Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Fathi Taher si Alexandru Bunea isi trag „amiabil“ banii de la Electroputere
Aciduzzul | 31 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 982 vizualizari |
(1 voturi )

Dan Focseanu
Electroputere Craiova, altadata mandria economiei romanesti, a fost privatizata in 2007 cu mare tam-tam de Guvernul Tariceanu, contra sumei de 2,3 milioane de Euro, cam cat costa o casa cu etaj in Bucuresti. Teodor Atanasiu declara la momentul fastuos al semnarii contractului de privatizare ca „a venit un investitor potent financiar“. Presedintele companiei Al-Arrab Contracting, Said Bahjat Said declara ca pana in 2012, productia uzinei de la Craiova va creste de cinci ori, conform specialistilor companiei. Atanasiu mai spunea ca la Craiova nu se vor face disponibilizari de personal, ci se vor crea noi locuri de munca, cumparatorul fiind de acord sa mentina pentru urmatorii 5 ani numarul de angajati de la data semnarii contractului de privatizare (2.635 de persoane). In cateva zile se implinesc cinci ani de la vanzare.

Contractul de privatizare nu a fost respectat de catre cumparator, dar statul roman nu da semne ca intentioneaza sa anuleze privatizarea. Arabii au concediat mai mult de jumatate din angajati si productia s-a diminuat de un numar necunoscut de ori, inchizandu-se sectie dupa sectie. Motivele, evident sunt legate si de proasta administrare a societatii.

Dupa ce suedezul Olof Westman a demisionat de la conducerea Electroputere la inceputul anului 2009, in Consiliul de Administratie au fost numiti Fathi Taher, cetatean iordanian cu domiciliul nementionat, pakistanezul Daruwala Zubair cu cetatenie canadiana si cu domiciliul in Dubai, Manfred Klepacz, cetatean german cu domiciliul in Arabia Saudita, Hans Joachim Schmidt cetatean german cu domiciliul in Germania si cine altul decat expertul contabil Alexandru Bunea, sluga lui Taher si a lui SOV.

Evident ca administrarea societatii o fac Taher si cu Bunea, ceilalti trei avand domiciliile la mii de kilometri. Studiind raportul de politici contabile si note explicative la situatiile financiare pentru anul incheiat la 31 decembrie 2011, constatam ca desi cei care conduc acum Electroputere sustin ca nu au bani si ca trebuie sa concedieze salariatii cu miile, platesc avansuri catre societati afiliate.

Astfel, in raport se mentioneaza: “Avansurile pentru imobilizari corporale acordate includ suma de 3.602.600 RON achitata in 2008 catre Parc Industrial Mija S.A., entitate afiliata, conform contractului de executie de lucrari constructie… Pana la 31 decembrie 2011 lucrarile contractate nu au fost incepute. La 31 decembrie 2011, conducerea Societatii considera avansul acordat pentru imobilizari corporale integral recuperabil si nu a inregistrat ajustari pentru deprecierea acestuia.”

Poftim? Ultima fraza e probabil opera lui Bunea, un profesionist desavarsit. Pentru ca am verificat in datele oficiale de pe www.mfinante.ro si din bilanturile depuse de Parcul Industrial Mija si in perioada 2008-2011, societatea a avut pierdere in fiecare an, aceasta fiind in valoare cumulata de 3064520 lei. Adica cei doi, Taher si Bunea sustin pierderea de la Mija din banii de la Electroputere, concediind mii de oameni. Ca doar din 2008 si pana in 2012 a trecut si termenul de 3 ani de prescriere a datoriei.

Cei doi sunt administratori si la Griro SA si la Electroputere

In data de 22.08.2012, SC GRIRO SA, entitate de asemenea afiliata firmei din Craiova, cheama in judecata Electroputere pentru recuperarea datoriei pe care fabrica o are catre Griro. O luna mai tarziu Griro mai deschide inca un proces Electroputere pentru alta datorie si la termenul din 11 octombrie se solicita conexarea cauzelor si acordarea unui nou termen in vederea solutionarii pe cale amiabila. Adica: Taher cu Bunea in calitate de administratori la Griro explica lui Taher si Bunea in calitate de administratori la Electroputere ca mai bine ar plati de bunavoie ca sa scape de procese. Hai Buneo ca ai imbatranit! Crezi ca asa nu o sa mai fie in dauna celorlalti creditori? Credem ca e momentul sa te pensionezi. Ca tu poti, spre deosebire de Taher.

Fathi Taher este agentul Mossad Abu Aman

Agentul Mossad, descris minutios de generalul in rezerva al SRI Aurel Rogojan in ultima sa lucrare, „Fereastra Serviciilor Secrete“ dar fara a i se dezvalui identitatea, este deconspirat de jurnalistul Victor Roncea, un apropiat al lui Rogojan. Ziaristul preia o intrebare formulata pe 31 octombrie anul trecut in Jurnalul National „Ghici cine e spionul care i-a vandut pe palestinieni Mossad-ului si da tunuri peste tunuri in Romania?“ si raspunde sigur pe el: Fathi Taher. Adica cel mai bogat arab din Romania este de fapt un agent Mossad.

Aurel Rogojan a fost sef de cabinet al sefului Securitatii Iulian Vlad si al neregretatului Radu Timofte, fost sef al SRI si fosta sluga a lui SOV. „Printre agentii serviciilor straine care au parvenit sub protectia oferita de politicienii pe care i-au corupt, sub control extern, se numara si unul dintre cei mai valorosi informatori ai Mossad-ului in lumea araba. O sa-l numim conventional „Abu Aman“„ – scrie Aurel Rogojan in lucrarea sa, „Fereastra Serviciilor Serete“, intr-un fragment intitulat sugestiv „Marii naivi ai operatiunilor acoperite“.

Apoi, incepe descrierea succinta, misterioasa pe alocuri, a acestui James Bond din lumea araba. „De origine iordaniana, cu studiile facute in Egipt, Abu Aman s-a inrolat in reteaua de sustinere financiara a Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, unde s-a ocupat cu traficul de armament ca sursa de finantare a „cauzei palesti­niene“.

O cauza care, intr-o perioada neagra a secolului XX, a generat una dintre cele mai active si mai periculoase ramuri ale terorismului international. Abu Aman a facut afaceri si in Romania, dar a intrat in conflict cu legea in urma implicarii sale intr-un furt si a unei operatiuni de spalare de bani. Autoritatile romane i-au blocat viza de calatorie dar, la interventia lui Yasser Arafat, i s-a ridicat interdictia. Interventia liderului palestinian a fost confirmarea certa a naturii si scopurilor afacerilor lui Abu Aman“.

Desi a oferit destule indicii pentru aflarea identitatii reale a lui Abu Aman, autorul Aurel Rogojan spune ca nu si-a permis totusi sa dezvaluie numele acestuia. „Cei interesati de identitatea personajului Abu Aman trebuie sa inteleaga ca importante ratiuni – in primul rand grija de a nu-i pune viata in pericol – ne impiedica sa o dezvaluim“. Urmeaza apoi descrierea catorva dintre operatiunile lui Abu Aman.

„Dupa 1989, Abu Aman si-a vazut visul cu ochii. inarmat cu o strategie bine adaptata la realitatile romanesti, a fost dirijat sa initieze mari operatiuni de coruptie si punere in dependenta a unor politicieni din intreg spectrul politic ca baza a dezvoltarii afacerilor. in acelasi timp, s-a ocupat in mod special de finantarea campaniilor unui partid considerat antisemit.

Pentru a nu da de banuit, Abu Aman a sponsorizat modernizarea unui spital si a intrat in parteneriat cu persoane asa zis respectabile din lumea afacerilor. Cu o carte de vizita aparent onorabila, Abu Aman s-a infruptat din tortul marilor privatizari“pe un leu“, a incercat devalizarea unui club de fotbal, a tras tunuri si tepe pe unde a putut, nu si-a onorat angajamentele fata de statul roman… dar continua sa prospere.

Politicienii corupti stau si ei bine mersi in fisierele serviciilor straine unde Abu Aman i-a descarcat de povara tradarii“ – spune Aurel Rogojan in cartea sa. Spre finalul dezvaluirii, autorul mai arunca un indiciu din trecutul apropiat al lui Abu Aman, atunci cand afirma ca autoritatile competente ale statului cunosc cazul si vegheaza.“ Vegheaza pe cand Abu Aman demoleaza si valorifica la fier vechi o mare intreprindere, fosta de top pe plan international, acum trecuta la categoria „reconversie functionala din constructie industriala in spatii comerciale si de servicii“.

Alexandru Bunea a manjit-o si pe fie-sa cu bani delapidati din Egipt

Fost inculpat in dosarul FLOTA, Bunea a fost trimis in judecata pentru un prejudiciu ce depasea 300 milioane de dolari ca imputernicit al statului in CA al Petromin, Bunea renunta la functiile publice si se baga sluga la Vintu si Taher, pastrandu-si doar parafa de expert contabil pe care o foloseste doar in interesul stapanilor sai.

Astfel, Bunea este expertul care l-a spalat pe Vintu de mai multe ori, cel mai rasunator caz fiind dosarul FNA-Banca Agricola, recent redeschis de Codruta Kovesi pe motiv ca expertizele erau partinitoare. N-ai fost suficient de bun, bai Buneo, cu exper­tizele tale de c..at, intotdeauna infirmate ulterior: golanashul e trimis in judecata! Au existat cazuri in care Bunea a fost demascat ca si expert incompatibil si acesta s-a retras pe motive medicale: cica are mai multe stenturi. Pana acum i-a mers. Sa vedem ce urmeaza.

Cum aschia nu sare departe de trunchi, fiica lui Bunea a fost partenera de afaceri cu Hussein Salem, unul dintre acolitii dictatorului Hosni Mubarak, arestat pentru deturnare de fonduri publice egiptene.

Raluca Paula Bunea apare in afacerile familiei Salem inca de la inceput. Potrivit jurnalistilor de la Rise Project, terenul pe care s-a construit mall-ul din Pipera, Jollie Ville, a fost vandut in 1999 de catre Mihai Lucian Becali, nepotul lui Gigi Becali, in doua loturi, catre Paula Raluca Bunea si Ioana Lupu.

Dupa trei ani, Paula Bunea incaseaza 97 000 de dolari de la un offshore al lui Salem pentru parcela sa de 1500 de metri, in timp ce „colega“ sa de parcela, Ioana Lupu obtine pentru o suprafata de trei ori mai mare 277 500 de dolari. Paula Bunea, de profesie consul­tant fiscal, a inceput sa presteze diferite servicii pentru firma familiei Salem. Astfel, potrivit jurnalistilor Rise Project, Paula Bunea a devenit reprezentantul firmei Jollie Ville Invest, obtinand autorizatia de constructie a mall-ului de la Primaria Voluntari.

Conform anchetei, Paula Raluca Bunea a fost partenera de afaceristi cu tatal sau, Alexandru Bunea, in trei firme (Audit Consult SRL, Monynvest SA si Raysat SRL). De altfel, dupa ce tatal sau a recomandat-o egiptenilor, pentru afaceri, a trimis-o la colegul sau din dosarul penal „Flota“, primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele – Vranceanu Firea pentru a obtine autorizatia de constructie a mall-ului din Pipera. Si a fost servita cu promptitudine.

Mentionam ca atunci Pandele nu era insurat cu Firea, fiindca primul sot al acesteia traia. S-au casatorit din dragoste, cand acesta aproape se racise.

Asadar fiind fani recunoscuti ai probitatii morale si ai profesionalismului lui Bunea, va recomandam sa ne urmariti in zilele urmatoare cu noi dezvaluiri. Un teasing usor: Bunea, Taher, CSAT.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 253 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics