Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Fabrica de generali: unul la trei zile, un general/ 300 km patrati. Nimic nou intre timp…
Aciduzzul | 21 noiembrie, 2012 | 3 comentarii | 266 vizualizari |
(3 voturi )

“Este limpede ca bugetul este neindestulator. Asta e. Unele ministere au avut norocul sa primeasca mai mult, altele mai putin. Dar – asa cum spune romanul – norocul si-l mai face si omul. Aviatia militara a armatei ruse restructureaza in aceasta perioada peste 200.000 de cadre, dintre care peste 100 sunt generali. La randul lor, Cehia si Ungaria par sa fi rezolvat aceasta spinoasa problema. La noi se tot anunta ca Armata Romana va ajunge la 80.000 de oameni. Cand? Dumnezeu stie. Bugetul este mic, dupa austeritate, generalii sunt multi, ca ciupercile dupa ploaie. Si Ministerul Apararii Nationale Ii Ministerul de Interne si toate serviciile secrete – ca cine le mai stie numarul – s-au transformat in veritabile fabrici de generali, care lucreaza la randament maxim, dar pe stoc.

Intr-adevar, imaginea Armatei Romane in lume este nesperat de buna, dar asta pentru ca la summit-urile si seminariile internationale este trimisa elita, adica tineri competenti, buni cunoscatori ai limbilor straine si ai relatiilor mondiale. si sunt capitani, maiori, cel mult cate un colonel.

Despre situatia din sanul armatei ce sa mai vorbim. Sunt multi, dar prost imbracati, prost hraniti, prost instruiti.

Nici Ministerul de Interne nu sta mai pe roze. Generali cu ghiotura apar ca pe banda rulanta. si in acest timp – dupa cum citesc in presa – tinerii politisti si jandarmi sunt aruncati in Ferentari, ca in jungla, doar cu un bastonas de plastic, neavand nici macar statie de emisie pentru a cere sprijinul. Batrana duba, care huruie prin cel mai rau famat cartier bucurestean, are o cota de benzina de 8 litri pe zi. De rasul lumii interlope.

Ce sunt mai importanti: generalii sau statiile de emisie-receptie pentru patrule de noapte? Vorba unui sergent: „Daca am avea statii cati generali avem…”.

De ce avem nevoie de atatia generali? De ce trebuie ca echipa nationala de fotbal a Romaniei sa plece la Cupa Mondiala condusa de doi generali? De ce? Isi fac oamenii meseria foarte bine si in alte tari, dar pentru asta nu-i musai sa-i faci generali.

Am reusit sa alcatuiesc o statistica cu generalii numiti dupa 1989. Ascultati si va cruciti.

In perioada decembrie 1989 – noiembrie 1995 au fost facuti 697 de generali. Care va sa zica, in medie, 100 de generali pe an. Deci, circa unul la trei zile. Din noiembrie 1996 pana azi, acestora li s-au adaugat alti 66 de generali, ajunandu-se astfel la un total post-revolutionar de 763 de generali. Daca este sa raportam aceasta cifra la suprafata Romaniei, rezulta ca avem un general pentru fiecare 300 km2.

Nu vi se pare, domnilor, ca s-a cam depasit masura?

Pai, nici in al doilea razboi mondial, per total, in toata lumea nu se faceau generali la 3 zile. Gata. Conducem in topul mondial al generalilor. Cand ne vom opri? Care e planul cincinal de generali? Un general la 10 soldati? Atunci, haideti sa mai tragem o clonare de 100-200 de generali, o defilare frumoasa si ne potolim.

Si atunci, poate mai scoatem soldatii la cate o tragere, mai urmarim un infractor cu masina, mai cumparam o statie, mai punem o bucata de carne in fasolea din casa. Cate nu se pot face, cand nu sufoca generalii bugetul? (Monitorul Oficial nr. 89 din 10 iunie 1998, Partea a II-a, Dezbateri parlamentare, Senatul, Sesiunea I Ordinara)

Sursa: Corneliu Turianu

3 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

  Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

  Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi

  “Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

  Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

  Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

  Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics