Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
decembrie 9, 2021, 12:21 am
Parţial noros
Parţial noros
3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 7:39 am
Apus: 4:36 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
LISTA. Spitale inchise. “Cseke, demisia!”. Ministrul UDMR Cseke Attila a inchis 67 de spitale. Nici unul din Harghita si Covasna (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 2 aprilie, 2011 | 1 comentarii | 979 vizualizari |
(3 voturi )

Maria Petrascu
67 de spitale s-au inchis ieri in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011 . Repet, din 31 martie, 2011. Cum s-au inchis am vazut cu totii, siderati, privind imaginile filmate ale tuturor televiziunilor si citind reportajele cutremuratoare din presa scrisa si online. Personal am avut senzatia unui exod, a unei evacuari fortate, determinata de o calamitate naturala sau de una nucleara. Nou-nascuti in incubatoare “zburau” pe scarile spitalelor, mame lauze, care abia se tarau, cu sondele si furtunele in mana, dezorientate si inspamaintate, asteptand nici ele nestiind ce, in curtile spitalelor, bolnavi operati, imobilizati in carucioare, scosi din saloane de brancardieri, batrani suferinzi, disperati si cocarjati, care spuneau, cu voce pierita, ca se duc acasa sa moara…

Asa s-a derulat ieri filmul apocalipitc al aplicarii in pratica a Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011. Hotarare care a iesit de la tiparnita Monitorului Oficial abia pe 1 aprilie. Si care a creat haos pentru ca managerii de spitale nu aveau de unde sa stie, dinainte, care spitale vor ramne si care vor fi inchise, fiindca listele, cum bine stim, pana sa se adopte Hotararea de Guvern, s-au tot schimbat, ca pampersii, functie de lobby si interese poltitice.

Nu am avut ragazul necesar sa fac o analiza de detaliu pentru a vedea ce culoare poltica au localitatile in care s-a satabilit, intr-un final, ce spitale se inchid. Poate o veti face dumneavoastra.

Nu pot insa sa nu observ, cu mirare, cu mare si deosebita mirare, chiar cu stupoare, ca NICIUN SPITAL DIN JUDETELE COVASNA si HARGHITA nu se afla printre cele 67 de spitale din care bolnavii au fost scosi pe branci.

La fel cum, cu aceeasi stupoare, am luat cunostinta si de declaratia de ieri a ministrului Sanatatii, Cseke Attila, care recunoaste ca in multe spitale a fost haos, dar vina, spune acesta, este a managerilor, care au stiut din timp ca se inchid spitalele si nu au facut nimic.

Da, din timp, s-a stiut, teroretic, dar practic doar dupa ce a iesit de la tipar Hotararea de Guvern 345 din 31 martie. Adica pe 1 aprilie, domnule ministru Cseke! Iar haosul, oricat v-ati spala dumneavostra pe maini, ca Pilat din Pont, va apartine in totalitate, fiindca ar fi trebuit sa va implicati direct si sa coordonati in totalitatea acest proces delicat si dureros in asa fel incat el sa nu afecteze bolnavii si asa suferinzi si disperati ca nu se pot trata cum trebuie din cauza lipsei de bani si din cauza masurilor tot mai restrictive pe care le practicati cand vine vorba de sanatatea romanilor.

In numele acestora, domnule ministru Cseke, va cer demisia deindata! Dar stiu ca nu o sa lasati ciolanul gras din care mai aveti de ros, pentru ca, nu-i asa, domnule Cseke, n-ati ajuns inca la os , asa cum a ajuns cutitul, pentru romanii de a caror sanatate
nici in cot nu va doare!

Sursa: Ziare.ro

Cele mai multe spitale se inchid in judetele Arges si Prahova, cate patru. La polul opus se afla spitalele din judetele Braila, Covasna, Dolj, Harghita, Satu Mare, care raman intacte.

Adevarul: Nou-nascutii de la Caritas, mutati in trei maternitati

Bebelusii de la Spitalul Caritas au fost transferati la la spitalele Cantacuzino, Panait Sarbu si Filantropia. Astazi ultimii bolnavi sunt mutati in alte unitati sanitare din Capitala.

“De doua zile mutam bolnavii in spitalele municipalitatii. Astazi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cat am avut la inceputul saptamanii. Este vorba despre 35 de pacienti netransportabili din sectia Medicala, cinci din Chirurgie si cam 20 de copii“, a declarat directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, doctorul Marius Savu. Vezi foto AICI!

Cladirea Spitalului Caritas este retrocedata de sase ani Fundatiei Caritatea. Singurul pavilion care mai apartine municipalitatii are 80 de paturi si va fi transformat in camin de batrani.

Lista a fost publicata joi seara in Monitorul Oficial. In document se propune transformarea lor in camine de batrani. De ce s-a luat masura?
“Asigurarea de servicii spitalicesti conform normelor aprobate”, “asigurarea continuitatii asistentei medicale pe toate liniile de garda aprobate”, “distanta fata de spitalele cu un nivel superior de competenta”, “accesibilitatea populatiei din zona deservita la servicii medicale de urgenta prespitaliceasca si transport medical”.

Lista spitalelor, pe judete

Alba
1Spitalul Orasenesc Ocna Mures
2Spitalul de Boli Cronice Zlalna
3 Centrul de Sanatate Baia de Aries
Arad
4Spitalul Comunal Gurahont
5Centrul de Sanatate Chismeu-Cris
6Spitalul Orasenesc Santana
Arges
7Spitalul „Dr.Teja Papahagi” Domnesti
8Spitalul _Dr. Ion Craciun” Calinesti
9Spitalul de Boli Cronice Mozacem
10Spitalul de Boli Cronice Rucar
Bacau
11 Spitalul Orasenesc „loan Lascar” Comanesti
Bihor
12 Spitalul Orasenesc Stei
13 Centrul de Sanatate Bratca
Bistrita Nasaud
14 Centrul de Sanatate Teaca
Botosani
15 Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda
16 Spitalul Orasenesc Darabani
17 Spitalul Comunal Trusesti
Brasov
18 Spitalul Municipal Saceie
19 Spitalul de Boli Cronice Victoria
20 Spitalul Municipal Codlea
Buzau
21. Spitalul Comunal Vintila Voda
22 Centrul de Sanatate Parscov
23 Spitalul de Boli Cronice Patarlagele
Bucuresti
24 Spitalul Clinic Caritas Acad. “N.Cajal”
Caras Severin
25 Spitalul de Boli Cronice Bocsa
26 Spitalul Comunal Bozovici
27 Spitalul Orasenesc Anina
Calarasi
28 Spitalul Orasenesc Budesti
Cluj
29 Centrul de Sanatate Moeciu
Constanta
30 Centrul de Sanatate Baneasa
Dambovita
31 Spitalul Orasenesc Titu
Galati
32 Spitalul de Boli Cronice Ivesti
Giurgiu
33 Centrul de Sanatate Ghimpati
Gorj
34 Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu
Hunedoara
35 Spitalul de Boli Cronice Petrila
36 Centrul de Sanatate Calan
Ialomita
37 Spitalul Orasenesc Tandarei
Iasi
38 Spitalul Orasenesc Targu Frumos
Ilfov
39 Spitalul Orasenesc „Dr. M. Burghele” Buftea
40 Spitalul Comunal Peris
Maramures
41 Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie
42 Centrul de Sanatate Somcuta Mare
Mehedinti
43 Spitalul Orasenesc Strehaia
44 Spitalul Orasenesc Vanju Mare
Mures
45 Spitalul Orasenesc Sarmasu
Neamt
46 Spitalul Orasenesc Bicaz
47 Spitalul Orasenesc Roznov
Olt
48 Centrul de Sanatate Draganesti-Olt
Prahova
49 Centrul de Sanatate Baltesti
50 Preventoriul TBC Poiana Tapului
51 Centrul de Sanatate Plopeni
52 Centrul de Sanatate Urlati
Salaj
53 Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei
Sibiu
54 Spitalul Orasenesc Cisnadie
55 Spitalul de Boli Conice Solca
Teleorman
56 Centrul de Sanatate „Regele Carol I Deparati
57 Centrul de Sanatate Cervenia
58 Centrul de Sanatate Furculesli
Timisoara
59 Centrul de Sanatate Buzias
60 Centrul de Sanatate Ciacova
Tulcea
61 Spitalul Orasenesc Babadag
62 Centrul de Sanatate Sulina
Vaslui
63 Spitalul Orasenesc Negresti
64 Spitalul de Boli Cronice „Dr.I.T.Nicolaescu” Tutova
Valcea
65 Spitalul Orasenesc Balcesti
Vrancea
66 Spitalul Orasenesc Marasesti
67 Spitalul Orasenesc Odobesti

Sursa lista: Impact News

Sursa: Ziaristi Online

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 266 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 343 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 115 vizualizari | 1 vot

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 205 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 116 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Voturi
  Vizualizari
  Comentarii
  18 Sep 2021 | 2 comentarii | 89 vizualizari | 5 voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  | comentarii | vizualizari | voturi
  »
  18 Sep 2021 | 2 comentarii | 89 vizualizari | 5 voturi
  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2021 © BadPolitics