Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Proiectul Perlan
Fost coleg de facultate la Comert Exterior: „Voiculescule, unde ai fost tu timp de doi ani?“
Aciduzzul | 30 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 285 vizualizari |
(3 voturi )

Petre Boldisor, actualul director al fabricii de covoare de la Cisnadie, vorbeste despre modalitatea in care Securitatea se implica in comertul exterior inainte de 1989. Coleg de facultate la ASE cu magnatul Dan Voiculescu, Boldisor isi pune intrebari cu privire la felul in care s-a imbogatit “Felix” imediat dupa Revolutie si spune ca, prin operatiunile pe care le derula in vremea comunismului, acesta strangea fonduri pentru reteaua de spioni a Securitatii.

“Adevarul”: V-ati folosit sistemul de relatii creat in comunism in afacerile de dupa 1990?

Petre Boldisor: Da, adevarul este ca sistemul de relatii m-a ajutat extraordinar. Recunosc. Eu nu aveam niciun ban si tot capitalul meu au fost relatiile. Relatiile cu negustorii de afara, pentru ca ramai, omu-i om.

Plus relatiile cu fostii colegi, specialistii din Securitate. Nu v-a ajutat si asta in lumea afacerilor dupa 1990?
Nu. Marea majoritate a lumii de afaceri dupa ’90 n-au fost securisti. Cei care au facut bani in acea perioada au fost inconstientii.

De multe ori, in spatele acestor inconstienti erau alti oameni.

Asta e altceva, ca ii foloseau unii. Dar marea majoritate a celor care au facut bani nu sunt securisti. E adevarat, sunt unii, de exemplu Voiculescu, care a fost coleg de facultate cu mine. Am terminat in acelasi an cu el si cu Lucescu.

Care Lucescu?

Marele antrenor. Mircea Lucescu a fost coleg de facultate cu mine la comert exterior si a fost un tip care a facut scoala pe bune, un tip extraordinar. Iar Voiculescu poate sa-mi spuna mie ca n-a fost securist, dar eu stiu ca a terminat in ’69, pe mine m-a repartizat la Romano-Export, pe el l-a repartizat la Vitrocim, la ciment. Eu am facut patru luni armata la Focsani, dupa patru luni am trecut la munca. El a venit dupa doi ani. Voiculescule, unde ai fost tu doi ani? A fost militar la Gradistea, care era una dintre cele mai fantastice scoli de securisti, de spioni. Si el acuma zice ca n-a fost. Am vorbit cu el, zice „Ba, du-te dracu’, tu acuma vrei sa ma dai in gat?” (n.r. – Boldisor rade cu pofta).

El ce facea mai exact?

A tinut o firma care era a Securitatii suta la suta. Si el a facut bani pentru Securitate, lucra mai mult pe comisioane. La Crescent a fost. De exemplu, un client care exporta coloranti in Romania avea de luat de la statul roman 100.000 de dolari. Voiculescu se ducea la el si zicea: „Vrei sa-ti iei banii imediat? Da-mi 30%”. si dadea ala, decat sa stea sa ia banii de la comunisti in cinci ani.

Dar nu lua el banii, el strangea niste fonduri speciale pentru Securitate, pentru ca orice serviciu secret are niste fonduri speciale. Nu era singurul care facea asta, bineinteles. Mai era intreprinderea de Comert Exterior Dunarea, cea mai mare, specializata numai pe asa ceva, plus inca vreo zece firme. Ca sa ai o armata intreaga de spioni iti trebuiau bani. si Voiculescu asta facea, ii finanta pe aia, care, pana la urma, se aflau in slujba statului roman.

Discutia in cazul lui Voiculescu este ce s-a intamplat in momentul Revolutiei cu aceste fonduri secrete pe care le aduna.
Da, nu se stie ce s-a intamplat cu ele si cred ca asta nu o sa afle nimeni.

E de presupus ca au ramas tocmai la cei care le si faceau.

E chiar convingere. De unde a facut Voiculescu una dintre cele mai mari firme de comert exterior? I-a trebuit capital. De unde a avut?

Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics