Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
De ce este ILEGALA vanzarea combinatelor energetice si a societatilor strategice!! Cateva argumente
Aciduzzul | 31 ianuarie, 2012 | 8 comentarii | 489 vizualizari |
(5 voturi )

Traian Basescu, Emil Boc si acolitii lor din guvern si parlament vor sa dea lovitura de gratie poporului roman, un ultim tun inainte sa fie aruncati de popor la pubela istoriei. Slugarnici pana la anularea sinelui fata de oculta mondiala/ asasinii economici/ mafia financiara internationala, carora le datoreaza carierele de viermi politici (ca sa-l citam pe colegul sau fostul lor coleg de partid, Iulian Urban) aceste reziduuri umane care, printr-o nebagare de seama a poporului roman ocupat cu supravietuirea, au reusit sa puna mana pe putere si incearca acum sa “vanda”, in fapt sa ofere gratis pe tava mafiei financiare internationale, intregul sistem energetic national, companiile de transport de o importanta strategica si ultimele resurse naturale de o importanta colosala ale Romaniei. Si, totul, cu o graba aproape incredibila – in doar cateva luni.

Este vorba de urmatoarele companii, despre care am scris AICI, aflate in subordinea Ministerului Economiei:

OMV Petrom– Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012

Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012

Transgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012

Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012

Nuclearelectrica– Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012

Hidroelectrica– Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012

Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012

CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012

Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012

Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012

Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

La acestea se mai dauga alte cateva, aflate in subordinea Ministerului Transporturilor:

TAROM

CFR Marfa (companie de importanta strategica, asigura transporturile pentru armata)

De precizat faptul ca ambele companii au fost falimentate deliberat pentru a fi vandute practice pe nimic. De remarcat faptul ca CFR Marfa, care a avut profit pana in anul 2007, este acum innecata in datorii de sute de milioane de lei.

Asadar, vanzarea/ predarea controlului/ cedarea acestor companii catre asa-zisi investitori strategici, in fapt niste mafioti institutionali internationali, este ILEGALA, asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca este imorala. In consecinta, acest rapt, este, in opinia noastra, “nesustenabil”.

De ce este ILEGAL, IMORAL si ILEGITIM acest rapt:

Primul argument: Vorbim de sistemul energetic national, de resurse minerale si de societati strategice ale Romaniei. Pentru orice fel de modificare, oricat de mica, a statutului acestor societati este OBLIGATORIE consultarea populara si organizarea unui referendum.

Al doilea argument: Niciun stat din lume nu poate accespta transformarea propriului popor intr-o simpla populatie captiva, exploatata de entitati straine fara sa poata opta pentru alternative energetice viabile. Si niciun stat din lume nu-si vine resursele (cuprul si aurul) pe nimic, cand pretul acestor metale ating maxime istorice.

Al treilea argument: Aceste companii nu au nevoie de investitori strategici pentru ca sunt profitabile sau pot deveni profitabile in foarte scurt timp daca tara ar fi condusa de un guvern responsabil. Iar, in conditiile crizei energetice care se prefigureaza, sunt aur curat.

Al patrulea argument: Faptul ca UE vrea sa preia aceste societati profitabile la schimb pentru aderare este un mit! Contraexemplu: Ungaria, condusa de patriotul Viktor Orban isi rascumpara acum actiunile la MOL si Malev, vandute cu cativa ani in urma la presiunea strainilor. Si este, bine mersi, in UE. Poti fi in UE demn, cu capul sus, sau umil, in genunchi.

Al cincelea argument: O eventuala vanzare a acestor societati nu poate fi realizata decat de un presedinte si un guvern legitime. Si numai in urma unui referendum. Ori, Basescu a castigat alegerile cu un avans infim iar acum se bucura de sprijinul a doar catorva rataciti. Un astfel de om nu are legitimitate morala pentru a gira o astfel de vanzare. Nu avea nici cand a fost ales si cu atat mai putin acum. Mai mult, guvernul Boc nu a fost niciodata altceva decat o simpla marioneta caricaturala a lui Basescu. Asadar, orice vanzare din mandatul lui Basescu este NULA. Mai ales in acest moment cand Basescu este cu un picior in groapa.

Al saselea argument: Resursele energetice, ca si resursele subsolului sau ca pamantul arabil nu pot face obiectul niciunei tranzactii. Acestea apartin poporului si statului roman, indiferent de cine ocupa vremelnic functiile de presedinte si premier. Asa ca, orice viitor guvern are obligatia morala si legala sa recupereze aceste societati strategice si sa recupereze prejudiciul creat prin urmarirea in justitie si tragerea la raspundere a celor responsabili.

Al saptelea argument: Romanii se opun intr-o proportie covarsitoare interventiei brutale a FMI in politica noastra interna si in economia Romaniei, asa ca nu pot fi privatizate societati la presiunea/ “sugetia” FMI/ BM/ CE decat cu ignorarea crasa a dorintei poporului roman.

Al optulea argument: Este inadmisibila acceptarea unui troc de genul: va indatoram, dar ne dati la schimb resursele minerale, sistemul energetic si societatile strategice. Cu alte cuvinte sa dam la schimb combinatele energetice si industria strategica pentru bordurile lui Videanu si bazinele de innot si gentile Luis Vutton ale lui Udrea.

Al noulea argument: fara aceste societati strategice Romania isi va pierde independenta energetica si va fi pusa in imposibilitatea de a-si mai recastiga independenta financiara dat fiind aportul mare al acestor societati in PIB. Dupa instrainarea acestor companii, economia Romaniei, vaduvita de aceste profituri, va intra fatalmente, in colaps.

Al zecelea argument: Sub nicio forma aceste societati strategice nu pot fi privatizate de un om care are la activ distrugerea flotei maritime romanesti, una dintre cele mai mari din lume, probabil tot la presiunea sefilor lui de la Anvers, carora le datoreaza, foarte probabil, in totalitate, ascensiunea politica.

Al unsprezecelea argument: este inadmisibila lipsa de informare a poporului cu privire la acest subiect. Institutiile statului aveau obligatia sa organizeze campanii de presa pe toate canalele media pentru informarea publicului cu privire la acest subiect de o importanta capitala. Este inadmisibila, de asemenea, deturnarea atentiei publice catre subiecte triviale (cum ar fi posibila marire a salariilor cu 5%) in conditiile in care delagatiile FMI, CE, BM se afla in Romania tocmai pentru a stabili detaliile preluarii acestor societati.

Si lista poate continua la nesfarsit! Sunteti invitati sa veniti si cu alte argumente….

8 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics