Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Lista integrala a coloneilor regimului Basescu-Oprea: “Elan” Schwartzenberg, “Andi” Lazescu, MR Ungureanu, LC Kovesi, Mugur Isarescu, Aliodor Manolea…Lista coloneilor de carton ai lui Oprea (documente oficiale)
Aciduzzul | 4 august, 2012 | 0 comentarii | 817 vizualizari |
(3 voturi )

Ministerul Apararii a dat publicitatii lista cu persoanele avansate in grad ilegal in perioada mandatului ministrului Gabriel Oprea. Printre persoanele care apar in documentele date publicitatii de MApn se afla guvernatorul Mugur Isarescu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruta Kovesi, fostul sef ANAF, Sorin Blejnar si psihoterapeutul Aliodor Manolea. Comisia constituita in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. M 66 din 22 iunie 2012, cu atributii in verificarea modului de acordare a gradelor si inaintare in grad a militarilor in rezerva, in perioada 2010-2012, a finalizat verificarea acordarii gradelor militare in anul 2012, respectiv 2011, rezultatele fiind urmatoarele:

In cursul anului 2012 au fost 205 cazuri de avansari sau acordari de grade in rezerva, din care:

– 19 situatii de acordare de grade in rezerva, din care 16 nu indeplinesc conditiile legale, reprezentând 84,2% din total;
– 186 de situatii de inaintari in grad in rezerva, din care 77 nu indeplinesc conditiile legale, reprezentând 41,4% din total.
in cursul anului 2011 au fost 1.257 de cazuri de avansari sau acordari de grade in rezerva, din care:
– 534 de situatii de acordare de grade in rezerva, din care 426 nu indeplinesc conditiile legale, reprezentând 79,7% din total;
– 723 de situatii de inaintari in grad in rezerva, din care 316 nu indeplinesc conditiile legale, reprezentând 43,7% din total.

In toate situatiile a fost constatata nerespectarea conditiilor prevazute in Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, si in „Normele privind sistemul de gestiune a resurselor umane in Armata României”, aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M 105/2002.

Precizam ca aceasta comisie a realizat o analiza statistica a numarului de grade acordate si a temeiului legal si nu o analiza a persoanelor care au beneficiat de acordarea de grade.

Prin ordin al ministrului apararii nationale, perioada de verificare a gradelor a fost extinsa pâna in anul 1990. Situatia nominala a persoanelor in cazul carora s-au constat nereguli a fost inaintata, de catre comisie, ministrului apararii nationale, care va dispune, in consecinta, masurile care se impun.

2012 – Avansari in rezerva

2012 – Acordari grade in rezerva

2011 – Avansari in rezerva

2011 – Acordari grade in rezerva

Totodata, in situatia prezentata de Ministerul Apararii pentru avansarile in grad din 2011 mai figureaza primarul Buzaului, Constantin Boscodeala (de la locotenent la capitan), senatorul independent Chirvasuta Laurentiu (de la locotenent-colonel, la colonel), fostul primar de Botosani Catalin Flutur (de la sublocotenent la colonel), dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur (de la locotenent –colonel la colonel).

In plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Tirgu Jiu, Florin Circiumaru (de la locotenent-colonel la colonel), fostul sef al ANI, Catalin Macovei (de la maior la locotenent-colonel), fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu (de la locotenent-colonel la colonel), fostul sef al TVR, Alexandru “Andi” Lazescu (de la locotenent la colonel), senatorul UNPR Ovidius Marcutianu (de la sublocotenent la locotenent-colonel), fostul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu (de la maior la locotenent-colonel), deputatul Dan Ilie Morega (de la locotenent la colonel), deputatul Eugen Nicolicea (de la locotenent-colonel la colonel).

De asemenea, procurorul sef al DIICOT, Codrut Olaru, a fost avansat de la gradul ca caporal, la cel de locotenet colonel. Ulterior, i-au mai fost acordate grade in rezeva ajungând colonel.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov (de la sublocotenent la maior). si fostul director Metrorex, Gheorghe Udriste, a obtinut gradul militar de colonel, dupa ce fusese locotenent.

Totodata, in 2011 au mai fost acordate grade si fostului ministru de Finante, Bogdan Dragoi (absolvent de studii superioare devenit maior), deputatului Nicolae Paun (de la soldat la locotenent colonel), senatorului PDL Ion Ruset (de la caporal la colonel) si deputatului PDL Alin Trasculescu (de la fruntas la locotenent-colonel). De asemenea, in lista inaintarilor in grad in rezerva din 2012 mai apar fostul presedinte al CJ Iasi, Constantin Simirad, care din sublocotenent a devenit colonel, dar si fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, devenit din locotenent-colonel, colonel.

Pe lista celor care au primit grade in rezerva in 2012 apare Emilian “Elan” Bernandini Schwartzenberg, care a devenit, de la absolvent de studii superioare, locotenent colonel. si realizatorul TV Vlad Enachescu a obtinut grade militare, in 2011 ajungând de la absolvent sublocotenent.

De asemenea, fosti membri ai echipei de fotbal Steaua – generatia ’86, apar pe listele cu avansari in grad cu nereguli din 2011. Este vorba de Miodrag Belodedici (de la locotenent la colonel). Gabi Balint (de la capitan la comandor), Ladislau Boloni (de la sublocotenent la colonel), Helmut Duckadam (de la maior la colonel), Adrian Bumbescu (de la locotenent-colonel la colonel), stefan Iovan (de la capitan la colonel), Victor Piturca (de la capitan la comandor). Totodata, apar pe lista MApN si Gheorghe Hagi (de la soldat la colonel) si Dumitru Stingaciu (de la capitan la colonel).

Sursa: Ziua Veche via Ziaristi Online

Foto: Andreea Balaurea / Mediafax

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics