Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 19, 2022, 11:27 am
Soare
Soare
18°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 4 km/h N
Răsarit: 5:44 am
Apus: 8:41 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Listarea a 10% din actiunile Hidroelectrica va fi incheiata pana la sfarsitul lunii octombrie 2012
Aciduzzul | 11 decembrie, 2011 | 0 comentarii | 190 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Procedurile de listare a companiei Hidroelectrica prin vanzarea pe Bursa a 10% din actiuni, in vederea majorarii capitalului social, vor fi incheiate pana la sfarsitul lunii octombrie a anului viitor, dupa ce in primele doua luni va fi angajata o banca de investitii care sa pregateasca operatiunea. Calendarul de vanzare a pachetului minoritar de actiuni la Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, a fost convenit in ultimele negocieri dintre Guvern si Fondul Monetar International, din toamna acestui an, si inclus in scrisoarea de intentie. Documentul, obtinut de MEDIAFAX, stabileste ca pana la jumatatea lunii februarie 2012 va fi selectata o banca de investitii care sa pregateasca vanzarea actiunilor, iar prospectul de vanzare va fi publicat pana la sfarsitul lunii iulie. Statul va angaja si un consultant juridic pentru aceasta operatiune.

Guvernul si FMI au convenit totodata ca oferta publica primara pentru pachetul de 10% din actiunile statului la Hidroelectrica sa fie incheiata pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

Hidroelectrica este mentinuta pe lista companiilor pentru care va fi numit un manager privat, termenul pentru aceasta procedura fiind in continuare sfarsitul lunii decembrie 2011.

Guvernul a pregatit deja proiectul de hotarare care stabileste ca investitorii de pe piata de capital vor putea participa la majorarea capitalului Hidroelectrica cu 10%, statul renuntand la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariatul companiei prin oferta publica primara.

Fondul Proprietatea isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titluri.

Hidroelectrica este controlata de Ministerul Economiei cu 80% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine un pachet de 19,94% din capitalul social.

Compania are un capital social de 4,449 miliarde lei, iar actiunile au o valoare nominala de 10 lei.

La sfarsitul lunii noiembrie, fostul director al companiei Constantin Trihenea, care a demisionat intre timp, afirma ca Hidroelectrica poate fi listata la bursa dupa finalizarea procedurilor tehnice, dar ca operatiunea va fi derulata atunci cand situatia de pe piete va fi una favorabila.

“Ne-am adresat unui consultant de specialitate, care ne stabileste modalitatea in care sa demaram aceasta actiune de listare la Bursa. Este foarte important si sa stabilim ce facem intai. Majoram capitalul si apoi listam la bursa sau listam la bursa un pachet de 10-15% si apoi majoram capitalul. Un lucru este cert. La prima listare la bursa, Hidroelectrica nu primeste niciun ban, iar cota parte de bani o va lua statul roman, care este proprietar 80%, si Fondul Proprietatea”, a spus Trihenea.

El aprecia totodata ca daca nu exista un moment favorabil, listarea la Bursa poate fi amanata.

In vara acestui an, Ministerul Economiei anunta ca va majora cu 10% capitalul Hidroelectrica prin oferta publica primara, fara sa precizeze data de lansare a ofertei.

Sursa: Mediafax

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 307 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 554 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9846 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 592 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 607 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2022 © BadPolitics