Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialul zilei
De ce este necesar ca PDL sa ajunga pentru totdeauna la tomberonul istoriei. Zece pacate capitale ale cangrenei portocalii
Aciduzzul | 25 iunie, 2012 | 3 comentarii | 447 vizualizari |
(9 voturi )

Aparent, lacustele portocalii au parut a fi foarte socate de rezultatatele recentelor alegeri locale. Stupefactia lor este, cumva, asemenatoare cu cea incercata de Nicolae Ceausescu in decembrie 1989. Cu siguranta, lacustele venale portocalii se asteptau cumva sa fie penalizate pentru prestatia din ultimii ani, insa nu cred ca au luat in calcul un rezultat atat de categoric in defavoarea lor pentru ca, in autismul lor, ei credeau (macar o parte din ei) ca au facut, oarecum, ce trebuie, ca au salvat tara de la un iminent colaps. Chiar daca stiau, de asemenea, ca in acesti ani au furat de au crapat, si au adus tara pe marginea prapastiei. Populatia Romaniei este, intr-o masura covarsitoare, profund instinctuala, viscerala, lucru care, in acest caz, poate lua si aspecte dezirabile, pozitive. In acest caz, visceralitatea populatiei s-a revarsat in capul lacustelor portocalii.

Dar, haideti sa vedem pentru ce a fost pedepsit atat de tare PDL. Si asta este doar inceputul. Acesta gasca politica va primi, cu siguranta, lovitura de gratie la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului. Pentru a intelege dedesubturile acestui adevarat linsaj national, trebuie sa privim putin in trecut.

Poate va mai amntiti cu cata speranta s-au dus romanii la vot in 1996 ca sa aleaga schimbarea. Si cu cata ura au schimbat apoi schimbarea patru ani mai tarziu, profund scarbiti si dezamagiti. Poate va mai amintiti jocurile murdare ale PD-ului de atunci (tata PDL-ului) care a batut ultimele cuie la cosciugul PNTCD, partid care a scarbit atat de tare populatia Romaniei, incat a creat un reflex organic de respingere pentru toata viata (PNTCD-ul a fost, cumva, victima colaterala a PD-ului, iar acum roata s-a invartit, se pare).

Asa incat, sansele PNTCD de a mai reveni vreodata pe scena politica sunt absolut nule. Dar, haideti sa revenim la infectia portocalie…Sunt greu de descifrat meandrele sufletului populatiei Romaniei, profund anomizata de peste 20 de ani de neokominternism. Exista insa, cateva aspecte mai usor de decelat care au contribuit la optiunile categorice de la ultimele alegeri. Desi, nu trebuie uitat faptul ca, si de data asta, populatia si-a manifestat votul negativ, in lipsa unor optiuni credibile, valide.

Acesti vectori de ura se manifesta organic, virulent, la limita dintre constient si inconstient.

Sa-i luam pe rand:

1. PDL a inselat grav asteptarile romanilor si a mictionat dezinvolt pe imensul capital de simpatie, acumulat acum cativa ani. PDL a venit la putere pe fondul unei scarbe populare paroxistice fata de politica lacustelor rosii neokominterniste. Asteptarea a fost cu atat mai mare, cu cat a venit dupa prima dezamagire PNTCD-ista. Si, implicit, cu atat mai brutala a fost caderea. Mai mult, populatia era adusa in pragul exasperarii de abuzurile si jafurile fara precedent in istoria tarii din perioada 2000-2004 in care personajele sisnistre Iliescu si Nastase s-au aflat la varful puterii.

Asadar, in aceste conditii, asteptarile erau imense. PDL era obligat sa faca ceva vizibil pentru acesta populatie. Si repede. Numai ca, gasca portocalie, a esuat lamentabil. Populatia nu a simtit o imbunatatire semnificativa a vietii. Asa ca verdictul a venit prompt. Chiar si in lipsa unor alternative credibile, si chiar daca pentru sanctionarea lacustelor portocalii a fost nevoie de gratularea lacustelor rosii, atat de urate cu cativa ani inainte.

In orice caz, acum cativa ani nimeni nu ar mai fi crezut ca PSD-ul mai poate fi o alternativa politica viabila. Numai ca, prin politicile sale distructive, PDL-ul l-a readus la viata.

2. PDL a ridicat curvasaria politica la rang de arta. Niciodata pana acum in istoria Romaniei, amantele neokominternistilor nu au fost atat de prezente la varful vietii politice cum s-a intamplat in guvernarea PDL. Practic, fiecare kominternist portocaliu care avea o amanta a facut tot ce a putut sa o plaseze intr-o functie calduta. Si, nu vorbim aici, de functii din esalonul doi, bine platite, dar cu o vizibilitate mai scazuta. Nu. Vorbim de functii din prima linie politica. Le-am regasit peste tot – la Presedintie in Guvern, Parchet, Parlament, in Parlamentul European, la Consilii Judetene, regii publice, etc.

Practic, amantele politice s-au cocotat ca niste paduchi in fruntea statului. Si, culmea, toate aceste amante aveau cam aceleasi trasaturi, lucru care reflecta pregnant optiunea pentru femei a intaiului marinar al tarii, care, nu-i asa, si-a slefuit gusturile in materie prin toate porturile lumii. Chiar si amantlacul acesta ingretosant ar fi putut fi trecut cu vederea daca aceste amante erau cat de cat dotate intelectual. Macar de ochii lumii.

Numai ca acestea au fost definite numai de orgoliu nemasurat, rapacitate si imbecilitate. Unele aveau un trecut aparent decent, cu cariere realizate ca baschetbaliste sau modele. De cele mai multe ori, slujba de ministru, parlamentar, inalt functionar era prima slujba serioasa din CV-ul lor subtirel, insa presarat cu tot felul de studii pe linie de partid. Ori, acest lucru nu poate fi trecut usor cu vederea. Este chiar mai grav decat reducerea salariilor.

De remarcat, ca un amanunt picant, ca mai toate aceste fufe cu facultatea facuta “la party” au trecut in CV absolvirea Colegiului National de Aparare. In acest fel, aceasta institutie aparent respectabila a fost aruncata iremediabil in derizoriu. Si, cum mediocritatea si imbecilitatea nu ar fi fost suficiente, fufele presedintelui n-au reusit sa se faca remrcate decat prin cateva lucruri – cele mai importante ar fi spolierea cu rapacitate a banului public, cu rezultat direct indatorarea tarii pe urmatoarele generatii si superficialitatea crasa, in acord cu nivelul lor intelectual, cu manifestarea imediata – obsesia pentru toaletele scumpe, etalate cu obstinatie si frivolitate dezaxata si autista la ore de maxima audienta la posturile TV, constante producatoare de laturi. Ne sunt inca vii in minte nume precum Udrea, Mantale, Kovesi, Paul Vass, ca sa dam doar cateva exemple dintr-o lista cu sute de astfel de nume.

Aceste atitudini nu au scapat netaxate. Nici nu aveau cum. Chiar daca nu stiu ei foarta multa macroeconomie, era greu de digerat pentru pensionarii care frig urzica cu pensiile taiate, sa le tot vada pe aceste fufe imbecile cum fac parada modei la TV. Si, colac peste pupaza, cum sunt elogiate apoi pentru performantele deosebite de intaiul marinar al tarii.

3. PDL a adus nepotismul la nivele de-a dreptul halucinante. Nepotismul este una dintre constantele comunismului pe care neokominternistii portocalii au redescoperit-o si au ridicat-o la rang de arta. Cel mai graitor exemplu a fost cel al fiicei presedintelui, trimisa sa ne reprezinte “ca independenta” pe fiecare dintre noi tocmai in Parlamentul European. Acesta a fost o adevarata palma data romanilor, acesta miscare a PDL fiind greu digerata la momentul respectiv. Nu neaga nimeni dreptul presedintelui de a-si sprijini cum poate progenitura.

Insa, frauda a fost in acest caz, mult prea flagranta. Ar fi fost mai usor de digerat totul daca EBA era angajata ca secretara la PE, un post onorabil pentru care este, oricum, mai bine pregatita. Ca si in cazul numirilor amantelor la varful politicii, populatia Romaniei nu a putut accepta sa fie reprezentata de o cvasinulitate (a demonstrat asta ulterior in numeroase ocazii) la un nivel atat de inalt. Asta a lasat urme adanci in constiinta colectiva. A fost una dintre cele mai mari jigniri, mai mare chiar decat cea cu taierea salariilor, care nu a putut fi trecuta cu vederea. Nu de alta, dar, din punct de vedere psihologic, avem un blocaj in a accepta ca putem fi condusi de o oaie, de o curca sau de o rata. Nu avem ce face. Asa suntem constuiti.

4. PDL a incercat sa impuna degenerescenta ca normalitate. Majoriatatea populatiei este armonios construita fizic si cat de cat echilibrata psihic. Pe de alta parte, oamenii sunt viscerali, si, de cele mai multe ori iau decizii cu ficatul. Nu cu capul. In aceste conditii, clica portocalie nu a putut intelege ca nu poate sa scoata la inaintare degenerati. Nu a inteles asta in ruptul capului!

Pana si lacustele rosii au priceput ca e cazul sa le determine pe unele personaje tipice pentru anii ’90 salbatici, precum Miki Spaga sau Marian Oprisan sa faca un pas in fata si sa aduca in prima linie personaje la fel de degenerate, dar cu o mutra ceva mai comerciala. De exemplu, holocaustologul Sova, sau “premierul” Ponta, care dupa creierul lor kominternist ar putea cadra cu anumite tipare de carisma. PDL, in schimb, nu si nu. A defilat ani de zile cu nanistul hipofizar gusogen Emil Boc, nimic altceva decat un caz clasic, de tratat medical, de degenerscenta umana.

Si acesta nu este un caz singular. Sa ne amintim de “organizatorul”, “strategul”, Vasile Blaga, pretuit foarte tare de elita kominternista portocalie (de altfel, noul conducator al PDL, cel care va bate ultimele cuie la sicriu). Vasile Blaga este un exemplu clasic de arhetip de “cefelopod”, care a scarbit organic inconstientul colectiv al populatiei Romaniei in zeci de ani de tranzitie.

Este grobianul falcos, cu ceafa groasa, care plesneste de prosperitate. PDL a esuat in a intelege ca nu poti scoate un astfel de personaj in fata fara sa-i faci operatii estetice de amploare. Romanii refuza organic grobienii. Scarba este atat de mare incat nu conteaza ce merite au acestia, ce au facut pana acum sau cat sunt de buni profesionisti. Falcosii cu ceafa groasa sunt respinsi din start, pana sa deschida gura. Este o lectie elementara de marketing politic, ignorata cu obstinatie de lacustele portocalii. Ori, asta costa, pentru ca, asa cum refuza sa fie condusi de un porc, de exemplu, romanii refuza inconstient sa se lase condusi de grobieni degenerati.

Tentativa de a iesi din logica grobianismului s-a numit in cazul PDL, Teodor Paleologu, asimilat de cea mai mare parte a electoratului neaos cu un scapete, cu un clovn penibil.

5. PDL a tolerat cu lejeritate jaful la toate nivelurile. Una dintre cele mai periculoase atitudini este aceea de a-i trata pe romani ca pe niste imbecili, atitudine logica oarecum, avand in vedere la cat de mult a fost exersata in comunism, perioada din care se revendica lacustele neokiminterniste. Chiar daca nu pare evident la o prima vedere, acesta atitudine lasa urme adanci in mentalul colectiv.

De exemplu, a fost putin cam greu de mestecat faptul ca Videanu a umplut Bucurestiul de borduri, aruncate pe doua-trei niveluri. Mai ramaneau sa fie puse prin paduri sau pe blocuri. Isprava apare prezentata prin contrast cu vila de neam prost kominternist, de cativa mii de metri patrati.

Sau cu miliardele de euro aruncate cu lejeritate de intaia pitipoanca a tarii pe frunze, bazine sau cate si mai cate astfel de trasnai “aducatoare” de valoare adaugata si de locuri de munca. Toate, in vreme de criza, cand au fost taiate salariile cu 25%. Cam greu de trecut cu vederea…

6. PDL a indatorat Romania la un nivel irational, greu de atins chiar si de lacustele rosii kominterniste de la PSD. In mandatul PDL datoria exerna a Romaniei a crescut cu astronomica cifra de 25 de miliarde de euro. Lacustele portocalii au indatorat Romania peste nivelul de la care se mai poate iesi din cercul vicios al rostogolirii creditelor timp de generatii de acum inainte.

Totul pentru asigurarea timp de cativa ani a unor privilegii pentru clica PDL si pentru mentinerea la putere, in ciuda ostilitatii populare, cu iluzoria garantie a stapanilor de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. Mai grav este faptul ca romanii sunt cocosati timp de generatii intregi, inhamati la plata unor sume fabuloase catre parazitii acestei lumi, fara ca populatia Romaniei sa beneficieze in vreun fel de aceste sume fabuloase, care nu prea se stie unde s-au scurs.

Romanii nu si-au umplut buzaunarele cu mii de euro, nu au fost create locuri de munca, romanii cu idei si spirit antreprenorial nu au fost sprijiniti financiar in niciun fel. Ba, mai mult, au fost taiate salariile bugetarilor si au fost dati afara pe capete.

Atunci, apare intrebarea legitima, de un maxim bun simt. Unde s-au dus aceste zeci de miliarde de euro cu care Romania a fost indatorata pana aproape de colaps. Si aceste intrebari macina, iar raspunsurile sunt greu de inghitit. Cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, clica kominternista portocalie, cu tot cu pitipoanecele aferente, nu o sa mai doarma atat de bine in paturile lor din vilele opulente sau din hotelurile de pe plajele exotice unde isi fac veacul acum.

7. Marele jaf si lovitura finala. Clica PDL, in cardasie cu patronii lor politici, in special de peste ocean, care i-au garantatat perenitatea la guvernare, au dus o campanie concertata, metodica si de-a dreptul criminala pentru lichidarea ultimelor elemente de independenta economica a Romaniei. In schimbul miliardelor de euro evaporate in neant, pe care trebuie sa le platim cu varf si indesat, clica PDL a oferit pe tava, aproape gratis, mafiotilor financiari internationali, tot sistemul energetic national si toate resursele minerale. Si a facut asta cu o incapatinare de-a dreptul schizofrena, in ciuda opozitiei populare puternice, semn ca lacustele portocalii au fost obligate prin contractul cu stapanii internationali sa-si respecte contractul. Acesta a fost factura pentru mentinerea la putere a fundurilor lor obeze in acesti ani si pentru zecile de miliarde pe care le-au facut pierdute.

8. PDL a dus o campanie concertata si sustinuta de deposedare a romanilor de terenuri. Prin varfurile sale de lance, Valeriu Tabara si Stelian Fuia, PDL a dus o campanie de saracire taranilor, de deposedarea acestora de ultimele resurse. Agitand marota faramitarii proprietatilor, cauza, din care, vezi Doamne, agricultura romaneasca este neprformanta, PDL a luat masuri active de starpire a taranilor romani. Lipsa de finantare pentru agricultura, subventiile de mizerie primite tardiv, programele de achizitie de tractoare sau silozuri, devenite niste glume sinistre, taxarea taranilor deja cocosati cu asa numita taxa pe parloaga, menita sa-i deposedeze de terenuri, etc. Asta, ca sa nu mai vorbim de atentatul la viata romanilor prin permiterea importurilor si incurajarea cultivarii de Organisme Modificate Genetic, fata de care romanii si-au manifestat opozitia intr-o proportie covarsitoare.

9. PDL a promovat strainii romanilor pentru functiile de top. PDL s-a remarcat printr-o febrilitate deosebita in numirea in functii publice inalte a unor personaje straine de Romania din punct de vedere etnic, care, de multe ori au facut jocurile unor puteri straine si ostile. Sa ne amintim doar de Leonard Orban, Teodor Baconky(chi) sau de Mihai Razvan Ungureanu, ca sa dam doar cateva exemple palide. Fenomenul a avut o extindere fara precedent pana acum in istoria tarii, atat pe verticala cat si pe orizontala, fapt care ne indreptateste sa credem ca a fost parte a unui troc, a unei intelegeri cu marea mafie financiara internationala, pentru un mai bun control al acesteia din urma a parghiilor de putere din Romania.

10. PDL incearca sa fuga de raspunderea pentru actiunile sale. In cazul lacustelor portocalii, conceptul de ridicol este aproape lipsit de sens. Un bun exemplu a fost schimbarea identitatii vizuale la aceste elegeri, de la portocala coapta la mar verde-crud. Aceasta schimbare de culoare ar fi trebuit sa fie de bun augur, dupa mintea lor.

Intr-un gest disperat, urma sa induca in eroare electoratul mai sarac cu duhul, dupa convingerea lor ca toti romanii sunt imbecili. Lucru, care se pare, nu s-a intamplat. Gestul frapeaza, insa prin doua lucruri: este tardiv si ridicol. Exemplul ar putea fi folosit cu succes ca exemplu de cum nu se branduieste un partid pentru studentii de la SNSPA.

Una peste alta, PDL s-a prezentat la alegeri cu toata menajeria. Au fost propuse pentru aceste alegeri numai gaini si rate, semn ca ermetismul de ani de zile al clicii a condus la o acuta lipsa de personaje cat de cat credibile.

In concluzie, nu trebuie sa uitam ca avem in fata ochilor niste criminali si niste antiromani, adevarati serpi veninosi cum nu a mai produs pana acum acesta tara in toata istoria ei zbuciumata. Este greu de spus care clica a produs pagube ireparabile mai mari acestei tari – clica rosie sau gasca portocalie. Ar fi, oricum, un demers inutil. Este ca si cum ai compara ciuma cu holera.

Toate aceste excrescente politice de extractie kominternista nu au fost altceva decat un cancer in trupul vlaguit al acestei tari.

Trebuie, insa, sa vina o vreme cand acest cancer sa fie cauterizat iar acesti neokominternisti rapace sa fi judecati, la pachet cu curvele lor, pentru inalta tradare. Si sa fie pedepsiti exemplar. Trebuie sa se intample asta, pentru ca altfel se va dezintegra si ce a mai ramas din Romania.

Exista multe exemple in istorie cand adevarati patrioti, de altfel, au avut parte de judecata populara exemplara pentru mult mai putin decat au facut aceste deseuri umane. Sa ne amintim doar doua nume: Benito Mussolini si Nicolae Ceausescu.

PS: Lista de mai sus nu este nici de departe exhaustiva. Ea poate fi continuata aproape la infinit.

3 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 2 voturi

  De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 2 voturi

  Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

  Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 371 vizualizari | 1 vot

  Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

  Autor: Aciduzzul | 7 august, 2012 | 0 comentarii | 375 vizualizari | 4 voturi

  Ca de multe ori in ultimele saptamani “guvernul” Ponta ne-a facut o noua surpriza. Practic, in doar 24 de ore si-a schimbat radical pozitia si a facut un prim pas inapoi. Blocul monolit kominternist a inceput sa aiba primele fisuri. Inca de ieri i-a revenit roseata in obraji si zambetul pe fata lui Traian Basescu. […]

  Autor: Aciduzzul | 3 august, 2012 | 2 comentarii | 461 vizualizari | 5 voturi

  Teroristii nu sunt doar aceia care pun la cale un puci cu arma in mana. O gasca ilegitima care orchestreaza debarcarea unui presedinte legitim invocand motive care mai de care mai puerile/imbecile si care pune pe butuci economia nationala si afecteaza grav veniturile romanilor in decurs de doar cateva saptamani, poate fi incadrata la fel […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics