Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
OMG/Initium
De ce nu sunt etichetate alimentele continand organisme modificate genetic? Senatul Romaniei a respins legea care prevedea obligativitatea etichetarii produselor OMG
Aciduzzul | 2 martie, 2011 | 0 comentarii | 349 vizualizari |
(1 voturi )

Ethan Huff
Este o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna din ce in ce mai multe persoane, si una la care chiar si mass-media centrala a inceput sa se gandeasca: de ce alimentele modificate genetic (GM), care sunt evident diferite de alimentele conventionale si organice, nu trebuie sa fie etichetate in mod corespunzator pe ambalajele acestor produse? Raspunsul, dictat direct de la departamentul de relatii publice al Monsanto si al prietenilor sai, prin intermediul guvernul Statelor Unite, este ca OMG-urile (organismele modificate genetic) sunt sigure si identice cu soiurile naturale si nu necesita diferentiere. Dar aceasta afirmatie este o minciuna sfruntata. Nu conteaza ce spun adesea cei din turnurile de fildes din mediul academic conventional si din mediul stiintific in apararea de OMG-uri, realitatea este ca OMG-urile, cunoscute si sub numele de alimente create artificial, nu s-au dovedit niciodata a fi sigure pentru consum, nici animal si nici uman, iar tehnologia nici nu creste randamentul culturilor si nici nu reduce utilizarea de pesticide si erbicide toxice.

De fapt, face exact opusul, in acelasi timp oferind controlul complet al agriculturii catevorva companii multinationale de biotehnologie care elimina rapid orice concurenta.

Si nu trebuie sa ne credeti pe cuvant. O privire simpla in istoria OMG-urilor si a modului in care au castigat sprijin in agricultura, ilustreaza in mod clar influenta unor prezente puternice cum e Monsanto, in drumul lor spre lumina reflectoarelor, prin lobby, minciuni, si inselaciune (http:// www.sourcewatch.org / index.ph …).

Unii ar putea crede ca propunerea ca, cel putin sa se eticheteze OMG-urile – asa cum sunt ele in Europa – este mai mult decat rezonabila, deoarece permite ca publicul sa cunoasca realmente ce cumpara si cu ce-si hraneste copii. Dar administratia Obama, influentata de suporterii OGM-urilor in spiritul mentinerii directiei pro-OGM-uri a administratiilor anterioare, a spus NU in repetate randuri acestei solictari de bun simt pentru transparenta alimenta.

Potrivit Departamentului pentru Agricultura al SUA (USDA), cat si Administratiei Federale a Medicamentelor si Alimentelor (FDA), etichetarea OMG-urilor este “falsa, eronata si inselatoare”. Cu alte cuvinte, a fi cinstit inseamna a minti, pe cand minciuna este adevarul, in ceea ce priveste administrarea transparentei.

Problema nu se rezuma doar la etichetare, intrucat numeroase studii ce arata efectele negative ale OMG-uri dovedesc faptul ca sunt otravuri. Deci, in realitate, abordarea rezonabila este de a eticheta OMG-urile ca fiind prezente in alimente, desi nu ar trebui sa faca parte cu adevarat din alimente, si nici nu merita sa fie numite alimente.

Un studiu din 2009 publicat in Jurnalul International de Stiinte Biologice a constatat ca trei soiuri de porumb modificat genetic, care au fost aprobate pentru consumul uman in SUA, cauzeaza “efecte adverse asupra rinichilor si ficatului, a organelor cu functie de detoxifiere, precum si diferite probleme inimii, glandelor suprarenale, splinei si sistemului hematopoietic. “Si la aceasta concluzie s-a ajuns pe baza acelorasi date pe care Monsanto le-a utilizat pentru a obtine aprobarea pentru aceste OMG-uri. (http://www.naturalnews.com/027931_G …).

Si alte studii au descoperit ca OMG-urile duc la infertilitate, reactii alergice, boli autoimune, probleme intestinale, disfunctii ale ficatului, ulcer gastric, nastere prematura in timpul sarcinii, si chiar deces (http://www.naturalnews.com/026426_G …).

Numerosi biologi si alti oameni de stiinta au iesit in fata insistand asupra faptului ca, la reexaminarea intregii literaturi stiintifice disponibile pe aceasta tema, OMG-urile se dovedesc a fi total inadecvate pentru consumul uman. Chiar Academia Americana de Medicina Mediului (AAEM) a declarat ca este necesar un moratoriu nedeterminat privind OMG-urile, pana la efectuarea unor studii corespunzatoare privind siguranta, nu ca cele deja existente – finantate de industrie- si care dovedesc siguranta OMG-urilor. Organizatia a avertizat publicul sa opreasca consumul de OMG-uri pana in acel moment. Si lista problemelor privind siguranta lor merge si mai departe.

Senatul Romaniei A RESPINS aproape in unanimitate legea care prevedea ETICHETAREA produselor provenite din Organisme Modificate Genetic.

Sursa: Iulian Urban

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 300 vizualizari | 1 vot

What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 182 vizualizari | 2 voturi

Russian President Vladimir Putin has signed the RF Code of Administrative Offences into law, including a new article establishing liability for the violation of mandatory requirements for the labeling of food products that contain GMOs. Putin signed the new bill on the last day of 2014 TASS news agency reported. The bill which was submitted […]

Autor: Aciduzzul | 5 decembrie, 2014 | 0 comentarii | 210 vizualizari | 1 vot

Russia must protect its citizens from the use of foods derived from genetically modified organisms (GMOs), and this can be done in compliance with the country’s obligations under the World Trade Organization (WTO), Russian President Vladimir Putin stated Thursday. “We need to properly construct our work so that it is not contrary to our obligations […]

Autor: Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 1 comentarii | 4193 vizualizari | 7 voturi

Ioana Florea Public Library of Science (PLOS) a publicat un nou studiu care demonstrează că fragmentele de ADN care provin din hrană conţin gene complete care intră în sistemul circulator uman printr-un mecanism necunoscut. Există suspiciuni conform cărora cercetătorii corporaţiilor biotehnologice, precum Monsanto, au identificat deja acest mecanism şi îl folosesc cu bună ştiinţă. Studiul […]

Autor: Aciduzzul | 7 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 129 vizualizari | 1 vot

Russia will not import GMO products, the country’s Prime Minister Dmitry Medvedev said, adding that the nation has enough space and resources to produce organic food. Moscow has no reason to encourage the production of genetically modified products or import them into the country, Medvedev told a congress of deputies from rural settlements on Saturday. […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics