Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Gata cu scanarea irisului. Acum e la moda scanarea urechilor. Tot pentru identificarea “pozitiva” a teroristilor, bineinteles. Oare ce-or sa ne mai scaneze?!
Aciduzzul | 15 octombrie, 2010 | 0 comentarii | 280 vizualizari |
(2 voturi )

Uitati de amprentele digitale sau de culoarea ochilor. Agentii de securitate din aeroporturi ar putea in curand sa va analizeze forma urechii atunci cand decid daca sa va permita intrarea in tara, informeaza The Telegraph. Cercetatorii au descoperit ca urechile fiecarei persoane au o forma unica si au creat un sistem care este capabil sa le scaneze. Rezultatul poate fi apoi comparat cu o baza de date a formelor de urechi, pentru a identifica posesorul. Ei spera ca sistemul poate fi folosit pentru a fotografia urechea unei persoane in timp ce aceasta trece pe la biroul de control al pasapoartelor. Profesorul Mark Nixon, care a condus echipa de la Scoala de electronica si informatica de la Universitatea din Southampton, a declarat: “In ureche exista o serie intreaga de structuri pe care le puteti folosi pentru a obtine un set de masuratori care sunt specifice la fiecare individ.”

“La datele biometrice apar o multime de probleme atunci cand oamenii imbatranesc. In ceea ce priveste recunoasterea faciala, sistemele sunt deseori induse in eroare de ridurile din coltul ochilor si de alte semne de imbatranire. Urechile, cu toate acestea, isi poarta varsta foarte bine. Ele cresc in proportii si lobul devine un pic mai alungit, dar, in rest, urechile sunt deplin formate din naştere. ”

Multe alte abordari biometrice folosite pentru a identifica oamenii pot fi usor induse in eroare sau sunt dificil de utilizat.

Software-ul de recunoaştere faciala, de exemplu, este adesea pacalit de schimbari de expresie, astfel ca oamenii trebuie sa pastreze o expresie neutra, iar in unele cazuri chiar sa evite purtarea machiajului.

Serviciul de Pasapoarte din Marea Britanie a testat recunoasterea faciala la Aeroportul Standsted in 2008.

Testele de scanare a retinei au fost, de asemenea folosite, dar pentru acestea subiectii trebuie sa se uite direct la un scanner, de aproape.

Tehnica de scanare a urechii foloseste o tehnologie care evidentiaza toate structurile tubulare ale urechii si dimensiunile lor.

Profesorul Nixon considera ca scanarea urechii ar putea avea loc in timp ce pasagerii trec prin punctele de control de securitate, de exemplu prin plasarea unor camere pe fiecare parte a culoarului de trecere, pentru a capta o imagine a urechilor lor.

Toate pasapoartele britanice poarta acum cip-uri care pot stoca informatii biometrice pe ele si ar putea fi adaugate poze cu urechile unei persoane.

Profesorul Nixon si echipa sa au testat 252 imagini de urechi diferite si au descoperit ca sistemul a fost capabil sa potrivească fiecare ureche cu o imagine captata separat, din baza sa de date, cu o precizie de 99%.

Ei au prezentat recent rezultatele lor la a patra Conferinta Internationala de biometrie.

“Amprentarea digitala reprezinta, pentru moment, una dintre cele mai bune modalitati pe care le avem de a identifica un individ “, a spus profesorul Nixon. “Dar la unii oameni nu este atat de eficienta. La brutari si zidari se observa tendinta unor amprente digitale nu prea bine evidentiate, unele protuberante din desenul amprentei tocindu-se.

“Este mai greu sa se intample asta cu urechile, dar exista un lucru care poate aparea in calea captarii imaginii urechilor, si anume parul. In realitate, mă aştept sa nu existe o abordare unica, ci o combinatie a mai multor date biometrice diferite, care pot fi colectate simultan pentru a identifica un individ. ”

Un purtator de cuvant al Dep. securitate interna a spus ca sunt la curent cu tehnologia de identificare a urechii, dar nu iau in considerare introducerea acesteia pentru a fi utilizata cu pasapoartele britanice.

El a spus: “Noi apreciem tehnologia noua si inovatoare, dar aceasta nu este o abordare pe care sa o luam in considerare in acest moment.”

Sursa: Iulian Urban

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9882 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 477 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1242 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics