Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Cumpararea unei masini va fi un pic mai dificila de acum. Pentru obtinerea finantarii e necesara o verificare draconica (Iulian Urban)
Aciduzzul | 24 noiembrie, 2010 | 1 comentarii | 126 vizualizari |
(1 voturi )

Daca prospectati piata pentru o masina, fiti pregatiti sa dovediti ca nu sunteti terorist. Regula semnalului de alarma a Guvernului Federal stabileste ca dealerii auto, bancile, uniunile de credit si alti “creditori” si “instituţii financiare” trebuie sa ia masuri suplimentare pentru a preveni furtul de identitate si frauda, incepand cu 1 Ianuarie. Inclus in lista asa-numitilor creditori”este si medicul de familie. Printre acesti pasi de prevenire se numara si incercarea de a stabili daca o persoana care solicita finantare – sau chiar plateste in numerar pentru o masina – apare pe orice lista guvernamentala cu persoane urmarite ca fiind teroristi cunoscuti sau suspectati. Ca urmare, consumatorii ce nutresc speranta ca-si vor finanta o masina noua sau folosita, o casa sau chiar un articol electrocasnic mai costisitor, se vor confrunta cu cererea de a furniza informatii cu caracter personal – cum ar fi numarul lor de asigurare sociala si data nasterii, precum si raspunsuri la cinci intrebari menite sa confirme ca un client este cine pretinde ca este – firmei careia i se adreseaza, la momentul vanzarii.

Aceste intrebari ar putea include orice, de la adresele si codurile postale anterioare si pana la numele altor membri ai familiei consumatorului.

Thomas Garage Chrysler, Dodge, Jeep din St Clairsville foloseste un software numit Wise Scan ID pentru a simplifica cautarea registrelor publice si lista SDN de 475 de pagini de la Biroul pentru controlul activelor straine, mai cunoscuta ca lista suspectilor urmariti pentru terorism.

Oricine poate vizualiza “SDN List” on-line la www.treas.gov/offices/enforcement/ofac/sdn/.

Ajutandu-i pe dealeri sa economiseasca timpul necesar pentru a verifica lista manual, software-ul genereaza un raport prin care se verifica daca persoana in cauza este inca in viata si a furnizat informatii exacte cu caracter personal – si ca aceasta nu se afla printre presupusii teroristi.

Ray Smith, Manager de finantare pentru Thomas Garage Chrysler, Dodge, Jeep, a declarat ca firma foloseste sistemul de aproximativ doi ani, reglementarea federala fiind introdusa in Septembrie 2008. Comisia Federala pentru Comert, totusi, a intarziat punerea in aplicare a regulii de mai multe ori, cel mai recent la cererea unora dintre membrii Congresului care spera sa lamureasca orice intrebari cu privire la entitatile care trebuie sa se supuna. In prezent, masura este programata sa intre in vigoare pe 1 Ianuarie.

Smith a atras atentia, totusi, ca deja este posibil ca o firma sa se confrunte cu sanctiuni civile sau cu obligativitatea de a restitui banii bancii care a furnizat imprumutul in cazul in care nu face demersurile necesare pentru a se asigura ca un client nu comite furt de identitate. Dupa 1Ianuarie, a spus el, amenzile si inchisoarea ar putea fi o amenintare pentru oricine comite infractiunea federala de aprobare a unei vanzari fara efectuarea verificarilor necesare cu privire la solicitant.

Si pentru dealerii auto pot exista consecinte in cazul in care un automobil este vandut unei persoane de pe lista persoanelor suspectaţi de terorism, indiferent de pretul vehiculului sau daca aceasta solicita finantare.

“Facem verificarea in lista SDN si pentru cei care platesc in numerar”, a mentionat Smith. Thoburn Todd, Internet Manager pentru Thomas Garage, a declarat ca, in general, clientii nu se opun procesului de verificare.

“Tuturor celor care au venit aici le-a placut”, a spus el. Cei mai multi “sunt receptivi, stiind ca vorba de protejarea identitatii lor”.

“Motivul Nr. 1 este protejarea consumatorului.”

Unele reprezentante locale nu au pus inca in aplicare un sistem ca acela folosit de catre Thomas Garage. Intrucat intrarea in vigoare a fost amanata, unii dealeri au ales sa ramana in expectativa fata de noua regula, iar altii cred ca este doar un alt act birocratic inutil, mentionad ca ar dori ca diversele reguli de respectat sa fie combinate intr-una singura.

Smith a spus ca lucreaza in finante de 13 ani si nu a avut niciodata o problema cu furtul de identitate. El a adaugat ca furtul de identitate azi e mult mai fecvent pe internet.

Cu toate acestea, el a recunoscut ca un dealer auto trebuie sa ajute la protejarea intereselor bancii cu care lucreaza pentru a asigura o finantare pentru o vanzare.

“Noi trebuie sa fim ochii si urechile băncii”, a spus el, subliniind faptul ca potentialul client nu merge la banca in persoana cand solicitarea pentru un credit ii este prelucrata prin intermediul distribuitorilor.

Pentru a proteja clienţii, Thomas Garage lucreaza cu un serviciu de maruntire care face vizite lunare dealerului. Acea companie cantareste si toaca documentele indicate in firma si ofera o declaratie care să ateste ca operatiunea a fost finalizata.

Sursa: Iulian Urban

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

  Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

  Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 480 vizualizari | 6 voturi

  Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

  Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

  Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1244 vizualizari | 4 voturi

  Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

  Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

  “Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics