Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Manipularea neurolingvistica(NLP)
Aciduzzul | 21 noiembrie, 2012 | 1 comentarii | 1736 vizualizari |
(4 voturi )

Este vorba de unele din cele mai temute “arme” de manipulare a constiintei alaturi de tehnicile subliminale (prin TV, spoturi publicitare, campanii electorale, etc) si tehnicile individuale sau in masa de spalare ale creierelor. Manipularea neurolingvistica era conceputa initial de psihiatrii si psihologi ca tehnica psihoterapeutica de tratare a devierilor comportamentale. Din pacate, aceasta tehnica a intrat chiar in arsenalul spionilor. Inainte de a dezvolta acest subiect, o sa afirm ca persoanele se pot clasifica in functie tipul de perceptie pe care ii caracterizeaza. Tipul senzorial (sensibil la cuvinte legate de senzatia de gust/tactil – persoane care folosesc in vorbirea curenta cuvinte de genul ” esti o dulce” m-ai amarat”, “prezenta ta ma mangaie”, “mi-e dor de buzele tale fierbinti”); tipul vizual (foloseste fraze de tipul”vezi ca ai incurcat-o”, “privirea ta ma impresioneaza”, “esti lumina ochilor”,”…orbit de ura”); tipul auditiv (am auzit ca…”, “s-a facut mult tam-tam pe chestia asta”).

Victima potentiala este manipulata intr-o conversatie in stransa legatura cu tipul de limbaj senzorial succeptibil. Sunt multe articole in engleza si romana pe internet in care iti explica si cum trebuie procedat (se influenteaza comportamentul prin imitarea gesturilor victimei, schimbare subtila a timbrului vocii “aruncarea de ancore” adica, a face niste gesturi – tuse, clipitul frecvent, indreptatul ochelarilor, etc – in scopul atragerii atentiei si a induce sugestia verbala ce poate bloca rationamentul sau vointa interlocutorului).

Pe scurt sunt influentate in acest mod decizii (politice, de marketing, influentarea membrilor unor comisii, obtinerea chiar de date confidentiale)

Reguli:

1. sa nu reactionam sau mai corect spus, sa nu intram in rezonanta, la modificarile de mimica ale interlocutorului;

2. sa fim suspiciosi pana la paranoia in legatura cu adevaratele intentii ale interlocutorului;

3. sa luam imediat masuri de protectie (sa ne trezim cu picioarele pe pamant) in momentul cand interlocutorul ne lauda, ne atribuie calitati mai mult sau mai putin adevarate (adica ne perie). In general nu e recomandabil sa fii prea relaxat intr-o astfel de discutie;

4. pur si simplu, in momentul cand ne dam seama de adevaratele intentii sa ii spunem politicos “pa” fara a mai relua discutii viitoare deoarece exista riscul sa cedam. Nu uita, “drumul spre iad e pavat cu intentii bune”.

Totul este sa sesizezi la timp jocul si sa te retragi (daca vrei).

Valoarea unui NLP-ist este data, pana la urma, de calitatea interlocutorilor. De exemplu, in cazul agentilor de vanzari, incercati sa interpuneti un gest sau un cuvant in „discursul” lor si veti observa cum se pierd si eventual o iau de la capat. NLP-ul a existat si inainte de a primi acest nume, iar multi dintre noi am aplicat si aplicam principiile fara sa constientizam. De aceea nu este de mirare ca fost adoptat si de spionaj, ba dimpotriva.

Ca si in cazul altor tehnici si/sau tehnologii, oamenii aleg sa foloseasca asta in directii constructive sau distructive. Cunoasterea principiilor NLP-iste ne ajuta sa ne ferim de anumite capcane, iar folosirea lor la o „fiabilizare” a propriei persoane in relatiile cu ceilalti si de ce nu, obtinerea controlului, si, in consecinta a puterii! Oricat ar fi de bun un NLP-ist (si nu numai!)exista microexpresii pe care extrem de greu le poate controla.

Este un exercitiu care necesita rabdare si mult timp, dar va asigur ca merita! Va recomand, doar ca sa va deschid apetitul in zona asta, serialul „Lie to me”!

Am sa lansez o tema de cercetare in domeniul manipularii neurolingvistice. Scopul cercetarii este acela de a vedea, cati dintre cei intrebati prin aceasta tehnica, recunosc ca duc o viata extraconjugala. Si cati dintre cei ce duc o viata extraconjugala au si copii. Tintele pot fi persoane intamplatoare sau cunoscuti.

Cu cat se obtin mai multe amanunte despre viata persoanelor respective, mai ales daca isi insala sotia/sotul, cu atat sunteti un manipulator mai bun. In mod similar (fara sa-i ducem la carciuma), se pot afla date despre proprietati, averi, conturi bancare si unele matraprazlacuri.

Sursa: Spyology

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

  Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

  Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi

  “Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

  Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

  Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

  Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics