Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Criza zilei
Hai sa integram tacit si tiganii free-lancer! Senatorii “fermecati” vor sa legifereze vrajitoria, ghicitul si dezlegarea de farmece (Saccsiv)
Aciduzzul | 9 noiembrie, 2010 | 1 comentarii | 136 vizualizari |
(1 voturi )

Senatorii au adoptat, luni, în mod tacit, o iniţiativă legislativă a unui grup de deputaţi democrat-liberali care propun legiferarea practicilor oculte în care se includ vrăjitoria, ghicitul şi farmecele. Motivaţia principală a parlamentarilor care au iniţiat această lege este aceea a protecţiei cetăţenilor naivi, care pot fi vulnerabili în faţa escrocilor ce pretind a avea puteri supranaturale. Cei care practică această meserie vor fi obligaţi să emită chitanţă şi factură celor ce le solicită serviciile şi, implicit, să plătească impozit pentru câştigurile lor. În cazul în care promisiunile făcute clienţilor nu se împlinesc, aceştia se pot adresa instanţei, prezentând ca dovezi chitanţa şi factura primite.

Ghicitul şi magia, noi profesii liberale

În proiectul de lege se arată că practicile de ghicitorie “nu sunt integrate în sistemul principal al servicilor oferite populaţiei şi au la bază doar teoriile, credinţele şi experienţele empirice ale aşa-ziselor clar-văzătoare în prezicerea viitorului, tămăduire de boli şi alte afecţiuni sufleteşti”.

Iniţiatorii propun ca pentru acest domeniu, în cazul în care nu există, să se creeze standarde ocupaţionale şi definesc noţiunile de “ghicitor”, “practică ocultă”, “vrăjitorie” şi “farmece”.

În proiect se mai propune ca activităţile de ghicit şi magie să fi încadrate în nomenclatorul profesiilor liberale iar persoanele care exercită activităţi de ghicit şi magie să fie obligate să posede autorizaţie de liberă practică.

Dacă această iniţiativă ar fi adoptată şi de Camera Deputaţilor, practicianul din domeniul ocult ar fi obligat să adere la o organizaţie profesională specifică, care ar avea obligaţia ca, la înfiinţare, să stabilească obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adăugată.

Vrăjitoarele, puse să taie chitanţă şi să plătească impozit

Contactat de gândul, iniţiatorul principal al legii în cauză, deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu ne-a declarat că se bucură că proiectul său a fost adoptat, chiar şi în manieră tacită. Acesta susţine că, în realitate, senatorii ar fi fost de acord cu ea, dar le-a fost teamă de posibile influenţe negative în cazul în care şi-ar fi exprimat deschis votul: “Eu am vorbit cu colegii mei de la Senat şi mi-au spus că au lăsat-o aşa, să treacă tacit, pentru că le-a fost frică de blesteme, ştiu eu?! Acum legea va veni la noi, la Cameră, unde va beneficia de o dezbatere serioasă şi avem speranţe mari”.

Popoviciu ne-a declarat că, înaintea înaintării respectivului proiect legislativ la Senat, s-a consultat cu “adevăratele vrăjitoare” şi a primit acordul lor, fiindcă şi ele ar vrea să fie protejate de impostori. Deputatul le-a recomandat celor ce apelaează la astfel de servicii să ceară chitanţă şi factură, pe care le-ar putea folosi în instanţă, în caz de escrocherie: “Legea a fost gândită ca o protecţie atât a cetăţenilor, cât şi a celor ce spun că deţin puteri paranormale.

Vrăjitoarele trebuie să aibă certificat de liberă practică şi să taie chitanţă. Dacă cetăţeanul solicită factură şi chitanţă, persoana căreia I se adresează va plăti impozit dacă rezolvă problema. Dar dacă nu o rezolvă, poate ajunge în instanţă. Sigur că e greu de cuantificat de unde începe înşelăciunea, dar dacă spune că-ţi aduce soţul înapoi în trei luni, iar domnul nu vine, atunci are o problemă”.

Sursa: Saccsiv

Sursa Foto: Gandul

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 371 vizualizari | 1 vot

  Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

  Autor: Aciduzzul | 29 mai, 2013 | 0 comentarii | 309 vizualizari | 4 voturi

  Autor: Aciduzzul | 25 mai, 2013 | 2 comentarii | 342 vizualizari | 1 vot

  Acum ceva timp mă plimbam pe străzile Londrei şi îmi aduc aminte de un aspect, care m-a frapat. Deşi eram într-o capitală europeană, aveam senzaţia că am ajuns din greşeală în Asia. Eram singurul alb într-o mare de indieni. Trecând spre strada următoare am dat numai peste negrii şi musulmani. Toate acestea în apropierea Hyde […]

  Autor: Aciduzzul | 10 mai, 2013 | 3 comentarii | 451 vizualizari | 4 voturi

  Adjunctul ministrului de externe sirian Faisal Mekdad a declarat duminica, ca atacurile israeliene asupra unor obiective de pe teritoriul sirian sunt o declaratie de razboi la adresa tarii sale. In acelasi ton cu declaratile adjunctului ministrului de externe sirian, presa iraniana si cea ruseasca anuntau posibile atacuri asupra Israelului venite din partea Hezbollah si nu […]

  Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

  Susanne Posel The UN warns that global food stores like grains are depleting at an expediential rate and when combined with failing harvests, there will be a food crisis in 2013. The UN Food and Agriculture Organization (FAO) explain that “we’ve not been producing as much as we are consuming. That is why stocks are […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics