primul rand non-sectarian si acordand rezumatul hotararii in favoarea guvernului si sustinatorilor memorialului.

Un grup care a depus un dosar in numele a 25 de membrii ai Congresului care sustin Mount Soledad Veterans Memorial, Centrul American de Drept si Justitie, a condamnat decizia instantei de apel ca fiind “o palma judiciara peste fetele veteranilor nostrii militari”. Curtea de Apel recunoscand sentimentele volatile generate de caz pe ambele parti, a scris ca veteranii de razboi ai Americii pot si ar trebui sa fie onorati, „dar fara tiparul religiei aprobata de stat”.

In decizia sa 3-0, instanta a oprit scurt ordinul de a indeparta crucea si a lasat deschisa posibilitatea ca memorialul sa fie re-proiectat incorporand o cruce intr-un mod care ar „trece de adunarea constitutionala”. Dar completul de apel nu a luat nici o pozitie cu privire la masura, lasand problema modului in care memorialul ar putea fi reconfigurat sa fie decisa de judecatorul curtii inferioare.

David Blair-Loy, director juridic la Uniunea Libertatilor Civile Americane din San Diego, a declarat ca judecatorul district Larry Burns ar putea ordona partilor sa confere sau sa se angajeze intr-o mediere pentru a ajunge la o rezolutie finala a cazului.

Nu a fost nici o comunicare imediata daca administratia Obama va solicita Curtea Suprema SUA sa revizuie hotararea instantei de apel.
Terenul crucii inalte de 13 m cu vedere la Pacific a fost achizitionat din orasul San Diego de catre guvernul federal prin intermediul domeniului eminent in 2006.

Transferul a fost autorizat in legislatia trecuta de Congres si semnata in lege de Presedintele de atunci, George W. Bush dupa ce orasului i se ordonase sa indeparteze crucea in urma unei provocari judecatoresti anterioare.

Prima cruce a fost ridicata pe Muntele Soledad in 1913 dar a fost inlocuita in 1920 de o alta cruce care a fost doborata in 1952. In 1954, o a treia si mai mare cruce a fost instalata.

Zona a servit ca loc de adunare pentru serviciile anuale de Paste si a fost desemnat ca memorial de razboi la sfarsitul anilor 1980, imediat dupa aceea disputa juridica a fost initiata.

Anul trecut, Curtea Suprema americana a respins un judecator federal care ordonase indepartarea unei cruci mari destinata sa serveasca ca memorial al razboiului in desert in mijlocul Americii – detinut de Mojave National Preserve.

Dar Blair-Loy sustine ca acel caz difera de disputa Muntelui Soledad deoarece asezarea crucii desertului a fost pe o propietate privata inconjurata de terenuri publice.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 132 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 2 voturi

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 176 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 4337 vizualizari | 12 voturi

Cât a plătit Omenirea pentru înființarea statului ISRAEL? Partea întâi Mărturia unui evreu foarte bine informat: BENJAMIN H. FREEDMAN. Cine a declanșat și la ce au folosit războaiele mondiale? Opinia unui evreu care a fost în mijlocul evenimentelor. Articol preluat din revista Lumea nr. 7/2010. Discurs ţinut de Benjamin H. Freedman, consilierul preşedintelui W. Wilson, […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics