Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
EXCLUSIV Ziaristi Online. Martorii lui Iehova au pus mana pe arme. Sectantii din Romania se revolta impotriva “Turnului de Veghe” de la New York
Aciduzzul | 26 februarie, 2011 | 7 comentarii | 911 vizualizari |
(6 voturi )

Constantin Dinu
Galceava intre “Martorii lui Iehova”: Iehovisti din Romania ii acuza pe stabii din conducerea de la New York ca sunt 50% actionari la o fabrica de armament si traiesc in lux in timp ce membri de rand din Romania mor de foame iar altii infunda puscariile, pentru ca n-au voie sa puna mana pe arme si sa intre in Armata. Pe un forum destinat adeptilor sectei religioase acestia ii acuza pe conducatorii din SUA ca traiesc in lux exorbitant ori ca sunt actionari la o fabrica de armament, in timp ce credinciosii de rand infundau puscariile, intrucat li se interzicea chiar si satisfacerea serviciului militar in detasamente de munca. “Ce ma frapeaza e de ce se construieste atat de mult daca se asteapta sfarsitul lumii?” (Marinaru, membru in Corpul de guvernare).

Contestatari vehementi ori constatatori neutri, multi au conchis asupra sectei, organizatiei religioase “Martorii lui Iehova”, ca ar constitui o enclava inchistata in propriile dogme, ale carei aproape unice “dezertari” in concretul altora, dincolo de propria lume, se identifica numai cu ampla campanie de prozelitism, ce merge la predicarea din usa in usa a propriilor precepte, o chestie considerata drept “agresiva”, motiv pentru care respectiva miscare este intampinata cu reticenta ori chiar interzisa in multe tari.

Concret, “iehovistilor” li se reproseaza ca recurg la mijloace de “inrobire psihica” a adeptilor, ca multi dintre acestia ar fi fost cotropiti de grave probleme mentale ce s-ar fi soldat cu un val de sinucideri sau chiar ca ar conspira contra tarilor ce le ofera adapost, fiind de oarecare notorietate ca acestia desfid institutiile statului, nerecunoscand drapelul national, ignorand exercitarea votului ori satisfacerea stagiului militar. Multe au fost controversele iscate de amintita organizatie – cea care de-a lungul propriei istorii a prorocit de cinci ori sfarsitul lumii – unele ajungand sa fie mediate de importante organizatii internationale, insa pentru prima oara adeptii de rand ai “Martorilor” incep sa se revolte impotriva conducatorilor din SUA, oferind, surprinzator, opiniei publice multe din argumentele justificate in trecut pentru interzicerea lor.

Concret, site-ul forum.martorii.ro lanseaza niste acuze inimaginabile la adresa maharilor din State, de la WTS. Interzisi din 1949, vanati, haituiti si chiar schingiuiti, multi dintre “martori” au avut o viata crancena in anii comunismului, vietuind intr-o stare de semiclandestinitate, fiind suspectati ca prin obedienta lor fata de forul coordonator din New York, Watch Tower (WTS) si de cele doua publicatii editate de aceasta, “Turnul de veghe” si “Treziti-va” ar complota contra statului. Culmea e ca in amintita perioada “iehovistii” din Romania erau scosi de sub tutela exercitata de la sediul newyorkez, reorganizandu-se ad-hoc, empiric, dupa modelul de dinainte razboi. Acum, dupa ’90, “dupa eliberare”, acestia rememoreaza ca pe un apogeu al activitatii lor religioase acea perioada, aducand acuze de o gravitate incredibila stabilor din Statele Unite de la WTS.

“Au nenorocit atatia oameni”

Concret, aminitii forumisti de pe site-ul “iehovistilor” le reproseaza celor din conducere ca ar fi niste parveniti care traiesc intr-un lux strigator la cer ce contrasteaza normelor de austeritate impuse “fratilor” de rand, ca i-ar constrange pe acestia cea mai mare parte din agoniseala, din asta rezultand imense resurse financiare utilizate in scopuri total contare preceptelor amintitei organizatii religioase. Ceea ce-i deranjeaza in primul rand pe “martorii” care s-au exprimat liber pe amintitul forum este faptul ca li se solicita pe un ton din ce in ce mai imperios sa doneze cat mai multi bani organzatiei, sume ce nu s-ar justifica.

Conform lui Valer, care are gradul de “slujitor auxiliar”, celor din Maramures li s-a impus sa stranga suma de 494.249 RON, pentru construirea salii de congrese din Negresti, spunandu-li-se sa vanda pamant sau produse agricole. “S-a dat si un exemplu: 400 litri de tuica egal 6.500 lei”. Acelasi conchide amar: “Inainte de construirea salii din Negresti ni s-a cerut sa contribuim cu bani si munca pantru a scapa de plata chiriei pentru stadion, care era o data pe an. In schimb acum trebuie sa contribuim cu donatii lunar, la care se adauga si transportul de sute de km care de asemenea costa si pentru unii e o mare problema”.

Pe Valer il mai intriga faptul ca li s-a cerut sa redirectioneze cei 2% din venit catre fondurile organizatiei, ba chiar ca li s-a sugerat sa orienteze catre aceeasi adresa si bunurile lasate prin testament. Ajunge sa te uiti la filmuletele postate de Vio, sa iti dai seama in ce huzur traiesc, si propovaduiesc saracia. Au nenorocit atatia oameni, care am trait cu zeama de morcov murat si zeama de varza murata cu mamaliga cu cocean mai rau decat porcii si ei se destrabaleaza in lux, ce nimenea nu isi poate permite. Noi suntem cu sanatatea ca vai de noi, asa am trait de la eliberare, ne trateaza statul si ei ne-au nenorocit (…) suntem cu oasele indoite de atata mizerie si frig. La Miercurea Ciuc in octombrie ne ingheta apa in hardaie. (Leontina, supraveghetor de circumscriptie).

“Daca afla ziaristii?”

Revolta lui Valter e impartasita cam de toti ceilalti “martori” participanti la discutia de pe forum, unii venind chiar cu dezvaluiri revoltatoare: “Ce s-ar intampla daca un ziarist de investigatii ar afla toate acestea si ar fi constientizat de ilegalitatea unor astfel de practici. Daca autoritatile afla toate acestea pot acuza organizatia ca face colecta si nu se finanteaza prin donatii. Colectele sunt asemenea taxelor, se impoziteaza!!”, afirma Lamb, batran de guvernare.

Actionari la fabrica de armament

Insa cea mai grava acuza la adresa celor din forul tutelar de la New York e ca acestia se lafaie in lux si desfau, in timp ce slujitorii marunti sunt indemnati sa roboteasca si sa-si vanda din gospodarie pentru a-i intretine pe acestia. In acest sens sunt mentionate doua site-uri in care se pot admira zeci de constructii grandioase ce ar apartine celor din structurile inalte ale WTS. In plus, aceeasi Leontina, o iehovista de vreo cinci decenii, citandu-l pe un anume Simon din SUA, “martor” si el, afirma ca “WTS detine 50% din actiunile unei societati ce se ocupa cu fabricarea armelor. Si WTS nu a fost de acord cand tinerilor care trebuiau sa faca armata li s-a dat posibilitatea s-o faca la detasamente de munca, sa nu umple puscariile.

“Diavolul i-a atacat cu cladiri luxoase”

Statul le-a oferit aceasta sansa, ei nu au fost de acord, ca dupa ani de zile, cand interesul lor le cerea, au aprobat ca serviciul militar sa fie facut la detasamente de munca. Ce ar merita acesti cretini? (…) Prin 57-58 scrisese WTS o revista “Atacul lui Gog impotriva Societatii Lumii Noi” in care isi plangeau de mila cum va ataca Gog (adica Diavolul) cu toate puterile lui. Se vede ca pe ei i-a atacat cu tot felul de cladiri care de care mai luxoase si cu fantani arteziene, iar pe noi prosii cu zeci de ani de inchisoare.”

“Nu mai dau un cent pentru WTS!”

Un alt “martor”, Neutrino – proclamator nebotezat – se revolta de-a binelea dupa ce afla de la coreligionarii sai infamele detalii de mai sus: “Nu mai sustin financiar WTS. Nu mai dau un cent! Pai de ce sa ofer bani si ei sa traiasca in lux, desi se spune ca au facut juramant de saracie? Aproape se intrec intre ei care mai de care sa aiba masina, si nu orice masina… Faci donatii si te privesc de sus, ei sunt persoane spirituale, ceilalti nu prea. Un alt argument pentru care nu mai sustin financiar WTS e ca prin banii obtinuti capata putere sa manipuleze oameni sinceri si iubitori de pace si libertate. Mai bine sa ajuti pe cei nevoiasi si asta fara sa faci valva, in secret, pentru care cine sa vada! ». Un alt adept dintre cei care incep sa-si puna intrebari, Vio16, Corpul de guvernare, conchide amar: “constrangerea si cersirea nu se termina aici si vom vedea ce se va intampla cu restul congregatiilor. Ei vorbesc de cei din alte religii cum cersesc dupa donatii, dar nu vad in ce postura au ajuns. Pacat ca multi se lasa lesne inselati”.

Solidara cu « iehovistii », Hillary Clinton a refuzat sa intre in biserica bucuresteana Cretzulescu

Aceste probleme ivite sunt noi doar pentru Romania, intrucat in deceniile trecute «iehovistii» au fost in centrul mai multor scandaluri internationale, inclusiv in Statele Unite, tara care se faleste cu faptul ca ar fi cea mai toleranta din lume, insa a carei fosta prima doamna, Hillary Clinton, in timpul vizitei de la Bucuresti din 1999, a refuzat sa intre in biserica ortodoxa Cretulescu pe motiv ca in tara noastra s-ar ingradi libertatea religioasa a «Martorilor». Cum spuneam, in SUA, ca si in multe alte tari, probelemele cu martorii au fost legate de refuzul acestora de a recunoste institutiile statului si de a saluta drapelul national.

Antimilitaristii lui Iehova sustin ONU

Un alt mare scandal in cadrul organizatiei, care, dupa izbunirea sa in presa avea sa se lase cu demisii la varful acesteia, a fost provocat de decizia celor conducatorilor WTS de la New York de a « sustine ONU in actiunile sale si de a mobiliza opinia publica internationala in favoarea Natiunilor Unite », organizatie care, dupa cum se stie, numai cu pacifismul, evanghelizarea si actiunile umanitare nu se ocupa.

Avocati si medici iehovisti acuzati de prozelitism agresiv

In a doua jumatate a anilor ’80, in Franta, in plina campanie antisectara, Martorii lui Iehova s-au adresat in mai multe randuri justitiei, reclamand faptul ca li s-ar ingradi librtatea de constiinta si a cultului. Acest lucru nu a impiedicat in 1995 Comisia de Ancheta Parlamentara asupra Sectelor sa considere ca actiunile « martorilor » intrunesc toate criteriile pentru a identifica respectiva organizatie drept « secta ». Tot cam atunci MILS (« Misiunea Interministeriala de Vigilenta si Lupta impotriva sectelor » ) a inceput sa-i acuze pe avocatii si medicii apartinatori acestui cult ca se folosesc de meseriile lor in activitati agresive de prozelitism.

Insa asupra activitatii Martorilor lui Iehova in Franta si in alte tari europene vom reveni cu un nou articol peste cateva zile din care nu vor lipsi marturii zgduitoate, acuze de spalare de creier, vieti si copilarii distruse, venite din partea unor fosti adepti care s-au decis sa paraseasca organizatia si sa vorbeasca despre cumplitele traume indurate timp de zeci de ani.

Sursa: Ziaristi Online

7 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 567 vizualizari | 1 vot

  – Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

  Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

  Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 548 vizualizari | 6 voturi

  Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

  Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1152 vizualizari | 2 voturi

  La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics