Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Executat de Fisc pentru 30 de milioane de euro, PSD-istul Robert Negoita a uzat de fals si inselaciune. Din ciclul “stinky pesedism”
Aciduzzul | 18 mai, 2012 | 0 comentarii | 362 vizualizari |
(1 voturi )

Dan Badea
Deputatul PSD Robert Sorin Negoita, candidatul USL la Primaria Sectorului 3, este un impostor care a inselat statul roman si i-a pagubit pe cei de la care, acum, cerseste voturi, cu peste 120 milioane de lei (aproape 30 milioane de euro), doar dintr-o singura lovitura. Candidatura sa nu este decat o incercare disperata a unui miliardar falit, urmarit de fisc si de perspectiva puscariei, de a prelua controlul administrativ al sectorului 3 al Capitalei unde si-a instalat si derulat afacerile imobiliare frauduloase. Fostul faiantar si mochetar din anii 90, despre care in numarul de ieri al ziarului nostru, am aratat ca minte cu seninatatea cu care respira, si-a construit un adevarat imperiu imobiliar compus din peste 1500 de apartamente si hectare de parcari si terenuri situate in Sectorul 3 al Capitalei, prin sustragerea de la plata taxelor catre statul roman, pe care vrea sa-l controleze acum cu neamurile lui. Ceea ce este mai grav, pentru a-si proteja afacerile Robert Negoita a recurs la comiterea unor fapte penale ascunse pana azi opiniei publice.

Urmarit de fisc pentru plata TVA-ului aferent unor dezvoltari imobiliare si amenintat cu executarea silita, el si-a instrainat numeroase imobile puse sub sechestru de catre ANAF si, pentru asta, a incalcat mai multe articole din Codul Penal, cum sunt cele referitoare la inselaciune in conventii (art. 215 CP), fals in declaratii (art.292 CP) si uz de fals (art 291 CP). Lipsit de scrupule, faiantarul cu liceul terminat la seral si cu bac-ul primit la 30 de ani, sau cu diploma de licenta confectionata la fabrica de intelectuali de ziua a 7-a de la Bioterra, nu este, cum vom vedea, decat un escroc gulerat si protejat de grupul de interese din care face parte.

Astfel, in urma cu trei ani, el a intrat in atentia Fiscului pentru ca facuse tranzactii imobiliare, ca persoana fizica, fara sa plateasca TVA-ul aferent. Ca sa scape, credea el, de plata TVA, construise pe persoana fizica peste o mie de aprtamente pe care, apoi, voia sa le vanda ca pe rosii. Numai ca, in a doua parte a anului 2009, inspectorii ANAF au declansat un control la cei care, asemenea lui Robert Negoita, se sustrageau prin acest artificiu, al blocurilor construite „pe persoana fizica“, de la plata TVA-ului datorat bugetului de stat. Afland de controlul iminent al ANAF, Robert Negoita, deputat PSD de un an de zile, a inceput sa instraineze rapid sute de apartamente sau sa le treaca din proprietatea personala in cea a firmelor controlate sau detinute de el.

Operatiunea de sustragere de la plata datoriilor catre stat a fost facuta, astfel, in doua faze. in prima dintre ele, Robert Negoita a infiintat o firma pe care si-a trecut, ca aport la capital, cateva sute de imobile (apartamente, terenuri si loturi de parcare) reusind sa instraineze astfel, chiar in timpul controlului ANAF, imobile in valoare de 66,57 milioane de lei catre tatal si fratele lui.

A pacalit astfel Fiscul care nu a mai putut dispune, ulterior, la incheierea controlului, masuri asiguratorii asupra acestora. Concret, in aceasta prima faza a sustragerii deputatului Robert Negoita de la plata TVA, el a infiintat mai intai, impreuna cu fratele sau, Ionut, in data de 30 aprilie 2009, firma Domus Stil Construct SRL, societate in care Robert Negoita detinea initial 65% din capitalul social de numai…200 de lei, restul fiind detinut de Ionut Negoita.

Trei luni mai tarziu, pe 10 iulie 2009, el a majorat capitalul social cu 37,13 milioane de lei ajungand la o participatie de 99,99%, iar pe 19 august 2009 a majorat capitalul social la 66,57 milioane lei. Pe 24 septembrie a inceput insa, oficial, controlul ANAF asupra tranzactiilor din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoita in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platit TVA la aceste operatiuni. La o saptamana de la declansarea controlului , Robert Negoita i-a plasat tatalui sau, Ilie, 65 % din partile sociale, fratele Ionut preluand si el restul actiunilor. Deputatul pacalise, astfel, Fiscul, si se putea duce apoi linistit la fetitele minore la care se dedulcise deja, cum vom vedea cu alta ocazie.

In urma controlului ANAF a rezultat ca Robert Sorin Negoita datora bugetului de stat peste 120 milioane lei (aproximativ 28 milioane de euro) reprezentand TVA aferent tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008, plus penalitati. Din totalul obligatiilor la buget calculate de ANAF, 76,866 milioane de lei sunt TVA, la care se adauga penalitati acumulate de 43,748 milioane de lei.

Pe 16 octombrie, ANAF a dispus, printr-o decizie oficiala, masuri asiguratorii pe bunurile care figureaza in declaratia de avere depusa de catre deputat. Conform Deciziei de Instituire a masurilor asiguratorii din 16.10.2009, sechestrul a fost pus atat pe conturile detinute de deputat la aproape 20 de banci, cat si pe „bunurile proprietate a debitorului ori detinute de acesta in coproprietate cu terte persoane, aflate la debitor sau la terte persoane si locul unde se gasesc bunurile respective: conform anexei ce reprezinta declaratia de avere a domnului Robert Sorin Negoita,nr.52/204/D11.06.2009“.

Falsul in declaratii si inselaciunea

Pentru ca-i mai ramasesera cateva sute de apartamente „descoperite“, impostorul Robert Negoita a continuat in paralel demersurile pentru a le proteja. Pe 7 octombrie 2009, deci in timpul controlului ANAF, el a infiintat rapid un alt „aspirator de imobile“, adica o alta firma pe care sa treaca celelalte imobile. A infiintat, astfel, tot impreuna cu fratele sau, Ionut Negoita, firma Domus Stil Real Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport in natura in valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat, pe 23 octombrie 2009, deci la exact o saptamana dupa ce apartamentele intrasera sub sechestru!, la 51,78 milioane de lei. Ca sa faca aceasta manevra insa, el trebuia sa obtina acte care sa confirme ca imobilele sunt libere de sarcini, ca nu se afla sub sechestru etc.

Smecherul Negoita a obtinut un astfel de certificat fiscal chiar pe 16 octombrie 2009, adica in data in care se emisese deja decizia ANAF de instituie a sechestrului asiguratoriu. Ca sa mute sutele de imobile pe noua firma, ca aport la capital social, el mai avea de indeplinit o ultima formalitate: sa dea o declaratie ca aceste imobile nu se afla sub sechestru. Daca o dadea inainte de decizia ANAF, declaratia era in regula, numai ca el a dat-o la patru zile de la emiterea deciziei de instituire a sechestrului ceea ce-l trimite direct in penal pe deputatul impostor.

Conform hotararii AGA autentificate sub nr.11/8/20.10.2009, publicata in Monitorul Oficial Partea a IV-a nr.6101-6103 din 27 noiembrie 2009, Robert Sorin Negoita a declarat in fals ca imobilele transferate din proprietatea sa in cea a firmei nou infiintate nu se afla sub sechestru. Este vorba despre 71 de apartamente, un teren si peste 420 de loturi de parcare. Iata ce a declarat Robert Negoita, cu manuta lui, pe 20 octombrie 2009.

„Eu, Negoita Robert Sorin, declar pe proprie raspundere, sub sanctiunile prevazute de art. 215 (inselaciune – n.red) si art. 292 (Fals in declaratii – n.red) Cod penal, urmatoarele:

– imobilele ce fac obiectul prezentului act se afla in proprietatea mea, nu sunt scoase din circuitul civil in baza vreunui act normativ, nu au fost trecute in proprietatea vreunei terte persoane, ramanand deplin si continuu in stapanirea mea;
– imobilele nu formeaza obiectul niciunui litigiu, actiune, procedura asiguratorie sau de executare declansata impotriva mea, in considerarea calitatii de proprietar al imobilelor si nu am cunostinta despre nicio amenintare din partea vreunei terte persoane sau autoritati de a actiona de o asemenea maniera si sunt libere de orice sarcini sau servituti“.

Nu stia el, la acea data ca fusese deja emisa o decizie de instituire a sechestrului? Sigur ca stia, ca doar de aceea facuse intreaga operatiune de sustragere de la efectele acelei decizii. Pe de alta parte, nu avea el cunostinta de „vreo amenintare din partea unei…autoritati“, cand ANAF-ul era pe capul lui de cateva saptamani? si daca stia, „falsul in declaratii“ si „inselaciunea in conventii“ care se aplica aici, plus „uzul de fals“, comise de deputatul Robert Negoita nu au consecinte asupra escrocului?

Ca lucrurile stau astfel, adica el a incercat prin ultima operatiune sa scoata imobilele de sub sechestru o dovedeste faptul ca ANAF a atacat in instanta Hotararea AGA din 20 octombrie 2009 si a obtinut anularea ei printr-o sentinta a Tribunalul Bucuresti, ramasa irevocabila printr-o decizie din 21 septembrie 2011, pronuntata de inalta Curte de Casatie si Justitie . in acest mod, cele 71 de apartamente pe care Robert Negoita a incercat sa le mute in firma Domus Stil Real Estate Solutions SRL s-au intors in declaratia sa de avere. Alaturi de alte 39 de apartamente, patru case, dar si de urma altor 32 de apartamente valorificate de Fisc, in perioada 31.10.2011 – 18.04.2012, prin procedura executarii silite.

Robert Negoita se afla asadar, in plin proces de executare silita, cu Fiscul suflandu-i fierbinte in ceafa lui groasa de membru al camarilei Grivco.

Individul acesta vrea sa devina primarul Sectorului 3! Prin minciuna, inselaciune si fals.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 364 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics