Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Europa este condusa de oameni periculosi
Aciduzzul | 12 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 339 vizualizari |
(2 voturi )

Adrian Panaite

Uniunea Europeana – „un proiect oribil si prostesc” (Nassim Taleb)

„Proiectul politic european vine in contradictie cu realitatile economice ale continentului, insa liderii de la Bruxelles persista in promovarea unei strategii care nu va aduce decat ruina”, a declarat saptamana trecuta europarlamentarul britanic Nigel Farage. Intr-un interviu acordat postului de televiziune „Russia Today”, el a spus ca „Europa este condusa de oameni periculosi, dispusi sa sacrifice interesul alegatorilor lor pentru realizarea unui proiect comunitar care se sustrage tot mai mult democratiei. Oricine se uita la economie dintr-o perspectiva fundamentala poate spune ca aceasta zona euro nu ar fi trebuit alcatuita in felul in care a fost si, sincer, nu poate rezista. Singura intrebare este cat de mult va dura agonia”, a spus Farage, adaugand ca ingrijorarea sa este ca aceasta va dura multi ani, poate chiar un deceniu, intrucat proiectul uniunii monetare este sustinut cu fanatism de catre politicieni.

Vor risca totul pentru moneda euro

Farage spune ca initial a crezut ca pietele financiare vor forta iesirea Greciei din zona euro, insa acest lucru nu s-a intamplat tocmai datorita sustinerii politice. El a mai amintit ca presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat ca va face totul pentru a salva moneda euro, iar acest lucru este adevarat; europarlamentarul crede ca oficialul are dreptate, iar liderii Uniunii vor risca totul pentru proiectul uniunii monetare.

Nici macar Germania si Franta nu vor putea ramane impreuna

Nigel Farage a ironizat decernarea Premiului Nobel pentru Pace in acest an Uniunii Europene, tocmai intr-un moment in care statele membre sunt antagonizate tot mai mult. Initial, UE a fost conceputa ca un pact franco-german avand intentii onorabile, respectiv prevenirea unor noi razboaie. Totusi, extinderea proiectului a fost inteleasa gresit intrucat cetatenii tarilor europene nu vor sa primeasca o identitate noua, iar un stat nu se poate forma fara consimtamantul general al cetatenilor lui.

In spatiul european se casca diferente nu numai intre Germania si Grecia sau intre Germania si Spania, dar chiar si intre Germania si Franta. Farage spune ca, in final, nici macar cele doua tari care au pus temelia Uniunii nu vor rezista impreuna intr-o formula economica, politica si militara comuna.

Economia Greciei, sacrificata pe altarul ideilor comunitare

Europarlamentarul britanic, recunoscut pentru ideile sale eurosceptice, a spus ca recent a intrebat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, daca nu ar fi bine pentru contribuabilii germani, care timp de 20 de ani au sustinut integrarea economica a Germaniei de Est, ca acum sa fie scutiti de a mai trimite cecuri in alb in restul Europei, iar daca, in acelasi timp, nu ar fi o eliberare pentru Grecia sa iasa din zona euro si, printr-o drahma devalorizata, sa isi recastige competitivitatea. Raspunsul lui Merkel a fost negativ: „Daca Grecia iese, vor iesi si alte tari si va fi sfarsitul visului european”.

In opinia lui Farage, declaratia cancelarului german tradeaza, incremenirea intr-un proiect politic, dar in subsecvent trebuie interpretata si altfel: liderilor europeni nu le pasa ca somajul tinerilor din Grecia este de peste 60% sau ca 25% din firmele private elene au dat faliment in ultimii cinci ani; nici macar nu le pasa daca intreaga economie a Greciei s-ar opri, atat timp cat proiectul uniunii monetare este mentinut.

Idioti, carpe si oameni rai

Intrebat daca are relatii amiabile cu ceilalti lideri europeni, desi este foarte vehement in discursurile sale parlamentare, Farage a raspuns ca nu are legaturi de ordin personal cu oamenii pe care ii critica. El spune ca nu este vorba despre oameni care au idei diferite pe care le sustin cu buna-credinta si impreuna cu care poti dezbate pentru a ajunge la unele concluzii comune. „Eu cred ca acesti oameni care conduc Europa sunt oameni rai; cred ca sunt oameni periculosi”, a spus europarlamentarul britanic adaugand ca acestora nu le pasa de votul popular si ca actioneaza pentru distrugerea democratiei.

In pozitiile sale publice, de altfel, Farage a afirmat ca Uniunea Europeana tinde sa se asemene tot mai mult cu Uniunea Sovietica prin ignorarea realitatilor economice, tendintele centralizatoare si incercarea de sustragere a politicienilor de sub controlul electoratului din tarile de origine.

Exprimarea sa a fost totdeauna taioasa, iar uneori chiar la limita injuriei. Spre exemplu, in iunie a.c., intr-o interventie pentru Fox Business, Farage l-a numit pe seful Comisiei Europene, Manuel Barroso, un idiot comunist care se autoiluzioneaza, facand trimitere la tineretea acestuia cand, in calitate de lider al studentilor portughezi, si-a exprimat deschis adeziunea la ideile maoiste.

Europarlamentarul britanic l-a contestat si pe presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, despre care spune ca nu are niciun fel de reprezentativitate politica. Farage chiar a primit o amenda de 3.000 de euro din partea Parlamentului European dupa ce, in februarie 2010, a declarat in plen ca „Van Rompuy are charisma unei carpe umede si aparenta unui marunt functionar bancar”.

„Moneda euro, o idee groaznica ce a incurajat indatorarea excesiva” (Nassim Taleb)

Uniunea Europeana a fost calificata recent drept „un proiect oribil si prostesc” si de catre Nassim Taleb, fost trader pe Wall Street si autor al best-seller-ului „Lebada Neagra”. „Ideea ca unificarea ar fi creat o economie care sa poata concura China si sa arate mai mult cu cea a Statelor Unite este de-a dreptul un gunoi”, a declarat acesta pentru ultima editie a revistei americane de politica externa Foreign Policy.

Ceea ce a ruinat China de-a lungul istoriei a fost politica de sus in jos, iar ceea ce a asigurat maretia Europei a fost tocmai diversitatea ei politica si economica. Acum liderii europeni merg exact pe ideea centralizarii care induce fragilitate. Modelul UE nu ar trebui sa fie unul centralist, ci unul aflat la indemana in inima Europei, respectiv cel al Elvetiei; acolo deciziile sunt luate la nivel local si nu au nevoie de un Bruxelles.

Ideea uniunii monetare a fost, de asemenea, una groaznica, in opinia lui Taleb, incurajand supraindatorarea generalizata pe intreg continentul.

Sursa: Curierul National via Art-emis

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 604 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics