Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Grupul nababilor romani de pe Coasta de Azur
Aciduzzul | 8 februarie, 2012 | 0 comentarii | 2222 vizualizari |
(1 voturi )

Vlad Dumitras
Bogatii Romaniei se aduna vara in casa lui Adnan Khashoggi, un turco-saudit implicat in imobiliare si comert cu arme, cu vile scumpe si celebre la Mediterana si cu mari afaceri in toate tarile puternice ale Europei si ale Americii. In casa lui Khashoggi s-au reunit pentru discutii secrete si parti in conflict din fostul razboi iugoslav, si factiuni rebele din fosta URSS precum si familia Bin Laden. Fotografia unei doamne cu zulufi si privire inteligenta a defilat pe toate ecranele televizoarelor. Consiliera personala a lui Adriean Videanu juca rolul celui mai pretios functionar al actualei guvernari. Monica Maurer incaseaza 5.000 euro de la Ministerul Economiei si de la alte institutii ale statului in conducerea carora reprezenta Guvernul Romaniei. Intr-o seara, Mihai Gadea se intreba cu insistenta cine este oare Monica Maurer? Ia 220 de milioane lei vechi pe luna, un salariu greu de explicat si aproape imposibil de acoperit prin munca din pozitia de consilier personal, fie si al lui Adriean Videanu!

Beizadelele din lumea noua

Monica Maurer are 34 de ani. Este una din cele doua fiice ale lui Jean Maurer si ale Danei Maurer. Dana Maurer a fost una dintre figurile familiare in lumea protipendadei comuniste. Circula mai ales in zona beizadelelor. Cu Jean Maurer, fiul fostului prim- ministru al Romaniei, Dana Maurer a avut cele doua fete, dupa care a divortat si s-a casatorit cu doctorul Aurel Cernaianu. Familia Cernaianu isi petrece vara pe Coasta de Azur si iarna intr-o casa de la St. Moritz in Elvetia.

Veti spune ce legatura are functia de consilier personal al Monicai Maurer cu viata de huzur a familiei Cernaianu? Abia o asemenea intrebare deschide poarta unui univers pe care presa romana l-a ignorat de mai multa vreme. Pe Coasta de Azur, in fiecare vara, si in Elvetia, in fiecare iarna, familia Cernaianu isi petrece nesfarsitele vacante in compania lui Adriean Videanu.

Alaturi de familia ministrului de la Energie, gaze si marmura, mai participa ca invitati si familia Dragoi, fost reprezentant al grupului englez Balli, proprietara o vreme la Aluminium Tulcea. Dan Dragoi, devenit apropiat al PDL dupa ce o vreme a fost om de casa pe la PSD, a izbutit sa-si plaseze fiul, Bogdan Dragoi, in pozitia de secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice ,unde n-a depasit conditia de ciuca batailor si tinta bascaliei.


Adriean Videanu si Bebe Ionescu

Tot la Cannes si Monte Carlo, in preajma familiei Videanu se mai invart Raul Doicescu, patronul firmei de constructii Bogart, si Bebe Ionescu. Bebe Ionescu, fost director in FPS si tatal celebrului Syda Ionescu (mama se numeste Sidonia si de aici vine numele), este unul si acelasi cu logodnicul Elenei Basescu. Syda Ionescu a fost trimis pe post de consilier la Ambasada Romaniei la Paris si retras in urma scandalului. Bogdan Dragoi ocupa a doua oara functia de secretar de stat. Iar Monica Maurer, fiica Danei Cernaianu si a lui Jean Maurer, a fost numita consilier personal la Ministerul Economiei. Raul Doicescu este cel care in baza prieteniei cu Adriean Videanu a luat contractul de construire a Stadionului National.


Syda Ionescu, alaturi de Elena Basescu

Raul Doicescu a fost si el, ca si constructorul Nicolae Badea, un apropiat al tuturor guvernelor postdecembriste, de la care a obtinut cele mai grase contracte cu statul. Asadar, cel putin trei beizadele din grupul de pe Coasta de Azur au beneficiat de numiri spectaculoase in posturi-cheie. Monica Maurer, Syda Ionescu si Bogdan Dragoi. De fapt, pe croisette si la Monte Carlo s-a constituit un grup politic si economic care ia decizii importante pentru economie, imparte contracte si traieste boiereste la un nivel la care nici marii sefi de banci din Occident nu isi pot permite.


Raul Doicescu si Bebe Ionescu

Grupul acesta inchiriaza destul de frecvent o vila in imprejurimile orasului Nice. Este vorba de vila lui Adnan Khashoggi, inchiriata cu iaht cu tot. Pentru o perioada de doua saptamani, pentru 5 familii, servitori si iaht la dispozitie, vila costa 200.000 de euro. Serviciile secrete din Romania ar trebui sa stie care dintre cei pomeniti si din ce conturi se achita cele 200.000 pe sejur. Cine ar putea ghici din contul cui se achita nota de plata? La vila sau pe iaht sunt invitati prietenii doctorului Cernaianu, ai lui Adriean Videanu sau ai lui Dan Dragoi, alti politicieni si industriasi imbogatiti cu japca in perioada tranzitiei.

Ultrabogatul Cernaianu – una si aceeasi persoana cu impostorul si profesorul Cernaianu?

Cine este doctorul Cernaianu? El a terminat Medicina in Romania, a plecat prin lume, a ajuns si director administrativ al unui spital din SUA. Cand se prezinta, Aurel Cernaianu se recomanda ca fiind profesor, mdesi prin America nu mai calca, iar personalul de la spitalul administrat de el ii poarta o amintire demna de o declaratie la politie. Doctorul Cernaianu este personaj si in Romania. A fost aproape de toti premierii si ministrii cu legaturi in lumea beizadelelor bucurestene. De la Petre Roman la Calin Popescu Tariceanu (prieten din copilarie cu Dana Maurer), de la Mircea Beuran la Adriean Videanu, a trecut pe la toti, reusind sa-i impacheteze cu imaginatia sa de impostor.

Doctorul Aurel Cernaianu isi face viata de vara pe croisette si se lauda cu colectia sa de Bentley, cu petrecerile de la vila Khashoggi, cu spitalele construite in Rusia (nimeni n-a putut sa afle daca este vorba de un fapt adevarat sau de o fantezie vinatoreasca). Un lucru este cert. Doctorul Cernaianu a devenit bogat dupa ce in anul 1999 a dirijat cu abilitate, din postura de consultant, achizitii de echipamente medicale de 250 de milioane de euro, achizitii organizate de Ministerul Sanatatii.

Atunci ministru era Hajdu Gabor, cel care a pastorit ultimul mare import de aparatura medicala din anii de dupa 1989. Din pacate, multe din aparete cumparate atunci mai zac in colete prin subsolurile spitalelor si nu folosesc la nimic. nAurel Cernaianu, in schimb, a prosperat, publica si carti de chirurgie, desi petrecerile de pe Coasta de Azur si de la St. Moritz nu-i prea lasa timp pentru scris, cercetare, profesorat sau chiar calatorii in America si Romania.

Cat costa vacantele familiei Videanu?

La Cannes, toate familiile, instarite si pe drama economiei romanesti, o tin intr-o petrecere pe vas sau in restaurante scumpe. O masa a grupului oscileaza intre 10.000 si 25.000 de euro. Un apartament la hotelul Martinez din Cannes, unde sta Adreian Videanu pe timpul verii, costa cam 2.500-3.000 euro pe noapte. Pentru o vacanta de doua saptamani, apartamentul cu mic dejun costa aproximativ 30.000 de euro. Daca mai luam in calcul una sau doua mese bogate, numai familia Videanu sparge 50.000 de euro in doua saptamani.


Adriean Videanu si Dan Dragoi

Cam tot atata si companionii sai, dintre care unii se intind la sume mult mai mari. Asta intr-un sejur pe Coasta de Azur. De regula face doua pe vara, plus unul de iarna la Saint Moritz, cea mai snoaba si mai scumpa statiune de schi din lume. Bunaoara, in iarna care a trecut, familia Videanu a locuit la Hotelul Kulm. Stiti care sunt preturile pentru un apartament la Kulm Hotel? Tot intre 2.500-3000 de euro! Tot 5-7 familii de romani il insotesc, tot cu doctorul Cernaianu, care se lauda cu o vila in Saint Moritz si cu ceilalti apropiati ai petrecerilor de pe Coasta de Azur.

Ei bine, nu vi se pare firesc ca Monica Maurer sa devina consilier personal al ministrului plecat in vacanta cu mama si cu tatal vitreg? Nu vi se pare normal ca in timp ce Adrian Videanu joaca table pe Coasta de Azur cu Bebe Ionescu, fiul acestuia sa primeasca decizie de consilier la Ambasada de la Paris? Sau Bogdan Dragoi, bascalia fetelor din Dorobanti, sa devina si el secretar de stat la Finante? Pustiul inca bezmetic in materie de finante este cel care a semnat hartiile pentru ca grupul Mitall Steel sa scape de o ultima plata de 20 de milioane de dolari catre statul roman. De fapt, o multime dintre consuli, consilieri, secretari si consilieri personali au aparenta unor recompense acordate cu generozitate de Adriean Videanu pentru prietenii sai de vacanta.

Despre averile si calatoriile Monicai Maurer

Este suficient sa citim declaratia de avere a Monicai Maurer. A primit 10.000 de dolari pentru scoala celor doi copii, a mai primit 50.000 de dolari donatie de la familia sa, Dana Cernaianu (Maurer) si Aurel Cernaianu, a castigat si de la restaurantul Barka din Piata Domenii, pe care l-a detinut impreuna cu sotul ei, Krishan Georges, 120.000 de euro.


Doua odrasle sub protectia ministrului: Monica Maurer si Bogdan Dragoi / Foto: Agerpres

In acelasi timp, Monica Maurer mai detine si o companie de IT care i-a adus in 2008 peste 70.000 de dolari. Plus doua proprietati, una de 143 metri patrati in Bucuresti si o alta mai generoasa la Snagov de nu mai putin de 1.824 metri patrati, un Audi si un BMW, obiecte de arta de 100.000 de euro, bijuterii de 60.000 de euro. Detine si mici economii in banci de 26.000 de dolari si de 15.000 de lei. Mai detine Clubul Snagov Contry in Romania si firma MJM Biotech in SUA.

Din cand in cand, dupa ce oboseste de munca de la minister si prin Consiliile de administratie, Monica Maurer pleaca la Cannes sau la Saint Moritz, la familia sa pentru a-si incarca motoarele. Si apoi se intoarce la Bucuresti pentru a „trudi” la relansarea economiei romanesti!

Monica Maurer, la nunta lui Andronic, consilierul de campanie al lui Basescu

Ziarul CanCan remarca prezenta consilierei ministrului economiei la nunta consilierului presedintelui tarii: “Dan Andronic, sfetnic, de-a lungul timpului, al lui Basescu, Nastase, Tariceanu si al altora, si-a pus din nou pirostriile, duminica, la hotelul Vista Palace din Monte Carlo, aleasa inimii sale fiind Monica Comsea, o tanara avocata, apropiata a sotiei premierului. La nunta au participat, pe langa parintii celor doi, premierul Tariceanu, Adrian Nastase, Serban Mihailescu, Miron Mitrea, Cristian Burci, Catalin Harnagea, Dorin Marian, Razvan Petrovici, Cosmin Guta, Radu Timofte, Monica Maurer (…)”.

Cine este Adnan Khashoggi?


De la Bin Laden la CIA, prin comertul cu arme

Adnan Khashoggi, 76 de ani, este un celebru comerciant de armament, care a intermediat contractele cu Arabia Saudita semnate de companiile americane Lockheed Martin (constructorul F16), Raytheon (constructorul sistemului antiracheta SM-3) si Northrop Grumman.

Khashoggi a intermediat si afacerea Iran-Contra, prin care administratia Reagan a vandut in secret arme Iranului, pentru a finanta fortele antisandiniste din Nicaragua. El si-a mascat conturile in banci din Elvetia si Liechtenstein si a avut legaturi cu ofiteri CIA precum Kermit Roosevelt sau cu afaceristul Bebe Rebozo, un apropiat al presedintelui Richard Nixon. A lucrat ca intermediar si pentru liderul libian Muammar Ghaddafi.


Fotografii ale unuia dintre iahturile lui Adnan Khashoggi

In 1980, Khashoggi a devenit proprietarul celui mai mare iaht din lume. In 1988 a fost arestat in Elvetia pentru ca si-a ascuns conturile. A fost transferat in SUA, unde a fost achitat de acuzatia de frauda, alaturi de Imelda Marcos.

Tatal lui Adnan Khashoggi a avut origini basce si turcesti si s-a stabilit in Arabia Saudita, unde a devenit medicul regelui, dar si al familiei lui Ossama bin Laden. Sora sa este mama lui Dodi al-Fayed, iubitul printesei Diana, alaturi de care a murit in accidentul din 1997. Dupa atacurile de la 11 septembrie, conturile sale din SUA au fost inghetate. In 2003, inainte de invazia SUA in Irak, Khashoggi s-a intalnit cu Richard Perle, seful Comitetului Militar Consultativ al presedintelui Bush si fost oficial al administratiei Reagan.

Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics