Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
decembrie 8, 2021, 5:31 am
Precipitaţii
Precipitaţii
3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h SSV
Răsarit: 7:39 am
Apus: 4:36 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Lista lui Vântu 4 – Actori, sportivi şi cântăreţi (Curentul)
Aciduzzul | 1 august, 2010 | 1 comentarii | 731 vizualizari |
(1 voturi )

Dorina Lascar
Cu siguranţă nu aţi văzut-o la Realitatea TV pe Tanţa lui Teo cu şorţuleţul de menajeră şi nici nu l-aţi auzit pe Ionuţ Dolănescu interpretând melodiile tatălui său. Aşa cum singura legătură dintre Realitatea TV şi Oana Sârbu era pentru dumneavoastră relaţia ex-liceenei Dana cu Robert Turcescu. Cu toate acestea, cei trei artişti au o legătură solidă: toţi au fost remuneraţi generos de Realitatea Media, fiind în fruntea listei cu actori, sportivi şi cântăreţi plătiţi de Vântu pe drepturi de autor. O categorie aparte de pe lista celor remuneraţi de Vântu sunt artiştii noştri naţionali de muzică populară şi muzică uşoară. Aceştia nu pot fi supuşi aceloraşi critici precum cei prezentaţi anterior din „Reţeaua Vântu“, oameni care pot influeţa decizii şi manipula opinia publică.

Ei pot fi incluşi pe lista artiştilor prost plătiţi nu numai de stat, aşa cum urlă goarnele lui Vântu în fiecare zi în reportajele lacrimogene cu artişti ieşiţi la pensie şi uitaţi undeva într-un colţ al memoriei noastre, cărora le sunt exploatate emoţiile şi nemulţumirile pentru încă un punct de rating, ci şi pe o listă a privaţilor precum Vântu, care le oferă celor mai valoroşi dintre ei remuneraţii de mizerie. Conform datelor aflate în posesia ziarului „Curentul“, artişti emblematici ai muzicii populare şi uşoare sunt plătiţi de SOV cu sume ridicole şi jignitoare care, probabil, rivalizează cu suma pe care o plăteşte pentru un trabuc cubanez pe care îl molfăie sfidător în majoritatea pozelor în care apare. Dacă artiştilor adevăraţi ai ţării le-a aruncat câţiva firfirici din punga sa, Vântu s-a dovedit extrem de generos cu „valori“ precum Tanţa lui Teo, Ionuţ Dolănescu sau Nicoleta Voica, semn că eticheta de „quality“ cu care se împăunează trepăduşii săi este goală de conţinut.

Voica şi Dolănescu, pe picior mare la mogul

Prima în topul artiştilor de pe statele lui Vântu este cântăreaţa de muzică populară Nicoleta Voica, devenită în ultimii ani şi prezentatoare TV. După ce a debutat în ograda lui Felix, Voica a fost cooptată la Romantica de Teo, ajunsă şi ea la televiziunea de şuetă, Romantica TV, post la care SOV a deţinut 49% din pachetul de acţiuni până la vânzarea acestuia în iulie 2009 către Grupul internaţional Chello Zone, care deţinea până la acel moment 51% din totalul acţiunilor. Despre motivul pentru care a ales oferta postului Romantica, Nicoleta Voica declara în 2007 că: „Prietenia mea cu Teo este un lucru drag şi foarte important, care a înclinat balanţa. Romantica înseamnă Teo“.

Pentru prestaţiile de la Romantica, Voica a fost plătită de Realitatea Media în cuantum de 323.107 lei. Astfel, în 2007, Voica a luat pe drepturi de autor 135.870 de lei, în 2008 a primit 122.350 de lei, iar pentru prestaţiile din 2009, odată cu venirea crizei, artista a fost plătită cu 64.887 de lei. Nu-i rău, dacă ne gândim că Maria Dragomiroiu a primit într-un singur an, de la Realitatea Media, 333 de lei. Pe treapta a două a topului lui Vântu se află Ionuţ Dolănescu, care a fost plătit de Vântu cu suma frumuşică de 160. 160 de lei. Deşi audienţele lui Dolănescu la acest post nu au rupt gura târgului, acesta a luat 76.730 de lei în 2007 şi 83.430 de lei pentru anul fiscal 2008.

Sexy-impresara – evaluată de SOV la peste 2 miliarde de lei vechi

Ana Maria Prodan-Reghekamf e a doua pe lista lui Vântu, printre cei mai bine plătiţi oameni din showbiz. Aceasta a primit din banii mogulului SOV 255.991 de lei, pentru anii 2007-2008. Aflată în topul celor mai bine plătiţi oameni, Ana Maria Prodan-Reghekamf a surclasat de departe VIP-uri ca Luminiţa Anghel, Adela Mărculescu, Maia Morgenstern, Marius Moga, Benone Sinulescu sau alte personalităţi din lumea spectacolului.

Contactată telefonic, Ana Maria Prodan ne-a declarat că a cedat drepturile ei de autor postului Romantica, deşi îşi lua banii de la Realitatea Media. „Aveam o emisiunie la Romantica, se numea «Cu Ana Maria Prodan», dura de la ora 10 la 12, şi mai eram coprezentator al matinalului de la Romantica“, a spus soţia fotbalistului Reghekamf. Întrebată de reporterul „Curentului“ de ce a încasat bani din drepturi de autor de la Realitatea, în condiţiile în care emisiunile erau pentru Romantica, Ana Maria e explicat că postul Romantica era tot al lui Vântu. „Romantica aparţinea lui Vântu şi făcea parte din grupul Realitatea-Caţavencu“, a precizat aceasta.

Spre comparaţie, Andreea Marin, zâna de la „Surprize, Surprize“, nu a fost la fel de bine remunerată de mogulul eolian. Diva a primit, în 2008, 3.620 de lei.

Plăţi jenante pentru cei mai mari artişti

Deşi talia lui Benone Sinulescu nu poate fi deloc asemănată cu a lui Ionuţ Dolănescu, charismaticul artist a primit de la aceeaşi Realitatea Media doar 2.411 lei în 2008. Nici Nicolae Furdui Iancu nu a reuşit să îl facă pe mogul să îşi deschidă portofelul, primind suma de 1.667 de lei. Doamna muzicii populare româneşti, Irina Loghin, a primit şi ea penibila sumă de 444 de lei. Contactată telefonic de ziarul „Curentul“, aceasta ne-a spus că nu îşi mai aduce aminte şi că ne sună în cazul în care va avea mai multe informaţii. Nu ne-a mai sunat, probabil ruşinată de sumele ridicole pe care i le-a aruncat mogulul eolian.

La fel, şi artistul Dinu Iancu Sălăjanu a primit doar 389 de lei în 2007. Alte doamne ale muzicii populare româneşti, Maria Dragomiroiu, Daniela Condurache sau Valeria Peter Predescu, au fost remunerate de Vântu cu jenanta sumă de 333 de lei. Cu toate acestea, „topul ruşinii“ pentru coşmeliile media ale lui Vântu cu pretenţii de televiziuni este încheiat de bănăţeanul Tiberiu Ceia, cu 289 de lei. Se pare că nu a fost atât de norocos precum colega sa din Banat, Nicoleta Voica, ea deţinând supremaţia la primit bani de la SOV.

Tanţa lui Teo, plătită regeşte la curtea lui SOV

Tanţa lui Teo, Nuami Dinescu, a încasat în 2007 nu mai puţin de 163.314 lei, pe drepturi de autor de la Realitatea Media. Cu siguranţă că Irina Nistor ar trebui să-i închidă de acum uşa în nas lui Vântu, care a plătit-o doar cu 14.674 de lei în 2009. Banii încasaţi de Tanţa au o explicaţie simplă: prietena sa, doamna Teo, a fost numită în 2007 directoare la Romantica.

Oana Sârbu, show de milioane de lei

Potrivit informaţiilor aflate în posesia ziarului „Curentul“, Oana Sårbu, prietena lui Robert Turcescu, a primit, în 2007, 30.044 RON de la Realitatea Media, pe drepturi de autor. Cåntăreaţa ne-a declarat iniţial că nu îşi aminteşte de acest contract deoarece contabilul său ştie aceste detalii, dar a promis că ne va da lămuriri suplimentare imediat ce va putea face acest lucru. La cåteva ore de la întrebările pe care i le-au adresat jurnaliştii de la cotidianul „Curentul“, Oana Sårbu ne-a contactat şi ne-a declarat că nu vrea ca acest contract să fie făcut public.

Actriţa ne-a povestit că drepturile de autor încasate de la Realitaea Media erau de fapt pentru emisiunea pe care o realiza împreună cu Cătălin Crişan la Romantica. Din datele deţinute de ziarul „Curentul“, spre deosebire de Oana Sårbu, care după cum am mai spus a cåştigat peste 300 milioane de lei vechi, Cătălin Crişan lua doar modica sumă de 1.611 RON. Poate că diferenţa dintre cei doi era „umărul“ pe care îl pusese Robert Turcescu pentru Oana Sårbu. Presa a relatat de-a lungul timpului că cei doi au o relaţie apropiată. Cåt despre contract, Oana Sårbu a declarat senină „Romantica făcea parte din grupul Realitatea – Caţavencu şi era deţinută de Våntu“.

Moculescu, în topul artiştilor preferaţi ai lui Vântu

Ca la orice fel de spectacol care se respectă, fie el şi pentru Våntu, capul de afiş este ţinut de un nume cu greutate. În cazul nostru, este vorba de compozitorul şi prezentatorul emisiunii „Atenţie, se cåntă!“, difuzată de postul naţional de televiziune, Horia Moculescu, care a încasat în 2008 suma de 12.597 de lei de la casieria lui Våntu de la Realitatea Media. Am fost curioşi să aflăm pentru ce a obţinut această sumă deloc neglijabilă Horia Moculescu.

Contactat de ziarul „Curentul“, Horia Moculescu ne-a explicat că i-a primit pentru o melodie care a fost cåntată în gala „10 pentru Romånia“, concurs în care Våntu a încercat să clasifice valorile romåneşti. Ziarul nostru a scris anterior despre cum mai multe sume de bani au fost direcţionate către diverse persoane prezente în acest show. „Nu cred. De la Realitatea Media? Nu îmi amintesc. Aa, da … am primit banii pentru o melodie intitulată „Cåntec“ care a fost interpretată de Angela Similea şi Corina Chiriac la gala premiilor „10 pentru Romånia“, ne-a declarat Horia Moculescu. Cam mult pentru o singură melodie…

Următoarea în topul cåntăreţilor de muzică uşoară care au fost plătiţi de SOV este Luminiţa Anghel, care a încasat, în 2008, un cec de 7.854 de lei. Din păcate, nu am putut să o contactăm pe artista care a cochetat şi cu politica, candidånd pe listele PSD+PC la ultimele alegeri parlamentare în colegiul 25 Bucureşti.

Locul trei al podiumului este ocupat de Angela Similea, care a primit, probabil pentru prestaţiile de la „10 pentru Romånia“, suma de 4.199 de lei în anul 2008 de la Realitatea Media. Următorii artişti sunt Gabriel Cotabiţă, cu 3.778 de lei, şi Corina Chiriac, cu 3.580 de lei, pentru prestaţiile din 2007-2008. Un alt nume care apare pe lista de artişti remuneraţi de Våntu este „micul Mozart“, Marius Moga, care a primit modesta sumă de 2.434 de lei. Probabil un mizilic pe långă ce primeşte el de la vedetele de show-biz care îi tranzitează frecvent studiourile de înregistrare.

Pe listă, luaţi la pachet cu aceeaşi sumă, se află Stela Enache, Cornel Fugaru şi Cătălin Crişan, care au încasat, în 2008, suma de 1.611 lei. Legat de Cătălin Crişan, se ridică întrebarea cum de a încasat această sumă ridicolă în comparaţie cu cei circa 300.000.000 de lei vechi primiţi de Oana Sårbu, împreună cu care realiza emisiunea „Domnul/Doamna de la ora 5“, la postul Romantica. Nu am reuşit să aflăm un răspuns, deoarece Cătălin Crişan avea telefonul închis.

Mădălina, plătită cu 800 de lei amărâte

Moartea Mădălinei Manole a dat de måncat multe ore de emisie la Realitatea TV, şi nu numai, în ultimele săptămåni. Cu toate aceastea, „Fata cu părul de foc“ primea o nimica toată atunci cånd era chemată la posturile lui Våntu. Din documentele pe care le avem, putem preciza că artista a fost remunerată cu suma jenantă de 800 de lei de către Realitatea Media. Poate şi astfel de bătăi de joc atunci cånd vine vorba de recompense financiare pentru prestaţiile artiştilor îşi pun amprenta asupra încrederii de sine şi a calităţii artistice.

Nu mai puţin ridicolă este suma de 666 de lei, în 2008, pe care o altă voce de excepţie a muzicii uşoare romåneşti, Marcel Pavel, a primit-o de la casieria eoliană. „Nu ştiu ce să vă spun. Trebuie să verific. Momentan sunt în vacanţă“, a declarat Marcel Pavel pentru „Curentul“. Înjumătăţit faţă de suma lui Marcel Pavel au primit Narcisa Suciu şi Laurenţiu Cazan, remuneraţi cu 333 de lei. După 25 de ani de carieră muzicală încununaţi recent cu un album intitulat „Best Of“, prestaţiile Silviei Dumitrescu au fost remunerate cu 222 de lei. Sumele sunt complet ridicole, iar valorile muzicii uşoare romåneşti sunt supuse unei degradări constante sub imperiu non-valorilor promovate pe sticlă de televiziuni precum cele ale mogulilor avizi de rating prin orice mijloace.

Maia Morgenstern: „Poate a semnat cineva în fals contractul“

Maia Morgenstern apare, din documentele deţinute de cotidianul „Curentul“, cu suma de 2.629 lei încasaţi pentru anul 2009. Contactată telefonic, marea actriţă ne-a declarat că în viaţa sa nu a luat bani de la Realitatea Media şi că nu a avut nicio apariţie la postul Romantica. „Despre ce contract este vorba? Nu am avut niciodată un contract cu cei de la Realitatea. Nu am semnat niciodată vreun astfel de contract. Dumneavoastră aţi văzut contractul, e semnătura mea pe el? Poate e semnat în fals, dacă aveţi contractul, vreau să ştiu şi eu. Nu am luat bani de la Realitatea şi nici de la Romantica. Nu sunt acum în ţară, dar mă voi întoarce la mijlocul lunii august şi voi verifica. Nu ştiu ce să zic, e foarte grav dacă cineva a semnat în locul meu. Eu înregistrez orice fişă fiscală şi o depun acolo unde trebuie, e o nebunie“, ne-a mai declarat Maia Morgenstern.

Mari actori umiliţi de SOV

Printre cei care se mai află pe lista lui SOV şi care au fost plătiţi cu sume halucinant de ridicole pentru valoarea lor de artişti se numără maestrul Radu Beligan, plătit cu 16.278 de lei pentru doi ani de zile. De asemenea, actorii Florin Zamfirescu şi Adela Mărculescu au primit şi ei ceva mărunţiş de la mogul, 3.024 lei în 2008.

Ilie Dumitrescu, Lăcătuş şi Bote – pe lista lui Nuş

Pe långă oameni politici, ziarişti, analişti sau artişti, pe altă categorie de persoane publice apare pe lista informatorului fostei Securităţi, Nuş – Sorinuş Ovidiu Våntu. Pe această listă apar foşti atacanţi de marcă ai echipei de fotbal Steaua Bucureşti şi ai Naţionalei Romåniei. Este vorba despre Ilie Dumitrescu şi Marius Lăcătuş. Primul a încasat, în 2008, suma de 10.157 de lei.

Pentru a lămuri pentru ce anume a fost plătit Ilie Dumitrescu, am încercat să îl contactăm telefonic, dar din păcate nu a răspuns. Un alt nume din lumea fotbalului este fostul antrenor al echipei Steaua Bucureşti, Marius Lăcătuş. Acesta a primit 2.212 de lei în anul 2007. Contactat telefonic, Lăcătuş ne-a rugat să revenim mai tårziu, după care nu a mai răspuns la telefon. Din categoria vedetelor autohtone, creatorul de modă Cătălin Botezatu se află şi el pe lista celor care au primit bani de la Våntu pentru cedarea unor drepturi de autor. Nu ştiu ce act de creaţie intelectuală a făcut Cătălin Botezatu pentru SOV, dar cert este că a primit în 2007 suma de 1.944 de lei.

Sursa: Curentul

Sursa Foto: Curentul

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 571 vizualizari | 3 voturi

  Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

  Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 483 vizualizari | 2 voturi

  Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

  Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 605 vizualizari | 4 voturi

  Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

  Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 353 vizualizari | 3 voturi

  Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

  Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1520 vizualizari | 9 voturi

  Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

  Voturi
  Vizualizari
  Comentarii
  18 Sep 2021 | 2 comentarii | 89 vizualizari | 5 voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  18 Sep 2021 | 2 comentarii | 89 vizualizari | 5 voturi
  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2021 © BadPolitics