Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 13, 2022, 4:20 pm
Soare
Soare
30°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 4 km/h N
Răsarit: 5:51 am
Apus: 8:34 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Dan Voiculescu – bila de biliard a UDMR (Curentul)
Aciduzzul | 17 august, 2010 | 0 comentarii | 101 vizualizari |
(1 voturi )

George Roncea
Tema autonomiei, în această vară încinsă, a înfierbantat parcă mai mult decat oricand spiritele, iar la toamnă, datorită lui Voiculescu, UDMR va culege roadele. Tentativa de suspendare a preşedintelui Băsescu, iniţiată de Dan Voiculescu şi depusă la Senat în data de 1 iulie, va ajunge în această toamnă un subiect de impact. Cum echilibrul politic incert are la noi o componentă împuţită, respectiv UDMR-ul, arbitrajul cade mai întodeauna pe mana lor. Este de aşteptat că vor negocia încă mai mult decat au obţinut deja. Voiculescu şi gaşca PC-PSD, cu sau fără voie, face jocul ungurilor şi asta nu de azi, de ieri. În decursul anilor, UDMR a obţinut cele mai multe privilegii de la oamenii lui Ion Iliescu, fondator din umbră al UDMR alături de Domokos Gheza.

Formaţiunea parapolitică maghiară – deoarece UDMR este „doar“ o asociaţie, sau mai exact un nod de reţea a peste 2.000 de organizaţii, fundaţii, asociaţii şi firme conectate direct sau indirect la Budapesta, dar şi cu fire mai puţin vizibile la Moscova – are scopuri explicite cvasidocumentate de către servicii, ce ating siguranţa naţională.

Confruntarea a avut, în anii ‘90, şi victime. Zilele trecute, „Curentul“ a publicat o pagină in memoriam Aurel Agache, colonel post-mortem măcelărit de unguri în decembrie 1989, material ce a stârnit numeroase comentarii pe tema crimelor maghiare şi a urii nutrite de către concetăţenii noştri la adresa românilor.

Coincidenţa face ca în aceeaşi zi în care am publicat mărturiile despre atrocităţile maghiare din trecut să iasă la lumină şi noi solicitări şi mesaje belicoase lansate de un deputat maghiar de la Budapesta. Publicaţia „Barikad“, apropiată Partidului Jobbik, a publicat un articol pe care l-a ilustrat cu harta României din 1914, când Transilvania era anexată Ungariei, ulterior unei ieşiri publice a eurodeputatului Jobbik Szegedi Csanad, care a declarat într-o conferinţă de presă că este de acord „cu fiecare cuvânt al lui Tokes Laszlo“ în ceea ce priveşte ieşirea secuilor în stradă pentru a cere autonomia şi a adăugat că va colabora atât cu Consiliul Naţional Secuiesc, cât şi cu organizaţia condusă de Tokes Laszlo, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, în ceea ce priveşte „obiectivul major al maghiarilor din Ardeal, de a obţine autonomia Ţinutului Secuiesc“.

„Partidul Jobbik, atât în Parlamentul European, cât şi în Parlamentul Ungariei, cu toate forţele, va sprijini acest pas al lui Tokes Laszlo“, a arătat Szegedi.

Szegedi Csanad este eurodeputat din partea Jobbik, formaţiune de extremă dreapta care la alegerile din 2009 a obţinut trei mandate de europarlamentar, iar în primăvara acestui an şi-a adjudecat 47 de mandate în Legislativul de la Budapesta, cu 16,67% din voturi. Recent, eurodeputatul Csanad şi-a deschis la Târgu-Mureş propriul birou, iar zilele trecute a înfiinţat Cercul de Prieteni Jobbik din România. Mai mult, membri ai Cercului Jobbik ar putea candida şi ca independenţi la viitoarele alegeri locale din ţara noastră.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, declara în 22 iulie la Universitatea de Vară „Tusvanyos“ că, dacă o microregiune precum Kosovo şi-a dobândit autonomia, acelaşi lucru ar fi posibil şi în Ţinutul Secuiesc, iar, dacă va fi nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă.
„Trebuie să ieşim în stradă dacă este nevoie. Dacă trebuie, secuimea are nevoie de un model de tip catalan“, afirma Tokes.

Ulterior Tokes a lansat o chemare către toate comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic să continue lupta pentru obţinerea autonomiei. „Lansez o chemare către comunităţile maghiare din Bazinul Carpatic să revitalizăm cooperarea organizaţiilor care ne reprezintă interesele şi să mergem mai departe cu lupta noastră pentru obţinerea autonomiei“, spunea Tokes.

Autonomia maghiară trasează o nouă frontieră internă în inima României

Adunarea aleşilor secui locali din data de 4-5 septembrie 2009 de la Odorheiu Secuiesc a pregătit deja şi un fel de proclamaţie-manifest constituţional al regiunii, ce sună astfel: „Ţinutul Secuiesc este indivizibil şi nu poate fi înglobat într-o altă unitate teritorial-administrativă. Viitorul acestei regiuni nu poate fi imaginat altfel decât ca o unitate administrativ-teritorială de sine stătătoare, cu prerogative sporite, situată între limitele sale regionale fireşti, formate în cursul istoriei.

La reîmpărţirea administrativ-teritorială a României trebuie avut în vedere principiul european, conform căruia o regiune nu se marchează, ci se recunoaşte“, se arată în documentul emis de CNS.

S-au pregătit şi însemnele oficiale, precum şi imnul „noii ţări ungureşti“ din inima României: „Imnul Ţinutului Secuiesc este cel folosit de zeci de ani, compus de către Mihalik Kalman pe textul lui Csanady Gyorgy. Stema Ţinutului Secuiesc este stema adoptată de Consiliul Naţional Secuiesc pe data de 17.01.2004. Drapelul Ţinutului Secuiesc este cel adoptat de Consiliul Naţional Secuiesc pe data de 17.01.2004.

Semnul distinctiv regional al Ţinutului Secuiesc este SIC, iar autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc vor acorda tot sprijinul ca acesta să fie înregistrat la Organizaţia Internaţională de Standardizare“, se arată în proiectul de hotărâre.

Reţeaua maghiară şi-a pregătit aşadar toate ustensilele pentru a trasa frontiera pe teritoriul României, iar acum caută doar mijloace de internaţionalizare a temei. Tot în această perioadă, trei asociaţii maghiare care au legături directe cu UDMR şi cu Laszlo Tokes au trimis la ONU un „Raport din Umbră“ intitulat „Discriminarea maghiarilor din România“, în care acuză statul român că încalcă drepturile maghiarilor şi cer ca Ţinutul Secuiesc să devină o entitate administrativă regională unică, unitară, cu propriile organisme legiuitoare şi executive, „bazate pe alegeri democratice în rândul propriilor cetăţeni“, adică cer cosnfinţirea statului în stat. Potrivit autorilor acestui raport, în conformitate cu legislaţia europeană, ar fi posibilă acordarea unui statut special legal Ţinutului Secuiesc.

Oficialii ONU vor recomanda României ca în toamnă să adopte statutul minorităţilor naţionale, proiect UDMR blocat în Parlament din anul 2005. Exact în perioada indicată de ONU vom avea parte de circoteca suspendării, iar pretenţiile UDMR vor putea fi satisfăcute plenar. Asta ca să înţelegem ce înseamnă un joc cu bila, bila manta.

În contextul în care spun bilă, mă refer (şi) la Dan Voiculescu, cel care periodic tot perorează pe teme „naţionaliste“, aşa cum procedează mai toţi acoperiţii infiltraţi, care au ca sarcină să se afirme vocal pe o temă, în timp ce, pe dedesubt, îşi fac treaba de agenţi. Agenţi ai celorlalţi, că de acolo le vin şi banii şi poziţia privilegiată.

Sursa: Curentul, Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 307 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 373 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 120 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 213 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2022 © BadPolitics