Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Vinurile noastre
Culcescu vrea să facă vinuri spumante la Ostrov
Aciduzzul | 3 iunie, 2010 | 0 comentarii | 625 vizualizari |
(2 voturi )

După ce a lansat vinul echipei de footbal Steaua, Horia Culcescu, proprietarul Domeniilor Ostrov, este pus pe fapte mari. Vrea să facă şi un port privat de yahturi la Ostrov, localitate situată la graniţa cu Bulgaria, un hotel de cinci stele cu săli de conferinţă şi birouri, dar şi terenuri de fotbal sau de golf, convins fiind că potenţialul zonei ar putea atrage mulţi turişti. S-ar mai putea organiza şi partide vânătoare sau de pescuit. Iar lista investiţiilor nu se opreşte deloc aici. Nu în ultimul rând, firma are în plan să intre pe piaţa de spumante sau cel puţin aşa declară Marian Moise, directorul executiv al Domeniilor Ostrov. “Am decis sa facem aceste investitii deoarece exista un flux mare de oameni care translateaza frontiera”, afirmă Marian Moise, care adaugă că din păcate nu există nicio posibilitate de cazare în regiune. Au profit în schimb vecinii bulgarii care şi-au făcut un hotelul de cinci stele de la Silistra şi unde o mare parte din clienţi sunt chiar românii.

Domeniile Ostrov deţin aproximativ 1.600 de hectare de teren, din care 1.200 de hectare sunt plantate cu viţă de vie pentru producţia de vin, alte 400 de hectare reprezentând livezi cu pruni, caişi, cireşi sau chiar kiwi.
Circa 70% din suprafaţă de vie reprezintă soiuri de vinuri albe, pentru că şi zona este prielnică. Cea mai mare pondere o are Feteasca Albă, dar lista include şi Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Feteasca Regală şi Crâmpoşie. Vinurile roşii sunt reprezentate de Merlot, Cabernet-Sauvignon, Feteasca Neagră şi Pinot Noir. Material săditor a fost furnizat de Paolo Consult, companie cu capital italian, care s-a ocupat de replantarea suprafeţelor.

Podgoria Ostrov include centrele viticole Ostrov, la altitudinea medie de 110 m, Oltina şi Aliman, situate pe malul drept al Dunării, la care se adaugă centrul viticol Băneasa.

Compania dispune de o fabrică nouă cu o capacitate de depozitare de 130.000 hl pe an, în urma unei investiţii de circa 5 mil. euro, în condiţiile în care capacitatea de îmbuteliere este de 20.000 sticle pe zi. Banii au provenit din resurse proprii, dar şi din fonduri europene nerambursabile.

Compania replantează în 2010 circa 300 de hectare cu viţă de vie investiţie de circa 5 milioane de euro, alte două mil. euro fiind alocate pentru pentru achiziţia unei a doua linii de producţie. De asemenea, se mai are în vedere mărirea capacităţii de stocare de la opt mil. litri, in prezent, la 12 milioane de litri până la finalul anului viitor. În total, numai în 2010 investiţiile ar urma să se ridice la 15 mil. euro, spune Moise. De altfel, cu un total de 20 milioane de euro alocaţi în ultimii trei ani pentru reconversia plantaţiilor, achiziţia de utilaje, sisteme de irigaţii şi echipamente, Domeniile Ostrov se află în topul producătorilor locali cu cele mai mari investiţii din sector.

Culcescu a intrat oficial pe piaţa vinurilor la începutul acestui an cu brandul Domeniile Ostrov, marcă distribuită în lanturile de magazine Metro, Auchan, Plus şi MiniMax. Anterior, compania a lansat spre sfârşitul anului trecut un Merlot 2008 demisec şi o Fetească albă 2008 demisec, care se găsesc în reteaua magazinelor Steaua.

Domeniile Ostrov are bugetată pentru 2010 o cifră de afaceri de 6 mil. euro, iar planurile pentru următorii ani prevăd intrarea în top cinci producători.

Culcescu mai deţine circa 280 ha de sere, fiind patronul celui mai mare producători de conserve le legume din România. Horia Culcescu controleaza firmele Hortifruct, producătorul de conserve de legume şi fructe Leader International din Caracal, Domeniile Ostrov (Constanta), dar şi serele Leoser din Popeşti Leordeni şi Berser (Bucureşti).
Sursa: Smart Agri Magazin

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 30 august, 2015 | 0 comentarii | 413 vizualizari | 3 voturi

Vinurile rose sunt apreciate, in general de catre femei, iar cel mai adesea sunt asociate cu ciocolata. Nu inseamna insa ca nu se pot face si alte combinatii. Tocmai de aceea cand primesti o invitatie la o degustare de vinuri rose&gelato (Crama Oprisor&Gelato Mio),

Autor: Aciduzzul | 15 mai, 2012 | 0 comentarii | 380 vizualizari | 2 voturi

In limba romana este un cuvant obscen. In alte limbi, insa, defineste destinatii de vacanta, moneda locala sau chiar o colectie de vinuri. Am auzit deja toate bancurile cu destinatia “exotica” din Croatia sau moneda de nepronuntat din Botswana. Ei bine, se poate si mai mult. Si anume … vinul “Opula” din Italia. “Cu o […]

Autor: Aciduzzul | 13 mai, 2012 | 0 comentarii | 320 vizualizari | 1 vot

Intrarea investitorilor straini pe piata locala a vinului incepe sa se faca simtita tot mai mult. Dincolo de tehnologia moderna adusa de acestia, romanii afla acum multe lucruri pe care nu le stiau despre vin si, cel mai important, sunt conectati la ultimele noutati aparute la nivel mondial. Austriecii de la Lechinta – Compania amb […]

Autor: Aciduzzul | 29 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 416 vizualizari | 3 voturi

Arta, pasiune sau doar meserie – o noua ocupaţie incepe sa -si faca simtita prezenta tot mai mult si in Romania. Cu doar 15 ani in spate, rezultatele sunt mai mult decat spectaculoase. Cei 15 ani de istorie a meseriei de somelier din Romania par hilari in comparaţie cu tradiţia de milenii din Franţa. Dar […]

Autor: Aciduzzul | 9 februarie, 2012 | 0 comentarii | 422 vizualizari | 1 vot

Este de ajuns o privire pe rafturile de vinuri ale supermarketurilor ca sa realizezi, si asta fara sa fii specialist, ca cel mai „popular” nume de vin folosit de producatorii romani este cel de Premiat. Mostenire a sistemului comunist, aceasta marca si-a pus atat de adanc amprenta asupra mentalului colectiv incat, de mai bine de […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics