Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Delir Schizofren! Cum isi gasesc companiile biochimice oligofreni, scuzati, agricultori locali “de top”, pe care sa-i prinda in hora OMG – “Pioneer Farmer’s Club – o forma de incurajare si fidelizare a fermierilor”
Aciduzzul | 25 februarie, 2011 | 2 comentarii | 708 vizualizari |
(8 voturi )

Monopolul alimentar, controlul ciclurilor alimentare “from field to fork” ar fi, evident, o utopie daca nu s-ar gasi “agricultori” care sa cumpere patentele pentru Organismele Modificate Genetic (OMG), si, care, sa intre, astfel, in hora OMG, contribuind activ la holocaustul genetic mondial a carui amploare este direct proportionala cu profiturile marilor companii biochimice. Un exemplu de acest fel este ilustrat in Revista Ferma, care, ce sa faca, mananca si ea o paine sarmana cu OMG. Desi probabil, va va veni greu sa credeti ce cititi cu ochii dumneavoastra, o sa aflati aici de primul Club Pioneer din Romania, infiintat, “intr-un cadru natural de exceptie”, la Moeciu – Pioneer Farmer’s Club (sic!) Veti afla, de asemenea, noutati despre ultimul “catalog de produse”, pentru 2011, in materie de porumb si floarea soarelui (de parca sunt prezentate ultimele versiuni BMW sau Mercedes-Benz).

De asemeanea, va veti face o idee despre mentalitatea, pur si simplu anti-viata, care transpare din sloganul Pioneer – “Stiinta care are menirea de a aduce succesul” ?!!!. Succesul financiar, desigur…

Veti mai afla tot acum ca Romania este (cum altfel) prima tara din Europa unde este deschis un astfel de “club” prin care fermierii “se bucura de produsele Pioneer si de rezultate” (aici puteau macar sa adapteze mesajul la publicul romanesc care, fie vorba intre noi, nu prea percuteaza la propaganda oligofren-style made in USA-n.r.)

Evident, “orice fermier care achizitioneaza produse Pioneer poate deveni membru al acestui club elitist. Cu alte cuvinte, compania doreste sa isi fidelizeze cei peste 70 de mii de cumparatori de produse si sa atraga si agricultori care nu folosesc samanta hibrida”.

Daca, insa, nu reusiti sa deveniti membru Pioneer’s Club pana la safarsitul lunii aprilie 2011, nu disperati! Pioneer, in marinimia sa, va mai da o sansa, de care ati face bine sa profitati:

“Calitatea de membru se poate dobandi la sfarsitul lunii aprilie 2011, cand se va fi incheiat inregistrarea comenzilor de seminte pentru anul agricol 2011, cel putin pentru porumb si floarea soarelui. Cine nu va reusi sa devina membru pana la atunci, are aceasta posibilitate in lunile august sau septembrie, cand vor achizitiona samanta de rapita”.

Programul are, bineinteles, mai multe nivele “de fidelizare” in functie de nivelul prostiei, scuzati, generozitatii, agricultorilor.

“Programul Pioneer Farmer’s Club are concepute patru categorii de membri cu avantaje diferite: platinum, gold, silver si parteneri (dealerii)”.

Pioneer si-a propus pentru 2011 sa prinda cel putin 325 de prosti, scuzati, am vrut sa spunem “agricultori de top”:

“Compania si-a propus ca, din intreg publicul caruia i se adreseaza, pe parcursul anului 2011, Pioneer Farmer’s Club sa detina cel putin 25 membri platinum (fermieri care lucreaza cel putin cinci mii de ha), 100 membri gold (cel putin 15 mii ha) si peste 200 membri silver (cel putin o mie de ha). „Va fi un club al fermierilor de top, care folosesc tehnologie si care fac reale investitii in dezvoltarea agriculturii”.

Ceea ce urmeaza este HALUCINANT. Deja Romania cultiva, pe sest, cu sfidarea normelor UE, 800.000 de hectare de floarea soarelui dintr-un total de 2,3 milioane de hectare, potrivit Pioneer. Acest lucru este strigator la cer, in opinia Pioneer, pentru ca, nu-i asa, restul suprafetelor sunt cultivate cu “samanta pe care fermierii o pastreaza din recolta peste iarna in spatii inadecvate”. (sic!!)

“Ca exemplu, din 2,3 milioane ha cultivate cu floarea soarelui, numai 800 de mii sunt cultivate cu samanta hibrida de calitate, restul fiind cu samanta pe care fermierii o pastreaza din recolta peste iarna in spatii inadecvate. Asa se explica media mica la nivel national la productia pe hectar”.

Asadar, ar trebui sa intelegeti, ca va bucurati deja de binefacerile curative ale uleiului floarea soarelui OMG pe care il aruncati cu voluptate in tigaie, bineinteles fara sa stiti, pentru ca, nu-i asa, va complaceti intr-o ignoranta crasa.

Si, ca nu cumva sa va treaca prin cap ca mai puteti scapa dupa ce ati devenit membru in clubul select al Pioneer! Compania va transmite intr-o doara, intr-o insiruire de alte lucruri ca, da, foloseste “markeri moleculari”. Adica exista in celula OMG-ului “semnatura” Pioneer si, astfel, compania va poate cere birul anual pentru patentul detinut pentru “inventia” sa. In acest caz, semintele de floarea soarelui Pioneer…

“Cercetarile companiei au facut ca aceasta perioada sa fie scurtata la 3 ani datorita catorva actiuni: pepiniere de iarna, obtinerea de haploizi dubli, selectia semintelor asistata cu laser, folosirea de markeri moleculari, precizie fenotipica”.

Si, ca sa vedeti cat de “prost si lenes” este Doamne Doamne care n-a scos pe piata, de la facerea lumii si pana acum decat, ia, acolo o mana de produse agricole, si alea, de calitate slaba, Pioneer, prin specialistii sai ochelaristi, ca si prietenii de la Monsanto sau BASF, scoate versiuni noi pe banda rulanta in fiecare an, mai ceva decat noile versiuni de masini de lux.

“Cei mai vanduti si productivi hibrizi, in functie de categorie sunt: la porumb: A24, Ribera, Florencia, PN 12, D81, Y12; la floarea soarelui: E83, E 71, A 83, A89, A90. Pioneer lanseaza hibrizi adaptati fiecarei zone de cultivare, fiecare produs fiind scos pe piata numai daca este superior produsului anterior. Astfel pentru anul agricol, 2011 compania anunta ca noutati: la porumb P9025 FAO 300, P9578 FAO 350, P9494 FAO 350, la floarea soarelui PR64F50, PR64F66, P64LE19 si P64LE20, iar pentru rapita, PR46W22, PR46W29 si PR46W30”.

De remarcat ca exista o CONSPIRATIE A BANDITILOR, in sensul ca Monsanto, care aduce in Romania delicioase sortimente de soia si porumb modificate genetic, nu prea se calca pe picioare cu Pioneer, care s-a specializat pe floarea soarelui, rapita si porumb. Cu atat mai putin cu BASF care s-a specializat pe Initium (Zamporo si Enervin) – pesticide folosite pentru cartofi, ceapa, rosii, castraveti si struguri. Asadar, tortul a fost impartit “cinstit” in Romania lui Valeriu (Timur) Tabara.

Iata mai jos DELIRUL FESTIVIST-OLIGOFREN, putin cam libidinos, dupa gustul nostru, din Revista Ferma, care, mananca si ea o paine amarata cu OMG si care va cam vrea modificati genetic. Recunoastem cu putina mahnire ca am fi vrut sa participam la evenimentul inaugural, ca sa impartasim bucuria participantilor, dar, in mod absolut inexplicabil, nu am fost invitati:

“In zi de sarbatoare nationala, compania Pioneer Hi-Bred a lansat, la Moeciu, un concept nou pentru fermierii romani: Pioneer Farmer’s Club. Intr-un cadru natural de exceptie, timp de doua zile, cei peste 130 de fermieri veniti aici din toata tara au aflat planurile de viitor ale companiei atat in ceea ce priveste noile produse si servicii pe care le va lansa in 2011, cat si programul de fidelizare intitulat Clubul fermierilor.

Cu aceasta ocazie, compania a lansat catalogul de produse pentru 2011, cu noutatile absolute pentru cele doua produse pentru care este lider national, porumb si floarea soarelui, dar si pentru rapita, cultura la care, dupa doar trei ani de promovare, s-au pozitionat pe locul doi.
La eveniment au participat fermieri din toate ariile de vanzare ale companiei, de diferite marimi (suprafete lucrate) si indiferent de tipul de cultura, dealeri si distribuitori ai produselor Pioneer.

Conceptul Pioneer Farmer’s Club

Am putea spune ca Pioneer trece printr-o noua etapa de identitate si de pozitionare pe piata, deoarece in acest moment a anuntat si modificarea sloganului companiei. „Sloganul care a insotit atatia ani compania, va fi inlocuita de anul viitor cu un concept nou care va fi pastrat in limba engleza (“Stiinta care are menirea de a aduce succesul”).

Prin acest slogan ne readucem aminte de inceputurile companiei, inca de la 1927, cand a inceput ameliorarea porumbului si dezvoltarea bancii de gene pe care o amplificam an de an” a declarat Maria Cirja (foto), director tehnic si marketing in cadrul companiei.

Proiectul Pioneer Farmer’s Club exista de multa vreme in SUA, iar acum a trecut oceanul si a fost adoptat de cateva dintre tarile din vestul Europei, printre care si Germania, unde este cunoscut sub sintagma de „Pioneer Business Club”, fiind dedicat mai mult distribuitorilor si vanzatorilor de produse Pioneer.

Romania este prima tara din Europa de Est care preia si dezvolta acest concept. „L-am intitulat Pioneer Farmer’s Club, pentru ca vrem ca membrii acestui club sa fie fermierii, ei fiind cei care sa bucura de produsele noastre si de rezultate. Distribuitorii si dealerii vor fi prezenti ca membri de onoare”, a adaugat Maria Cirja.

Accesarea programului

Orice fermier care achizitioneaza produse Pioneer poate deveni membru al acestui club elitist. Cu alte cuvinte, compania doreste sa isi fidelizeze cei peste 70 de mii de cumparatori de produse si sa atraga si agricultori care nu folosesc samanta hibrida.

Calitatea de membru se poate dobandi la sfarsitul lunii aprilie 2011, cand se va fi incheiat inregistrarea comenzilor de seminte pentru anul agricol 2011, cel putin pentru porumb si floarea soarelui. Cine nu va reusi sa devina membru pana la atunci, are aceasta posibilitate in lunile august sau septembrie, cand vor achizitiona samanta de rapita.

„Vrem ca acest club sa devina cea mai mare asociere in domeniul agrar. Propunem un program destinat fermierilor activi. Va fi o platforma comuna cu beneficii pentru fermieri si pentru dezvoltarea companiei, deoarece vrem sa ne dezvoltam impreuna cu fermierii beneficiari ai tehnologiei noastre”, a declarat Maria Cirja.

Calificarea membrilor se va face incepand cu ianuarie 2011, in functie de cantitatea de samanta contractata pentru 2011 (floare si porumb – aprilie 2011, rapita – septembrie 2011), dar si in functie de continuitatea si stabilitatea in relatia comerciala cu Pioneer in ultimii 5 ani.

Programul Pioneer Farmer’s Club are concepute patru categorii de membri cu avantaje diferite: platinum, gold, silver si parteneri (dealerii).
Odata inscris, fermierul va avea un user si a o parola personalizate cu care va avea acces la platforma virtuala web a clubului, unde gaseste informatii despre produse, evenimente ale companiei etc. La inscriere, fermierii vor primi un card de membru personalizat.

Trimestrial se va edita un ziar, distribuit atat electronic cat si prin posta, la domiciliul fermierului.

Cel putin 325 fermieri de top

Compania si-a propus ca din intreg publicul caruia i se adreseaza, pe parcursul anului 2011, Pioneer Farmer’s Club sa detina cel putin 25 membri platinum (fermieri care lucreaza cel putin cinci mii de ha), 100 membri gold (cel putin 15 mii ha) si peste 200 membri silver (cel putin o mie de ha). „Va fi un club al fermierilor de top, care folosesc tehnologie si care fac reale investitii in dezvoltarea agriculturii.

Ca exemplu, din 2,3 milioane ha cultivate cu floarea soarelui, numai 800 de mii sunt cultivate cu samanta hibrida de calitate, restul fiind cu samanta pe care fermierii o pastreaza din recolta peste iarna in spatii inadecvate. Asa se explica media mica la nivel national la productia pe hectar.

In acest moment ponderea intre nivelul de folosire de samanta hibrida si samanta “salvata din productie” este de 45 la 55%. Dorim sa ii incurajam pe cei care se afla in a doua categorie sa inceapa sa foloseasca samanta de calitate pentru a vedea beneficiul economic pe care il pot obtine. Media de productie nationala la ha pentru porumb a fost de 4,2 tone, iar in ultimii 10 ani nu s-a depasit 3,5 tone.

Trebuie remarcata diferenta pana la performanta unui hibrid care poate aduce o recolta de 10 tone”, a concluzionat Maria Cirja.

De asemenea, reprezentantii Pioneer urmaresc ca prin acest program „sa ajutam fermierii care astazi au 200-300 de hectare, sa devina in zece ani fermieri care lucreaza 2-3 mii de hectare”, a completat Jean Ionescu, director vanzari Romania Sud.

Hibrizi la fel de performanti si in 2011

Din 2002 pana in prezent compania a investit in cercetare peste 700 milioane de dolari, ceea ce insemna, pana nu de mult, doar un singur ciclu de sapte ani de ameliorare a unui hibrid.

Cercetarile companiei au facut ca aceasta perioada sa fie scurtata la 3 ani datorita catorva actiuni: pepiniere de iarna, obtinerea de haploizi dubli, selectia semintelor asistata cu laser, folosirea de markeri moleculari, precizie fenotipica.

In Europa de Est, compania Pioneer are peste 250 de agronomi angajati in procesul de productie a samantei de calitate in loturi demonstrative din toata lumea, iar in Romania sunt peste 400 de astfel de loturi.

Intre tarile Europei de Est, in Romania Pioneer este lider de piata cu 35% la porumb, 49% la floarea soarelui, iar la rapita se afla pe locul doi, cu 20%.

Cei mai vanduti si productivi hibrizi, in functie de categorie sunt: la porumb: A24, Ribera, Florencia, PN 12, D81, Y12; la floarea soarelui: E83, E 71, A 83, A89, A90. Pioneer lanseaza hibrizi adaptati fiecarei zone de cultivare, fiecare produs fiind scos pe piata numai daca este superior produsului anterior.

Astfel pentru anul agricol, 2011 compania anunta ca noutati: la porumb P9025 FAO 300, P9578 FAO 350, P9494 FAO 350, la floarea soarelui PR64F50, PR64F66, P64LE19 si P64LE20, iar pentru rapita, PR46W22, PR46W29 si PR46W30.

BENEFICII NENUMARATE, DAR SI PERSONALIZATE (sic??!!!)

Fiecare fermier care va avea calitatea de membru al Pioneer Farmer’s Club va avea urmatoarele avantaje generale: preturi speciale, mai ales la genetica noua; acces la intalnirile regionale ale clubului, la informatii specializate, la portalul web; conditii financiare speciale; intalniri cu oficiali locali sau guvernamentali si cu specialisti straini; traininguri de management; comunicare permanenta.

In afara acestor beneficii generale pentru toti membrii, in functie de categorie, mai exista beneficii personalizate:

platinum: gratuit 25 de saci din genetica noua, participarea la evenimentul VIP in prezenta familiei Regale din aprilie 2011, o croaziera pe Marea Neagra in iulie 2011, intalnirea cu toti membrii clubului la Targu Mures, noiembrie 2011, o statie meteo cu softul adecvat;

gold: gratuit 10 saci din genetica noua, un weekend gratuit la Marea Neagra, participarea la concursul de veliere si o cina lipoveneasca, in iunie 2011;

silver: gratuit 5 saci din genetica noua, un weekend la Poiana Brasov sau Azuga in ianuarie 2012.

Incadrarea intr-o categorie sau alta este data de numarul de saci de seminte comandati, indiferent de tipul de produse: Platinum – minim 500 de saci de seminte; Gold – minim 250 de saci de seminte; Silver – minim 100 saci de seminte.

Astfel, daca un fermier va comanda 200 de saci de porumb sau de floare va deveni membru silver, dar daca pana la sfarsitul anului va mai comanda inca 50 de saci de rapita va fi trecut in categoria gold.

NOUA TITULATURA A PRODUSELOR

In catalogul de produse 2011, un lucru demn de retinut pentru fermieri este modificarea titulaturii pentru unele produse. Exemplificam pe denumirea hibridului de porumb P95 78 E:

P – de la Pioneer,
9 – de la porumb,
5 – de la grupa de maturitate,
78 – sunt alese aleator din intervalul 0-99
E – caracteristica hibridului.

Sursa: Revista Ferma

2 Comments

    Adauga un comentariu!

    Nume (necesar)

    Website


    *

    Editoriale din aceeasi categorie

    Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

    Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 355 vizualizari | 5 voturi

    Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

    Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 432 vizualizari | 1 vot

    Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

    Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

    Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

    Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

    Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

    Ofera o donatie
    Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
    fii aproape de noi
    Conferinta_AGROstandard
    PUB
    web design profesionist
    Red Moon Media
    CAMPANII bp
    Atitudine Contemporana
    Televiziunea Copiilor
    Le Pre
    1984 George Orwell
    Televiziunea Copiilor
    piata BIO
    alimente organice
    internet manipulation techniques
    Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
    bad politics

    2009 - 2023 © BadPolitics