Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Directorul CIA despre INTERNETUL OBIECTELOR: oamenii pot fi supravegheati chiar si prin intermediul televizorului, al frigiderului si al cuptorului
Aciduzzul | 22 mai, 2012 | 0 comentarii | 310 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Nu ne-am astepta ca o activitate inofensiva cum ar fi descarcarea unui film de pe Internet si transferul sau pe o plasma, pentru a fi vizionat intr-o duminica dupa-amiaza, sau deschiderea radioului in masina sa activeze vreun sistem de supraveghere. Totusi, ne avertizeaza Daily Mail, aceste doua miscari simple pot transmite date exacte despre ceea ce facem la un moment dat si unde ne aflam. „Spionii” nu vor mai trebui sa se infilltreze cu discretie prin case pentru a instala dispozitive de supraveghere – e suficienta valorificarea conexiunilor intre dispozitivele controlate de aplicatii pe care le folosim in fiecare zi, afirma directorul CIA, David Petraeus. CIA sustine ca are resursele necesare pentru a „citi” aceste dispozitive prin intermediul Internetului, si poate chiar prin intermediul undelor radio. De altfel, toate dispozitivele electronice cu care ne-am obisnuit – de la telecomanda la ceasul electronic de ultima generatie – pot fi acum controlate prin aplicatii.

ARM, o companie producatoare de cipuri, a scos recent pe piata un cip de mica putere, care poate fi utilizat pentru aproape orice dispozitiv din casa – de la un figider sau cuptor la soneria de la usa – acestea putând fi controlate prin conexiunea la Internet.

Totusi, informatiile cumulate de la gadget-uri conectate „vor putea fi citite cu foarte mare usurinta si chiar controlate de la distanta”, avertizeaza directorului CIA intr-o analiza realizata pe blogul Danger Room al publicatiei Wired.

Petraeus spune ca toate aceste gadgeturi conectate la web au revolutionat arta spionajului, permitând monitorizarea indivizilor aproape automat.

Acesta afirma ca noile tehnologii au revolutionat domeniul monitorizarii indivizilor – „in special pentru efectul lor asupra traficului clandestin”. Elementele de interes vor fi amplasate, identificate, monitorizate si controlate de la distanta prin tehnologii avansate, cum ar fi radio-frecventele de identificare, retelele de senzori, serverele incorporate – toate conectate la un Internet de ultima generatie, folosind tehnici de mare putere, diversificate si eficiente din punct de vedere al costului.

Petraeus a vorbit si despre capitalul de risc care deriva din tendinta de a instala procesoare pentru conexiuni la Internet tuturor dispozitivelor de care ne inconjuram, inclusiv unora „neutre” cum ar fi frigiderele, cuptoarele si sistemele de iluminat.

Declaratia acesta este relevanta mai ales in contextul in care, in aceasta saptamâna, una dintre cele mai mari companii producatoare de cipuri, ARM, a prezentat clientilor sai un nou procesor.

Cipurile scoase pe piata sunt mai mici, mai ieftine si cu un nivel mai redus de consum decât procesoarele anterioare, fiind concepute pentru a atasa conexiune la Internet aproape oricarui aparat electric, inaintând conceptul de “Internet al obiectelor”.

Analistii care incearca sa intrevada consecintele viitoare ale acestor tehnologii cred ca, intr-o zi, toate aceste dispozitive conectate la Internet vor ajunge sa transmita date exacte despre locatia noastra si activitatile in care suntem implicati, date care vor fi arhivate si stocate pe termen lung.

Grupurile de aparare a confidentialitatii, intre care Electronic Frontier Foundation, au avertizat ca informatiile personale vor ajunge sa fie folosite in mod abuziv si ca, prin multiplicarea dispozitivelor conectate la Internet, posibilitatile de supraveghere a indivizilor se vor mari exponential, fara ca utilizatorii sa aiba dreptul de control sau de aparare in fata acestor metode intruzive.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9879 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 476 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1242 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics