Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antimanipulare
Dan Diaconescu lanseaza o noua teroare de vara: copii rapiti si goliti de organe
Aciduzzul | 11 iulie, 2011 | 0 comentarii | 402 vizualizari |
(2 voturi )

George Roncea
De la momentele din 1989 cand Teodor Brates lansa pe TVR zvonurile panicarde despre otravirea apei de catre teroristii „care trag din toate pozitiile“, zvon lansat de alt kaghebist notoriu, Ion Ilici Iliescu, niciodata n-a mai fost utilizata o televiziune cu atata cinism pentru a se induce panica si isterie la nivel national. Despre Dan Diaconescu nu stiu sa fie neam cu Teodor Brates si cu atat mai putin cu Ion Iliescu, desi a facut parte din dispozitivul de intoxicare si dezinformare al agregatului media asociat campului politic generat de Ion Iliescu, ca slujbas al Varanului securist, Dan Voiculescu. Pentru a devia atentia de la scandalul liderului pederast al Partidului Popoului – OTV, „Dorita“ Iuga, de cateva zile OTV a lansat o noua tema- procedura ce face parte din tacticile clasice de „propaganda neagra“, tehnica intitulata in manualele de specialitate „spin tehnics“. Spin este o forma de persuadare a opiniei publice ce implica manipulare, intoxicare, dezinformare „gri“, adica semi-fapte amestecate cu mega-minciuni, operatiune ce urmareste „rasucirea“ agendei publice si abaterea atentiei publicului pe un nou fagas, convenabil manipulatorului.

Unul dintre taticii domeniului a fost Edward Bernays – numit „Father of Spin“ -, autor al unor carti faimoase in care descrie amanuntit, cu detalii de insider, campanii de PR negru utilizate de mari companii pentru a determina mutatii la nivel macrosocial, de acceptare ale unor practici nocive de exemplu, care produceau profit companiilor specializate in productia si comercializarea alcoolului si tutunului.

In domeniul militar, metodologia a fost utilizata de americani copios prin introducerea in circuitul public a unor informatii fabricate, dezinformari si intoxicari ce aveau ca scop orientarea opiniei publice in vederea cresterii nivelului de aprobare a razboiului.

Zvonul, ca fenomen psihosocial, reprezinta o informatie ce se doreste a fi autentica si cu caracter de noutate, cu posibilitati minime de verificare: o informatie de cele mai multe ori tendentioasa, care circula paralel si in mod frecvent in contrasens cu informatiile transmise prin mijloacele oficiale de comunicare. „Copil al insecuritatii, zvonul creeaza legaturi puternice intre membrii unei comunitati a carei tema nu mai suporta intrebari fara raspunsuri“ – Maurice Olender – „La Rumeur“.

Arma intoxicarii, utilizata de specialistii militari in scopuri distructive

Anxietatea patologica conduce la reactii dezadaptative si se fondeaza pe situatii si elemente periculoase inexistente. Receptarea si retransmiterea continutului zvonului sunt potentate si de importanta pe care fiecare individ o acorda datelor vehiculate prin intermediul acestuia. In lipsa adevarului sau corespunzand pe de-a-ntregul realitatii, este suficient ca informatia sa se transmita fara incetare din om in om pentru ca zvonul sa-si realizeze circulatia dupa o logica proprie, in care distorsiunea informatiei este o conditie fundamentala pentru a se putea manifesta si actiona, pentru a se putea propaga.

Actiunea distructiva a zvonului este amplificata in cadrul tacticilor de dezinformare. Un autor cunoscut, analist al tacticilor tipice KGB, Barron John, in lucrarea „Ancheta asupra KGB“, defineste dezinformarea ca fiind „propagarea constienta si deliberata a faptelor si opiniilor eronate“. Odata cu cresterea rolului televiziunilor, efectele dezinformarii sistematice si cretinizarii oamenilor au devenit devastatoare.

Un studiu foarte interesant a fost publicat in Statele Unite cu privire la modul in care Rupert Murdoch si-a utilizat corporatia media si mai ales televiziunea Fox News pentru a lua sub control dreptul publicului de a cunoaste si de a fi informat, studiul atentionand mai ales asupra efectelor concentrarii mijloacelor de influentare media asupra societatii. De la Dan Diaconescu la Rupert Murdoch este cale lunga, fie si daca avem in vedere orientarea clara de dreapta a mogulului australian, care pe deasupra e si neam cu Teodor Brates, manipulatorul de la noi, despre care am stabilit deja ca nu poate fi neam de vreun fel cu olteanul nostru din Caracal, cel care a devenit exceptia zicatorilor acide despre caracaleni.

Nu poate fi suspectat in niciun caz Diaconescu ca a cazut din caruta cu prosti, tocmai de aceea ce face el acum, cu cinism, mi se pare cu mult mai grav decat daca asupra sa ar fi planat banuiala ca e cretin.

Prins la inghesuiala, de catre amici de-ai sai cu multe grade, Diaconescu utilizeaza tehnici si metodologii specifice campului militar. A incercat sa demonteze acuzele ce puteau pica asupra sa legate de dosarul colegului sau de munca de la OTV. N-a fost suficient de convingator. A marsat pe ingrosarea reactiilor, sustinand chiar ca el l-ar asasina pe colegul sau Doru Iuga daca se confirma acuzele la adresa sa. Nici asta nu prea tine.

Un Diaconescu cu sabia ninja in mana fugarindu-l pe Iuga pe coridoarele OTV pentru a-i lua gatul nu prea are priza la public si nici imaginea sa cu un Sig Sauer in mana ciuruindu-l pe pederast nu se prea leaga. Diaconescu si-a format in ani si ani de aparitii TV imaginea unui soricel blajin si iscoditor, in totala contradictie cu imaginea unui Sorin Ovidiu Balan de exemplu, care-si prefata candva aparitiile televizate cu accesorii tiribombiste, puscoace, mitraliere, grenade etc.

A ales in disperare de cauza o tema rasuflata, o „povestioara“ horror, care are igrediente terifiante – cuvinte-cheie, „organe furate“, „copii rapiti de mafia transplanturilor“ etc.

Legenda rapirilor pentru organe, lansata acum doi ani pentru a micsora atractivitatea litoralului bulgar

Povestioara mi-a parvenit si mie acum doi ani, in plin sezon estival, cand niste oameni inteligenti de altfel, al caror nume nu mi-l mai amintesc (precizez asta de la bun inceput ca sa nu ma baraie la cap Parchetul) au vrut sa contrabalanseze actiunea distructiva asupra turismului romanesc datorata bulgarilor.

Un paienjenel terifiant, oribil, hidos, extrem de mic, dar foarte naspa, ucigas in masa, ceva teribil, aparuse brusc (doar) pe plajele romanesti. Panica, groaza, buleala maxima, zeci de mii de fraieri au migrat catre litoralul bulgaresc, unde paienjenelul criminal, minune, nu ajunsese inca.

Si anul trecut, tot in vara, imi amintesc, aparuse o alta poveste ingrozitoare – un pestalau mititel, dar foarte feroce musca de fese mai ales romanii si actiona prioritar doar pe plajele romanesti. Infatisat pe ecranele anumitor televiziuni in macro, umpland ecranul, pestisorul insignifiant arata ca un piranha sinistru si vorace. Imi amintesc bine si numele televiziunii care excela in reportaje zguduitoare pe aceasta tema oribila si sangeroasa, care a determinat astfel ca alte zeci de mii de fraieri sa fuga catre plajele sigure bulgaresti fara paianjeni veninosi si pestisori canibali.

Ce spuneam ca nu-mi amintesc este insa numele acelor personaje nu lipsite de inteligenta creativa si dorinta de salvgardare a turismului romanesc care m-au abordat extrem de conspirativ cu o poveste senzationala in 2009. Tema era plina de savoare jurnalistica – un baietel fusese cica rapit din masina lasata nesupravegheata cateva minute de parintii sai romani aflati in concediu in Bulgaria si apoi – oroare, le-a fost inapoiat fara un rinichi. Mafia bulgara cu conexiuni in Israel, tara-fanion a transplanturilor umane, actiona asupra copilasilor romani fara aparare, aflati cu parintii in concediu, la mare, in Bulgaria lipsita complet de paianjeni oribili si pestisori ucigasi.

Cineva cunostea probabil „dragostea“ mea constanta fata de vecinii bulgari, sarbi, unguri, ucraineni si alte astfel de neamuri proaste si apetenta pentru povestiri dramatice si mi-a livrat o galusca, un fonfleu de presa, cu detalii, nume, date etc. ce ar fi urmat, evident, sa o lansez, cel putin asa se spera, in presa, cu mare tam-tam, daca se poate. Desi eu sunt doar scribalau la ziar, mi s-a sugerat ca ar fi bine sa apelez, pentru mai buna mediatizare a oribilei drame bulgaresti, la concursul unei televiziuni – OTV, stiindu-se ca am o simpatie pentru Dan Diaconescu, care m-a invitat de cateva ori la el in studio.

Simpatia este reala insa chiar nu s-a rasturnat caruta cu prosti de la Caracal in mijlocul Capitalei, asa ca „n-am pus botul“, cum se zice in presa si nu numai. Povestea apoi a aparut in fel si chip pe Internet, masiv impinsa mai ales de creduli, iar concentratia extrema de creduli se gaseste la noi in mediul esoteric al practicantilor de yoga.

Cei care pot crede ca un tractorist afectat de grave patologii sexuale dintr-un sat care a dat poponari de varf poate fi intruchiparea pe Terra a lui Brahma Sutra Scarta Parta, capabil sa alunge asteroizii si molimele extraterestre cu aportul pisatului baut de la jumatea jetului, reprezinta un sector de papagali numai bun de transformat in menajerie de raspandaci.

Zvonul a fost preluat, invartit si acum iata se propteste in buza OTV, tocmai cand avea nevoie si Diaconescu de ceva care sa abata atentia de la povestea care ameninta sa mineze lansarea Partidului Poporului OTV – devenit deja Partidul Popoului OTV, in mediul sugubat al online-ului romanesc. Diaconescu care nu bea de la jumatea jetului are totusi o anumita credulitate fata de tablagii care-i promit marea cu sarea si de aici i s-a tras, a spus el criptic.

Just, as adauga, dar asta nu este un rezon pentru a baga spaima in masele de romanasi si-asa isterizati zi de zi de carambolul dracesc al intoxicarilor Realitatea si Antenelor – agregat media gata sa-i atribuie lui Basescu pana si alinierea negativa a planetelor care ar putea duce la sfarsitul lumii in 2012, exact de alegeri.

Cu toata simpatia mea fata de Dan Diaconescu, si tocmai deoarece este de apreciat ca profil fata de sugacii batistelor urduroase ale lui SOV sau hamesitii hidrantului, i-as recomanda sa-si gaseasca alte subiecte de „presa“, sa mai lase oleaca sa respire amarastenii care nu stau ca el pe un maldar de bistari si sunt destul de speriati de viata si fara aportul sau „senzational“. Iar daca e asa bengos, mai bine sa-l astepte la ceas de seara pe tablagiu si sa-i sparga mecla, in direct, ca abia atunci ar deveni un vector senzational al unei miscari populare, la care m-as alatura fara ezitare.

Sursa: Curentul

Foto: B Petry

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Orice poate sa iasa din vaccinarea cu editoarele genetice Pfizer si Moderna. Vaccinatii sunt adevarate bombe cu ceas si nimeni nu poate spune acum cand acestia vor “exploda” si vor deveni un adevarat biohazard. Pentru ca, din pacate, vaccinatii nu se pot dezvaccina. Estimarile celor mai multi specialisti variaza intre 12 si 14 luni. De […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 2 comentarii | 445 vizualizari | 4 voturi

Nici nu stiu cum sa formulez cat mai bine: traim intr-o lume de prosti sau traim intr-o lume a prostilor? Poate ca mai bine ar fi sa reformulez si sa scriu ca traim intr-o lume in care prostii sunt majoritatea covarsitoare. Ii vezi la tot pasul: vor sa fie mereu sefi, au gura mare, cred […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 364 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics