Alimentele vândute in supermarketurile europene vor avea etichete cu informatii nutritionale, pentru o mai buna informare a consumatorilor, potrivit unui acord incheiat intre Parlamentul European si cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene, informeaza site-ul lesquotidiennes.com. Eticheta va avea informatii despre valorile energetice, ca si despre cantitatile de grasimi, proteine, zaharuri sau sare, a indicat o sursa diplomatica. Negociatorii au cazut de acord sa elimine semnalarea carnii provenite din sacrificari rituale, fara tranchilizarea animalelor, pe care Parlamentul dorea sa o treaca pe ambalaj. Reprezentanti ai comunitatii evreiesti au protestat impotriva unei asemenea masuri, care ar fi adus prejudicii, potrivit lor, abatoarelor cusher, o mare parte din productia acestora fiind vânduta in prezent drept carne non cusher.
Pe viitor va fi obligatorie si mentionarea tarii de origine a carnii proaspete, nu numai pentru carnea de vaca, ci si de porc, pasare, miel, oaie si capra. In schimb, nu se va preciza tara pe felurile pregatite.
Compromisul la care s-a ajuns ar putea fi confirmat in iulie, prin vot al Parlamentului, si apoi de cele 27 de tari membre ale UE. Cea mai mare parte a prevederilor nu va putea totusi fi aplicata imediat, fiind prevazut un termen de trei ani. Prin urmare, etichetele nutritionale vor fi obligatorii doar peste cinci ani, adica dupa 2016, incheie lesquotidiennes.com.
Sursa: Recolta.eu
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 26 august, 2014 | 1 comentarii | 391 vizualizari | 1 vot
Industria avicola se intoarce la valorile traditionale in Europa, stimulata de cererea in crestere pentru carnea de pui de calitate. Tot mai multi europeni renunta la carnea de pui crescut in sistem industrial in mega-ferme si se orienteaza catre puii crescuti in sistem free-range, adica in aer liber, cu acces permanent la verdeata. Acest sistem […]
Autor: Aciduzzul | 7 august, 2013 | 0 comentarii | 385 vizualizari | 4 voturi
A Dutch scientist is offering the world’s first cultivated beef made of stem cells to taste. He believes the lab-grown meat will feed the world and help save the environment. The tasting event happens amid UN calls to invest more in food innovation. The 5-ounce burger which costs $332,000 to produce was fried and taste-tested […]
Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 0 comentarii | 447 vizualizari | 1 vot
The transparency campaign initiated by McDonald’s last year was intended at marketing a more health conscious image of McDonald’s Corp.–and at using social media more effectively, but instead of talking about their love for the brand, the hashtag became a forum for people to talk about how disgusting they believe the food is. The ingredients […]
Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 1 comentarii | 521 vizualizari | 3 voturi
Autor: Aciduzzul | 1 iunie, 2013 | 2 comentarii | 1068 vizualizari | 6 voturi
Fungicidul Initium, produs de concernul BASF, destinat culturilor de vita-de-vie, cartofi si legume, a primit aprobarea finala de a fi folosit in tarile din Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al BASF. Aprobarea vine dupa ce Initium a fost lansat anterior in tarile din Uniunea Europeana, America de Nord si de Sud, se mai arata in […]